Vai peleejums ir kaitiigs???

Aizsāka ziediite 

ziediite
Vai peleejums ir kaitiigs???
12.10.2009 18:32
Vai peleejums ir kaitiigs???
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
12.10.2009 18:58
Uz to nevar viennozīmīgi atbildēt jo pelējumi ir kadas pāris simts šķirnes. Daļa no tiem ir reali kaitīgi bet daļa pat ļoti veselīgi tā vajag mēģināt jautājumu konkretizēt...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
ziediite
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
12.10.2009 19:05
pelejums, kas ir ievarijuma burcinjaas...
vai arii tam meedz buut dazhaadas skirnes?
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
12.10.2009 19:07
Šķiet, ka ievārijumu apdzīvo vairākas šķirnes bet nav dzirdēts ka ar ievārijuma pelejumu kādam būtu bijušas problēmas. Vienkārši pelējuma kārtu noņem un ievārijumu izmanto...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
12.10.2009 21:34
sapeleejusha ievaariijuma, maizes utt it kaa nebojaataas daljas lietoshana arii ir kancerogeena...
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
12.10.2009 21:58
jā, tās sporas ir visā produktā...
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
13.10.2009 16:21
Produktu aizkarts pelējums var izsaukt aknu vēzi.
Pelējums izsauc astmatiskos bronhītus kurus ārstēt ir praktiski neiespējami.
Veicina grūti ārstējamus plaušu karsoņus.
Ļoti bīstams ir pelējums uz zemes riekstiem!
Somijā slēdz skolas un kazarmas nekavējoši ja kontatē dzīvojamās telpās pelējumu.
Pelējuma sēnīte neiet bojā pat pēc vairāku stundu vārīšanas.
Pelējums ir ārkārtīgi bīstams cilvēkam.
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
13.10.2009 18:56
Mazdakteri, vai tu nepārspīlē? Un kā ir ar penicilīnu un pelējuso sieru?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
14.10.2009 09:07
ku! Tu tak pats teici, ka pelējumi ir entie veidi?
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
15.10.2009 11:54
Mikroorganisma dalās :
- derīgajos ( raugs,zarnu nūjiņas,siera pelējums,rūgušpiena baktērijas,vīna baktēijas,zemes rūgšanas mikroorganismi u.c.);
- katīgajos(izsauc slimības,bojā produktus,ēkas).
Mikroorganismi ir vecākās dzīvās būtnes uz pasaules.Vecāki par visvecākajiem augiem un dinozauriem.
Ir mikroorganismi,kas nebaidās no vārīšanas temperatūras.Saglabājas ledū,attīstās leduskapī.Vairojas bezskābekļa vidē.
Prioni jeb super mazie vīrusi nav saskatāmi pat elektronmikroskopā.Viņus nenogalina radiācija un pat cepšana eļļā,kur temperatūra ir 180 grādi!Viņi var būt gaļas konservos.
Viens no viņiem izsauc Trako govju sērgu.Šo prionu var iznīcināt tikai 400 grādu karstums - degšanas temperatūra.
Cilvēce ir pieļāvusi lielu kļūdu apglabādama mirušos zemē.
Senči (ārieši) mirušos dedzināja (kremēja). Tā viņiem lika Dievi. Tas ir tie,kas viņiem mācīja dzīvot.Atnākušie no debesīm.Viņi arī aizliedza ēst govis.
Ar cieņu.
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
15.10.2009 16:50
prioni nav vīrusi, tie ir kautkādi kreisie proteīni, kas kaut kādā fantastiskā veidā spēj vairoties. Vīrusi sastāv no proteīna un nukleīnskābes, prionos nav nukleīnskābes.
Sāra
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
26.10.2009 17:08
Bet kāpēc īsti nedrīkst mirušos apglabāt? ( Mazdakteris1 tā teica)
Vai tur savairojušies mikroorganismi var ko nodarīt dzīvajiem?
Vispār Mazdakteris1 dikti aizraujoši raksta! :)
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
29.10.2009 13:29
Ja cilvēks mirst no infekcijas slimības vai hroniskas slimības,tad viņš var atriebties savam pāri darītājam tikai liekot sevi kremēt.
Mikroorganismi izdzīvo zemē ļoti ilgi.
Prioni vispār neiet bojā.
Pēc aprakšanas tavu ķermeni apciemo citas dzīvas būtnes,kas tavas slimības iedīgļus pārnes tālāk.
Kremācija šīs problēmas atrisina.
Psoriāze,Troko govju sērga,Alcheimera un citas slimības kuru iemeslus mēs uz šodienu nezinām,varētu izsaukt tieši prioni,kas tiek iznīcināti tikai uguns liesmās.
Ja neizdzīvo mūsu pāri darītāji,tad viņiem ģenētiski ir lemts izmirt.
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
29.10.2009 16:42
...par psoriāzi nebūs īsti tiesa...
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
03.11.2009 22:29
To ko raksta vecie feldseri... ir veerts ieklausiities. Varbuut vini dara kluudas siikumos, bet galvenais ir buutiiba.

Pameeginiet siiki un smalki izstaastiit par teoriju? "Viens akmens" teica ka ir "prostranstvo-vremennye" tuneli. Pieraadiit siiki un smalki to pagaidam nevar, bet cik zinam, tikai viena vina formula mc2=E atnesa pasaulei tik daudz labaa un un arii postosaa, ka Alberta teorijaam gruuti neticeet.

Ziniet detalaas varbuut Mazdakteris klibo, bet tas neatnem teorijai buutiibu un lineaaro logiku: Lielu dalu slimiibu, kuru rasanos un iemeslus nezinam, iespeejams izraissa mums zinaamie/nezinaamie mikrobi (bakterijas, viirusi, prioni...). Ko tiakai pieraada relatiivi vecie (tuberkuloze, sifiliss) un jaunie atklaajumi hr.gastriita aarsteesanaa, v.hepatiiti, dzemdes veeza... u.t.t. Liidz slimiibas buutiibas atklaasanai tikai par gastriitu baumoja tik daudz ka gruuti ticeet ka daudzi dabuuja par to professora graadu, aarsteeja un vina ceelonos sauca saakot no slikta miega, liidz stressiem un sliktai dietai. Galu galaa izraadiijaas banaalaa bakteerija. Aamen.

Ja nemt veesturi, tad Mazdekterim ari ir pamats teoretizeet, t.i. turpinaat vesturiskos atklaajumus un seciibu. T.i. loogiski turpinaat virziibu pa ieziimeeto taisni, kluudiitis gruuti.

Kaa biija... saakumaa biija Dievs... dziivojaa cilveeki paradiizee.... no turienes izmeta - saakam slimot un veelaak aarsteeties. Procees biija aptuveni taads: No paraziitiem (veelaak mikrobiem) saakumaa cilveeki ieraudziija to ko var ieraudziit, piemeeram kaut ko savos suudoos, izraadiijaas tarpi, saaka tos peetiit ar pirkstu, meeginaat kaut kaa pielietot (makskereet? :) ), peec tam domaat kaa vinus no veedera aatraak dabuut prom un ar kaadu vielu (aarsteet), peectam... peec tam.... vel izlaidiisim... un beidzot - peec tam atklaaja bakteerijas un saaka meeginaat taas dzinaat un aarsteesteet...., peec tam atklaaja viirusus..., prionus... ko peec tam? :)

Bet liidz galam mees vel nezinam pat par taarpiem (ja taa goodiigi), nerunaajot par bakteerijaam, un viirusus mees tikai iepazinaam.

to ",,,", psoriaaze, ko mees par to zinam? Zinam to, ka: "palietojiet so, vai to, vai sito... varbuut paliidzees". Vai ka nu mums te vielmaina sitaa un tataa, izdalaas taadi un sitaati superhrenohistamiini....
Tuberkulozi agraak aarsteeja ari aptuveni taadaa pasaa veidaa, tas ir ar kurortterapiju. Vai kaa agraak aarsteeja sifilisu? Pareizi, simptomaatiski, jeb "aptuveni uz to pussi, jo kaut kaads effekts ir", deva dziivsudrabu, arii smeeres uz taas pasas baazes. Ar psoriaazi paslaik ir aptuveni tas pats. Iemeslu pagaidam preciizi neviens nosaukt nevar. Ir mineejumi un seku atklaasana (processa) un meeginaajumi processus ietekmeet. Processus, nevis buutiibu. :)

Taadi mees essam mazie, sarkanie riebiigie :) Feldseri-asistenti-paramediki :)



Edited 4 time(s). Last edit at 03.11.2009 22:56 by Dr.asist. Raimonds.
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
03.11.2009 23:18
Pa teemu.
Peleejumi ir visdazaadi un vissaadi. Kaut ko mees izmantojaam (uz siera, antibiotikas), kaut ko jaabaidaas (veezi?, astma un allergijas).

Par peleejumu dziivojamaas maajaas.
Tikai piemeeri:
-Puss gadu mums te remonteeja ugunsdzeseejiem depo, meeginaaja dabuut prom peleejumu. Naudas liidzekli ieguldiiti nereaalie.
-Siikajam biija relatiivi jauna sklola (eeka), saakuma to remonteeja, ielika jauno virtuvi un eedinaasanas zaali. Peec tam atklaaja peleejumu un sekoja kaadu laiku (ciiniijaas). Galu galaa noraka to eeku taa, ka pat pamatus neatstaaja. Tagad cel jauno.

Kaa juus domaajie somi ir tik prasti lai teereet miljonus euro superkapitaaliem remontiem un jaunajaam skolaam?

Secinaajums sadziivei: Kur ir peleejums, tas nav lietojams un tur nav jaadziivo arii. Prasti un gaisi.

PS
Ar peleejumu uz betoona (!) sienas (ja nav daudz un tikko paraadiijies) var ciiniities taa, panem labu hlora koncentraata skiidumu un apstraadaa to sienas vietu taa duusiigi, dazos piegaajienos (piemeeram 2xdienaa, 2-3 dienas) :) Betonam ir iipasiiba iesuukt (fizika) skiidumus liidz zinamam dzilumam un daudzumam. Ideja taada, ka uudens peec tam izgaro, bet hloors pasaa sienaa (dzilums nav liels, bet runa ir tikai un tikai par betona sienu) paliek. Un nekas tur vairs neaug un nedziivo. Proceduuru labi laik pa laikam atkaartot, jo kur vienu reizi peleejums biija, tur meeginaasies atgriesties. Koka eekaas ar peleejumu nav veerts ciiniities. To eeku jaapamet. Peleejums taadai maajai ir kaa 4 stadijas veeza diagnoze.



Edited 1 time(s). Last edit at 03.11.2009 23:22 by Dr.asist. Raimonds.
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
04.11.2009 12:49
To > Dr.asist.Raimonds.
Paldies.Veiksmi
mov
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
05.11.2009 01:16
Nu man jau gandrīz 40 gadi. Kopš bērnu dienām lielākajai daļai ievārījumu bija pelējums parasti ņēmām nost un ēdām ar pankūkām. Slimot neslimoju pat ar iesnām vairāk par 2 dienām, vecmammai 93 gadi, pati vēl uz tirgu brauc iepirkties, palīdz sētniecei lapas grābt, savādāk esot garlaicīgi bez darba sēdēt. Viņas mamma nomira, kad bija 98 gadi (neatceros diemžēl'viņu), bet tikai tāpēc, ka bija sāsaukstēšanās un ārtsi ielika slimnīcā, kaut kā ātri sanīka cilvēciņš prom no mājas. Nu un cik zināms neesam vienīgā tāda ģimene.

Pie tam kā paliek ar dabisko imūnsistēmas stimulēšanu. Piemēram, vecmamma un viņas māsa man kopš bērnības mācījuši, ka katru gadu vismaz vien no zemes pacelts ābols jāpaceļ, jāapslauka un jāapēd (nemazgājot), lai zeme ar savu spēku padalītos). Būtībā tā pati novajinātā ierosinātāja vakcīna sanāk :D

Un par to cīņu ar ēku pelējumu. Pirms vairākiem gadiem, šķiet, ASV bija traģēdija vienā no modernajām ēkām, ka vairāki bērni līdz kādiem 3 gadiem nomira un daudzi ļoti smagi saslima. Supermodernajā mājā ventilācijā parasti nogalināja visus mikroorganismus un gaiss bija sterils, tomēr pēc kādas nelielas kļūmes bija iemeties parastais un ļoti izplatītais pelējums (melnas sporas, latīniskajā nosaukumā arī bija vārds "nigra"). Ikdienā mēs ieelpojam tā sporas un organisma aizsargmehānismi ātri tiek galā, bet šo bērnu sistēma tos nespēja pieveikt (natrenēta bija).
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
05.11.2009 11:58
Mēdz būt izņēmums no likumsakarības.
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
07.11.2009 00:01
mov: Aspergillus niger
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
07.11.2009 16:51
Raimonds: šis man patīk: "superhrenohistamīni"! :-D
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
08.11.2009 15:40
To Kachenīte.
Paldies,ka izdalīji. Smējos ilgi un palika sirdī gaišāk.
Brīnos,kā Dr.asistents vispār tur spēj saglabāt latvju valodu.
baac!
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
10.12.2009 00:30
Palasiju jusu teikto par pelejumu... un aizdomajos- maajaas ir pelejums jau kadus piecus gadus, aiz skapjiem uz sienam, skapi uz mantam, zem plintusiem, visas slikti vedinatas vietas, UN mammai apmeram tik pat ilgi ir bronhiala astma. Vai tiesham tagad musu maja ir norakstama? Vel pat lidz galam uzbuvejushi neesam, visu laiku uzlabojam. Ka dabut ara to pelejumu, ja dzivo uz krasotam apcementetam kiegelju sienam?
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
11.12.2009 21:30
Man viens paziņa mocījās ar astmātisko bronhītu..
Nomainīja veco dzīvokli,kur bija pelējums un par astmu aizmirsa....
Jākonsultējas ar speciālistiem
Tagad ir visai iedarbīgi līdzekļi.
Jāprasa arhitektiem-inženieriem.Kaut kas nav kārtībā ar māju.
Hidroizolācija?
Ventilācija?
Krievu laika ūdens emulsijas krāsas?
Veiksmi.
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
20.12.2009 18:56
Tieši tā, mājai visticamākais ir problēmas ar siltumizolāciju un ventilāciju (normāla ventilācija gan izmaksā dārgi) un tās būtu jārisina neatkarīgi no tā vai tas pelējums traucē kādam vai nē...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Mja
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
02.01.2010 16:06
manaa pieredzee beerniem vissmagaakaa astmas leekme bija no peleejuma maajaas(to tikai peec tam atklaajaam-dziivojam 1.staavaa un istabaa virs pagraba appeleeja diivaana apaksha un segas diivaana kastee-tajja laikaa slikta apkure bija novembrii). To nakti slimniicaa atceros ar vislielaakajaam shausmaam-nevareeja puiku atkjert. Ja parasti ielaizh vienu prednizolona devu, tad tagad bija 3(1,5 gadi beernam). Izraadaas, ja kaut kur ievieshaas taa peleejuma seene, taa izplataas arii uz paareejaam telpaam, nevar pat paredzeet, kur ieviesiisies. bet man pirmsaakumi bija- kaiminja deelj appludinaata telpa ap kanalizaacijas staavvadu. kad atlauzaam sienu, tad shausmu skati atklaajaas.
Re: Vai peleejums ir kaitiigs???
15.01.2010 13:30
Atceros ka man ari berniba bij astmas lekmes, un dzivojam mes koka maajaa pirmaa staavaa, veckiem skapii dreebes bij taa appeleejushas ka teeva melnais uzvalks bij mainijis krasu uz peleku - un vinjsh nevareja atcereeties, ka tadu butu pircis... :P
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 23?
Ziņa: