Uzturs (ne sporta)

Aizsāka Alstere 

Uzturs (ne sporta)
30.01.2008 15:07
Varbût kâds zina, kâ ir pareizâk.
Paðlaik turos pie reþîma "çd mazâk". Viens likums iesaka çst maz, bet bieþi. Man nereti sanâk tâ: brokastis ap 8-iem, pusdienlaikâ eju pasportot (çst vçl negribas), jau ap trijiem un vçl aizvien çst negribas. Vçl viens likums skan: neçd, ja negribas.
Kuru likumu bûtu pareizâk piemçrot?
Re: Uzturs (ne sporta)
30.01.2008 17:26
uz mani iedarbojas - çst maz, bet bieþi - lieko svaru tikai tâ + sportiòð dabûju nost un atpakaï nav nâcis. bet nu man tas dienas reþîms tâds, ka varu atïauties sev 5-6x dienâ gatavot un mierîgi çst...

_____________________________________________

Pareizs uzturs, diçta un sports - jauna lapa sievietçm!
kaza
Re: Uzturs (ne sporta)
30.01.2008 22:18
Svarîgâkais taèu kaloriju summa, vai ne? Tâs bieþâs, sîkâs çdienreizes, manuprât, iiesaka tâpçc, lai cilvçks bieþâk tiekot pie çdiena, labâk spçtu regulçt sâta sajûtu, lai nebûtu panika, ka lîdz nâkamajai reizei garas, grûtas stundas jâgaida. Droði vien kuòìim arî tâ labâk - bieþi un maz. Bet nu man personîgi, no svara viedokïa, tieðâm pilnîgi vienalga, cik piegâjienos - desmit vai divos - apçdu savas dieniðíâs 1500 cal.
Re: Uzturs (ne sporta)
30.01.2008 22:19
Cik man zinaams tas arii ir pareizaakais.
Jo cilveeks biezhaak eediis, jo aatraaka buus vielmainja, bet tai pat laikaa biezhaak kaa reizi 3h nav jeega eest. respektiivi paeedi un no briizha kad beidzi eest 3h, jo tasir optimaalais laiks lai organisms speetu uznjemt vel olbaltum vielas. Vienaa reizee 30-40g ir max olbaltumvieli daudzums.

To tur need ja negribas, tie ir ieradumi. Es taa domaaju, jo agraak eedu 1.x ap 12 dienaa peec tam ap 16 un velreizi pirms guleetieshanas. Tagad 1.x eedu 8.15 un peec tam +/- ik peec 2-3h.

Un nevajag jau nemaz gatavot nez ko. apeedi vienu bundzhu biezpienu 0.5% + 2 aatraas auzu pacinjas un gotovs :) eedienreize ar ~40g proteiina un tikpat ogljhidraatu. Bet nukatram jau savs jaatrod.

Katraa zinjaa - tas beigaas paarveershas par dziivesveidu.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
del
Re: Uzturs (ne sporta)
30.01.2008 23:52
Ar ðito es arî baigi mokos, drusku citâ aspektâ, nevis vâjçðanas, bet veselîgas çðanas sakarâ. Brokastis OK, pusdienas OK (12), bet pçc pusdienâm çst vairs negribas lîdz pat vakaram. Pat ja ap 4 piespieþos kaut ko ieçst, kaut vai augïus, tad sportojot nepatîkama smaguma sajûta. Parasti tâ arî sanâk, ka çdu tikai pçc sporta, un tad sanâk par vçlu, ap 8, turklât ar 8 stundu starplaiku. Skaidrs, pusdienâs vajadzçtu çst mazâk, bet ja òem svaigos salâtus + silto çdienu, grozies kâ gribi, vienmçr neliela pârçðanâs sajûta. It kâ tik daudz ko vajadzçtu çst – svaigus un þâvçtus augïus, visâdus dârzeòus, salâtus, riekstus, graudus, skâbpiena produktus un ko tik vçl ne, un vçl jâizdzer 2 l ûdens un tçja, un ðíidrumu nav labi çst uzreiz pirms/ pçc çðanas, utt., man vienkârði tam visam diena ir 2x par îsu. Smieklîgi, bet tâda problçma.
Re: Uzturs (ne sporta)
31.01.2008 17:32
arii pirms sporta ir jaaeed. Ogljhidraati lailaakoties.
"pilnîgi vienalga, cik piegâjienos - desmit vai divos - apçdu savas dieniðíâs 1500 cal."
nee nav vienalga. Ja apeediisi desmit daljaas - sadedzinaasi vairaak nekaa ja vienaa, jo vielmainja reduceesies. Paareejais aatraak nonaaks zemaadas tauku slaanii.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Uzturs (ne sporta)
21.02.2008 21:33
Mani mâcija ,ka çdam ar attiecîbâ 3;2;1
3= ogïhidrât =enerìijai
2= olbaltums=celtniecîbas materiâls=imûnsistçma,hormoni(siev.vîriðí.)
1=tauki,pârsvarâ eïïu veidâ=rezerve,eïïâ ðíîstoðie vitamîni. Piemçram E vitamîns -sieviðíîbas vit.Tauku kapsulas pasargâ iekðçjos orgânus no traumâm.Vçderplçve arî sastâv no tauku slânîða un sargâ zarnas un to mikrofloru.
Pec 19 oo çst nevajadzçt, ja nu tikai svara uzdzîðanas nolûkos.
Ja baidâmies no liekâ svara,tad:
- nçdam neko ceptu;
-treknu (Cûkas gaïu treknas zivis.....)
-nç balto miltu izstrâdâjumus,kartupeïus;
- neçdam pçc 19 oo;
- çdam mazâk bet bieþâk;
-silti neìçrbjamies;
-silti nesedzamies;
-mçrenas bet regulâras fiziskâs aktivitâtes seviðíi peldçðana.



Edited 2 time(s). Last edit at 21.02.2008 21:42 by Mazdakteris1.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 13?
Ziņa: