Profesijas prestizs un cilveks

Aizsāka Amigo 

Re: Profesijas prestizs un cilveks
29.01.2009 18:18
VD un depresija- tas jau arî kaut kas no tâs sçrijas, ka vide pieprasa cilvçkam bût savâdâkam, nekâ viòð ir. Un jâ, izstumtam ir grûti, bara instinkts cilvçkâ ir dominçjoðs, tâpçc arî sistçma strâdâ, jo cilvçki cenðas pielâgoties.
Man jau ðíiet, ka jebkuru cilvçku vada divas pretrunîgas izjûtas: bût tam, kas viòð ir, un bût bara saprastam ar savu vietu tajâ. Visbieþâk tiek upurçts savs "es", ne velti cilvçki lieto antidepresantus, apmeklç psihoterapeitus un psihiatrus, lai prâts tiktu iestâdîts tâdâ veidâ, lai savu dzîvi cilvçks varçtu vadît ar iespçjami mazâkâm cieðanâm. Ir jau gan arî citi ceïi, veidojas subkultûras, apvienojas cilvçki ar lîdzîgu domâðanu, bet atðíirîgu no pastâvoðâs sistçmas, kâ kâdreiz hipiji un tagad goti, pemçram. T.i. visnotaï gudri un normâli cilvçki, bet atðíirîgi un tâpçc pârçjâs sabiedrîbas daïas nepieòemti. Nepakïauties straumei nav viegli, jo vairâk tâpçc, ka "lâèa ausis" tiek norautas jau bçrnîbâ, mçìinot jebkuru pieradinât pie esoðâs sistçmas. Elastîgâkie to pieòem un jûtas laimîgi vai vismaz tâ, ka nav jâbrçc, daïa ar laiku sâk lietot nervu tabletes (vai dzer, vai narko, vai "taisa garîgos meklçjumus")...un vçl daïa mçìina saprast, kâ tâs lietas îsti sastâv...



Edited 1 time(s). Last edit at 29.01.2009 18:20 by strawberry.
Re: Profesijas prestizs un cilveks
29.01.2009 18:23
es nedomaaju, ka leeti... es saku, ka leetaak... un dazhkaart, bet ne vienmeer. tachu bars savas nodevas prasa.

viens zinaams galdnieks un santehnikjis nav nedz baisi leeti, nedz viegli dabuujami... ja nu tfu, tfu pluudi... galdnieks pirka iekaartas par oioioi naudinjaam. ir riskanti, bet jebkura iestaade var bankroteet. taadaa situaacijaa ir jebkura uznjeemuma iipashnieki galu galaa. tad jau nevar firmu dibinaat. jautaajums ir par briiviibu, par darba njeemeeja vai deveeja statusu.

vai tad kaads to pedikiiri uzskata par diivainiiti? malachi vinjas ir. viirietis taapat var atrast sev atbilstoshu nishu.

neredzu te nekaadu izstumtiibu no bara.

muusdienaas vairs nav vajadziigs bars, lai pastaaveetu. taapat kaa man nevajag viirieti taapeec, lai es izdziivotu, ja es pati pelnu, nedz viirietim mani, lai izvaaru eest vai mazgaaju zekjes. ir eestuves. ir veljasmashiinas. nav nekaadas ekonomiskaas nepiecieshamiibas. ir citas lietas, bet ne shis primitiivais tirgus, kas padara cilveekus citu no cita atkariigus.
Re: Profesijas prestizs un cilveks
29.01.2009 18:27
jebkuraa teemaa var aizrunaaties liidz psihoterapijai... ha...

vieniigaa laime, ka laacha ausis ataug :)
Re: Profesijas prestizs un cilveks
29.01.2009 18:43
Nu kâpçc Tu izvilki tikai psihoterapiju no mana teksta? Un vçl lâèa ausis? :-)))
Nu izskatâs, ka esi runcene ar dîgstoðâm lâèa ausîm...mançjâs gan vçl nez kur kavçjâs:)
Re: Profesijas prestizs un cilveks
29.01.2009 19:15
par Vd un depresiju gluzhi manas domas... un psihiatrija elshot puushot njemas, lai visus padabuutu zem sisteemas... ar kjiimisko korekciju.

uuuhhh...

par ausiim... jaaljauj augt taam ausiim. tad redzees, kas par zveeru sanaaks. buus jaanjem vien pretii... neviens ieprieksh nezina, kas tur buus.

var piepaliidzeet taam ausiim augt -- var biku pavilkt... Tev noteikti buus cita forma. ar pushkjiishiem.

liidzsvaroshana vienmeer sagaadaas zinaamas gruutiibas, taas ir ts. psihologjiskaas probleemas laikam. kaa nepalikt diivainiitim, galiigi malaa bez sevis realizeeshanas un tajaa pashaa laikaa neatdot sisteemai paaraak daudz iz sevis.
Re: Profesijas prestizs un cilveks
29.01.2009 19:47
Mjâ, cerams, ka neizaugs çzeïa ausis...man, es domâju :-)))))))))
mad no kautkurienes
Re: Profesijas prestizs un cilveks
29.01.2009 20:07
Runcene Wrote:
-------------------------------------------------------
> par Vd un depresiju gluzhi manas domas... un
> psihiatrija elshot puushot njemas, lai visus
> padabuutu zem sisteemas... ar kjiimisko
> korekciju.
>
> uuuhhh...
>
> par ausiim... jaaljauj augt taam ausiim. tad
> redzees, kas par zveeru sanaaks. buus jaanjem vien
> pretii... neviens ieprieksh nezina, kas tur buus.
>
> var piepaliidzeet taam ausiim augt -- var biku
> pavilkt... Tev noteikti buus cita forma. ar
> pushkjiishiem.


...labais...:)
>
> liidzsvaroshana vienmeer sagaadaas zinaamas
> gruutiibas, taas ir ts. psihologjiskaas probleemas
> laikam. kaa nepalikt diivainiitim, galiigi malaa
> bez sevis realizeeshanas un tajaa pashaa laikaa
> neatdot sisteemai paaraak daudz iz sevis.
Re: Profesijas prestizs un cilveks
29.01.2009 23:29
Es ir tas cilvis, kam galvâ ir, bet pabeigta augst.izglît. papîra nava. Privâtâs iestâdçs uz manu LU atzîmju grâmatiòu so,so- kâ nu kurâ vietâ skatâs. Valsts iestâdçs ieraksta anketâ "vidçjâ izglîtîba" un darbâ var neòemt. Viòiem, redz, likums nosaka, ka diplomu vajag! Tîri vai apvainojoði- pçc 3gadu studijâm ar vid.atzîmi 7.4 man esot "vidçjâ izglîtîba"! Tajâ paðâ laikâ daþs pabeidz augstskolu, profesijâ nav strâdâjis nevienu dienu, bet, redz, cilvis ar augstâko! Tâdi pçc tam par sekretârçm strâdâ, ârzemçs grîdu tîra. Draudzene rakstîja diplomdarbu "datordizaineram", kas 4gados bij iemâcîjies mâjas lapâ mâkslinieciski krâsiòas salikt, bet uztaisît tâ, lai tur viss "pareizi atverâs un aizverâs" nemâcçja. :) Tad kurð ir gudrâks specialitâtç- kursabiedrene apkopçja vai es, ja es tâs zinâðanas pastâvîgi darbâ izmantoju?
Profesijâ, kur strâdâju 3-6 mçneðus gadâ, neviens man diplomu nav prasîjis. Tur prasa, ar kâdâm firmâm esmu strâdâjusi, ko mâku. Iedod mazu darbiòu- paskatâs, kâ sanâks. Ja sanâks, dos vçl. Un visi tie ar "pareizajiem" augstskolas diplomiem var ieskrieties. Diploms negarantç, ka cilvis spçj darît to, kas tajâ darbâ jâspçj. Ja nevar, âtri izlido no aprites. Kad paziòâm saku, ko daru, atskan "Ooo!" Nenoliegðu, tas oo! man ir patîkams.
Re: Profesijas prestizs un cilveks
30.01.2009 00:33
un ko dari?
Re: Profesijas prestizs un cilveks
02.02.2009 11:54
viens staasts ir tad, kad sievietei ir mazs beerns. veel tad, ja vinja ir viena. citai tad vajag vairaak pelniit, lai vareetu auklei samaksaat. cita izveelas vairaak maajas buut un pat ar labu izgliitiibu straadaa vienkaarshu darbu tad, kad beerns varbuut jau gulj.

tad sieviete pirmkaart straadaa par mammu, un tur buus visaadas pieejas.

es manu, ka ir jaunas mammas, kuraam ir uznjeemumi. nez vai vinjas visu dienu domaa, kaa buus, ja bankrotees.

bet jauns cilveeks reizeem uzreiz nezina, ko grib. un iet studeet tikai taapeec, ka taapeec un taapeec... ir visaadi temperamenti, no kuriem audzinaashanas procesaa izveidojas visaadi raksturi. cits zieds plaukst leenaak. ar cilveekiem taapat.

citi ir komandas cilveeki, citi nav. pirmajiem ir viegli, otreejiem – nepavisam ne...

un tas "ooo", par ko kacheniite raksta... kuram tad nepatiik... un kursh nu ir tik ljoti droshs par sevi, ka studee vien intereses un zinaatkaares vadiits, lai gan patiesiibaa dzilji iekshaa miitoshais beernelis grib dzirdeet to "ooo". ir smalkas, intelektuaalas atbildes dazhkaart, ar kuraam cilveeks apsedz sho mazo nejauceenu sevii, kuram tachu saak maaciit smalku uzvediibu jau agraa beerniibaa, ka jaadod konfekte arii braaliitim...

Vecais nekrietnelis Bernards Shovs ar savaam lugaam kaut ko mazliet ir meegjinaajis par sho te bilst.
Re: Profesijas prestizs un cilveks
02.02.2009 12:24
Es cilvēkus izklaidēju :) Neviens diploms nespēj garantēt, ka cilvis māk labi saprasties ar dažādiem cilvēkiem un māk veiksmīgi tikt galā ar negaidītām ārkārtas situācijām.
Amigo
Re: Profesijas prestizs un cilveks
05.02.2009 10:53
Paldies par atbildem! Es saprotu ka diploms ir vajadzigs bet tad kapec skolas maca to kas nav vajadzigs profesijai? Nesaku ka matematika nav vajadziga bet nejau augstaka matematika! Es vnk nesaprotu kapec jaatsakas no savas butibas tikai tapec lai labak pelnitu, neizskatitos pec neveiksminieka kuru aiz muguras apliks utt.? Bara instinkts? Varbut tapec ari mums nav vairs ne Mocarti ne Bethoveni - jo tie kas varetu par tadiem but tos vnk iznicina jo prestizaks un `krutaks` ir augstak apmaksats darbs! Ja esmu jauns cilveks bet ne zidainis.. Programetajos(runaju nejau tapec ka pats esmu bet vnk jo te piemineja) ari iet lielakoties tie kuriem senci pateica ka tas darbs labi apmaksats bet ne suda nerubi no datoriem..tas ir piemers un es nesaku ka esmu tur ieksa vnk es zinu ka ir tadi kuri skolas darbus(ieskaites, majasdarbus,utt) vnk noperk vai izsit no tiem `zubriliem`..es vnk beizi braucot ar sabiedrisko transportu naturali dzirdu tadas runas..sirmums uzmetisies..man pazistams strada taja pasa apsardze - normals cilveks - bet sabiedribas stereotipu del vnk slikti paliek jo pret tevi izturas ka senoslaikos ka pret suni un tadu kam nav smadzenes un kurs ir bezmazvai noziedzinieks..bet vins NAV tads - vins ir izpalidzigs un nav sadomajies ka ir krutais pulveris. Lab nav svarigi vnk man besi ka nav taisnibas. Velviens piemers ir datoriki ari tur ir pazinas kas aizgajusi un viniem ari teica lai neiet jo tie visi ir totali nugi un memmes delini..bet izradijas ka tadi pasi cilveki ka mes..tad kada jega melot? Labak tad pasam uz savas adas kautko izbaudit un tas bus daudz efektivak neka ja visur dzirdesi kautko. Manuprat tas ari ir tas kas dod to efektu. Ka jau te mineja irlabi ka tu zini ne tikai biroja darbu bet ari kuts darbu un esi sacis ar to un tad ticis lidz birojam. Bet BET es nepiekritu piespiedu regresijai. Ta ir nirgasanas par cilveku. Nedrikst cilveks kurs ir sasniedzis partikusu dzivi tagad peksni iet govis slaukt apstaklu spiests - tam ir domati tie citi kas ir dzimusi vai kas sak.
Re: Profesijas prestizs un cilveks
05.02.2009 11:34
Tas, kurš nopeļ un nosoda otru jebkāda iemesla dēļ - gara deguna, maza auguma, citas profesijas, nav tas gudrākais, kura viedoklī jāieklausās. Faktiski tas nosodītājs lāpa savus kompleksus. Esi stiprs savā pārliecībā, uzklausi, bet izdari savus secinājumus.
Par matemātikas mācīšanu. Vispār jau matemātika attīsta loģisko domāšanu, trenē atmiņu, iemāca uztvert lietas kopsakarībā, meklēt acīmneredzamo. Pat, ja Tava izvēlētā profesija nav saistīta ar tās tiešu pielietošanu, kā domāšanas treniņš noteikti noderēs. Nevar izzīlēt, kas dzīves laikā būs vajadzīgs un kas nē. Ja Tu nolemj kaut kādu disciplīnu nemācīties, tad Tu ierobežo sevi nākotnē. Tūlīt kāds man iebildīs, ka nekad nebija vajadzīgas, piemēram, ķīmijas zināšanas. Taču skolā iemācītie tās jēdzieni palīdz izprast lietas, kas visai tālu stāv no ķīmijas kā zinātnes. Tāpat fizika.
Es zinu, ka jaunībā tas ir grūti, bet jāsaprot viena lieta - mēs mācamies priekš sevis un zināšanas paliks ar mums. protams, vieglāk darbu nopirkt, bet kāda tam jēga? Jēga ir pārdevējam, viņš ar savu galvu nopelna. Pircējam ieguvums pa lielam ar mīnus zīmi. Bet dzīvē var gadīties situācija, kad šo zināšanu trūks. Faktiski jāsaprot, ka melot sev nav jēgas.
Dzīvošana ilūzijās var sāpīgi atspēlēties.
Datoriķu specialitātē katrs redz to ko grib redzēt. Vieni saka, ka tie ir cilvēki ar savu lietu kārtību, citi nosauc viņus par īpatņiem. Viedoklis atkarīgs no personīgās pieredzes. Ļoti vienkārši - satiki, cilvēku, kurš nav saprotams , ir nepatīkams un plus vēl datoriķis - zīmogs visiesm profesijas pārstāvjiem - nūģi.
Piespiedu regresijai gribi piekrīti, gribi nē - bet tā gadās. Labi speciālisti būs pieprasīti, kam nepaveicās... Ja iet runa par izdzīvošanu visādi var gadīties.
Re: Profesijas prestizs un cilveks
05.02.2009 11:44
Bet Amigo izklausās par kaut ko dusmīgs. Kaut kas uzbrida konkrēti? Parasti tās ir situācijas, kas uzsit pa vājo vietu.

Cilvēku var pazemot tikai tik daudz, cik viņš atļauj. Un taisnības nebūs nekad. Jādarbojas pašapziņas celšanas jomā, lai visādi dīcēji neietekmētu.
Amigo
Re: Profesijas prestizs un cilveks
05.02.2009 13:25
Ne man vienkarsi kaitina ka musu sistema paliek par kruts-suds vertibu skalu..tu skola izaudz ar sito un dzivo ari ar to..sanak ka vienmer jabut kadam kas bus bosiks a kads kajslaukis. Noskataties sis filmas sapratisiet:
Kids 1995
http://intv.ru/view/?film_id=3706
Klass 2007
http://intv.ru/view/?film_id=32767
Elephant 2003
http://intv.ru/view/?film_id=1406
Re: Profesijas prestizs un cilveks
05.02.2009 13:41
Ja kaads ljausies, tad buus kaajslaukjis... Taa nebuut nav kaut kaados debesu kantoros nolemta lieta.

neljauj Tu sevi par taadu taisiit. Visas pasaules netaisniibas neizstreebsi...



Edited 1 time(s). Last edit at 05.02.2009 13:42 by Runcene.
Re: Profesijas prestizs un cilveks
05.02.2009 23:40
Jebkurā klasē un kolektīvā ir daudz starpstadiju starp kājslauķi un kruto. Man šķiet, "tā, pa vidu" dzīvot ir diezgan ērti. Krutajam būt ir diezgan stresaina padarīšana- visu laiku jāskatās, vai kāds negrasās kļūt vēl krutāks un ieņemt Tavu vietu. Kāpēc būt par kājslauķi nav pārāk ērti, tas laikam visiem skaidrs?
Tu vēlies, lai visiem viss būtu vienādi labi. Tas nav iespējams, lai ka gribētu! Pasaule tā iekārtota, ka cilvēki jau piedzimst dažādi un dažādi grib dažādas lietas.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 18 pieskaita 25?
Ziņa: