elektriskas zobu birstes?

Aizsāka bbc 

bbc
elektriskas zobu birstes?
13.02.2006 16:51
Sveiki,
ko jûs domâjat par elektriskajâm zobu birstçm?
izklausâs jau baisi, bet ja nu daudz labâk iztîra?
es katru rîtu ilgi un cîtîgi viksçju ar vidçji mîksto birsti (glaunâko, kâda veikalâ bija, ar daþâda garuma sariòiem un lokanu vidu),
bet kad pçc tam pataustu ar mçli, aplikums tik un tâ ir gar daþiem zobiem.

no vienas puses, tas aplikums tur jau laikam ir visu dzîvi, un tiem zobiem tajâ vietâ nav nekâdas vainas, bet no otras puses es te salasîjos diskusiju par paradontozi (vai kâ viòu tur sauc),
un man jau labu laiku zobus tîrot asiòo smaganas. pie zobârstes biju un viòa man tâdu diezgan saudzîgu higiçnu uztaisîja, bet asiòoðana ir vçl aizvien.

es domâju, varbût ar elektrisko zobu birsti es varçtu super tîri iztîrît zobus? jeb varbût vajag man iet uz kaut kâdu superprofesionâlo higiçnu?
heisâ
Re: elektriskas zobu birstes?
13.02.2006 17:01
Elektriskâs zobu birstes ir na ïubiíeïa, es pati jau 4 gadus ar tâdu vien tîru, tîra it kâ tâpat, bet man patîk labâk, ar parastâm vispâr vairs nepatîk, bet zinu arî cilvçkus, kuriem riebj ar elektrisko!
Re: elektriskas zobu birstes?
13.02.2006 17:03
Es lietoju elektrisko. Jau vairâk kâ gadu.
Tagad, ja gadâs iztîrît zobus ar parasto (lai arî visglaunâko), tâpatâs ir sajûta, ka nav îsti tîrs. Un par asiòoðanu es jau te iepriekð raxtîju - asiòoja, taisu regulâri higiçnu (2x gadâ, jo smçíçju) un lietoju elektrisko birsti - un jau ilgâku laiku nekas neasiòo (lai gan, sâkot lietot to elektrisko zuzinâtâju, kâdu brîdi asiòoja biku stiprâk, kamçr smaganas pierada.

Ja gribâs izmçìinât nevajag jau uzreiz dârgâs pirkt - var taèu nopirkt kâdu prastâku, ar baterijâm, vçlâk izmetamu.
bbc
Re: elektriskas zobu birstes?
13.02.2006 17:12
paldies liels par pieredzi!

man bija bail, ka varçtu bût tâ, ka tâs elektriskâs tik nikni tîra, ka notîra zobiem emalju, un tie âtrâk bojâjas?
ja jau pat ar parasto birsti varot par niknu nobirstçt.

bet ja jums nekas slikc nav noticis, tad es arî gribu pamçìinât :)
123
Re: elektriskas zobu birstes?
13.02.2006 17:35
es dzirdeeju, ka taadas zobubirstes efektiivas taapat kaa parastaas,tachu vinjas ir domaatas cilveekiem ar kustiibu trauceejumiem.
Re: elektriskas zobu birstes?
13.02.2006 21:00
bbc:

ar elektrisko nevar birstçt tikpat ilgi, kâ ar parasto, un sariòiem jâbût vidçjiem vai mîkstiem.
Re: elektriskas zobu birstes?
13.02.2006 21:01
bet vispâr uzskatu, ka arî ar parastu birsti var ideâli iztîrît zobus, tikai vajag vairâk laika un pareizu tîrîðanas tehniku :)
piekabe
Re: elektriskas zobu birstes?
13.02.2006 21:07
runâjot par tîrîðanas tehniku - itkâ jau ir jâtîra "no augðas uz leju"- bet man tas mutes dobums nav tik milzîgs - ir pagrûti tâdâ veidâ visur tikt klât... un vçl par zobu diegu - vai tad noteikti starp visiem zobiem ir jâbût ðíirbâm? saprotu, ka Madonna savu ðíirbu ar diegu var iztîrît - bet man ta visi zobi "kâ krelles" un negribas taisît tâdas ðíirbas...
Re: elektriskas zobu birstes?
13.02.2006 21:13
starp jebkuriem diviem blakusstâvoðiem zobiem var mierîgi tîrît ar diegu (floss). nevajag to diegu mçìinât ar varu dabût iekðâ; tas ir jâdara maigi, ar "rîvçjoðâm" kustîbâm.
ja ðíirbas lielâkas, tad jâòem lente (tape).
Re: elektriskas zobu birstes?
13.02.2006 21:15
Ar parasto jabirstee 6 minutes, ar elektrisko- 3 minutes.
Taa vismaz zobarsti Sapnijaa saka. Ja varetu atlauties to elektrisko birsti nopirkt, to arii daritu. Sheit pari 100 eiro aptiekas maksaa. Bet taas, kas maksaa mazak, esot pakaldarinajumi. Pakladarinajumi berzot par stipru..un visadas citas problemas tai sakaraa.
piekabe
Re: elektriskas zobu birstes?
13.02.2006 21:19
bet ja starp zobiem vispâr nevar to diegu dabût iekðâ? vai tieðâm jârîvç un jâmokâs? - vai tad ar to diegu nevar satraumçt zobu? (par smaganâm nemaz nerunâðu - parasti pçc diega asiòo)
Re: elektriskas zobu birstes?
13.02.2006 21:20
ar parasto 3 minûtes pilnîgi pietiek, manuprât... + vçl 2-3 min diegoðanai...
Re: elektriskas zobu birstes?
14.02.2006 09:06
Tikai uzmanîgi ar zobpastâm un elektriskajâm birstçm - jâlieto tâdas, kurâm vismazâkais abrazîvais koeficients (savâdâk tieðâm var emalju noberzt). Man ieteica tâdas zobpastas, kuras tîra (un balina) nevis dçï abrazivitâtes, bet speciâliem enzîmiem. Man personîgi patîk yotuel.
laura+
Re: elektriskas zobu birstes?
14.02.2006 10:20
es jau n-tos gadus pie elektriskâs pieaugusi, pat vispâr iedomâties navaru kâ pirms tam dzîvot varçju. efekts tâds kâ pçc higçnista apmeklçjuma - zobi tîri, nekur nav aplikuma. ja kas, mans zobârsts stâstîja, ka ar elektriskajâm tîra no smaganâm uz zobu (augðçjiem zobiem no augðas uz leju, apakðçjiem otrâdi), citâdi tajâs smaganu kabatiòâs sastumt visa veida draòíîbu varot.
piekabe
Re: elektriskas zobu birstes?
14.02.2006 19:14
ðodien mani patîkami pârsteidza drogu veikals - beidzot parâdîjuðies mçles tîrâmie, un vçl visâdas specifiskas zobu birstîtes... un viens veríîtis "zobakmens noòemðanai" - vot to es nesapratu - izskatijâs, ka bûtu taisîts no kaut kâda abrazîva materiâla (tipa mîksts smilðpapîrs) - es tikai domâju vai ar tâdu nevar zobam emalju noberzt?
sauleszaíis
Re: elektriskas zobu birstes?
14.02.2006 19:22
Aplikums paliek tâpçc, ka cilvçki regulâri nediego zobus. Vajag lietot zobu diegu, tad arî smaganas neasiòos.
Pati lietoju sonicare philips. Vislabākais ko varu ietekt ir pirkt pa taisno no izplatītājiem: http://www.baltizobi.lv/zobu_birstes/soniskas Būs daudz lētāk nekā lielveikalos.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 19 pieskaita 13?
Ziņa: