sportošana un potīšu locītavas

Aizsāka bruute 

sportošana un potīšu locītavas
16.04.2009 23:51
Nesen uzsāku vingrošanu fitnesa klubā, jo ir vēlme uzlabot pašsajūtu, izturību, fizisko veselību utt. Sportots nav ilgi un dikti, kopš vidusskolas laikiem, darbs sēdošs, dzīvesveids mazkustīgs utt.. Sapratu, ka kaut kas jāmaina. Fitnesa klubā ir tā saucamie "apļa treniņi", kur trenažieri kombinēti ar stepa soliņiem un dažādiem vingrinājumiem. Neteikšu, ka mēģinu paņemt maksimālo slodzi, jo saprotu, ka no ilgas nekā nedarīšanas ķermenis un muskuļi diezin vai ir gatavi pārforsēšanai, tāpēc sportoju mēreni. Problēma parādījās kāju- precīzāk- pēdu locītavās. Sāka pamazām palikt jūtīgas potītes un tā nu faktiski mēneša laikā patlaban potītes sāka sāpēt aizvien spēcīgāk un pēdējās dienas jau ir tā, ka no rītiem pamostoties tik stīvas un sāpošas, ka knapi speru soļus, eju pieklibojot un šūpojoties, nerunājot par nokāpšanu pa trepēm, kur katrs solis sagādā sāpes. Nesaprotu, kāpēc tāda reakcija, ja sportošanas laikā ne aktīvi skrienu, ne lēkāju. Kāpelēšana uz stepa soliņiem taču nav tik liela piepūle.. vismaz man tā šķiet.. Iztaustot un izgrozot pēdas locītavu konstatēju, ka sāp tieši papēža kauls, ne tik daudz potītes, paspaidot papēžiem sānus ir stipras sāpes.
Jau zinu, ka iešu uz konsultāciju pie traumatologa, tomēr gribēju pajautāt aktīviem sportistiem un par sportu zinošiem, vai tas ir normāli un tā mēdz būt, vai arī man tiešām ir kāda problēma (vecums - zem 30).. Jo runa nav par muskuļu sāpēm, kas liktos loģiski pēc sportošanas, bet šāda locītavu (papēžu) reakcija mani nudien pārsteidza. Ļoti vēlos turpināt vingrošanu, bet fiziski to nevaru, jo sāp. Vai varētu būt, ka es nepareizi izpildu vingrinājumus, kaut kā nepareizi lieku soļus kaut kas tamlīdzīgs?
Ehh, paldies, ja kādam būs kāds lādzīgs komentārs.
Re: sportošana un potīšu locītavas
17.04.2009 08:11
Pirmkārt, pēc tik lielas neko nedarīšanas ir obligāti jākonsultējas ar fitnesa specu vai vēl labāk pieredzējušu sporta ārstu, kas dos padomu, kā pareizi un cik nopietni var uzsākt JEBKURAS ārpusikdienas fiziskās slodzes.

Otrkārt, ja tomēr esat izdomājusi patstāvīgi uzsākt šīs aktivitātes, tad ņemiet vērā, ka lielākā slodze ir uz ceļiem un potītēm, neskatoties pat uz to, ka vienkārši stāvat un izpildāt rokas vingrinājumus, jo šīs locītavas nepārtraukti veic stabilitātes un līdzsvara funkcijas.

Treškārt, ja idzomāsiet tomēr turpināt individuāli trenēties, tad iegādājieties šīs saites->
http://shop.ekipejums.lv/2/products/U0g=.html (2. no augšas) + augstie aerobikas apavi, kuri augstāk fiksē pēdas locītavu. Un sekojiet pašsajūtai ar šiem palīglīdzekļiem.

Ceturtkārt, vēlreiz atgādinu- noteikti griezieties pie speciālista!!! Es ieteiktu pieredzējūšu sporta ārstu, jo viņam ir ne tikai zināšanas ortopēdijā, bet arī fitnesā u.tml., kā arī mijiedarbībā vienam ar otru.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 5?
Ziņa: