Gudrības zobu labo vai tomēr rauj?

Aizsāka estere 

estere
Gudrības zobu labo vai tomēr rauj?
08.09.2009 14:20
Manam vīram sāka sāpēt gudrības zobs. Cik tagad noprotu, kaut kad pasen (vēl padomju laikos), tas jau bija ticis labots. Tagad pie sāpēm viens dakteris iesāka tomēr labot, noņemot veco plombi un uzliekot pagaidu. Rentgenu taisīja - esot ļoti plāna ''sieniņa'' starp nervu un plobi, spiež, tāpēc sāp. Zobs pa nakti pēc šīm manipulācijām sāpēja. Vīrs aizgāja pakonsultēties vēl 2 vietās un abās pateica zobu tomēr izraut. Tā kā vīrs nevarēja sazvanīt savu dakteri, devās uz slimnīcu (nedzīvojam Rīgā). Uz zobarstniecibas kabinetu. Tur tomēr pateica, ka zobs esot smuks un nav tādu jārauj, bet tomēr JĀLABO.
Tad jautājums, tiešām - ja nav šķībs vai kā citādi, var tādu labot, tīrot kanālu un liekot plombi, vai tomēr netērēt naudu un izraut?
Re: Gudrības zobu labo vai tomēr rauj?
08.09.2009 16:36
Funkcionalas nozimes gudribas zobiem nav.
Ja trauce un rada problemas, tad rauj ara, bet, ja var smuki saplombet un viss ok, tad kapec raut?
Re: Gudrības zobu labo vai tomēr rauj?
08.09.2009 19:20
ja vajag endodontiju - ieteiktu raut. ja peec pagaidu plombes un iistaas plombes vairs nesaap - paturi.
Re: Gudrības zobu labo vai tomēr rauj?
09.09.2009 02:15
jebkurš zobs, kuru ir iespējams veiksmīgi salabot, kurš piedalās sakodienā un/vai var turpmāk noderēt protezēšanai, ir jālabo, ja vien finanses atļauj. raušana ir pieļaujama, ja nevar veikt kvalitatīvu ārstēšanu, vai arī ja 6. un 7. zobi ir tik labi, ka protezēt nekad nesavajadzēsies:)

Jugusalu:

par to gudrības zobu funkcionālo nozīmi Tev stomatoloģijas fakultātē stāstīja vai no savas ārsta prakses zini, piedod par jautājumu?
Skaidrs, puce! Mani samulsināja 2 dakteru viedoklis, ka jārauj. Turklāt viens no viņiem par šo konsultāciju paņēma 5 latus ;)))))
Re: Gudrības zobu labo vai tomēr rauj?
09.09.2009 09:30
lai veicas :)
Re: Gudrības zobu labo vai tomēr rauj?
09.09.2009 11:38
Puce,
vispirms jasak ar to, ka es neesmu arsts. :)))

Ar 8.zobiem man ir bijusas ARPRATIGAS problemas savulaik, tapec esmu meginajusi iegut pec iespejas vairak informacijas. Gan no sava arsta, kas toreiz loti palidzeja, gan ari no google (ja to info vispar nav uztvert nopietni) uzzinaju, ka 8.zobi nepiedalas sakodiena un ka tiem funkcionalas nozimes neesot.

Un vel, ja cilveks ir liepajnieks, tad vinam ar problematiskiem 8. zobiem vai ari ar kadu sarezgitaku problemu (piem., ja vajadziga endodontiska arstesana), Liepaja neviens palidzet nevar/ negrib/ nespej. Tas uz pasas adas "izbaudits".

Puce, pilnigi piekritu, ka ikvienu zobu jacensas saglab, jo izraut paspes vienmer.
Re: Gudrības zobu labo vai tomēr rauj?
09.09.2009 19:26
"uzzinaju, ka 8.zobi nepiedalas sakodiena un ka tiem funkcionalas nozimes neesot."

ja augshejie + apaksheejie 8ie zobi sakozhas - taatad piedalaas sakodienaa. ja piedalaas sakodienaa - var kost - taatad ir funkcija.
Tieši ar to vakar saskāros Liepājā Zobārstniecības Poliklīnikā. Mana zobārste nosūtīja mani uz turieni, lai izrauj 8 (gudrības zobu), nav līdz galam iznācis, jo vietas nav, caurs līdz pašiem pamatiem un tādas sāpes, ka tabletes vairs nelīdz. A ko man vakar pateica, tas nebūtu prāta darbs pirms svētkiem ņemt gudrības zobu laukā. Teicu, ka svētkus tāpat šogad nesvinēšu, man atbildēja, ka uz 8 zoba raušanu iepriekš jāpierakstās, lai gan ir dzīvā rinda. Aizsūtīja mani mājās ar piebildi, ja nu, kas, tad Rīgā, Dzirciema ielā esot diennakts zobārstniecība un tur varot izraut.
Neko dar''it, gaidīšu, kad nopampšu kā cūka un tad saukšu "ātros", tad gan uz Rīgu mani nevarēs sūtīt.
Re: Gudrības zobu labo vai tomēr rauj?
30.12.2010 10:05
Ja 8.zobi vispār ir pietiekami izlīduši, tad varbūt atī var labot. Ja nedaudz vai vispār nav, tad jāskatās, kā tie aug.
Par to, vai tos obligāti jārauj vai nē.....par to vēl zinātne strīdās, bet uz doto mirkli pieņemts apskatīties to augšanu un novērtēt, vai ilgtermiņā tie rada kādu negatīvu iespaidu uz 7.zobiem.
Liepājā man zināms labs ķirurgs Modris Romanovskis, Varbūt pie viņa pamēģiniet!
Re: Gudrības zobu labo vai tomēr rauj?
14.02.2011 12:05
Lauritta,
jaa, piekritu, Liepaja patiesam ir kritiska situacija ar zobarstiem. Ipasi tas sakams par Andu Virgu, kuras del man savulaik radas loti lielas problemas ar 8.zobiem.

EdgAnt,
vai esat Romanovska pacients?
Nē, EdgAnt pats strādā Sirowā:)
Re: Gudrības zobu labo vai tomēr rauj?
18.02.2011 12:24
kitana!
:)))))
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 20?
Ziņa: