BEZDARBS

Aizsāka A-G 

A-G
BEZDARBS
05.02.2012 23:30
KĀ VALSTS „PALĪDZ” BEZDARBNIEKIEM
Laikraksta „DDD” 2011.gada pēdējā un 2012.gada pirmajā numurā bija publicēta intervija ar Nodarbinātības Valsts aģentūras (NVA) vadītāju Baibu Paševicu. Tajā minētā persona ir daudz ko noklusējusi, daudz ko izskaistinājusi, šur tur arī melojusi, tāpēc uzskatu par nepieciešamu pastāstīt tautai patiesību (ja kāds to vēl nezin) par to, kāda ir situācija ar bezdarbu Latvijā un kāds „atbalsts” no valsts un konkrēti no NVA tiek sniegts bez darba esošiem cilvēkiem. Neslēpšu, ka arī pats esmu apmēram 2 gadus kopumā skaitījies bezdarbnieks de iure un krietni ilgāku laiku vēl arī de facto, principā arī tagad tāds būdams, lai gan esmu reģistrējies kā pašnodarbināta persona.
Tātad, pirmkārt, izgaisināsim mītu par it kā milzīgajiem un ilgstošajiem pabalstiem, ko bezdarbnieki mūsu valstī saņemot. Saskaņā ar likuma „Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam” normām, kas stājas spēkā 2012.gada 1.janvārī, 9.pantu,
bezdarbnieka pabalsta izmaksas ilgums atkarībā no bezdarbnieka apdrošināšanas stāža ir šāds:

1) bezdarbniekam ar apdrošināšanas stāžu no viena gada līdz deviņiem gadiem (ieskaitot) - četri mēneši;

2) bezdarbniekam ar apdrošināšanas stāžu no 10 līdz 19 gadiem (ieskaitot) - seši mēneši;

3) bezdarbniekam ar apdrošināšanas stāžu no 20 gadiem (ieskaitot) - deviņi mēneši.

Savukārt, bezdarbnieka pabalsta saņemšanas lielumu nosaka šādi:

1) bezdarbniekam ar apdrošināšanas stāžu no viena gada līdz deviņiem gadiem (ieskaitot):

a) pirmos divus mēnešus - pilnā apmērā,

b) pēdējos divus mēnešus - 75 procentu apmērā no piešķirtā bezdarbnieka pabalsta;

2) bezdarbniekam ar apdrošināšanas stāžu no 10 līdz 19 gadiem (ieskaitot):

a) pirmos divus mēnešus - pilnā apmērā,

b) nākamos divus mēnešus - 75 procentu apmērā no piešķirtā bezdarbnieka pabalsta,

c) pēdējos divus mēnešus - 50 procentu apmērā no piešķirtā bezdarbnieka pabalsta;

3) bezdarbniekam ar apdrošināšanas stāžu no 20 gadiem (ieskaitot) un šā panta otrajā daļā noteiktajiem bezdarbniekiem:

a) pirmos trīs mēnešus - pilnā apmērā,

b) nākamos trīs mēnešus - 75 procentu apmērā no piešķirtā bezdarbnieka pabalsta,

c) pēdējos trīs mēnešus - 50 procentu apmērā no piešķirtā bezdarbnieka pabalsta.

Pilnībā ar minēto likumu, tai skaitā ar to, kādā veidā aprēķina bezdarbnieka pabalsta lielumu, var iepazīties internetvietnē: http://www.likumi.lv/doc.php?id=14595.
Kā redzat, tad šie pabalsti ir vienkārši nožēlojami un smieklīgi, tos labākā gadījumā var saukt par īslaicīgām ubaga dāvanām, tāpēc ir jābūt vai nu ārkārtīgi stulbam vai ārkārtīgi nekaunīgam, lai apgalvotu, ka esot daudz tādu ļaužu, kas tīšuprāt nevēloties strādāt, lai saņemtu pabalstus un zili zaļi dzīvotu uz to rēķina. Savukārt, intervijā pieminētais GMI (garantētā iztikas minimums pabalsts) tiek maksāts tad, kad ienākuma līmenis uz katru ģimenes pieaugušo locekli nepārsniedz 40 Ls, bet uz bērnu – 45 Ls (ziņu avots http://nekrize.lv/vai-var-sanemt-gmi/). Saprotams, ka izdzīvot no šādiem pabalstiem nevar, ar tiem nepietiek pat dzīvokļu komunālo izmaksu segšanai. Nav brīnums, ka arvien vairāk ļaužu pievēršas dažādiem nelegāliem uzņēmējdarbības veidiem (kontrabandas ievešana un tirgošana u.tml.), jo citādāk nespēj sev nopelnīt iztiku.
Par dažādiem kursiem, ko organizē NVA, varu šo to pastāstīt no savas personīgās pieredzes. 2001.gadā, zaudējot darbu Grīvas cietumā un reģistrējoties kā bezdarbnieks, vairākkārt pieteicos uz dažādiem oficiāli izsludinātajiem kvalifikācijas celšanas kursiem, bet par atbildi vai nu uzreiz saņēmu atteikumu, pamatojoties uz to, ka es it kā esot jau pietiekami kvalificēts tāpēc vien, ka man ir augstākā izglītība; vai nu tomēr mani pierakstīja potenciālo apmācāmo sarakstā, bet vēlāk izbrāķēja, pamatojoties uz to, ka es it kā neesot izturējis atlases testus, vienlaikus neinformējot, pēc kādiem kritērijiem šī atlase notiek (kā es nopratu – visticamāk, arī te darbojās blatu sistēma). Mana sūdzēšanās par šiem faktiem NVA vadībai, kuru tolaik pārstāvēja persona vārdā Ineta Tāre, noveda pie tā, ka mani obligātā kārtā nosūtīja uz t.s. Darba meklētāju klubu (DMK), kur, pēc B.Paševicas domām, bezdarbniekiem tik nepieciešamos „psiholoģiskā atbalsta” kursus vadīja kāds Daugavpilī populārs žīds Mihails Pupiņš. Zinot, cik jocīgi (maigi izsakoties) savā būtībā ir šīs profesijas pārstāvji, jau iepriekš paredzēju, ka šo kursu apmeklēšana būs tukša laika nosišana, tomēr nolēmu aiziet vismaz paskatīties, kas tur īsti notiek. Manis piedzīvotais pārspēja vispesimistiskākās prognozes – apmēram pusi nodarbības kursu vadītājs slavēja sevi un savus audzēkņus, kas esot guvuši „grandiozus panākumus dzīvē” pēc viņa vadīto kursu iziešanas. Otrajā nodarbības daļā šis tips izprašņāja katru kursu dalībnieku, par ko viņš agrāk ir strādājis un par ko tagad gribētu strādāt (it kā mūsdienās cilvēkam būtu iespēja izvēlēties!), tad sāka mācīt, kā pareizi vajagot sveicināties, kā sarunāties – vārdu sakot, izturējās kā pret maziem bērniem vai arī, lietojot mūsdienu „politkorekto” terminoloģiju, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Uz atvadām tika uzdots arī „mājasdarbs” – uzrakstīt dzejoli no trim pantiem, kurā pirmajā būtu aprakstīts, cik slikti konkrētais indivīds jūtas bez darba, otrajā – kā viņš cītīgi meklēšot darbu un trešajā – cik laimīgs būšot, kad to atradīšot, kā arī iedeva paša sastādītu brošūru, kura bija pilna ar tāda paša veida un vēl idiotiskāka satura uzdevumiem. Tā kā M.Pupiņš toreiz uz īsu brīdi bija mana tēva darba kolēģis, es ar lielām mokām apspiedu vēlmi piecelties kājās un publiski pateikt visu, ko domāju par šī kunga personību un viņa vadītajiem kursiem. Kaut kā izturējis līdz nodarbības beigām, es devos prom no NVA ēkas un vairs tajā neatgriezos, jo mans bezdarbnieka pabalsta saņemšanas laiks jau tolaik bija beidzies, bet nekādu stipendiju par jebkura normāla cilvēka cieņu pazemojošajiem DMK kursiem valsts nemaksāja. M.Pupiņa izveidoto brošūru gan joprojām glabāju kā spilgtu „palīdzības sniegšanas bezdarbniekam” piemēru, kurš savā idiotismā pārspēj jebkuru mākslīgi izfantazētu satīru.
Otrreiz oficiāli piereģistrējies kā bezdarbnieks biju 2007.gadā, pēc tam, kad pasūtījumu trūkuma dēļ biju zaudējis darbu firmā „Eliteks”. Šoreiz mani, paldies Dievam, uz DMK kursiem nesūtīja (iespējams, ka tie nepopularitātes dēļ bija jau likvidēti), taču nekāda cita veida palīdzību arī nesniedza, izņemot likumā noteikto bezdarbnieka pabalsta izmaksu. Šoreiz apmeklēt NVA izbeidzu tāpēc, ka atradu darbu Daugavpils policijā, ko gan pēc trim mēnešiem atkal zaudēju. No jauna reģistrēties NVA neredzēju jēgu, jo zināju, ka ne materiālu, ne cita veida atbalstu no šās iestādes nesaņemšu.
Ko vēl dara NVA? Pastāv arī tāds pakalpojums, kā norīkojuma izrakstīšana pie konkrēta darba devēja. Reāli gan tai nav nekādas nozīmes, jo šim norīkojumam ir tikai ieteikuma raksturs, un potenciālais darba devējs var mierīgi atteikties pieņemt darbā cilvēku ar šādu papīrīti, formāli gan norādot iemeslu, kāpēc viņš konkrētajam cilvēkam atsaka, ko izdomāt, protams, nav grūti (piemēram, „neprot franču valodu”...utt.). Esmu dzirdējis, ka 1990.-to gadu sākumā šādu cilvēku pieņemšana darbā bijusi obligāta, bet vēlāk likumdošana mainīta, jo nedrīkstot taču kropļot brīvo tirgu un ierobežot darba devēja tiesības izvēlēties sev personālu.
Visa augstākminēta rezultātā nav brīnums, ka vairums bezdarbnieku vispār nevēlas reģistrēt savu statusu NVA, jo nekā cita kā bezjēdzīgu naudas, laika (lauku rajonos līdz tuvākajai NVA filiālei nereti jābrauc vairākus desmitus kilometru) tērēšanu un nervu bendēšanu tādejādi iegūt nevar. Tā kā, ja oficiālais bezdarba līmenis Latvijā skaitās 10-12%, tad reālais ir vismaz 30-40%, bet Latgalē, kā pirms pāris gadiem TV intervijā bija izteicies Saeimas deputātu kandidāts no „VL-TB/LNNK” P.Tabūns – tuvu pie 80%. Var tikai pabrīnīties, kā šie nelaimīgie cilvēciņi spēj vilkt dzīvību un vēl savus bērnus pabarot!
Ko valstij vajadzētu steidzīgi darīt šajā situācijā? Pirmkārt, nevis B.Paševicas stilā liekulīgi aicināt ļaudis uzsākt privāto biznesu (kur ņemt sākuma kapitālu? Ieķīlāt bankā pēdējo dzīvesvietu un tad, firmai bankrotējot, pazaudēt arī to un iet dzīvot uz mežu?), bet gan sākt beidzot nodarboties ar darba vietu radīšanu (līdz šim gan tā ir darījusi pilnīgi pretējo – jau no I.Go(l)dmaņa laikiem nepārtraukti grāvusi jau esošās darba vietas). Ka tas principā ir sekmīgi iespējams, to apliecina kaut vai bijušā Saeimas deputāta un „LC” biedra Ulža Oša pirms pusotra gada teiktais intervijā „NRA”, kas, cita starpā, izraisīja briesmīgu neapmierinātību šī paša cilvēka agrākajos kolēģos liberāļos-sorosiešos: „...Hitlera Vācija trīsdesmitajos gados veica bezprecedenta ekonomisko izrāvienu divos gados, no pilnīga haosa ar milzīgu bezdarbnieku armiju pārvēršoties par ekonomiski plaukstošu valsti ar pilnībā likvidētu bezdarbu...”. Tātad, vajadzīga vienīgi politiskā griba un godīgs valsts vadītājs, nekas vairāk. Protams, pilnīgi visus momentā ar darbu apgādāt nebūs iespējams, taču tas nav arī vajadzīgs! Ar darbu pirmkārt jāapgādā Latvijas pilsoņi un it sevišķi latvieši. Nevis jāmāca latviešu valodu tiem, kas to neprot, bet jādod darbs tiem, kuri to jau prot, vislabāk – tiem, kam tā ir dzimtā. Jāuzliek par pienākumu gan valsts, gan privātām iestādēm obligāti par katru esošo vakanci ziņot NVA, kura tad no savu klientu vidus izvēlēsies kandidātu, kuru darba devējam būs jāpieņem obligāti bez jebkādiem „pārbaudes termiņiem”. Ja šis cilvēks strādās negodprātīgi, nebūs taču problēmu viņu atlaist kā darba devēja uzticību zaudējušu un vietā pieņemt nākamo kandidatūru, ko piedāvā NVA. Ja atlaistais cilvēks nebūs ar to apmierināts, lai vēršas tiesā. Taču patlaban to nemaz nav jēgas darīt, jo, saskaņā ar Darba likuma 47.pantu, trīs mēnešu ilgajā pārbaudes laikā darba devējam ir iespēja atlaist darbinieku, nepaskaidrojot iemeslu (!!! – A.G.). Šis likuma pants faktiski ir radīts tādēļ, lai biezais varētu it kā uz apmācību laiku pieņemt cilvēku, maksāt viņam viszemāko iespējamo algu, tad atlaist un pieņemt atkal nākamo, to pēc trim mēnešiem arī atlaist, un tā turpināt līdz bezgalībai. Uzskatu, ka 13.nodaļa „Pārbaude, pieņemot darbā”, būtu nekavējoties svītrojama no Latvijas Darba likuma. Cik man zināms, ne pirmās Latvijas brīvvalsts, ne arī PSRS laikos tādas likuma normas nebija. Tāpat arī stingri jānosaka, ka NVA norīkojums uz esošo vakanci jāpiešķir rindas kārtībā – kas agrāk reģistrējies, agrāk arī dabū darbu. Tas pilnībā izslēgtu korupciju šajā sfērā. Tikai tādā gadījumā, ja NVA nebūtu neviena cilvēka, kura kvalifikācija atbilstu piedāvātajai vakancei, darba devējs drīkstētu pieņemt cilvēku „no malas”. Par šīs likuma normas pārkāpšanu daba devējam jāparedz pamatīgi naudas sodi, kas faktiski iedzītu viņu bankrotā. Tas ir vienīgais veids, kā izslēgt blatu sistēmu, kas šobrīd ir faktiski pilnībā pārņēmusi darba tirgu. Realitāte gan diemžēl ir tāda, ka mūsu tā saucamie „tautas kalpi” nemaz nevēlas risināt bezdarba problēmas mūsu valstī. Viņiem pašiem ir nodrošināts labi apmaksāts darbs, iespēju robežās viņi iekārto tajā arī savus radus, draugus un paziņas, bet par tautu kopumā viņiem nospļauties. Vai Raivis Dzintars, piemēram, ir kādreiz uztraucies par milzīgo bezdarba līmeni valstī? Ja nu vienīgi tajā kontekstā, ka pamaz sveštautiešu vēl ir apguvuši latviešu valodu, kas viņiem traucē konkurēt darba tirgū un atņemt latviešiem pēdējās vēl viņiem esošās darba vietas. Nekad neesmu dzirdējis no viņa pārstāvētās partijas pat solījumus (kur nu vēl – redzējis reālus darbus!) nodrošināt Latviešus Latvijā ar darbu un maizi! Par pārējās Saeimas frakcijām vispār nerunāsim... Tātad, Latvieti, kamēr tu nepanāksi, lai Latvijā pie varas būtu tādi pat nesavtīgi Patrioti, kādi savulaik bija Vācijā, darbu Tev šeit neredzēt! Un, lai tā notiktu, mums visiem nav jāstāv malā, bet gan aktīvi jācīnās!

LATVIJU LATVIEŠIEM !!! LATVIEŠIEM LATVIJĀ DARBU UN MAIZI !!! CĪŅAI SVEIKS !!!

05.02.2012. blaa
Re: BEZDARBS
06.02.2012 10:25
blaa Rakstīja:
-------------------------------------------------------
Jāuzliek par pienākumu gan valsts, gan
> privātām iestādēm obligāti par katru esošo
> vakanci ziņot NVA, kura tad no savu klientu vidus
> izvēlēsies kandidātu, kuru darba devējam būs
> jāpieņem obligāti bez jebkādiem „pārbaudes
> termiņiem”. Tikai tādā gadījumā,
> ja NVA nebūtu neviena cilvēka, kura
> kvalifikācija atbilstu piedāvātajai vakancei,
> darba devējs drīkstētu pieņemt cilvēku „no
> malas”. Par šīs likuma normas pārkāpšanu
> daba devējam jāparedz pamatīgi naudas sodi, kas
> faktiski iedzītu viņu bankrotā.

valsts iestādēm varbūt, bet attiecībā uz privāto biznesu tas ir absurds.

__________________
dr.puce@gmail.com
Re: BEZDARBS
06.02.2012 13:36
Aivar, vai tad Tu nebiji tulkotājs?

es nezinu neviena tulkotāja, kas būtu galīgi bez darba; divus gadus un vēl ilgāk, nu izbeidz...

darba varbūt ir mazāk un samaksa zemāka, bet es nezinu neviena, kas pilnībā būtu bez darba, tā ir diršana vismaz par šo jomu.

un Tu biji fizmats, ne?

matemātikas skolotāju visu laiku trūkst. viņiem bija ES stipendijas vai kā to pasākumu sauca.

bet nu es ar Gedroicu neņemtu... paldies :)

puce, neapliec tak garīgi atpalikušos...
A-G
Re: BEZDARBS
06.02.2012 15:59
Runcenīt, brīvas darba vietas ir tikai durkā, tur gan tevi gaida ar atplestām rokām - uz priekšu, bijušajiem pacientiem priekšroka!
Re: BEZDARBS
06.02.2012 18:58
Garīgi Atpalicis Rakstīja: ):) :)
____________________________________________________________
Cilvēks sava sapratnē cīnās.Pat Hitleru piecsauca! Un nereālu nacionālismu uzbūra.
Visi , pat AG mēģina izsist sev punktus uz nacionālisma kariem.
Hitlerisms un Staļinisms ir pagātne! Jādzīvo reālā pasaulē. Mums nav nekādu izredžu dabūt arā no Latvijas krievvalodīgos.Ne ar diplomātiju, ne ar spēku.Vēl vairāk, ar palagu rakstīšanu un līdzcilvēku pazemošanu. No tā ir jāsāk.
Somijā šo jautājumu atrisina vienkārši.Praktiski (bezdarbniekiem) bezmaksas somu bērnu dārziņi un pamatskolas,kur ir pusdienas un bezmaksas grāmatas,burtnīcas. Pēc 10 gadiem ir pilsonis ar labu somu valodu un pilnīgu lojalitāti pamatnācijai.Tik vien! Somijā par naida kurināšanu ,pat pret krieviem,kurus ienīst daudzi somi,var dabūt izraidīšanu no valsts, lielu naudas sodu un reālu cietumu.Liegumu strādāt valsts iestādēs,darbā ar bērniem un jaunatni.
A-G
Re: BEZDARBS
06.02.2012 23:36
Somijā krievu tikpat kā nav, vecīt! Un pidars arī par prezidentu tur netika! :)
Re: BEZDARBS
07.02.2012 18:22
Kopš pieņemts likums, kas atļauj atgriezties somiem un viņu pācnācējiem (kas palika PSRS pēc Somijas daļas okupācijas ) krievvalodīgie Somijā ir daudz. Somija dod politisko patvērumu bēgļiem lielākos apmēros,kā Latvija. Iet runa ne tikai par krieviem.Iet runa par principiem, ka integrēt tos, kas jau ir valstī.Ja nebūtu sazagts,bet eksistētu šie paņēmieni plus obligātais militārais dienests..... Vēl likums, kas neļauj ieņemt nevienu valsts amatu vīrietim,kas nav nodienējis. Valdībā,prezidenta apartementos, saeimā, nekur nevar iekļūt nelojāls pilsonis. Nemaz nerunājot par referenduma rīkošanu par valsts valodu! Latvijā pilns saeims ar nedienējošiem ( ienaidnieks)! Policijā, valdībā, pašvaldībās, tiesās. Rīgas un Daugavpils domēs! Tā ir Latvijas nelaime un bezcerība.Latvijai ar katru gadu ir mazāk iespejas mobilizēt karavīrus aizsardzībai, kara stāvokļa gadījumā, ārkārtes situācijās.
Kāds sakars šeit homoseksuālismam ar integrāciju?



Edited 2 time(s). Last edit at 30.01.2013 12:36 by Mazdakteris1.
mad smīnēdams
Re: BEZDARBS
07.02.2012 18:41
...pucīt, Tev labais abreviatūras atšifrējums...
...par gedriociņa smalkajiem tekstiem gribas pasmīkņāt...
...Mazdakter, tā viš i...
Re: BEZDARBS
08.02.2012 01:38
Mazdakteris1 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
Mums nav nekādu izredžu dabūt
> arā no Latvijas krievvalodīgos.

jūs joprojām sapņojat par to, kā kādu "dabūt ārā" - pat tādu, kas šeit ir dzimis un kura vecāki un vecvecāki ir šeit dzimuši, galvenais, ka krievvalodīgs. sapņojiet vien, drīz pamodīsieties un ieraudzīsiet hidžabus, parandžas un 10 bērnus katrai parandžai...

__________________
dr.puce@gmail.com
Re: BEZDARBS
08.02.2012 10:52
Es nacionālistus neieredzu tikpat kaislīgi , cik šovinistus. Vienkārši neieredzu un viss.
Un diemžēl taisnība ir pūcei - labāk krievu šovinisti, nekā musulmaņi.
A-G
Re: BEZDARBS
08.02.2012 16:57
Ja īsti nacionālisti būs pie varas Latvijā, te nebūs ne krievu šovinistu, ne musulmaņu ieklīdeņu! LATVIJU LATVIEŠIEM !!!
Re: BEZDARBS
08.02.2012 17:11
Cik tev pašam ir bērnu? Drīz nebūs latviešu, kuriem to Latviju!

__________________
dr.puce@gmail.com
mad ieinteresēts
Re: BEZDARBS
09.02.2012 10:54
kailā Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Es nacionālistus neieredzu tikpat kaislīgi ,
> cik šovinistus. Vienkārši neieredzu un viss.
> Un diemžēl taisnība ir pūcei - labāk
> krievu šovinisti, nekā musulmaņi.

...plikā, tad Tev ir izteikta diagnoze - advancētais tolerastisms ar klajām lumpenisma pazīmēm...nja...ko var gribēt no Tevis, ja galvā smadzeņu vietā tev atrodas liels pimpis un domās prevalē tikai - kā patikt citiem un kas mani izpisīs...

...muslimu kultūra ir daudz augstākā pakāpē, kā eiropiešu uzspiestā visai pasaulei...bet vēlos, lai tā saglabājas savā vēsturiskajā areālā...

www.farshchianart.com
...šo te varu papidināt...

...gedroicam daudz labu domu, bet tizls izteiksmes veids un kropla sapratne par procesiem...es arī esmu Hitlera un nacionālsociālisma ideju fans, un piekrītu Geroicelim - Latviju latviešiem un lojāliem cittautiešiem, utt, utt...un tikai globālistu un mazas grupiņas ļaužu uzpiestais pasaules ekonomiskais modelis veido bābeles torņa modeli, kura mērķis ir 90 % no ļauzu masas padarīt par bezdomu jūga lopiem...kailā ir klajš piemērs, ka tas strādā perfekti...un ku! posts par totālu domāšanas kontroli internetā ir tikai ziediņi...
Re: BEZDARBS
09.02.2012 11:28
mad - lūk šito tikai nevajag - to augsto muslimu kultūru , man no tiem vārdiem nelaba dūša uzreiz.
Jau stāstīju kā sēdēju Gēteborgas lidostā kādas 2 stundas gaidīdama reisu . Visi kas man tuvumā apsēdās - pēc sevis savāca , atnāca viena liela musulmaņu ģimene un atstāja pēc sevis kā izbērtu papīrgozu - kā lopi - kur iet , tur paliek. Tas pats bija tikko decembrī siltās zemēs - visi spēja tukšās pudeles, traukus aiznest līdz papīrgrozam - tikai musulmaņu ģimenes nē . Šķiet, ka viņi pat to uzskatīja par pienākumu - mest kur pagadās un priecājies, ka tev virsū neuzmet.
Kur tu dabū musulmaņu augsto kultūru - nespēju iedomāties.

Es gan piekrītu Pūcei - labāk pasakiet abi - cik jums katram ir bērni un kur tie dzīvo un dzīvos. Šitie tukšie muldētāji - vienkārši pretīgi. Latvija latviešiem ir jau 20 gadus - un ko tie latvieši ir izdarījuši ar savu valsti ? Tēvzemieši - cik no tiem kļuvuši par miljonāriem nevis biznesā , bet politikā darbojoties ? Patrioti ? Tādi paši patrioti kā es operas dīva !
Un ja tu esi Hitlera fans , mad, tad tu esi traks !
Re: BEZDARBS
09.02.2012 12:05
puce Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Mazdakteris1 Rakstīja:
> --------------------------------------------------
> -----
> Mums nav nekādu izredžu dabūt
> > arā no Latvijas krievvalodīgos.
>
> jūs joprojām sapņojat par to, kā kādu "dabūt
> ārā" - pat tādu, kas šeit ir dzimis un kura
> vecāki un vecvecāki ir šeit dzimuši,
> galvenais, ka krievvalodīgs. sapņojiet vien,
> drīz pamodīsieties un ieraudzīsiet hidžabus,
> parandžas un 10 bērnus katrai parandžai...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kur es esmu teicis,ka gribu dabūt arā no Latvijas krievvalodīgos :) ? Es konstaēju tikai faktu, ka tas nav iespējams ne politiski ,ne ar spēku.
Un ieteicu,kā, manuprāt vajadzēja rīkoties šos 20 gadus. Pieminēju Somijas piemēru. Ja nebūtu apzagta Latvija un būtu savlaicīgi tiesāti visi oligarhi un "banķieri", tad nauda pietiktu bezmaksas latviešu bērnu dārziem un pamatskolai. Mēs nevarētu pat domās nonākt līdz šodienas jautājumam- referendumam par krievu valodu,kā otru valsts valodu. Mums vismazāk ir vajadzīga konfrontācija šajā ekanomiski grūtajā laikā.Atkal jāpiemin Somija, kas neskatoties uz milzīgo naidu pret Staļina krieviju, dara visu lai saglabātu labas kaimiņattiecības ar šodienas Krieviju.Tā ir daļa no aizsardzības plāna un labklājības saglabāšanas.
A-G
Re: BEZDARBS
09.02.2012 12:11
Paskaiti, dakterīt, cik psihiem aiziet naudas!
mad iezviedz
Re: BEZDARBS
09.02.2012 13:08
...nja...muslimu pabiras, kuras klaiņo pa pasuli, Tu uzskati par etalonu...stulbums ir neārstējams, plikā...tas attiecas uz Tavu dzīves uztveri...
...Tu esi viena no verga dvēselēm, kura strādā citu labā, gāna savu zemi, baidās uzņemties atbildību par savu dzīvi, strādat pašai sev, veidot savu štelli...verga dvēsele...da nu, v pizdut Tevi (puce, nedzēs laukā, šeit vārds vietā)...

...mani bērni???...gribi zināt. kaza???...divi paša...pareizāk sakot - viens palicis... meita stabili stāv uz savām kājām...strādā Latvijā, iegūst otru augstāko...dēls, diemžēl, izgājšvasar noslīka...pārvilcies zāli un sarijies amfetamīnus kopā ar akloholu...patlaban var teikt, ka audzinu vēl vienu meitu...

...tā ka nevajag dirst, kaza...
mad nospļaujas
Re: BEZDARBS
09.02.2012 13:12
...riebjas advancētie tolerasti un psihoterapeiti, narkologi un citi līdzīgie mērkaķi, kuri ne ar gudriem purniem stumj lumpeņiem piemērotas teorijas...

...mūsu sabiedrība tiek lumpenizēta...plikā visspilgtākais piemērs...
Re: BEZDARBS
09.02.2012 13:22
mad, zini , man kauns , ka tu esi latvietis. Nu tiešām. Nervi tev galīgi čupā un ar morāli tev arī švaki. Pieaudzis vīrietis , bet lamājies kā skolas puišelis. Es pilnīgi sajūtos kā svētā uz tavu rupjību fona. Tāda sava veida pašapliecināšanās man sanāk. Starp citu - atbildību es jau tā kā par daudz esmu uzņēmusies. Un dzīves uztvere man noteikti ir veselīgāka kā tev.
Man kultūra , pirmkārt ir tīrība, pieklājīga uzvedība. Bet nu labi, tev jau nav svarīgi diskutēt, tev , ka tik izlamāties un jo rupjāk, jo labāk un tā ir nesavaldība, starp citu.
Par dēlu - protams, ka izsaku līdzjūtību , bet tas nav attaisnojums, lai tu te lamātoss, kā tāds elles sesks.
Un es meitu audzinu viena pati. Tu pat to neaptver , ko tas nozīmē šodienas Latvijā. Un vismaz pagaidām nekur neesmu aizbraukusi, bet izskatās , ka to pašu tizlo patriotu dēļ, kuri tik bļauj Latviju latviešiem , bet neko nedara valsts un sabiedrības labā , nāksies arī man braukt prom. Tagad ceru, ka meita pabeigs šeit vidusskolu un dabūs stipendiju studijām ārzemēs un es braukšu tad līdzi. Lūk.
Re: BEZDARBS
09.02.2012 13:30
mad, tu labāk par savu piemēru padomā. Nu ķēms riktīgs. Visi tik slikti, tik muļķi un tu tik gudrs un smuks , ka liec kaut bildē pie sienas. Tu pats izlasi , ko te saraksti ? Un musulmaņiem tā augstā kultūra tik augsta , nu tikvien augsta ... Tu lasi, cik viņi jau bērnus Sīrijā nošāvuši ? Vai arī tie tev ir lumpeņi un pabiras ...
vispār - seksīgu dieniņu , tev, mad vajag idzert glāzi remdena ūdens , es domāju
mad ieņirdz
Re: BEZDARBS
09.02.2012 13:35
...kāda man darīšana gar sīrijas bērniem??...lai šauj, cik gribās...tā ir viņu problēma, ne mana vai Tava...
mad smīkņādams
Re: BEZDARBS
09.02.2012 13:40
...ja kāds personas vietniekvārdu uzrunā lieto ar mazo burtu, tas vien liecina par - krieviem ir apzīmējums - ņevežestvo...
...tā ka uz priekšu, lumpene, gerkena sarkanajās lakādas kurpītēs...

...pupiņi uz priekšu...hmm...pupiņi...nezi, tie Tev aug uz iekšu, vai kā???
Re: BEZDARBS
09.02.2012 13:51
Ak , mad , mad. Žēl man tevis palika. Šķiet, ka tev sirds un dvēsele sāp un tu ar to tiec galā kā nu proti un slikti tev tas sanāk.
Un par Sīrijas bērniem tu riktīgi necilvēcīgi pateici ...
Un kurpītes man ir itāļu - kaut kāda nilla vanilla firma . Nekāda krutā firma noteikti tā nav , bet tās ir ērtas un ļoti seksīgas un par man pieejamu cenu.
Tagad sev meklēju zābakus , nākamgadam. Jo tagad ir visādas labas atlaides. Biju tajā Ģertrūdes ielas veikaliņā , kad tur ienāca Ieva Iltnere. Lūk, viena ļoti smalka, izsmalcināta un patiesi stilīga dāma. Un kopš izlasīju, ka viņa regulāri vingro un iet uz baseinu , lai uzturētu sevi formā - man viņa vēl vairāk iepatikās. Jā, bet viņa - tā Iltnere nu gan bija ļoti skaisti un pārdomāti ģērbta , tikai es tādās drēbēs būtu vienkārši nosalusi.
Bet nu labi, apnika man ar tevi te ņemties, mad.
Re: BEZDARBS
10.02.2012 00:03
Ko jūs tur vāraties, atkal ceļam aukša šito cmirdīgo Latvijas politiku. Es te dzīvoju rajonā kurā 90% krievi. Es viņus saprotu.

Es tikai citēju kaimiņienes problēmas: mana māte nepilsone, tēvs pilsonis, piedzimu Latvijā, pilsonību iegūt nevaru, un lai iegūtu pilsonību man vēstures ziņā jābūt 3 reizes gudrākai, nekā pašam Latvietim.

Un vispār es te sēdēju aukšā pie kaimiņienes un viņi vispār saka ka Latvija tā vai šitā, nobankrotēs un krievija nopirks mūs, pēc statistikas Latvija ir pēdējā starp eiropas valstīm, krievija jau pamazām Latvijā īpašumus ir sapirkuši, kāpēc?? Tāpēc ka bankrots tiek novests pakāpeniski ar iepriekšēju nodomu.

Es personīgi ko esmu ievērojis, ka Latvietis ir tendēts kāpt uz viena un tā paša grābekļa.
Es saprotu, ka loģiski būtu nepieļaut divvalodību, bet to jau panāca paši Latvijas politiķi, viņi jau neparko to krievu negrib labāk pirksim Europā dārko sintētiski piebaroto "cūku", nekā paņemt nopirk no krieviem
Re: BEZDARBS
29.02.2012 13:40
Tiem kas tankā - Garīgi-Atpalicis, mad, enfuego - jūs vispār domājat arī ko rakstat? Mad vēl varētu saprast - viņam visur vajag ievemt, lai smird, tad viņa posti te ir kontekstā ar visiem citiem postiem citur. Garīgi-Atpalicis protams bez komentāriem.. nezināju ka tajās ārstniecibas iestādes tiem ļauj ložņāt pa internetu, vai arī tevi atkal izlaiduši āra, jo apsolījies dzert tabletes? Enfuego - ja viņi nemācēja iemācīties vienu valodu, kas tev teica, ka spēs iemācīties divas? Divvalodība valstī nenozīmē - runā viena vai otra - tas nozīmē - runā viena UN otrā. Vai arī sāks čīkstēt - redz, nevienā valsts amatā nevar, jo nemāk latviski un tā nebūs vienīgā problēma.

Sviests kaut kāds. Jo zinu cilvēkus, kas gada laikā izmantojot valsts piedāvātās iespējas ir iemācījušies latviešu valodu, un izmanto iespēju un iet angļu valodas kursos latviski. lai arī gadu atpakaļ tikai iebrauca Latvijā no Krievijas..

Un starp citu nav tādu krievvalodīgo. Ir krievie, baltgreivi, lietuvieši, igauņi, ukraiņi u.c.
Re: BEZDARBS
29.02.2012 15:48
kas ir baltgreivi? :)

__________________
dr.puce@gmail.com
mad smīkņādams
Re: BEZDARBS
29.02.2012 18:43
...admins arī izsitis mucai spundi, lai pa spundes caurumu pamācītu tos, kuri tankā???...pabāz galvu laiku pa laikam laukā no sava mitekļa, diogēn...
Re: BEZDARBS
29.02.2012 20:12
mad tu trāpīji tieši desmitniekā, pirmo reizi kopš es lasu tavis komentārus, šito es sapratu beidzot.
Un neuzstraucaties, esmu Latvietī vīlies, bet tāpat nobalsoju par Latviešu valodu tika itāpēc, ka gadījumā ja uzvar divvalodība(par ko es dikti šaubījos) tad Latvija nonāktu vēl lielākās finansiālās problēmās.
I-Johan
Re: BEZDARBS
23.03.2012 14:34
To ko rakstīja blaa tad nejūtos ka es dzivotu ES, bet kaut kādā 3 pasaules valstī.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 20 pieskaita 24?
Ziņa: