Jautājumi par uztura bagātinātāju lietošanu un vēl šis tas

Aizsāka hehey 

Sveiki. Sākšu ar īsu situācijas izklāstu -
Man ir 16 gadi, sveru 73 kg, uz sporta zāli eju 3 reizes nedēļā. Brokastīs ēdu lielu porciju ar auzu pārslām un pienu, arī dažādas maizītes un jogurtu, pusdienās skolā parasti ēdu makaronus/kartupeļus ar cūkgaļas karbonādi un dārzeņu salātus, vēlāk dodos uz sporta zāli, uzreiz pēc treniņa izdzeru "Powerbar" 92% proteīnu kokteili (itkā skaitās labs, jo sastāv no trīs dažādu veidu proteīniem un arī brīvajām aminoskābēm) un izdzeru multivitamīnu/minerālvielu tableti "Dynamisan" un mājās vakariņās notiesāju vairākas vistas karbonādes vai arī vairākas novārītas olas. Protams starp ēdienreizēm lietoju arī dažādus augļus, dārzeņus un dažreiz pagadās arī pa kādam saldākam našķim.

Uzreiz varu pateikt, ka trenējos ar nolūku ļoti manāmi palielināt muskuļu izmēru (skatoties tieši no vizuālā viedokļa) liekot pamatīgu uzsvaru uz krūšu muskuļiem, bet nejau tāpēc lai būtu lielākais "izsitējs" ciemā, bet gan jo tādi ir mana ārsta norādījumi. Lieta tāda, ka man krūtīs ir ievietots metāla stienis (implants), jo man bija izveidojusies pamatīga krūšu bedrīte, kas izskatījās ļoti nepievilcīgi (krūšukurvja deformācija) un tas tika labots ar ķirurģisku iejaukšanos. Un šobrīd ar šo implantu krūtīs man būs jāsadzīvo vēl divi gadi, un ārsts skaidri un gaiši pateica, ka jo lielākus muskuļus es uzaudzēšu, jo drošāk varēšu justies par savu veselību (piemēram kautiņu vai kritienu laikā šis implants netiks izkustināts un neradīs lielus draudus maniem iekšējiem orgāniem)

Tātad man ir daži jautājumi:

1) Uz mana proteīnu pulvera iepakojuma ir norādīts, ka tas ir jādzer trīs reizes dienā, katru reizi pa 30 gramiem. Lieta tāda, ka tas man izmaksātu nenormāli dārgi, jo 600 gramu iepakojums ar šo pulveri maksā 24 ls. Tātad, vai pieļaujams, ka es dienas laikā izdzeru tikai 1 porciju, uzņemot 30 gramus šī proteīnu pulvera, un vai tas maz dos man kādu labumu (kā jau teicu - mērķis ir iegūt pēc iespējas lielākus muskuļus it īpaši uz krūtīm un paralēli tam palielināt arī savu ķermeņa masu.)

2) Vai manā vecumā pietiek ar trīs treniņu reizēm nedēļā, vai varbūt būtu ieteicams apmeklēt sporta zāli vēl biežāk?

3) Vai alkohola lietošana saprāta robežās (samērā reti - apmēram reizi mēnesi vai divos) pamatīgi traucē sasniegt pēc iespējas labākus rezultātus sporta zālē?

4) Vai papildus nodarbošanās ar citiem sporta veidiem (ne regulāra) traucē spēka treniņiem sporta zālē?

5) Varbūt ir vēl kādi ieteikumi no pieredzējušāko sportistu puses, par to kā es pēc iespējas sekmīgāk varētu sasniegt savus mērķus?

Būšu ļoti pateicīgs par jebkādu palīdzību no Jūsu puses.
Jau iepriekš paldies.
Re: Jautājumi par uztura bagātinātāju lietošanu un vēl šis tas
20.05.2009 09:09
ja mērķis ir tieši krūškurvja apjoma palielināšana, tad vislabāk iet uz baseinu, nevis uz svaru zāli. it īpaši tavā vecumā, kad organisms vel aug.

par proteīniem - parasti, cilvim dienā pietiek ar 2 gr uz katru ķermeņa svara kilogrammu. tava gadījumā - 150 gr proteīna diena būtu pilnīgi pietiekoši. saskaiti, cik proteīna tu apēd ar karbonādēm, biezpieniem, olām utt. tad arī redzēsi, cik tev tas Powerbar jāņem vel klāt.
24 lati par 600 gr ir stipri par traku. 90 % sūkalu izolāts (kas ir viens no krutākiem proteīniem kāds vispār var būt) maksā 10 latus par 1 kilogramu.

par treniņu skaitu nedēļa - viss ir atkarīgs no mērķiem. ja mērķis ir spēks un massa, jēbkurā vecuma pietiek ar 3 treniņiem nedēļā.
viss ir atkarīgs no tā, ko tu dari zālē (piem. viena lieta ir taisīt pietupienus vai spiešanu guļus vai tjagu, otra lieta ir kāju iztaisnošana trenažierti vai taurenītis) un kas notiek pēc zāles - kā tu ēd, cik guli utt.

par alkoholu - alkohols+treniņi dod lielu slodzi uz sirdi. tā kā skaties pats. tīri intereses pēc, ko nozīmē "saprāta robežas"? lidz bezsamaņai vai 1 alus kauss?

par svaru zāles apvienošanu ar citiem sportiem. tas viss ir atkarīgs no tā, cik smagi tu trenejies svaru zālē un kādi ir tavi mērķi. jāsaprot, ka muskuļi aug ne jau treniņa laikā, bet tieši starp treniņiem. ja starp treniņiem tev būs citi treniņi, tad organisms nespēs normāli atjaunoties un tā būs sevis čakarēšana.
Re: Jautājumi par uztura bagātinātāju lietošanu un vēl šis tas
20.05.2009 12:25
Viss kas tev ir vajadzīgs atradīsi šajā saitā http://weblapas.lv/aloevera
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 2?
Ziņa: