Raut zobu vai taisīt rezekciju?

Aizsāka Olīve 

Olīve
Raut zobu vai taisīt rezekciju?
01.12.2010 14:34
Sveiki!
Man priekšējam apakšējam zobam atklāja cistu. Pats zobs ir bijis ielūzis un laikam ir nedzīvs, pēc zobārsta teiktā arī ir kustīgs. Bet tagad jādomā, kas "labāk" - raut viņu ārā vai tomēr taisīt rezekciju? Ja rauj ārā, tad jādomā, ko likt vietā - kroni? (No otras puses, man apakšējā rindā ir pašķībi zobi, un ja kādreiz likt breketes tad tāpat ir jārauj daži zobi ārā. Bet tagad tāpat nav naudas breketēm, tā kā tāpat tās neliktu tik drīz, un bez zoba nekur negribētos rādīties.). Bet ja nerauju ārā un taisu rezekciju, tad arī kas zina, vai tas viss normāli sadzīs, vai galu galā tomēr nebūs jārauj, un vai tāpat beigās nebūs vairāk pārmaksāts. Jā, pašlaik domāju, kā ir izdevīgāk nevis kas veselībai labāk, diemžēl..
Varbūt kāds var padalīties ar pieredzi, kā līdzīgā situācijā ir izgājis, vai padalīties ar kādiem ieteikumiem?, jo nevaru izlemt, ko tad nu darīt.
Es ieteiktu rezekciju. Zoba kustīgums visticamāk ir cistas radītās sekas (ja cista noārda kaulaudus, tad zobam arī nav kur turēties un tas kļūst kustīgs, turklāt ja nebūs kaula, nebūs arī kur implantu iekrūvēt).
Re: Raut zobu vai taisīt rezekciju?
01.12.2010 19:03
V.M. Rakstīja:
-------------------------------------------------------
>Zoba kustīgums visticamāk
> ir cistas radītās sekas

diez vai. vienīgais - hroniska iekaisuma paasinājuma periodā.
puce Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> V.M. Rakstīja:
> --------------------------------------------------
> -----
> >Zoba kustīgums visticamāk
> > ir cistas radītās sekas
>
> diez vai. vienīgais - hroniska iekaisuma
> paasinājuma periodā.


Nopietni? Kad man bija cista, zobārsts teica, ka zobs nedaudz kustas (es gan to kustīgumu pati nebiju manījusi) un tas esot bijis tāpēc, ka cista pabojājusi kaulaudus. Tagad (apmēram, 3 gadi pēc rezekcijas) zobs pēc ārta teiktā nekustoties.

Pūce, kas reāli notiek, ja cistu neizoperē- zobs sāk sāpēt, zobs paliek tik kustīgs, ka atliek vien izraut vai kas? Vai tiešām izraujot zobu problēma tiek atrisināta (jeb raušana ir risinājums tikai gadījumā, ja cistas loklizācija ir zoba saknes tuvumā vai tā vēl nav baigi "izpletusies"?)?
Re: Raut zobu vai taisīt rezekciju?
02.12.2010 11:24
var ik pa laikam uzliesmot hronisks iekaisums ----> sāpes, pietūkums, kustīgums utt. cistai ir jābūt ļoooti lielai, lai tās dēļ zobs kustētos arī hroniskajā (bezsimptomu) periodā.
Olīve
Re: Raut zobu vai taisīt rezekciju?
10.12.2010 18:01
Uztaisīju rezekciju pirms pāris dienām. Ārsts sabiedēja, ka ja netaisīšu, tad pēc kāda laika, kad cista palielināsies un kaulaudi vēl vairāk noārdīsies, tad ja dabūšu sitienu pa žokli, tas varētu salūzt. Nu tā, labāk negaidīšu šādus jokus.. Tagad tik jāgaida, kad noies pampums un viss labi sadzīs, sāpes šodien jau mazākas. Ārsts tikai ieteica skalot muti ar kumelīšu uzlējumu, izrakstīja dazādas zāles. Aptiekā man ieteica papilināt mutē propolisa eļļas šķīdumu (20%), tas labi palīdzot sadzīt gļotādai. Kāds ir mēģinājis to darīt?
Re: Raut zobu vai taisīt rezekciju?
10.12.2010 18:09
Vai vari, lūdzu, pastāstīt, kur un pie kā taisīji? Man arī šis process priekšā - nedaudz biedē sāpes....
Olīve
Re: Raut zobu vai taisīt rezekciju?
10.12.2010 18:37
Taisīju Zobārstniecības un sejas ķirurģijas centrā, tas ir tajā pašā ēkā, kur ir Stomatoloģijas institūts, tikai te cenas mazākas itkā skaitās. Pie dr. Ginta Saulīša - man jau likās labs ķirurgs.
Īstenībā vienīgais, kas mani sabiedēja šajā procesā, bija tas, ka rezekcija notiek operāciju blokā uz operāciju galda, un visa tā sagatavošanās pirms rezekcijas, kad jāpārģērbjas, jāguļas uz galda un neziņa par to, kas nu būs (man tā bija pirmā reize). Pats rezekcijas process bija diezgan paciešams, vienīgi psiholoģiski nepatīkami bija kad urba kaulu (tad es sev mēģināju iestāstīt, ka man urbj tikai zobu, lai nomierinātos - un zini, man pat mazliet palīdzēja:)). Tas viss notika samērā ātri, apmēram 25 minūtes pagāja kopš iegāju un izgāju no turienes. Taču tās lielās sāpes vēl bija priekšā - tajā pašā dienā žoklis sapampa un nākamajā dienā vēl vairāk pampa. Visu laiku dzeru pretsāpju zāles. Bet tāpat 2 naktis nevarēju pagulēt dēļ sāpēm. Šodien ir 4. diena pēc operācijas un liekas, ka jau sāpes pazūd, pampums laikam arī drusku mazāks. Tāda ir mana pieredze, redzēs, kas būs tālāk..
Es taisīju Stomatoloģijas institūtā pie dr. Sevastjanovas. Daktere man likās super :)
Re: Raut zobu vai taisīt rezekciju?
10.12.2010 21:41
Abi labi :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 21 pieskaita 8?
Ziņa: