Jautajums Pucei!

Aizsāka maritux 

Jautajums Pucei!
10.06.2010 13:57
Sveiki. Par cik saprotu ka Puce straadaa saistiibaa ar zobaarstnieciibu tad man taads jautaajums. Lieta taada ka biju Stomatologjijas instituutaa uz konsultaaciju par saviem prieksheejiem zobiem. man uztaisiija rengenu un pateica ka sakne atdaliijusies no kaula un ka vieniigais veids kaa tikt pie skaistiem zobiem ir raut shos aaraa un likt vietaa ko citu. ( man maneejiem tagadeejiem priekshzobiem ir izrauti nervi un apmeeram 80% no zoba ir plombe un ir veel stiprinats zobs ar tapinju.) Tagad biju uz citu kliniku un tur man pateica ka zobus nevajag raut aaraa. ka varot noviileet liidz smaganai un likt kaut kaadu zelta maaksliigo zobinju un virsuu metaalkeramikas kroni. kliinikaa shaads pakalpojums maksaa ap 200ls vienam zobam. tad nu saaku domaat, ko iisti dariit? ja vienaa vietaa pasaka ka vieniigais variants ir izraushana, ka kronji netureesies jo sakne ir atdaliijusies no kaula un agraak vai veelaak naaksies izraut, vai tomeer uzticeeties otram dakterim kursh saka ka kronji tureesies. tomeer 800ls nav maza nauda.negribeetos saskarties ar to ka uzlikshu kronjus un tomeer izraadiisies ka peec paaris gadiem ir jaarauj aaraa, vai arii ka tas maaksliigais zelta zobs ar visu kroni nopliist stiprinaajuma vietaa.( aarstam ir doma pie saknes stiprinaat to maaksliigo zobinju un virsuu likt kroni)
Paldies un gaiidiishu atbildi.



Edited 1 time(s). Last edit at 10.06.2010 13:58 by maritux.
Re: Jautajums Pucei!
10.06.2010 18:33
nju tad jaaiziet pie treshaa lai apskata.
Re: Jautajums Pucei!
10.06.2010 21:42
maritux,

cik sapratu, runa iet par kaula zudumu - t.i., ka zobi var palikt (vai jau ir) kustīgi, jo ne pārāk labi turās kaulā.
te internetā tik tiešām grūti kaut ko pateikt, ir jāredz gan zobi, gan zobu rentgens, gan sakodiens.
varu pateikt tikai to, ka, protams, vislabākais ir savi zobi (saknes); implanti ir tikai protēze, tāpat kā mākslīgā acs vai kāja; pie tam ja žoklī slikti turās savi zobi, kāpēc lai mākslīgās saknes turētos labāk?
īsāk sakot - zb taisnība - jākonsultējas vēl, un klātienē.
Re: Jautajums Pucei!
11.06.2010 08:52
Paldies par atbildi :)

Shobriid gan veel nekustas tie zobi. tuvaakaas nedeeljas laikaa man ir jaizdomaa ko dariit, jo vienu prieksheejo zobu aarsts jau man noviileeja liidz smaganai jo tas bija paarluuzis saknee. un liidz luuzuma vietai novileeja un aizcementeeja ciet. protams, ka negribas savos gados jau tikt pie iznjemamas platiites un labaak ka vismaz sakne ir sava. aarsts piedaavaja inlejas un virsuu kroni. vienkaarshi baida tas ka vienaa vietaa pasaka ka vieniigaa izeja ir raut aaraa, bet otraa vietaa ka saknes labas un ka var likt inlejas un kronjus :) ka beigaas nesanaak ka samaksaashu 800ls par 4 zobiem un taa pat sanaaks raut aaraa :D
Re: Jautajums Pucei!
14.06.2010 23:40
Grūc jautājums... Varbūt pameklēt kādu vietu kur to lētāk var izdarīt (nu piemēram letākus kroņus uzlikt un tad jau redzēs kā būs. Ja neturēsis tad skāde nebūs tik liela. Un kroņus var pēc tam samainīt ja vajag. Ko saka foruma speciālisti?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Jautajums Pucei!
15.06.2010 00:08
ku!: skat. augstaak.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 13?
Ziņa: