caurumi zobos

Aizsāka Jânis23 

Jânis23
caurumi zobos
05.02.2008 12:57
Eju regulâri pie stomatologa, bet vîòs mani ignorç, sakot, ka caurumi vçl mazi un lai tie palielinâs dabiskâ veidâ nevis ar urbðanu, pirms blombçðana. Nupat gâju med.komisija, kur pârbaudîja zobus un cits stomatologs teica, ka vajagot labot zobus tiklîdz rodas caurumi.
Kuram dakterim ir taisnîba? Vai pirms blombçðanas, gaidît lai palielinâs caurums, vai tomçr urbinât un blombçt uzreiz?
Re: caurumi zobos
05.02.2008 22:22
protams, labot uzreiz, ja vien zobârstam nav pamats domât, ka caurums netaisâs progresçt (bet tad ir vajadzîga regulâra kontrole).

caurums jâapstâdina pçc iespçjas âtrâk, priekð kam gaidît? lai plombe ir dziïâka un plaðâka?
Jânis23
Re: caurumi zobos
06.02.2008 08:55
Cik sapratu no arsta, tad urbjot caurums tiek mâkslîgi palielinâts, lai var iedabût blombu, bet tie caurumi pagaidâm ir tik mazi, ka viòð uzskata, ka labâk gaidît, lai caurumi palielinâs lîdz vajadzîgam izmçram dabîgâ ceïâ.
Re: caurumi zobos
06.02.2008 11:01
pat ja caurumi ir tâdâ vietâ, kur lai tiktu klât ir jâizòem arî veseli zoba audi virs tâ cauruma, vienalga izurbðana ir kontrolçjams process - izurbj tikai tik, cik vajag (un plaðumâ, nevis dziïumâ); bet ja ïauj caurumam augt - tad plombe jebkurâ gadîjumâ bûs dziïâka, jo kariess izplatâs dziïumâ, un tas atvçrums tâds pats vai lielâks... pie tam ir lielâka varbûtîba palaist k-ko garâm un beigâs ðíirties no nerva arî :)

P.S. tas viss neattiecas uz gadîjumiem, kad caurums ir vai nu tikai emaljas robeþâs un tam ir iespçja "aizaugt", vai nu ir galîgi neaktîvs un visdrîzâk neprogresçs; bet sprieþot pçc "labâk gaidît, lai caurumi palielinâs lîdz vajadzîgam izmçram dabîgâ ceïâ", tas nav tavs gadîjums :)
Re: caurumi zobos
06.02.2008 11:20
puce: esi iemeegjinaajusi kavo diagnodent?
Re: caurumi zobos
06.02.2008 13:08
zb:

nea. visgrûtâk diagnosticçt fisûru kariesu, bet tas aparâts râda tikai 2 mm dziïumâ. tâpçc domâju, ka vislabâkais pielietojums tam ir, ja taisâs caurumu ozonçt :)
Re: caurumi zobos
06.02.2008 16:31
:) Man lîdzîgs gadijums....
Aizgâju pie higiçnista- "Jums ir carums, jâlabo!" Prierakstos pie zobârsta: "Kur? Nav?", pasaku kurð zobs, "âaa, tas maziòais...vel par agru..." Un tas par agru ir jau 1,5 gadu..., bet nesâp un netraucç... :)
Biju pie cita higiçnista (1Xpusgadâ, mana bija atvaïinâjumâ) tâ gan neko neteica...dîvaini.... :)
Re: caurumi zobos
06.02.2008 19:14
Já, man arí bija lídzígi. Pirms párcelsanás uz citu dzívesvietu (pilsétu), biju pie savas iepriekséjás árstes, vina teica, ka viss ir kártíbá, iznemot tos "nelaimígos" 8.zobus, bet tur vina neko nevarot izdarít. Bet, kas attiecás uz zobiem vispár, man zobársta pakalpojumi nebúsot vajadzígi vismaz 5 gadus (tá vina prognozéja).
Pagája apméram káds ménesis, atkal gáju pie ársta (soreiz pie pilnígi nezináma, tá teikt, uz dullo) jaunajá dzívesvietá, jo tiesám bija lielas problémas ar 8.zobiem. Un tá jauná daktere gan zinája i ko ar 8. zobiem darít un turklát vél maníja, kas vél nav kártíbá un kas ir labojams.
Kápéc tá?
Re: caurumi zobos
06.02.2008 19:19
Piedodiet, man laikam dators gluko...

Ja, man ari bija lidzigi. Pirms parcelsanas uz citu dzivesvietu (pilsetu), biju pie savas ieprieksejas arstes, vina teica, ka viss ir kartiba, iznemot tos "nelaimigos" 8.zobus, bet tur vina neko nevarot izdarit. Bet, kas attiecas uz zobiem vispar, man zobarsta pakalpojumi nebusot vajadzigi vismaz 5 gadus (taa vina prognozeja).
Pagaja apmeram kads menesis, atkal gaju pie arsta (soreiz pie pilnigi nezinama, ta teikt, uz dullo) jaunaja dzivesvieta, jo tiesaam bija lielas problemas ar 8.zobiem. Un ta jauna daktere gan zinaja i ko ar 8. zobiem darit un turklat vel manija, kas vel nav kartiba un kas ir labojams.

Kaapeec taa? Vai tapec, ka tas viens arsts vienkarsi nevelas "sasprindzinaties"???
Re: caurumi zobos
06.02.2008 21:56
Digi:

higiçnistiem reizçm ir nosliece uz hiperdiagnostiku ;)
jo viòi jebkuru defektu vai plankumu uzskata par labojamu caurumu, bet zobârsts labâk var izvçrtçt, vai tur VAJAG ko darît vai nç, jo pats ikdienâ ar to nodarbojas :)
Re: caurumi zobos
08.02.2008 11:21
:) Zobârsts man arî paskatas vienu reizi: "Nu nav!", tad atkal: "Nu paskatîsimies velreiz...". Un tad to nabaga zobiòu kasa un rausta...brrr...un beidzot: "Nav!" :))
A pagâjuðajâ nedçïâ biju pie higiçnistes un tâ atkal man piesçjas pie tâ zobiòa...Es tik pasmaidiju. :)
Netraucçðu zobârstu tikai tâpçc ka viòai visu laiku liekas, jo ticu savam zobârstam! Kâ nekâ jau "sadarbojamies" vairâk nekâ 10 gadus un tfu-tfu-tfu ðaubîties par viòa profesionalitâti nebija pamata. :)
Re: caurumi zobos
09.02.2008 00:00
Digi Wrote:
-------------------------------------------------------
> :) Zobârsts man arî paskatas vienu reizi: "Nu
> nav!", tad atkal: "Nu paskatîsimies velreiz...".
> Un tad to nabaga zobiòu kasa un rausta...brrr...un
> beidzot: "Nav!" :))

ðâdâ gadîjumâ ïoti noder rentgens :)
Re: caurumi zobos
09.02.2008 06:00
"nea. visgrûtâk diagnosticçt fisûru kariesu, bet tas aparâts râda tikai 2 mm dziïumâ. tâpçc domâju, ka vislabâkais pielietojums tam ir, ja taisâs caurumu ozonçt :)"

Tas aparaats ir tieshi domaats fisuuru kariesam. un 2mm ir daudz :) biezhi vien atrodu kariesu kur nekad nebuutu iedomaajies ka tas ir...
Re: caurumi zobos
09.02.2008 11:21
prieks par tevi :)
vnk pçtîjumâ par ðî aparâta efektivitâti bija pieminçts, ka fisûru kariesa gadîjumâ pilnvçrtîgai diagnostikai bieþi vien ir vajadzîga iepriekðçja fisûru mikroatpreparçðana..

vai tu strâdâ ar bçrniem? ðíiet, bçrnu praksç aparâts ïoti labi noderçtu :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 23?
Ziņa: