Krampji ikros un neveselīgas pusdienas

Aizsāka autors123 

Ko darīt, ja kāju ikros nemitīgi metas krampji? Problēma nomoka jau pāris gadus gan pie spēka, gan izturības vingrinājumiem, kuros tiek izmantoti ikru muskuļi. Piemēram, ar svaru uz pleciem nevaru izdarīt vairāk par 20 pietupieniem, bet ar riteni nesanāk nobraukt vairāk par 30 km. Kopējā ķermeņa muskulatūra diezgan attīstīta, un citas muskuļu grupas šī problēma neskar. Minerālvielu ķermenī tā kā netrūkst. Ja tas ko izsaka, tad vecums ir 18 gadi.
Un vēl - jautājums par uzturu. Skolā pieejamas diezgan neveselīgas pusdienas - vairākkārt vārītā eļļā cepti pelēki frī kartupeļi un neizceptas gaļas kotletes ar vienveidīgiem salātiem katru dienu :D Ir doma nomainīt uz banāniem, āboliem un biezpiena sieriņiem. Vai pareizs lēmums? :) Vienkārši atceros mammas vārdus, ka kuņģim nepieciešama silta barība. Tas apgalvojums par silto ēdienu vispār ir medicīniski pamatots?
Re: Krampji ikros un neveselīgas pusdienas
10.05.2009 09:59
krampji ikru muskuļos bieži vien ir saistīti ar kālija trūkumu organismā. intereses pēc, kā tu nosaki, ka minerālvielu uzturā netrūkst?
par ēšanu - valmieras biezpiens (sarkanā bundžiņa, 0.5%) rullē.
Es saprotu, ka tas saistīts ar kālija trūkumu organismā, tāpēc pieminēju, ka nav novērojams minerālvielu trūkums organismā. Tā uzskatu, jo, pirmkārt, ir veselīgi nagi, mati un āda, muskuļiem nav novērots bezspēks. Otrkārt, attiecībā uz kāliju lietoju gana daudz daudz kartupeļu, kviešu produktu un zaļumu, kas bagāti tieši ar kāliju (skābenes, brokoļi). Turklāt kādu laiku lietoju minerālvielu tabletes (nosaukumu gan neatceros), bet uzlabojumu nebija. Vai vaina var būt kur citur? Tie krampji treniņos ļoti traucē.
Re: Krampji ikros un neveselīgas pusdienas
10.05.2009 13:00
Vispār tajā krampju padarīšanā ne tikai kālijs bet arī kalcijs un magnijs ir iesaistīti...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Krampji ikros un neveselīgas pusdienas
10.05.2009 13:52
autors123, ja tu puslīdz nopietni trenējies, tad ar kartupeļiem, brokoļiem un aptiekas minerālvielu kompleksiem būs stipri par maz. ir jālieto sportisiteim domātas lietas, kur viss ir pietiekoši augstās devās - tipa, Animal Pak utt.
Nu, tos pārtikas produktus pieminēju tikai piemēra pēc, jo zinu, ka tie satur kāliju. Vispār jau mans uzturs sastāv arī no daudziem citiem pārtikas produktiem :)
Vai nav nekādu ieteikumu, kas par vainu varētu tomēr būt? Ja nu tomēr ir tas attiecīgo minerālvielu trūkums, kā to novērst?
ku! Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Vispār tajā krampju padarīšanā ne tikai
> kālijs bet arī kalcijs un magnijs ir
> iesaistīti...

tev atbildēja :D turklat man ari bija šada problemas magnija B6 tabletes palidzeja (kka ta vinas saucas)
padzer MagneB6. Paliidzees !
kā te veči pa minerālvielām peld :) ta kālijs kalcija vietā, ta otrādi!!! :)
Re: Krampji ikros un neveselīgas pusdienas
15.08.2009 14:34
krampji ikru muskuļos var būt arī pēdas velvju deformācijas un nepiemērotu apavu dēļ. un vēl 100 citu iemeslu dēļ, ne tikai minerālvielu disbalansa gadījumā.

un silta ēdiena vitālā nepieciešamība nekādi nav medicīniski pamatota, jo mutē ēdiens tāpat pieņem puslīdz vienādu temperatūru.
Man jau vairāk kā 8gadus krampji rauj kājas rokas nemitīgi!
Kāpjot pa trepēm regulāri krampis iemetās kājās, pat sasveicinoties: plaukstā iemetās krampis, esmu lietojis kalciju, magniju B6 tūbiņam, bet mekādu uzlabojumu!
Biju pie ārsta, bet viņa tikai noteica lietojiet kaļķi, lietoju, bet nepalīdz... Ko darīt? Man ir tika 21 gads, tas nav normāli! :(
W
Re: Krampji muskuļos
14.01.2010 10:24
kādas tavas attiecības ar jebkādām fiziskām aktivitātēm visus minētos 8 gadus un kāds vispārējais veselības stāvoklis - ar ko esi slimojis un kāda terapija bijusi?
anonīms123456
Re: Krampji ikros un neveselīgas pusdienas
18.05.2012 17:12
http://www.apollo.lv/portal/sieviete/articles/43278/0
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 25?
Ziņa: