Hemingvejs

Aizsāka Mopēds 

Hemingvejs
30.04.2011 21:29
Sveiki. Vēlējos pajautāt kādu Hemingveja darbu varat ieteikt? Vienā no diskusijām izlasīju, tur var pamācīties kā veidot kontaktu, sarunu, labāk komunicēt ar cilvēkiem. Ir tāda problēma, ka esmu pēc temperamenta melanholiķis un ir samērā grūti uzturēt sarunu ar jauniem cilvēkiem, it īpaši meitenēm
Re: Hemingvejs
02.05.2011 11:07
Cik tad mums ir gadu? Un citus parametrus arī. Man jāzin arī augums un svars.Tas izsaka daudz. Pat matu krāsa. Ādas tonis(baltais tips,brūnganais). šporeta veidi? Izglītība? Vieglāk saprast, ko tev vajag :)



Edited 1 time(s). Last edit at 03.05.2011 19:56 by Mazdakteris1.
Re: Hemingvejs
02.05.2011 23:20
22gadi, izglītība, mācos 1.kursā augstskolā! kādus vēl? :)
Re: Hemingvejs
03.05.2011 19:30
Doma ir pareiza. Domāju, ka jālasa daudzi rakstnieki. Sevišķi,ja tas palīdz mācību procesam. Ne jau tikai Hemingvejs. Meitenēm patīk runīgi puiši. Lai būtu par ko runāt ir jāzin vēsture, māksla ( tēlniecība, glezniecība). Klasiskā muzika. Slavenu cilvēku un valsts vēsture.
Jālasa pēc principa. Patīk viens rakstnieks- izlasi visus viņa iespējamos darbus. Man personīgi Hemingvejs bija par smagu. Izlasīju, laikam "Sirmgalvis un jūra". un "Kilimandžāro sniegi". Bet tas bija tik sen..... Mana paaudze lasīja aizrautīgi Ivana Jefrēmofa darbus. Sevišķi Lezvije britvi. "Vēŗša stunda" Viņam vēl ir latviešu valodā "Tais Afinskaja "( Atēnu Taisa). "Andromedas miglājs" (fantastika).Rakstu krājums.Ja ir zināšanas krievu valodā,tad vari lasīt daudz par vēsturi. Tikai ne par LTK . Par tēvijas karu daudz potosa un melu. Ja ir zināšanas ,tad lasi angļu valodā.... Džeks Londons arī māca par dzīvi. Mīlestības un varonības tēma H. Senkēvičs "Krustneši", "Plūdi". Ja gribas sīkāk par sieviešu psiholoģiju un viņu spēku, tad jālasa Onre Balzaks. Stendāls.
Bet ja tu neesi lasījis Robinsonu Kruzo, Gulivera ceļojums liliputu zemē (?) Montesuma meita, Zelta ēzelis, Dekamerons, Dafnids un Hloja, Spartaks,
Faraons, Tūkstots un viena nakts, Nilsa Holgersona ceļojums ar meža zosīm, Brāļi Grīni .Ar zobenu un spalvu, tad nezinu..... Vēl jau ir vesturiskie romāni .. Vasilija Jana -"Čingishans", "Batuhans", "Uz pēdējo jūru" . Tad vēl autobiogrāfiskie stāsti par to pašu O.Balzaku, Mikelandželo Buonoroti, Leonardo da Vinči, Rafaels Santi . R.Vāgneru,Dž.Verdi. Ofenbahu. Čaikovski. R.Štrausu.L.Van Bēthovenu, Mocartu, Grīgu, Cēzaru, Suvorovu,Kutūzovu,Nahīmovu. Aleksandru lielo. Par Spartu un spartiešiem.Sengrieķu teiksmas. Par senajiem Maijiem, Atcekiem un Inkiem. Tad tas ir bēdīgi, ļoti bēdīgi. Vēl jau Odiseja ceļojums. Marko Polo ceļojums par septiņām jūrām. Tā ir klasika,kas būtu jāzin katram jaunam cilvekam. Nemaz nerunājot par fantastiku.V. Mihailovs, Brāļi Strugacki, Rejs Bredberijs. Staņislavs Lems. Herberts Vels ,Žils Verns, Grīns, Aizeks Aizimovs ,japānis Kabo Abe, Arturs Klarks, K.Doils, E.Alans PO ( šausmu stāsti) KLifords Saimaks. ... Viņi palīdzeja izdzīvot laimīgās padomijas murgu pasaulē. Visu uz uzsitienu nevar atcerēties. Paldies, ka iekusstināji atmiņu lavīnu.
Mūsdienu jaunatnes lāsts ir kompji, narkotikas un parnogrāfija. Negribu moralizēt. Daudzas grāmatas lasīju lai tiktu pie tās parnogrāfijas :) . Lai varētu ceļot ,kaut vai domās.



Edited 1 time(s). Last edit at 03.05.2011 19:52 by Mazdakteris1.
Re: Hemingvejs
04.05.2011 22:27
Nu ok, mēģināšu sākt kko darīt, ir ļoti grūti saņemties! Paldies par izsmeļošo info!!
Re: Mazdakterim
25.06.2011 21:36
Piedodiet, nekā personīga, bet ja 1.kursa čalis sekos Jūsu padomam - viņš varēs runāties vai nu tikai ar sevi, vai ar Jūsu paaudzes onkulīšiem un tantiņām. Klasika ir jāzin ,protams, bet ja nebūs viedokļa par Krēslu, vai Lost vai ... tad sarunbiedreni viņam atrast būs ļoti grūti.
Re: Mazdakterim
27.06.2011 21:48
kailā Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Piedodiet, nekā personīga, bet ja 1.kursa čalis
> sekos Jūsu padomam - viņš varēs runāties
> vai nu tikai ar sevi, vai ar Jūsu paaudzes
> onkulīšiem un tantiņām. Klasika ir jāzin
> ,protams, bet ja nebūs viedokļa par Krēslu,
> vai Lost vai ... tad sarunbiedreni viņam atrast
> būs ļoti grūti.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bet viens otram jau netraucē. Lost ir tukša ieilgusi komercmērķiem domāta filma.Ja nemaldos ar nosaukumu.Skatīties un lasīt ir divas ļoti dažādas lietas.
Lai veiksme.
mad smīkņādams
Re: Hemingvejs
28.06.2011 00:19
...sēnalu lasāmgabali, kuri domāta kustoņiem...pa vidam sis un tas izlec no laasāmgabaliem literatūrā, bet...mani vienmēr uzjautrina zvaigznītes lasāmgabalos...un komentāri lapas apakšmalā...mazdakterim taisnība - mūsdienu izdevniecību un kinoindustrijas prokrusti bez sāpēm ir amputējuši smadzenes daudziem...jāatzīst, ka citiem tās ir pastiepuši lielākas...gan uz rievu rēķina...

...
Re: Hemingvejs
28.06.2011 12:05
Pirms pāris gadiem pārlasīju jaunībā lasīto Hemingveju un Remarku. Vienkārši nošokējos - tas, par ko kādreiz slapjus spilvenus pieraudāju, tagad man likās tik prasts un neveikls un samākslots. Nezinu. Galīgi nepatika.
Meitai iedeva ieteicamās literatūras sarakstu 10. klasei. Padomājiet - no Bokačo - 5 noveles, no Blaumaņa - tikai Salnu pavasarī. Es pateicu, ka nekā nebūs. Blaumani izlasīsi ja ne visu, tad gandrīz visu, Šekspīru - slavenākās lugas - visas utt. Pie tam , es bērnam prasu man uzrādīt anotāciju burtnīcu, jo citādi viņa šmaucās. Dažreiz mums sanāk ļoti interesantas sarunas. Par dažu manis uzspiesto grāmatu viņa savukārt ir tik nikna uz mani, ka knapi caur zobiem kaut ko atbild. Bet es nepadodos - tas internets viņu jau trulu padarīs. Tiesa gan - pateicoties Poteram un Krēslai angļu valodu viņa ir apguvusi izcilā līmenī. Gribu viņu ieinteresēt par krievu valodu ar krievu filmām un literatūru, bet nespēju. Arī tikai ar nosacījumiem - ka franču un vācu valodas varēs mācīties tikai tad, ja nepametīs novārtā krievu valodu.
Man lasīt patīk - ļoti.
Re: Hemingvejs
28.06.2011 22:49
kailā Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Pirms pāris gadiem pārlasīju jaunībā
> lasīto Hemingveju un Remarku. Vienkārši
> nošokējos - tas, par ko kādreiz slapjus
> spilvenus pieraudāju, tagad man likās tik
> prasts un neveikls un samākslots. Nezinu.
> Galīgi nepatika.
> Meitai iedeva ieteicamās literatūras
> sarakstu 10. klasei. Padomājiet - no Bokačo
> - 5 noveles, no Blaumaņa - tikai Salnu
> pavasarī. Es pateicu, ka nekā nebūs.
> Blaumani izlasīsi ja ne visu, tad gandrīz
> visu, Šekspīru - slavenākās lugas - visas
> utt. Pie tam , es bērnam prasu man uzrādīt
> anotāciju burtnīcu, jo citādi viņa šmaucās.
> Dažreiz mums sanāk ļoti interesantas sarunas.
> Par dažu manis uzspiesto grāmatu viņa
> savukārt ir tik nikna uz mani, ka knapi caur
> zobiem kaut ko atbild. Bet es nepadodos - tas
> internets viņu jau trulu padarīs. Tiesa gan -
> pateicoties Poteram un Krēslai angļu valodu
> viņa ir apguvusi izcilā līmenī. Gribu viņu
> ieinteresēt par krievu valodu ar krievu filmām
> un literatūru, bet nespēju. Arī tikai ar
> nosacījumiem - ka franču un vācu valodas
> varēs mācīties tikai tad, ja nepametīs
> novārtā krievu valodu.
> Man lasīt patīk - ļoti.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vispār tas ir kaut kāds fenomens. Mana meita skatījās stulbas multenes ar nepārtrauktu kariņu. Bet iemācījās vācu un angļu valodu. Vācu valodu zin pat labāk par latviešu. Lasīt grāmatas negrib.
Bez krievu valodas Latvija ir maz perspektīvas. Darbs,saskarsme ....
Vispār esmu šokā, kad jauneklis,sarunas laika mani informē, ka viņš nezin krievu valodu un angļu valodu arī....Ko ražojam. Kalpus? Tiem ir jāzin valoda. Tātad tikai vergus.
Inka@
Re: Hemingvejs
12.09.2011 12:33
Kam skanēs zvans. izcils darbs.




par autobiogrāfijām, biogrāfiskiem romāniem - vērtīga, bet reizēm pagarlaicīga lasāmviela.
(reizēm gadās arī aizraujoša - kā , piemēram, ''Goija'', par Sent-Ekziperī, par Pikaso, Van Gogu uc)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 12?
Ziņa: