Izrauts gudrības zobs

Aizsāka uztraucies 

Re: Izrauts gudrības zobs
20.05.2012 17:56
raušana pēc būtības arī ir operācija, striktu robežu novilkt te ir ļoti grūti. neredzot ir grūti pateikt; iespējams, arī ar paskatīšanos klātienē nepietiks un būs jātaisa rentgens.

__________________
dr.puce@gmail.com
Monta
Re: Izrauts gudrības zobs
20.06.2012 06:37
Nu re, ir izoperēts arī otrs gudrības zobs apakšējā žoklī. Šoreiz bija citādi kā pirmajā reizē, ēst, bet gan tikai uz otru pusi varēju jau nākamajā dienā, tūkums bija stipri mazāks nekā pirmajā reizē, bet cik jūtu ir sākuši kustēties pārējie zobi mutē un tas rada diskomfortu, jo visu laiku ir tāda velkoša sāpe blakus zobos :( Operēju turpat Dzirciema ielā, pie tā paša daktera Stāmera, cena tā pati 50 ls. :) Joprojām uzskatu, ka baidīties nav ko, bet pēc operācijas labāk, gan dienas 3-4 ņemt brīvas un atpūsties. starp citu, lai mazinātu kumu labi palīdz kāposta lapa uz nakti ;) Lai veicās.
Re: Izrauts gudrības zobs
20.07.2012 20:02
Cik ilgi tev kustējās pārējie zobi pēc gudrības zoba izraušanas , man arī tā nepatīkami ir....
Gudrības zobs
Re: Izrauts gudrības zobs
22.11.2012 17:00
kitana Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Bu, man jau 2 gudrības zobus izrāva Dental
> klīnikā. Barona 79. Zobārsts tiešām ļoti
> labs, profesionāls, esmu apmierināta. Tiešām
> iesaku to vietu!
> Un cenas viņiem tur iespaidīgas.... Par gudribas
> zoba raušanu samaksāju 7Ls. dental.lv par
> paskatities kādas viņiem cenas.
>
>
> Cenas atbilstoši maksātspējai:)
> Lai gan manā kantorī gudrības zoba raušana
> maksā 10 ls.Uzskatu, ka tas arī ir lēti.:)

Laikam jau rāva bez narkozes, ja tāda summa, jo pat DZ.INST, ņem ārā lētākais 28 LS
kitana
Re: Izrauts gudrības zobs
23.11.2012 02:34
Jā,narkoze manā darba vietā nav, bet ir vietējā atsapināšana, vai anestēzija.Būtu laiks šos jēdzienus nejaukt...
Turklāt 28.ls par gudrības zoba izraušanu SI ir maz,ja runa par sarežģīta gudrības zoba raušanu.
Ja gudrības zobs ir parasts un nesagādā problēmas to izraut, tad jā, es par to ņemu 10. ls, ar atsāpināšanu.
Re: Izrauts gudrības zobs
24.11.2012 00:50
protams, mūsu valstī cilvēku maksātspēja nav tāda, kā "vecajās" Eiropas valstīs, bet nu 7 Ls par gudrības zoba raušanu, tā jau ir sevis necienīšana. IMHO

__________________
dr.puce@gmail.com
kitana
Re: Izrauts gudrības zobs
24.11.2012 08:16
Ja vien runa nav par kustīgu gudrības zobu:)
Bij man arī viens gadījums, kad pacients demonstratīvi uzmeta uz galda piečuku, paziņojot, ka naudas vairāk nav:D
Nupar par endodontiju pacēlām cenas, tad vajadzēja redzēt pacientu, dažu, labu sejas izteiksmes....Jo redz liela daļa iedomājas, ka viss ir par velti.
Re: Izrauts gudrības zobs
24.11.2012 19:17
nu nez, mani pacienti ir pārsvarā jauki un adekvāti cilvēki, un varianti ar piečukiem nav bijuši. varbūt, tāpēc, ka no ielas neņemu, visi nāk tikai pēc rekomendācijas, viens no otra, un tad ir lielāka atbildības sajūta pacientam :)

__________________
dr.puce@gmail.com
kitana
Re: Izrauts gudrības zobs
25.11.2012 14:35
Nu man ir poliklīnika, tāpēc nāk visādi cilvēki, arī tādi, kas joprojām domā, ka zobārstniecība ir par velti:D
Sapuvis zobiņš
Re: Izrauts gudrības zobs
10.05.2013 08:21
Pirms pāris dienām izrāva gudrības zobu. Grūti nāca arā, abas saknītes nolūza, jo bija tādas dīvainas formas - galiņš sagriezies. Vienu izdevās sameklēt visā tajā asiņu un siekalu putrā. :D Otru ga nē, jo dakteris teica, ka negrib samocīt to vietu. Tagad esmu uztraucies, ka man tur kkas nav palicis iekšā no tā zoba un nesāk pūt galva nost. Jūtos ok, tā vieta arī nesāp un izskatās tīri ok. Šodien pat mēģināju putriņju paļļemmāt uz tās puses. Vaigu gan esmu sakodis. Tas sāp vairāk nekā tas lielais caurums, kas palicis pēc izraušanas. Bet nu dakteris teica, ka tas gabaliņs iznāks ārā jebkurā gadījumā. Nezinu viņam ticēt vai nē. Mocīja, mocīja mani, ar trīcošām rokām. Laikam degribēja nobeigt pavisam. 28ls man tas prieks izmaksāja VC4. Un nesūva arī, laikam jau cerībā, lai tas gabaliņs ināk ārā. Kas tagad notiks?
Re: Izrauts gudrības zobs
10.05.2013 14:01
Vajadzētu iznākt. Bet tas nebūs tik drīz tā kā smagana vēl paspēs sadzīt...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Izrauts gudrības zobs
10.05.2013 15:00
Var arī neiznākt.

__________________
dr.puce@gmail.com
Re: Izrauts gudrības zobs
10.05.2013 18:24
Var gan... Bet ko viņš vēlāk tur dara?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Sapuvis zobiņš
Re: Izrauts gudrības zobs
10.05.2013 19:20
Un kas notiek, ja neiznāk? :o
Re: Izrauts gudrības zobs
10.05.2013 19:48
Atkariigs cik liels gabals palicis. Parasti ieaug kaulaa un neko nedara. jaaseko tik liidzi vai nekas neveidojas apkaart.
Sapuvis zobiņš
Re: Izrauts gudrības zobs
10.05.2013 23:09
Nu man jau parādīja to zobiņu, un apmēram varēja noprast cik trūka. Varētu būt sērkociņa galviņas lielumā.
Re: Izrauts gudrības zobs
11.05.2013 08:46
Cik liels gabals, un kādā stāvoklī bija zobs. Ja nedzīvs ar iekaisumu zem tās saknes, tad labāk "daraut", ja dzīvs - var cerēt, ka vienkārši sēdēs tai kaulā un nekas slikts nebūs.

__________________
dr.puce@gmail.com
Savulaik stomatoloģijas institūtā versos ar iedūrušos zivs asaku smaganā.Tad man ieteica izoperēt gudrības zobus ārā, jo viņiem it kā nebūšot vieta kur izaugt un viņi tāpat sagādāšot vienas problēmas. Tad bija sācis šķilties pirmais no gudrības zobiem. Izskatijās jau gan ka nebūs vietas, taču laika gaitā žoklis pastiepās un visi 4 zobi izauga. Nekādas problēmas nesagādā.
Esmu jau 2 zobus izrāvusi pie ārsta Linarda Galveja-Neimaņa klīnikā Dental. Tur gan jāpiesakas laicīgi, bet ārsts lielisks! 15 min un gudrības zobs ārā. Man abi bija līdz pusei izauguši - grieza vaļā, ņēma laukā un šuva ciet. Cenas arī par tik lielisku servisu ir ok ~30Ls
man vakar izrāva gudrības zobu, bija sācis augt zem blakus esoša zoba (stūma to zobu laukā un sāpēja, varētu teikt ka atradās zem smaganām (mazs stūrīts tikai laukā izspraucies) .. mans zobārsts neņēmās raut, teica neviens klīnkā ari neuzņemsies sūtīja uzreiz uz SI.. aizgāju dzīvajā rindā - apskatīja SI zobārsts rentgenu, iztaustīja utt.. un tad teica ka jāoperē - un uzreiz pateica ka 65 Ls jāmaksā būs vai nu pie viņa vai pie kāda cita, lai eju pierakstītis (es jau lejā reģistratūrā biju izprasījusi cik apmēram maksā teic no 30-85 Ls atkarīgs no sarežģītības).
Tā nu ~2.5 nedēļas gaidīju pierakstu un vakar beidzot izoperēja. operācijas zālē visi bija ļoti jauki, jauns vīrietis bija Dr. Ivanovs, spēka daudz - ātri izmānīja laukā.. māsiņa vēl uzdāvinā zobiņu līdzi :D .. visnepatīkamākā sajūta laikam ir kad tās smaganas ap to zobu griež, nesāp protams, jo sašpricē (piedāvāja arī pilno anestēziju, bet nevajag jau (lai gan 2 berni bija pilnajā anestēzijā man blakus).. bet tāda nepatīkama sajūta tik un tā. pēc tam visu aizšuva.. lika pasēdēt ar aukstuma kompersi 10-15 min . Iedeva līdzi sarakstu, ko drīkst darīt ko ne tuvākās nedēļas laikā,kad skalot,ar ko, ko dzert ja sāp, izrakstīja antibiotikas, slimības lapu.. viss kā nākas.. :) pirms operācijas arī pajautāja vai ir kādi jautājumi utt.. tāds ļoti iejūtīgs un profesionāls ārsts.

tur bija vēl viens jauns vīrietis, arī šķita ļoti labs ārsts, viņš ar tiem bērniem ņēmās, un visu izstāstīja tām mammām un tēviem utt. tāds laipns. tik neatceros kā viņu sauca :D māsiņas arī laipnas.

šodien sāp pavisam nedaudz, ja ēd vai vajag pasmaidīt :) , iedzēru arī ibumetīnu drošības labad.. ir nedaudz uzpampis vaigs.. paskatīties uz to izrauto vietu nevaru, jo nevaru atvērt tik plaši muti :D

tādi man piedzīvojumi.. Dr. teica ka apakšā arī izskatoties, ka būs identiska situācija.. tā ka jāgatavojas
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 12?
Ziņa: