Skatos TVNET`ā...

Aizsāka ku! 

Skatos TVNET`ā...
06.10.2009 17:33
Ziņa "Par nepamatotu ātrās palīdzības izsaukšanu būs jāšķiras no 28 latiem "... Štrunts par to, tas ir dabiski bet komentārs...

Madicīna
Pirms 1 stundas un 10 minūtēmTo reņģēdāji: Jā, redzams, ka cilvēku ārprātam nav nekādu robežu: Jūs, ko gribat atpakaļ padomju laikus, un tādu pretīgu medicīnu, kā toreiz? Jūs gribat. lai `jus ved uz slimnīcu, nevis normālā Mercedessā, bet škirbainā, garbošā un klabošā Vazikā, vai pat Latvijā? Jūs gribat, lai atkal jūsu pakalās dur trula krievu adatas, un ar DZELZSS špricēm laiž pakaļā zāle, kurām pat nav eirosertifikāta?! Jūs, ērtā pieraksts pie ģimenes ārsta vietā, atkal gribat poliklīniku, ar tās garajām rindām, to pretīgo vietu, kur salasā visi slimnieki vienā vietā? Jūs atkal gribat, lai nabaga jauniešus, kuri tikai mazliet patīpējuši zālīti, tūliņ pat bāztu psihenē vai cietumā, tādā veidā viņiem sabjājot visu dzīvi? Jūs atkal gribat lai Latvijā ievieš nāves sodu? Ātri gan jūs aizmirsāt padomju laiku briesmas un šausmīgo dzīvi! Jūs nododat Brīvās Latviojas Ideālu! Jūs esat, vienkātši c--las!!!

Padomāju un saku, gribu padomju laikus...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
biete
Re: Skatos TVNET`ā...
06.10.2009 17:37
Noskaties filmu "Padomju stasts" un tad izdari secinajumus vai joprojam velies tos laikus...
Re: Skatos TVNET`ā...
06.10.2009 18:09
Vispār man ir pašam savs "Padomju stāsts"... Zinu, ka cilvji uzreiz pieminēs Staļina laiku un arī vēlāk dazādas represijas nebija retums taču vēlāk tās galvenokārt bija vērsta pret atsevišķām personām vai personu grupām turpretīm tagad to nākas izjus visiem kas nav elitē un nav ne miņas no sociālā taisnīguma...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Skatos TVNET`ā...
06.10.2009 22:46
O! Tie 28Ls buus laba lieta :) Neviens tos pravda nemaksaas, ja noudas tocu nafff!
Un tos 28Ls vajadzees atkal piedziit no pacienta brigaadei? Daudziem medikiem liekie konflikti nav vajadziigi un tie nekaadus 5-10Ls neprasa pat. Pamurgo, papraato un ieraksta kartiitee kaut ko :) Lai tik atsujaas un nav jaakonfliktee. Tagad 28Ls.... Meegina padariit no medikiem kasierus un no NMP auto bankomaatu. Vienmeer biiju pret dziivo naudu uz brigaades. Taa jav narkotikas liidz, vel naudu vazaat... paaraak liels risks un liekaa atbildiiba.

Somija man kaa medikim vajag uzrakstiit vienu papiiru, kviiti-reikinu, kas kopeejaas automaataa vel uz divaam bumazkaam. Divas atdodu klientam (ja nenem atstaaju uz galda, vai uz griidas), viens paliek brigaadei, ko nododu brigaades mainas laikaa bossam. Pacientam ir 2 nedeelju laika lai reikinu samaksaat. - 9,25euro. Un mani dzili vienalga, samaksaas vins to vai nee laiciigi. Es pat nezinu taa preciizi kas notiek ja nemaksaa :) Bet to naudu no vinja firma dabuj.

Kapeec LV nevar taa pat izdariit?



Edited 1 time(s). Last edit at 06.10.2009 22:48 by Dr.asist. Raimonds.
Re: Skatos TVNET`ā...
06.10.2009 23:44
Gan jau ka arī latvijā uzreiz nebūs jāmaksā bet tas fakts, ka no cilvjiem tā tiks piedzīta, kalpos par iemeslu tam, ka cilvji cietīsies līdz pēdējam pirms zvanīs ātrajiem... :(

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Skatos TVNET`ā...
07.10.2009 08:53
Šoreiz brēka par neko. Jau labu laiku, kad zvana ātrajiem, dispetčers izlemj vai pamatots izsaukums vai nē. Un nekāda nauda nav jāmaksā. Paredzēts maksāt, ja pacients tomēr vēlas, lai ātrie atbrauc, lai arī vajadzības nav. Šajā gadījumā viņu brīdina iepriekš par maksāšanu.
Re: Skatos TVNET`ā...
07.10.2009 09:28
mazāk būs hipohondriķu izsaukumu. vienreiz samaksās un citreiz domās. cik nesauc ar temperatūrām pieaugušie... nevar mājās turēt tableti? hipertoniķi nelieto zāles, bet sauc ātros. kāpēc par kāda bezatbildību jāmaksā citiem? vispār valda šausmīgs analfabētisms savas veselības jomā. nerunāsim par draugiem ar panikas lēkmēm. "nē, es nezāļošos...." smalki, bet, kad jumts brauc, tad sauc ātros. aizvestu vienreiz uz tvaiceni trako kreklā ar policiju, kazi ņemtos prāta. vispār mums ir baisi daudz histēriķu. zinu kundzīti, kas astmu nekā citādi neārstēja kā ar 2 ātro izsaukumiem dienā... visa Sarkanarmijas ielas stacija spļaudījās, jo dzīvoja viņa pāri ielai. ērti.

turklāt par zvanīšanu nav jāmaksā. visu var izrunāt. pamatotus izsaukumus neviens neliks apmaksāt. uz infarktu, insultu, nelaimes gadījumu taču tāpat brauks par brīvu.

ku! vienkārši nav priekšstata, kā tauta uzvedas.
Re: Skatos TVNET`ā...
07.10.2009 16:59
Tam ka maksai jaabuut tas ir fakts! Manis peec, par jebkuru izsaukumu (kaa Somijaa 9,25euro) buutu jaamaksaa. Un par nepamatotu tad vissu 50euro. Citaadi cilveeki bezmaksas mediciinu neciena. :) Un trenkaa aatroos visaadi alkoholiki, astmatiki kuri neaarsteejaas un babushkas ar savaam hipertenZijaam kuras arii nearstee. Par temperatuuraam apnika runaat, ja cilveeki neprot laiciigi, maajas aptiecinai nopirkt Paracetamolu vai Ibuprofenu, lai tad maksaa tos 28Ls. Tikai to maksaasanu jaapadara taa, lai dziivas naudas apgroziibas izsaukuma laikaa nebuutu.

to Alstere
Es nezinu, Riigaa varbuut dispecers briidina, laukos tas citaadi. Vismaz taa biija kaadus 6 gadus atpakal, kad vel dziivoju LV.
Re: Skatos TVNET`ā...
07.10.2009 18:38
Nē, nu vel jau mums ir pilnīga haļava... skatijos TV kādus gadus atpakaļ, tur jeņķos cietušais atteicās no NMP pakalpojuma par kuru prasija "nieka" 500 zaļos... un tas bija izsaukums uz avārijas vietu un rumpītis patiešām bija apdauzijies...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Skatos TVNET`ā...
07.10.2009 23:04
Muuseejie (Somijas) iistie reikini ari izskataas taa pabriesmiigi, man videeji sanaak paari par tiiem niekiem 500 usd gandriiz katraa izsaukumaa teoreetiski ;) Cilveeki gan (Somijas pilsoni) dabuuj maksaat tikai 9,25 euro. Paareejo sedz apdrosinaasana (valsts). Firmai arii pasvaldiiba kaut ko piemaksaa. Jo baazes teerinus tie reikini taa iisti nesedz.

Firmai tacu jaadziivo, reikinus un algas jaamaksaa (un tie ir tuukstosi uz degunu), degvielas, masiiniite ari glaunais Mersedes Vito maksaa taa pabriesmiigi ap 100 000 euro.

Taa NMP pabuusana ir diezgan daargs prieks iisteniibaa, jociigi ka LV buudama ES valsts ir ar taadu libiraalu attieksmi pret NMP trenkaasanu pa labi un pa kreisi :) Taas iistaas izmaksas tacu ir briesmiigas.

PS
Sodien biija veseli 3 izsaukumi :) Vakar 1, aizvakar 2 :) Taads darbs...



Edited 1 time(s). Last edit at 07.10.2009 23:09 by Dr.asist. Raimonds.
Re: Skatos TVNET`ā...
08.10.2009 09:34
Tomēr Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests TVNET uzsver, ka pacienti jau laikus telefoniski izsaukuma brīdī tiks brīdināti, ja par ātrās palīdzības ierašanos būs jāmaksā. Ja gadījums radīs šaubas, vai neatliekamā palīdzība ir vai nav nepieciešama, brigāde tomēr tiks sūtīta un iedzīvotājiem par to nebūs jāmaksā.

Tāpēc NMP aicina pacientus bez bailēm zvanīt ātrajai palīdzībai, jo, ja ātrā palīdzība būs objektīvi nepieciešama, mediķi pie slimnieka dosies, par to samaksu neprasot.
Re: Skatos TVNET`ā...
08.10.2009 15:31
...kaarteejie zhurnaljugu murdzinji tautas tracinaashanai... nekaads sodi sodi, nekaadi nepamatoti izsaukumi... ja Tavs gadiijums nav dziiviibu apdraudoshss, tad par pakalpojumu naaksies maksaat taapat kaa par jebkuru aarsta apmekleejumu maajaas vai veseliibas apruupes iestaadee... tak kaadam vajag vislaik tautu tracinaat un baidiit, lai ir ap ko shuumeeties un njemties, ka nafig tai mediciinai naudu dot, jeegas taapat nav... arii shobriid veel mums naf sliktaakaa mediciina Oiropaa...
Re: Skatos TVNET`ā...
08.10.2009 16:28
Ja runājam par to vai ir jau tik slikti, ka nevar būt vēl sliktāk, tad jāsaka, ka vēl jau viss ir tīri labi. Mani pašu pērsonīgi tas maz uztrauc jo tā kā esmu "piemedicīnas funkcionārs" tad ir gan kaut kāda saprašana gan kontakti. Bet kopumā tomēr esmu pārliecināts, ka tā lieta nekādu labvēlīgu iespaidu uz tautas veselību neatstās. Mirušo un smagā stāvoklī slimnīcā nogādāto skaits pieaugs...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Skatos TVNET`ā...
09.10.2009 14:21
Nu, mirusos NMP nevadaa oficiaali :)

Ja miris transporteesanas laikaa tad ved uz morgu. Kas ir peec sevis retums. Jo taaa oficiaalaa pamirsana auto salonaa prieks brigaades ir sausmiigaa nelaime, jo tad var sanaakt rakstiities un tiesaaties ilgi, ilgi, kaut vai 99,99999% gadiijumos brigaades vainas tajaa mirsanaa nav. Un nomirst NMP autinaa oficiaali retais ;) , jo NMP viiri un meicas maak vilkt klientus liidz peedeejam un arii "reanimee" liidz peedeejam (liidz un paari slimniicas durviim ja kas :) Par to protams pa galvu uznemsanaa neviens neglaasta un prieciigs ari nav...

Citem vaardiem: "Imitacija burnoj dejatelnosti v 100% clucaev spaset tvoju zadnicu" (c) Viens gudrs Doc taa man rekomendeeja :)

Taads darbs, taads darbs....



Edited 1 time(s). Last edit at 09.10.2009 14:24 by Dr.asist. Raimonds.
Re: Skatos TVNET`ā...
21.10.2009 08:38
to sauc par dabīgo atlasi. Nav prātiņa - sēdēs un nezvanīs, būs kaut kas cits nevis zāģu skaidas, varbūt sabīdīs domas un pazvanīs. Varbut pie ģimenes ārsta sāks staigāt uz veselības pārbaudēm. Beigās tas maksās mazāk nekā nepamatots NMP izsaukums, līdzīgi kā par stāvēšanu neatļautā vieta - bija 10 Ls sods ļoti daudziem bija vienalga, bet ar 30Ls sodu arī Mercedes S600 vadītāji sāk aizdomāties par vietu kur apstāties. Tas pats bus tagad, bet tikai citā lauciņā.

Un vēl piebilde - TVNET vispār ir baumu kantoris, kur ziņas ir pārpublicētas no citiem tādas pat kvalitātes portāliem, vai ar tulkotāju tulkotas no citas valodas.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 21 pieskaita 4?
Ziņa: