seja, kā dvēseles spogulis

Aizsāka drudzis 

seja, kā dvēseles spogulis
29.05.2011 08:57
Varbūt banāla frāze, bet tomēr liek aizdomāties. Ja neņem vēŗā ģēnētiku un kaulu uzbūvi, tad vērojot mīmiku un sejas muskuļus, zināmā mērā rodas jautājums - Vai cilvēka dvēseles stāvoklis ietekmē tieši seju?
Tautās ļoti bieži dzirdēta frāze:"šitais gan izskatās nodzēries".
Tātad dzīvesveids jau tiek nolasāms sejā. Zinu, ka pie psiholoģiskām problēmām izmainās sejas panti un mīmika, pie depresijas un pie anoreksijas(tur piedevām sejas nereti piepamst un/vai sāk augt dīvaini muskuļi).
Kad papētu narcistiskus cilvēkus, es redzu, ka sejas proporcijās/mīmikā var vērot tādas kā "bērnības paliekas", ļoti bieži tā ir bērnišķīga piere, reizēm acis, savādi....

Rodas jautājums, vai cilvēkam atgūstot harmoniju, sakārtojas viņa mīmika, vaibsti un varbūt pat proporcijas?

Prātā nāk 2 mani draugi.
Viens no tiem pēc visu domām - cilvēks(dzeks), kuram ģenētiski ir nepaveicies ar seju, tomēr no viņa strāvo tāda kā harmonija, un smaids mīmika drīzāk atstāj izskatīga džeka iespaidu. Būtībā cilvēks, kurš klusējot ir necila izskata, bet viss mainās komunikācijā. Smaids un smiekli šo cilvēku it kā atdzīvina, liek citiem smaidīt.

Otra, tā ir draudzene, kura klusējot ir klasiski glīta, ļoti glītas sejas proporcijas, bet tiklīdz sāk smieties(principā ņirgt/zviegt), dīvaina mīmika, sejas vaibsti pārvēršās tādā jancīgā paskatā - izskatās pēc izmocīta klauna, un tur var vilkt paralēles ar psiholoģiskām iekšējām problēmām. Sieviete vientuļa, neskatoties uz to, ka ir interesanta un skaista klusējot.

Kā atgūt izskatu?
Re: seja, kā dvēseles spogulis
29.05.2011 09:08
Vēl man vienmēr licies interesanti, kāpēc laukos, kur cilvēki no mazotnes tiek radināti pie fiziskiem darbiem, dzīvojuši svaigā gaisā un lietojuši ļoti veselīgu uzturu(būtībā tīrākais, vitamīniem bagātākais ēdiens, bez konservantiem un ģēnētiski nemodificēts), nebūt nav tie slaidākie, sportiskākie un atklāti sakot, nereti diezgan frīkaini.
Ļoti bieži sievietēm laukos ir masīvi, lieli zodi. Vai arī piemēŗam deguni ir tādi gaļaini milzīgi un uz vecumu tie aug vēl lielāki.
Tāpat arī nesamērīgi attīstījušās sejas detaļas - liels zods pret mazu pieri, vai mazs deguns pret lielu galvu. Ļoti savādi, kāpēc tieši laukos.
No bērnības palicis atmiņā teiciens, ko kāda sieviete(laukos) piedēvēja citai - vientuļai sievietei:"Kā no dziļiem laukiem nākusi".
Re: seja, kā dvēseles spogulis
30.05.2011 09:56
Seja ir cilvēka organisma daļa. Sejas izskatu nosaka ģenētika,veselības stāvoklis, vecums.Arī raksturs,ieradumi.
Vajadzīga diezgan liela dzīves pieredze lai pec sejas varētu noteikt, kas ir kas. Daudz ko nosaka arī skatītāja bērnības iespaidi,nostiprinātie klišeji.
Seja ir dvēseles spogulis. Bet var gadīties,ka enģelim līdzīgais cilvēks ir sadists,izvirtulis ,maniaks.
mad nopietns
Re: seja, kā dvēseles spogulis
30.05.2011 21:47
...nepiekritīšu...acis ir dvēseles spogulis...seja ir saprāta un iekšējās harmonijas atspoguļojums...

...pirmajā jēru klusēšanā Lekters bija perfekts...

...starp citu, pavēro, cik daudziem kustoņiem smejoties acis paliek aukstas un bezkaislīgas...
Re: seja, kā dvēseles spogulis
30.05.2011 22:19
Jā, acis..
Bet saprāta un iekšējās harmonijas atspoguļojums vai tad nav tā dvēsele/psiholoģija?
mad smīkņādams
Re: seja, kā dvēseles spogulis
30.05.2011 22:40
...ir dvēsels, ir gars, ir intelekts un ir tā saucamā inteliģence...
Re: seja, kā dvēseles spogulis
31.05.2011 00:52
Varbūt varēu paturpināt domu tālāk kā tas atsaucas uz izskatu
mad smīkņādams
Re: seja, kā dvēseles spogulis
02.06.2011 17:46
...varēt jau var....tikai...padomā pats...pavēro mūsu kardinālu...kuharkas atvase bez iepriekšējo paaudžu garīgās bagāžas...intelekts ir, bet kkas pietrūkst...otrs piemērs - Stradiņš...tur jau vairāk sastāvdaļu...saldajam - šļesars...:)
100%nepaļaujos uz savām domām šajā jautājumā, bet kaut vai skatoties uz politiķu sejām,man ir viedoklis vai šis cilvēks ir zaglis vai nav. Liekas, ka zagļiem un negodīgiem ir tāds smīns, kaut kāda bezkaunība atspoguļojas sejā u.tml. Tā pat noziedznieki,kurus rāda kriminālajā informācija ir ar tipiskiem noziedznieku ģīmjiem, ja tāda izskata ģīmi uz ielas ieraudzītu, uzreiz saprastu, ka jāuzmanās.
Pusmūža cilvēka sejā var redzēt vai dzīvē biežāk bijis laimīgs vai nelaimīgs. Rieviņas ap acīm no smaidīšanas,rievas pierē - vertikālās vai horizontālās, rievas vaigos, gar lūpām...
Re: seja, kā dvēseles spogulis
05.06.2011 14:17
me Rakstīja:
-------------------------------------------------------
Tā pat
> noziedznieki,kurus rāda kriminālajā
> informācija ir ar tipiskiem noziedznieku
> ģīmjiem, ja tāda izskata ģīmi uz ielas
> ieraudzītu, uzreiz saprastu,

Tu maldies :) bija pat pētījums, kurā cilvēkiem rādīja bildes un lūdza uzminēt, kurš ir sērijveida slepkava, kurš afērists, kurš Nobeļa prēmijas laureāts, kurš operas dziedātājs utml. Vairums smagi kļūdījās :) Ja visiem noziedzniekiem būtu raksturīgi sejas vaibsti, neviens upuris neuzķertos; tur tā lieta, ka daudziem ir tīri pieklājīgs izskats...
Re: seja, kā dvēseles spogulis
05.06.2011 15:38
Hmm? Varbūt daudziem bet man kaut kā gadijies daudzus atpazīt ar vieglumu. Kaut gan ne bez kļūdām. Tagad mani tramīgu dara parlieku draudzīgie un izpalīdzīgie... :(

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Ir viņiem tipiski purni.
Protams, var būt arī pilnīgi normāls izskats, bet tie tipiskie ir noziedznieki jau no bērna kājas un drošvien ar zemu intelektu, neizglītoti. Tādi, kas kriminālajā vidē apgrozās nepārtraukti.
Tie normāla izskata noziedznieki kādā dzīves brīdī ir sajukuši prātā, bet agrāk bijuši normāli jeb ar novirzēm, bet ir intelektuāli ar izglītību u.tt..
mad uzjautrinās
Re: seja, kā dvēseles spogulis
05.06.2011 23:43
....me par kriminālistiem uzskata tos, ar kuriem kārtīgi žuļiki uz viena poda dirst neietu...jo briesmīgāks paskats, jo zemāks slānis...pucei taisnība..:)
a es domaju, ka man taisnība :)
Re: seja, kā dvēseles spogulis
14.06.2011 12:49
ir kaut kādi tādi tipāži ar smīnošām acīm, nevaru izskaidrot, bet vienmēr esmu bijis piesardzīgs ...

Dažreiz tomēŗ liekas, ka psihe pakārtojas izskatam. Cilvēks, kurš sapratis, ka privātā dzīvē būs zaudētājs (lūzeris), padodas - pārvēršās par monstru tīri no cilvēciskā viedokļa.
Bij tāda deju iestudēta izrāde, neatceros vairs precīzi, bet šķiet nosaukumā bij ietverta līdzīga frāze:"mans izskats grauj manu psihi...". Tas gan nav precīzs nosaukums, izrādi pašu neapmeklēju, lai gan ļoti uzrunāja.
Interesanti, par ko liecina neglīta seja? Saprotu, ka tā ir vispirms ģenētika, bet ja tā ir neglīta, tad iemesls....
Gribētu dzirdēt dažādu cilvēku viedokļus.(arī to, kuri tic pārdabiskām spējām, karmai, aurai).
Varbūt lāsts?
JO kāpēc ģimenē var augt 2 dēli, vai 2 meitas, bet viens no viņiem var būt skaistulis/e, bet otrs briesmonis/briemone?
Re: seja, kā dvēseles spogulis
14.06.2011 13:17
Ļoti bieži var redzēt gan sievietes, gan vīriešus ar labiem augumiem, glītu apģēŗbu, kopti u.t.t.
Bet... seja
Varētu visus tagad pažēlot, lai gan ...
Žēlums var izraisīt drīzāk negācijas neglītos cilvēkos, jo tas ir kaut kas dabīgāks par uzbraucienu, tu saproti, ka cilvēks ir pretstats ļaunam un skatoties tavā sejā izjūt žēlumu.
Tā ir tā briesmīgā un skaudrā realitāte



Edited 1 time(s). Last edit at 14.06.2011 13:18 by drudzis.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Re: seja, kā dvēseles spogulis
17.06.2011 14:18
kādēļ viens bērns ir glīts un otrs neglīts? abi iedzimuši katrs citos senčos, domāju tā var būt tikai tad, ja rados ir gan glīti gan neglīti cilvēki. Vienam vienkārši paveicās vairāk, otram mazāk.
Re: seja, kā dvēseles spogulis
25.06.2011 01:12
vēl es gribēju pavaicāt. Vispār jautājums vairāk mazdakterim, jo īsti kautkur tika minētas jau teorijas par vīrieša vīrišķības attīstību.?
Kā attīstīt sevī vīrišķiīgu izskatu?, izņemot sportu(ar to nodarbojos) un vispār vīrišķo sexualitāti vai tādu vīrišķo maģiju, es pat nezinu kā nosaukt.
Tev bij savas teorijas par to, kā vīrieši pavedina.
Man sejā ir kaut kādas sievišķības pazīmes un es pat nezinu kapēc, jo cik atminos, vienmēr nodarbojos ar sportu, vienu laiku smēķēju, tad atmetu, agrāk nedaudz iedzēru, bet tagad veselīga(gandrīz) dzīvesveida piekritējs. Lietoju antidepresantus, miegazāles.
sakne(īstā)
Re: seja, kā dvēseles spogulis
25.06.2011 11:05
drudzis

Tu lieto antidepresantus, miega zāles...un sauc sevi par veselīga dzīvesveida piekritēju?! Ha!
Re: seja, kā dvēseles spogulis
25.06.2011 14:37
Protams, tā ir atkāpe no veselīga dzīvesveida, bet laikā, kad nelietoju miegazāles un negulēju vai miegs bij ar traucējumiem, es to par veselīgu dzīvesveidu nenosauktu.
amm
Re: seja, kā dvēseles spogulis
25.06.2011 17:14
drudzi, dikti gribas tevi redzēt! :) 99% es nodomāšu, ka nav tik traki kā tu te vislaik raksti. Kas zin varbūt tu man pat iepatīcies, jo mani neuzrunā standarta skaistuļi. Var tevi kaut kur redzēt?
Re: seja, kā dvēseles spogulis
25.06.2011 21:08
es vakar lasīju meža zemenītes un dažas bija lielas un saldas, dažas lielas un skābas, dažas mazas un saldas un dažas mazas un skābas. Centos saprast kāpēc tā un vienīgais mans skaidrojums bija- tās, kuras vairāk saulē - tās ir saldākas. Un tad es kaut kā iedomājos par Raini un viņa teicienu - sasmēlies es esmu saules ... Un tad es nospriedu, ka arī cilvēki ir saldi un skābi , mīļi un nemīļi un ka tas arī atkarīgs no vienkārša iemesla - cik nu kurš dzīvē sasmēlies mīlestību - sauli. Iet man pa dzīvi baigi raibi, bet viss gan manis, gan manas dzīves skaistums izsakāms vienā vārdā - mīlestība. Jo vairāk mīlu - jo skaistāka esmu.
Tā arī par drudža jautājumu es domāju - tie, kuri ir mīloši un mīlēti ir smuki, kuri nē - ir nesmuki.
Re: seja, kā dvēseles spogulis
25.06.2011 21:13
vēl tikai jautājums-ko katram no mums nozīmē smukums. Nesaprotu kā var patikt par daudz resni vai tievi cilvēki, bet arī tādi mīl un tādus mīl. Tā kā skaistums , arī dvēseles skaistums tomēr stipri nosacīta lieta ir.
Re: seja, kā dvēseles spogulis
27.06.2011 18:55
MĪlēti bērni skaisti?
Bet narcisi ar glītu ārieni, kurus es pazīstu bērnībā ir bijuši nemīlēti, nav saņēmuši vecāku mīlestību.
Re: seja, kā dvēseles spogulis
27.06.2011 20:29
Jā,drudzi,es domāju, ka Tava problēma ir bērnišķīga. Ja Tu esi mīlošs un Tevi mīl - tad Tu nevari būt nesmuks. Tikai pusaudzes gados es uztraucos, ka neesmu kaut kāds tur sekssimbols. Bet pirmais vīrietis,kas man pateica,ka mani mīl , mani nomierināaja 0 uzzināju, ka mani mīl arī pieaugušo pasaule.
Kad studēju - man bija pasniedzēji - pelēki vīriņi pelēkos uzvalkos, bet es samīlējos vienā un otrā. Jo viņi bija gudri un mīlīgi.
Nezinu jau kāds Tu izskaties, grūti tā spriest, bet nu es domāju, ka smuka esmu tikai tāpēc, ka esmu labestīga,mīlīga. Un tas man savukārt,no tuvinieku mīlestības . Savu bērnu arī tāaudzinu - kā pašu mīlētāko uz pasaules.Padomā par to.
Re: seja, kā dvēseles spogulis
27.06.2011 20:50
jā un vīrišķība jau nav sejas pantu pareizībā vai skaistumā, bet gan spējā uzņemties atbildību. Domā labāk par tādām savām kvalitātēm. Nē, nu ja esi uzlicis aci uz kādu padsmitnieci un viņa Tevi ignorē, jo novērtē tikai ārišķīgo -nu tad jau Tev ir par ko ""cepties".
Re: seja, kā dvēseles spogulis
19.07.2011 23:23
lūk, izrāvu kādu video:

Stāsts ir par meiteni, kur viss sākās ar epilepsijas lēkmēm un psihiatrisko klīniku, un beidzās ar sātana izdzīšanu un nāvi sātana izdzīšanas rituālā.
Stāstu precīzāk var izlasīt vikipedijā, tomēr pavērojiet jaunās un skaistās meitenes ārieni, psihiskas slimības iespaidā viņai izmainījās seja, to var redzēt uzskatāmāk video. Ļoti traģisks stāsts. Un jā, izskats, no glītas meitenes viņai seja pārvērtās līdz nepazīšanai, būdamai vēl jaunai.
Ja nu psihiska slimība maina, kroplo cilvēka izskatu? Kāpēc nereti lieto šo varbūt klišeju, ka seja ir kā dvēseles spogulis, vai ka seja atspoguļo cilvēka iekšējo stāvokli?
Re: seja, kā dvēseles spogulis
20.07.2011 09:41
Zini drudzi , iesaku pakonsultēties ,ja ne pie psihiatra, tad pie psihologa noteikti.
Re: seja, kā dvēseles spogulis
20.07.2011 23:46
a man uz sejas ir rētas,ko nu man tagad darīt???uz ielas neiet???
Čorvena, pagaidām bez suņa
Re: seja, kā dvēseles spogulis
21.07.2011 11:28
Drudzi, aizej varbūt tomēr pie kāda speca, viens pīpis, pie kāda, kas nu pašam tīk...

citādi tiešām vajadzēs beigās pie psihiatra.

nebūtu meitene ņēmusies ap tiem melnsvārčiem, vēl nevar zināt, kā lietas beigtos. murgs tas ir, eksorcisti grābstās ap lietām, par ko pašiem nav nojausmas, kaut kādi viduslaiku pesteļi.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 25 pieskaita 21?
Ziņa: