Jautâjums Gimli

Aizsāka kachenite 

Jautâjums Gimli
29.09.2008 23:35
Ar ko atðíiras manuâlais terapeits, osteopâts, masieris, fizioterapeits? Un kas tas tâds- kineziologs?
Nekâdi nevaru saprast, pie kura labâk iet?
Re: Jautâjums Gimli
30.09.2008 11:59
Manupraat ja cilveeks nezin pie kaa iet, vinjam jaaiet pie gjimenes aarsta ;)

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Jautâjums Gimli
30.09.2008 16:10
Nu, biju pie ìimenes ârsta, biju pie traumatologa,atkal pie ÌÂ, vertebrologa, ÌÂ, fizioterapeita,USG, magnçtiskâ rezonanse, pie traumatologa, ÌÂ, nu un?
Es jautâju Gimli, bet Tu esi Mateus!
Ja neko nevari pateikt, kâpçc raksti?
Re: Jautâjums Gimli
30.09.2008 16:49
Tev par briinumu te ir forums - diskusiju deelis ;) Gribi runaat privaati? Ieraxti: Gimli raxti man epastu gribu runaat privaati ;)

Un reekjinies ar to, ka ja Tu visu esi izstaigaajusi un viss ok bet Tev shkjiet, ka probleema joprojaam ir... taa jau ir psihologjijas nodalja shai forumaa ;) Bet arii tur ir diskusijas ja nemaldos ne privaata saraxta :( Zheel man Tevi :(

Vel vairaak zheel, ka neesi pamanijusi taadu veertiigu mekleetaaju kaa google.lv :()

Bet nekas :) Es PALIIDZEESHU:"Kineziologs novçrtç muskuïa tonusu un visu, ko dara, kontrolç ar muskuïa testu. Piemçram, ja izrâdâs, ka trûkst kâdas vielas, tad brîdî, kad to uzber uz mçles, muskulis jau dod signâlu, kas ir reaìçjis uz ðîs vielas klâtbûtni organismâ. Metode vairâk der kâ profilaktisks lîdzeklis."

Vienmeer laipni :) Veiksmiigi atrast to nevienam neredzamo neatrodamo kaiti!

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10



Edited 1 time(s). Last edit at 30.09.2008 16:51 by Mateus.
Re: Jautâjums Gimli
30.09.2008 18:01
Manuâlâ terapija Latvijâ ir ârsniecîbas metode, ne specialitâte. Ir vairâkas manuâlâs terapijas skolas un viedokïi ðo skolu starpâ dalâs. Maskavas skolas pârstâvji uzskata, ka manuâlajam terapeitam jâatrisina tâ problçma, ar kuru pacients ir atnâcis un viss Kâ arî ðîs skolas pârstâvji neko vairâk par locîtavu krakðíinâðanas tehnikâm nedara.(piem, ja pacientam sâp galva - pâris efektîgi krakðíi kaklâ un glava kâdu pusgadu nesâpçs, pçc tam viss no jauna). Eiropas skola uzskata, ka manuâlâ terapija ir viss, kas tiek darîts ar rokâm - tâtad arî daþâdas mîksto audu tehnikas, dziïo muskuïu reflektora aktivizâcija un locîtavu krakðíinâðana tiek integrçta visâ ðajâ terapijâ, bet nav ne galvenais, ne arî vienîgais lîdzeklis.

Osteopâtijâ diagnostika un terapija arî tiek veikta ar terapeita rokâm, uzsvars tiek likts uz mîkstâm tehnikâm, reflektorâm iekðçjo orgânu saistîbâm un pacienta organisma paða dabisko spçju atveseïoties. Tiek atjaunots lîdzsvars starp daþâdâm organisma struktûrâm. Osteopâtija ir visai sareþìîta metode, kas prasa perfektas anatomijas zinâðanas.

Osteopâti un manuâlie terapeiti ir ârsti. Tas protams neizslçdz iespçju fizioterapeitiem un masieriem savâ darbâ pielietot manuâlâs terapijas un osteopâtijas elementus.

Masieris Latvijâ ir cilvçks ar vidçjo medicînisko izglîtîbu (vismaz tam tâ bûtu jâbût, bet bieþi vien nav), kas pabeidzis masieru kursus un pârzina masâþas tehnikas un îpatnîbas pie daþâdâm saslimðanâm.

Fizioterapeits Latvijâ ir cilvçks ar augstâko medicînisko izglîtîbu - bakalaura grâdu veselîbas aprûpç. Labs fizioterapeits pârzina un pielieto manuâlâs terapijas un/vai osteopâtijas elementus, masâþu un (ar ðito atðíirdamies no visiem augstâk minçtajiem) - ârstniecisko vingroðanu, kas ir ïoti efektîvs lîdzeklis,ja vien to prot pareizi pielietot.

Par kineziologiem jau Mateus labi paskaidroja.
Re: Jautâjums Gimli
30.09.2008 20:41
Paldies, Gimli, par atbildi! Tagad zinu, ko darîðu. No tiem visiem daudziem dakteriem, kur biju, fizioterapeits noderçja visvairâk.

Mateus: Neatbildçðu uz Tavu apvainojumu ar apvainojumu. Vien jautâjums: Negribi aizòemties manu "izdomâto" kaiti?
Nevaru izpildît to, ko sportâ sauc "atspiesties uz rokâm"- pamçìinâðu, vçl pâris mçneðus bûs sâpîgi atcerçties. Nevaru atvçrt durvis tâ, kâ to visi citi dara. Lai nesâpçtu, stumjot durvis, atspieþu elkoni pret vçderu. Nevaru ar taisnu roku atspiesties pret galdu, sienu, krçslu. Nevaru paòemt lupatu un tâ "" no sirds" izberzt kâdu netîru vietu. Tas ir, varu, bet pçc tam vçl pâris nedçïas bûs sâpîgi. Vçl ðo to ir labâk nedarît. No tâ nemirst, dzîvot var, bet...pilnîgi skaidrs,ka kaèoks vairs nesanâks.
Sinovîtu, artrozi un citas probzas, minçtas USG un MR slçdzienos, neârstç psihiatrs.
Ja Tev patieðâm ir manis þçl, samaksâ man par vizîti pie kâda no ðiem dr.:) Savâdâk nav ko muldçt, ka þçlo!



Edited 1 time(s). Last edit at 30.09.2008 20:47 by kachenite.
Re: Jautâjums Gimli
01.10.2008 00:56
neesmu kristietis un luudzeejam nedodu

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Jautâjums Gimli
06.10.2008 18:58
Es pie baznîcas nesçþu un garâmgâjçjiem neprasu...
Uzrakstîju iepriekðçjo postu un atkal sû.. palika- tâ kâ pirms mçneðiem 4-5. Sadomâjos, ko es nevaru, vai? Sasodîts!!!
Prâtâ nâk, ko traumatologs teica: "Kad nevarat izturçt, atnâkat! (bûs vçl viena blokâde) Neeggrriibbuu!"
Re: Jautâjums Gimli
13.10.2008 21:35
Ar pâris Ibuprofenid 400 devâm tiku atkal atpakaï uz vecâs strîpas.
Man te tâds interesants piedzîvojums bija: radiniece teica, ka esot bijusi pie ceïojoða pareizticîgo mûka, kas nodarbojoties arî ar ârstniecîbu. Staipot rokas un kâjas, pçc tam ïoti laba sajûta esot. Jâmaksâ esot tik, cik nav þçl.
Pçc apraksta nospriedu, ka varçtu bût manuâlais terapeits. Var jau pamçìinât! Nâkoðajâ vizîtç pie mûka uz kâdas skolas medmâsas kabinetu devâmies trijatâ. Man drusku bail bija- palaidu radinieces pa priekðu. (Nevar zinât, ko vçl sadarîs, ka nesakrakðíina vçl kaut ko!) Ja neskaita " batjuðkas" lekcijas par seksu un to, ka jânçsâ gari svârki, nevis bikses, abas iznâca ârâ apmierinâtas un laimîgas.
Es iegâju- mani sagaidîja garmatains un bârdains vîrietis. Neko nejautâjot, lika man apgulties uz kuðetes un sâka staipît rokas, kâjas, locît kaklu, muguru. Pçc apraksta sapratu, ka dara tieði to paðu, ko manâm radiniecçm.(Vienai no viòâm ir vçrâ òemama skolioze). Mani ðis pasâkums galîgi nepârliecinâja. " Kaifa" no tâdas " mistikas" arî nekâda. Un vçl "audzinâðanas" darbs par seksu un dzîvi no batjuðkas puses. Domât ar savu galvu, nevis klausît uz vârda " batjuðku" esot iedomîba un tas esot grçks. :) Pateicu paldies un iemetu kaastîtç 3LS (kurus man tomçr bija þçl!)
Secinâjums: man tâda mistiska medicîna no nezin kurienes ar trafaretâm metodçm nepârliecina. Man bail. Man vajag zinât, kur tas cilvçks to visu apguvis! Rehabuilitoloìe " traumâs" izdarîja labâk.
Radinieces gan pie "batjuðkas" dosies vçl.
Re: Jautâjums Gimli
14.10.2008 01:24
njââ, lûk ðito es nesaprotu un nesapratîðu. tak 21. gadsimts, bet cilvçkiem vçl ðíiet, ka ðarlatâns, kas sev skanîgu birku piekâris, noteikti bûs kudi veiksmîgâks ârstçðanâ par tradicionâlajiem, n-gadus studçjuðajiem mediíiem.

Apsveicu, ka Tev bez iepriekðejas izmeklçðanas izmobilizçja visu, ko vajag un arî to, ko labâk nevajadzçtu. Es ceru, ka batjuðka ar stomatoloìiju un kardioíirurìiju vçl nav sâcis "ar Dievpalîgu" nodarboties?
Re: Jautâjums Gimli
14.10.2008 16:10
:) Ne, zobaarsta kreesla tur nebija vis! Ja tur buutu skalpelji un urbji, vinð droði vien zaudeetu pusi piekriðanas :)
Neviens man neko neizmobilizeeja, jo es neljavos. Pusgadu regulaari vingrojot, kaut kaadi muskulji izveidojuðies ir, tik viegli vairs neizkustinas. Pusstundu velaak paraadiijas paarsteidzoða sajuta, it ka es buutu "gaisaa parauta"- staigaatu 30cm virs zemes. Bet ði sajuuta aatri pazuda, jo man bij daudz darba,steidzos, nebija laika domat.
Radiniecei nav nekaadas nojausmas par medicinu, fiziologgiju, toties macitaaji ir neapstriidamas autoritaates. Viss, ko no vinjas sapratu: "Man bija labi, gribu, lai tev ari ir labi!" Uz paarejiem jautaajumiem atbildeeja, ka nezinot. Nu, Ja vinja ko nezin, tad tas nav paarsteidzoði.
Nezin, kaa ðitos ðarlatanus var piekjert? Man ir aizdomas, ka "celojoðais muuks" celjo ikdienas marðrutaa Skola- Vecmiilgraavis. Un nekur citur. Vai tomeer ljaut, lai citi ar izbauda sho "mistiku"?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 22?
Ziņa: