Par cik % janocerpj algas slimnicas?

Aizsāka tercel 

tieši šādu repliku gaidīju - par Google :))))

kāda tur laukos pieredze - slimnieki ar saaukstēšanos, bronhītu,... zilajā lapā lauciņus pareizi aizpildīt,... nosūtījums pie speciālista, uz analīzēm, pacienta nodevas iekasēšana :))
dispečerpunkts, vārdu sakot :)
Re: Par cik % janocerpj algas slimnicas?
15.12.2011 18:52
Inka@ Rakstīja:
-------------------------------------------------------

> kauns noskatīties, neko nezina, dzīvo ar praksi
> un Medicīnas institūtā mācīto...

reizi 5 gados katram ārstam beidzas sertifikāts, un nākamo dod tikai tad, ja ir savākti 250 kredītpunkti, kas atbilst apm. 120 noklausītām kursu/semināru stundām. pamēģini ieraudzīt ko vairāk, nekā mājas un mašīnas :) kas liedz Tev būt gudrai un pelnīt savā nozarē? skaudība ir slikta lieta, Inka ;)

__________________
dr.puce@gmail.com
Re: Par cik % janocerpj algas slimnicas?
15.12.2011 19:16
Nu es nesaprotu kad gāja skolā mācījās par ārstiem vai kas tur, vaitad tur neko nestāstīja kāds tas darbs būs?? Ko visi ārsti tagad brīnās, ko iedomājās es pabeigšu skolu un kuli kasīšu?? Jā vienīgais kas nav pareizi tā ir alga mazā ārstiem, bet pārējā ziņā darbs paliek datrbs. Bet tagad dēļ mazām algām ārsti uzskata ka nosākuma nauda un tad attieksme. Stulbums. Vispār man medicīna nepatīk tā pasniegšana latvijā man vienalga cik viņi saņem, ja reiz esi ārsts tad arī uzvedies kā ārsts ja nevari tad ei ogas mežā lasi.
Re: Par cik % janocerpj algas slimnicas?
15.12.2011 19:46
enfuego, mēģini saprast, ka ārstu un māsu skaits samazinās, bet pacienti nāk ar ļoti ielaistām kaitēm. tas, protams, ir tikai viens aspekts, bet svarīgs. slimnīcu arī ir arvien mazāk. attieksmi ļoti bieži nosaka steiga. es jau teicu, ka Premium Medical ir ideāla attieksme, Ls 45 uz galda — un ap Tevi ņemsies vismaz stundu.

ja tagad iet pie valsts ārsta, tad galvā (blociņā) ir jābūt jautājumiem un arī pašam gana atbildīgam.

bet neviens, jauns būdams, nezina, uz ko parakstās. tas gan tiesa. ir kaut kādi ideāli priekšstati par dzīvi, kā Tev tagad apmēram. tādā fāzē savā dzīvē reiz ir katrs cilvēks.

un par Latviju ir galīgi garām. Ja Tev "laimēsies" nokļūt Anglijā pie kāda nabagu ģimenes ārsta (nothing personal), tad Tu raudāsi pēc jebkura šejienes doka...

bet es arī nezinu nevienu valsti, kur kādam patiktu sava medicīna, jo gandrīz visiem cilvēkiem slimību gadījumos ir kaut kādas nereālas ekspektācijas un ideja par ārsta omnipotenci.

bet tagad stāsti, kāda tad bija tā sliktā attieksme, davai pa punktiem, nav ko gar mežu līst.



Edited 2 time(s). Last edit at 15.12.2011 20:19 by Runcene.
Re: Par cik % janocerpj algas slimnicas?
15.12.2011 21:05
Somijā un man liekas norvēģijā ir tikai trīs pakāpes medicīnas darbinieki. Jaunākā medmāsa, kas ir orientēta uz slimnieku kopšanu un medmāsa, kas var strādā ārsta uzraudzībā. Ārsta palīgs viņiem nav saprotams. Ir japanāk,ka diplomā ir ieraksts ārsta palīgs, medmāsa. Bet mūsu gudrie Veselības ministrijā neko nedara lai savējiem palīdzētu.Pretēji somiem, kas par katru izglītību dod diplomu nevis izziņu vai sertifikātu. Latvijas Veselības ministrijas izziņa- sertifikāts Somijā ,Norvēģijā ir pakarams tualetē. Toties tur labprāt pieņem medmāsas no Nigērijas un citām trešajām valstīm.Jo tur ir DIPLOMI, kas atbilst Eiropas līmenim. Tātad, ja ir doma iet strādāt par mediķi ārzemēs, tad par ārsta palīgu labāk nemācīties! Par somiju zinu vienu,tur jāzin somu valodu. Kursus organizē bez maksas 3 gadus.Maksā pabalstus,dod dzīvokli,kuru arī atmaksā pašvaldība. Vari iet 2 gadus mācībās par jaunāko medmāsu par brīvu.Kā Eiropas pārstāvis vari braukt uz Somiju padzīvot līdz 3 mēnešiem.Bet saziņai jāzin vismaz angļu valoda. Medicīnas darbinieki -medmāsas viņiem ir vajadzīgas ļoti.Bet vairāk valsts iekšienē un uz ziemeļiem.



Edited 1 time(s). Last edit at 15.12.2011 21:08 by Mazdakteris1.
Puce

Ja šitā ies, tad doktorātu valdnieces drīz kļūs turīgākas par mani :)), bet es valsts budžetā katru mēnesi iemaksāju krietnu nodokļu summu par sevi un citiem.
Inka, lūk ta ir mūsu problēma -redz, es, varonis, maksāju milzīgus nodokļus, un par to lūk šitā un tā:). A Tu maksā, varbūt vel kāds maksā, bet cik nemaksā, cik daudzi maksā minimālo, cik daudzi saņem medicīnisko palīdzību kas nevienu santīmu nemaksā. Daži desmiti tūkstoši nodokļu maksātāju, uztur minimālos maksātajus, aplokšņniekus, bezdarbniekus, pensionārus, invalīdus, bērnus. Paskaties reālo statistiku, cik no iedzīvotājiem ir taja grupa, kas maksā visus nodokļus. Un, ja mēs vēl nodalam nost visus tos, kam nav iespējas nemaksat nodokļus( valsts darbs, utt), tad no privāta sektora maksā visu tikai neliels, pavisam neliels procents. Par Somiju, Norvēģiju, Zviedriju..... Jūs zinat kādi tur ir nodokļi? un kāds ir procents no iedzīvotājiem, kas godīgi maksā nodokļus! Milzīgs, tur nemaksāt nodokļus ir kauns, cilvēkus par to nosoda un pat apsmej. Un tad arī var prasīt kaut ko atpakaļ. No minimālas algas nodokļa knapi sanāk lampu pie mājas stūra naktī iededzināt.
Un Somijā medicīnas nodoklis ir lielāks par pensijas nodokli.
it kā nebūtu bijusi Somijā un nebūtu lietas kursā par viņu nodokļu sistēmu :)

da i nekāda super godīgā uzņēmēja neesmu, bet tāpat katru mēnesi n-tie tūkstoši tiek aizskaitīti.
nesākšu jau ar jums te strīdēties :)....pie tam - ja vienmēr esmu bijusi medicīnas darbinieku aizstāve....pē...labāk nekustināt šīs tēmas, jo tad sanāks skarbi :)
Re: Par cik % janocerpj algas slimnicas?
16.12.2011 01:37
Ko tur stāstīt. 2 reizes atbrauca pie sievas un konstatē ka viss kārtībā, 3 reizē atbrauc un mūs nolamā, man pa muti vīrietis(Krievs) gribēja iedot, vecene vispār nolamāja ka mēs esam nenormāli. Pēdējo reiz sieva izsauca ārstus, par laimi atbrauca no rīgas ātrie, un aizveda uz slimnīcu, izrādās žultsakmeņi, izgrieza žultsakmeni. Nē nu iedomājies sievai ir nereālas sāpes, man ir mute aizstaisīta, sieva pazemota ar sāpēm, un vīrietis ar negribu un nepatiku mēģina itkā palīdzēt, tēlojot protams. Tad mēs protams sadusmojušies domājām iesim sūdzēties. Atradām to sievieti kas apkalpoja mūs caur draugiem.lv un teicām ka iesim sūdzēties, a viņa tikai noteica laimīgus ziemassvētkus veseļojaties!!! Tā sieviete strādā mūsu mazajā miestā par medmāsu vai ārstu hren viņ zin(pieņem pacientus, arī krieviete) Es pie viņas kopš tā laika vairs neju iekšā, eju tikai pie ģ ārstes, bet tāpat vairs viņa nestrādā mūsu poliklīnikā jo viņa bija tikai uz praksi.
Re: Par cik % janocerpj algas slimnicas?
16.12.2011 11:35
Tikai nevajag visus bāzt vienā maisā.
Lūk, mana daktere Ozola no RS poliklīnikas. Vienmēr sapucēta, vienmēr laipna, bet bez tiem standartsmaidiņiem un vienmēr pacietīgi man visu izskaidro, pie tam uzsvaru vienmēr liekot nevis uz tablešu spēku, bet gan uz manu attieksmi pret konkrēto problēmu. Kaut vai par to pašu muguru. Paldies viņai.
Savukārt mammai daktere mazpilsētā - pati izplūdusi, rupja un nesavaldīga mutē, nevīžīga apģērbā. Mana mamma jau gadiem pie viņas iet vienīgi un tikai ar brāļa iepriekš nodiktētu sarakstu kādas zāles un kādas procedūras jāprasa. Izraksta viņa visām kaitēm pamatā vienas firmas zāles - jo tā firma katru gadu viņu ved kādā ārzemju ekskursijā - vai kādi citi labumi no firmas ir nezinu, bet par ekskursijām daktere pati neslēpj, kas apmaksā. Vietējie izpētījuši, ka gan sirds, gan kaulu vainām, gan stīvām kājām viņa raksta vienas un tās pašas zāles. Ļaunas mēles melš , ka vairāki nāves gadījumi ar viņas pacientiem varēja nebūt.

Tālāk - pūce, atkal - noteikti ir kvalitatīvi un vērtīgi sertifikācijas kursi un noteikti ir tādi , ka no bezspēcīgām dusmām vair no biksēm izlekt, un tomēr nevari. Sēdi , jo tev to sertifikātu vajag, kaut tas tev nedo neko profesionāli , tikai atņem tavu laiku.

Un vēlreiz es saku - sistēma nav sakārtota. Tāda daktere kā manai mammai - tai būtu diploms jāatņem. Es mammai esmu teikusi - es par viņu uzrakstīšu sūdzību, mamma gandrīz slima no bailēm palika. Tu ko - man te jādzīvo un pēc tam man tik un tā pie viņas būs jāiet. Nekādā gadījumā nejaucies manās lietās. Nu ka nē, nē. bet normālas tādas situācijas nav.
A man atkal liekas ir vēl viena cita fiška. Man ģimenes daktere stāsta, ka esot viņai viena tada paciente, kas nu pati ir tik gudra, un šausmīgi piekasīga, aizdomīga, viegli nokaitināma, ja viņai iebilst. Visu konsultācijas laiku paciente stāsta kā viņa esot jāārstē, un ko citi dakteri dzīves laikā ir jau izdarījuši nepareizi, turklāt viņa ir no "biežajām slimotājām enciklopēdijām" Daktere saka, ka viņai pilnīgi visa diena sabojāta, kad ierauga viņas pierakstu. Un es tādus pacientus arī esmu redzejusi uzgaidāmajā telpā, kad pulkstenis ir piecas minūtes pirms viņas laika, viņa sāk atgādināt visam vestibilam, ka tūlīt dosies iekšā kabinetā, un ka viņa ir tik svarīga būtne. Un kad ieej pēc viņas pie dakteres, tad gandrīz ir daktere jāmierina.
Re: Par cik % janocerpj algas slimnicas?
16.12.2011 13:15
Tā ir dakteres neprofesionalitāte "tikt galā" ar cilvēku. Man arī darbs ir ar klientiem un ir tādi , kuriem stingru un kategorisku vārdu nepateiksi - viņi vēl liks tev pašai par viņiem samaksāt. Tāpat kā ir tādi nenormāli laipnie , bet īstenībā pretīgākie maitas. Tāpēc Tu esi pieaugušais un neļauj ar sevi manipulēt.
Un to pasu var teikt arī tiem pacientiem, kuriem ir "mūžīgas" problēmas ar dakteriem-Tu esi pieaugušais, neļauj ar sevi manipulēt, vai iebaidīt, vai sadusmot. Varbūt tad ir vērts padomat, kāpēc, pieaugušam cilvēkam nekādi neizdodas atrast kontaktu ar savu ārstu? Visvieglak ir situāciju pagriezt tā, ka ārsts ir dumjš, vecmodīgs, zāļu firmu varā, neprofesionāls utt. Bet varbūt es kā pacients esmu -kurls, akls, un vēl ārstēju ne tās slimības, kas man patiesībā satrauc. Un tas ir tāds, no savas dzīves paņemts piemērs, ka citreiz, kad kāds dakteris ir dusmīgs un iespējams arī mazliet kliedz (tas var gadīties it sevišķi ar ātrajām palīdzībām), tad paklausīties, ko tas dakteris saka, un pašam mēģināt nomierināties, cik nu tas ir iespējams, ja ir nopietna trauma vai saslimšana.
Re: Par cik % janocerpj algas slimnicas?
16.12.2011 13:53
Fox - atkal tev nepiekrītu. Ir cilvēki, kas labi un apzinīgi veic savus pienākumus un ir cilvēki sliņķi un bezatbildīgie. Un tādi ir visās profesijās un visās valstīs un nācijās un reliģijās.
Man piemēram, vienreiz viena ārste arī pateica - pagaidiet, ko jūs te stāstiet , kā jūs ziniet, ka jums olnīca sāp. Es saku - labi - lai nebūtu olnīca , lai būtu , ka man tā vieta sāp , bet tur tomēr ir olnīca, nevis sirds vai ceļgals.
Un par ārstiem jau nu tā ir - sarežģīti. No vienas puses - darbs ir nenormāli atbildīgs un patiešām tam jābūt ļoti ļoti labi apmaksātam. No otras puses - ārstu paviršību , nolaidību, neprofesionalitāti klusi aprok kapos. Vainīgo nav. Akkurāt kā ar mūsu politiķiem.
Bet kāpēc jāmeklē vainīgie? Es jau arī domāju, ka katrā profesijā var atrast gan profesionāli, gan neprašu. Bet attieksme jau būs atkarīga no cilvēka personības. Nu nevar viennozīmīgi teikt, ka ārsti ir rūpju mākti, jo viņi9em maz maksā, tad jau visi, kuriem maz maksā ir nelaipni un dusmīgi. Bet ta taču nav, pārdevējai vēl mazak maksā, bet viņa var būt laipna un izpalīdzīga. Un runājot par olnīcu, nu nekur pasaulē, ja Tu aizesi un teiksi, ka Tev olnīca sap, vini nesāaks uzreiz zāles olnīcai rakstīt. Paklausīsies, un tad sāks meklēt, kas tad tur sāp.
Nelaipna un augstprātīga izturēšanās Nav dakteru arodslimība. Ta ir padomju slimība. Tadas nelaipnas dāmas ir sastopamas gan veikalos, gan birojos, gan valsts iestadēs(it sevišķi). Tadas, kas saka-nepartrauciet, nerunājiet, paklausieties, mani tas neinteresē, tā ir jūsu problēma, jūs pati esat vainīga, vajadzēja agrak domat, ko jūs iedomajaties. Da viņām pat visas frāzes ir vienādas.
Re: Par cik % janocerpj algas slimnicas?
16.12.2011 17:31
Kad absolvē tur medicīnas fakultāti, vajadzētu viņiem eksāmenos likt kautkādu tur pārbaudi vai šis cilvēks tiešām vēlās strādāt medicīnas jomā lai palīdzētu cilvēkam!? Bet laikam jau sākumā skolā cilvēks tēlo ka patīk medicīna varbūt viņš studē medicīnu kautkāda cita iemesla dēļ, es uzskatu ka medicīnā ir nopietna lieta tur nevar iet kurš katrs. Tāpat kā policijas akadēmijā es zinu daudzus kuri iet dēļ kukuļņemšanas, nejau dēļ tā lai aizsargātu Latviju no bandītiem. tad jau sanāk tā ka ģārsti un visi pārējie ārsti strādā tāpat kā pārdevēja veikalā, ko vēlaties? Galva sāp, skaidrs ripa tāda, pulveris tāds. Man visvairāk patīk APTIEKAS, tur es kārtējo reizi pirku Lexotanilu, un uz stenda izliktas visādas zāles, tādām un tādam akcija, vitāminiem termiņš beidzies ar 50% atlaidi varat nopirkt. Tāda tabletīte un šitāda tabletīte, tāda smērīte un šitāda Failu hostings Nu vopšem Zāļu veikali no pārtikas veikaliem atšķirās tikai ar to, ka veikalā izmērs ir maziņš, aptiekas nekad nebūs tik lielas kā maximas Failu hostings
Nē man smieties gribās cik šī Latvija ir korumpēta valsts Failu hostings



Edited 1 time(s). Last edit at 16.12.2011 17:37 by enfuego.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 19 pieskaita 24?
Ziņa: