Pēc Zoba Izraušanas...

Aizsāka deros 

Re: Pēc Zoba Izraušanas...
25.11.2016 08:52
Nedrīkst skalot pirmajā dienā vispār!!

__________________
dr.puce@gmail.com
Wests
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
29.11.2016 22:44
Sveiki!

Tieši pirms nedēļas izrāvā apakšējo 6 zobu, kreisajā pusē. Pati raušana bija diezgan ilgs process (apmēram 1,5h), jo saknes bija dziļas. Taču, pēc sašpricēšanas sāpes teju vai nejutu, vairāk uzmanību pievērsa tās skaņas, kas radās raušanas laikā :)

Otrajā dienā daļēji pazuda receklis, jo brūces vieta bija samērā liela. Sākumā cerēju, ka tā to varēs arī atstāt, bet šodien aizejot izņemt diegus z-ārsts dabūja visu iztīrīt un tagad ir tā saucāmā sausā ligzda. Kopumā protams diezgan nepatīkami. Gribas lai ātrāk sadzīst, bet apzinos, ka tas prasīs laiku. Ēst ar īsti negribas, jo nepatīk tā apziņa, ka ēdiens var nonākt tajā caurumā.

Vienu gan es nesaprotu, kā tas caurums reāli var vispār tā vienkārši pats no sevis aizaugt...?
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
30.11.2016 14:34
Rumpim jau visi pušumi ar laiku aizaug. Vienīgais izņēmums ir brūce kaklā pēc galvas nociršanas...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Sveiki,
Man pirms 4 dienam izrava apaksejo sana zobu, 4x laida sprici un samocija smaganu. kops tas dienas mokos ar sapem un neredzu nekadu recekli, ir caurums ar baltam malinam, ik pa laikam mute ir rugta garsa, bet nekas nesmako. nakosaja diena aizgaju atpakal pie zobarsta, pec apskates teica, ka viss esot kartiba, pret sapem man neko nevarot dot un esot jaciesas. vienigais ko varu lietot ir paracetamols, jo baroju meitinju ar kruti. Jautajums, cik ilgi ta smagana var sapet, jutu, ka viss ap caurumu ir stiivs.japiemin, ka atrodos arzemes un seit zobarsti atskiras no musejiem, vini pat neieminejas labot zobu, uzreiz gribeja raut ara, lai gan ieprieksejo reizi latvija man bija lidzigs gadijums un zobinu saglaba. :(
KristineS
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
10.02.2017 08:32
Sveiki,
Pirms piecām dienām man izrāva atlikumus no 2.augšējā zoba, kas bija iepuvis un sadalījies. Pēc raušanas man neko nesuva, bet vakara pusē nācās iet atkal, jo neapstājas asiņošana. Sabāza mani ar tamponiem, kurus nākošajā dienā ņēma ārā. Tagad piektā diena. Visas iepriekšējās dienas man no brūces kaut kas mazliet sūcās un sasmērēja nedaudz mēli ar ko brūnganu. Šorīt pieliku mazliet vatīti, atkal nedaudz sūcas. Brūce pa pusei tāda kā ar ko baltu apaugusi, pa pusei - sarkanu. Mazliet velk tā vieta, bet apkārt viss skaisti, nekas nav sapampis. Vai tā šķidruma vai nez kā neliela suksanas ir normāla? Vai jāiet pie ārsta rādīties?
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
12.02.2017 18:08
Labāk atrādīties.

__________________
dr.puce@gmail.com
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
09.03.2017 10:24
lieta tāda, ka pagājušo piektdien SI izrāva 45. vai 46 zobu, pēc tam sašuva. Teica, ka diegs pats uzsūkšoties, taču vēl nav uzsūcies, interesē pēc cik ilga laika tas varētu notikt, kaut kur dzirdēju, ka pat mēnesi var uzsūkties?
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
23.03.2017 12:01
Izrāva zobu ātri un nesāpīgi, nav asins recekļa caurumā. sāp jau 3 dienu ,stipri -pretsāpju jādzer. ko darīt? nav sastrutojis, nav piepampis.
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
23.03.2017 19:00
ieteiktu sazināties ar savu zobārstu, bet nu sāpes pēc raušanas var būt pat mēnesi, jo tā tomēr ir tikpat kā operācija un var sāpes atstaroties, sāpēt zobi blakus izrautajam utt.



Edited 1 time(s). Last edit at 23.03.2017 19:01 by valdinjshh.
Sveiki!
Tieši pirms divām nedēļām arī man bija gudrības zobu operācija. Izrāva abus zobus labajā pusē. Rāvējs bija Dr. Dons un esmu apmierināta ar viņa darbu.
Mana situācija bija tāda, ka no zobiem bija jāatvadās šaurā žokļa dēļ. Augšējie auga galīgi šķībi, bet apakšējie nekad tā arī līdz galam neizlīstu, jo abi daļēji bija aizķērušies aiz žokļa kaula. Procedūras laikā smaganas tika sagraizītas un arī daļa no žokļa kaula tika nourbts, lai zobu vispār varētu izvilkt. Man tika veikta vietējā anestēzija, kuras laikā nejutu pilnīgi nekādas sāpes, par to esmu ļoti pateicīga mūsdienu medicīnai, jo atceros cik sliktas bija anestēzijas, kad gāju labot zobus bērnībā. Brrr. Lai nu kā, bet abi zobi stundas laikā bija ārā. Abas smaganas pēcāk tika sašūtas ar izzūdošajām šuvēm. Biju pārsteigta uzzinot, ka šuves tiek izgatavotas no dzīvnieku zarnu sieniņām un ka tās pilnība izzūd 3 mēnešu laikā, bet mutē tas var notikt ātrāk. Tagad pēc divām nedēļām man ir izkritušas jau divas šuves, vismaz tik es pati esmu piefiksējusi. Dažas dienas pēc operācijas tās šuves un vispār brūce ļooooti slikti oda, bet tiklīdz es varēju kaut cik normāli apmazgāt zobus un galvenais mēli tā smaka arī sāka mazināties. Trešā diena pēc operācijas man bija visgrūtākā, vaigs bija uzpampis līdz maksimumam un tā bija diena kurā bija jāizvelk gumijas rene un arī tas slavenais asiņu receklis man izslīdēja pa šo reni laukā un es nezināju cik svarīgs viņš ir un vienkārši izvilku viņu ārā, jo kopā ar recekli man sākās asiņošana. Pēc 3. dienas, katrs nākošais rīts bija arvien labāks un labāks.
Ar sāpēm tiku galā dzerot tikai ibumetinu un visu atveseļošanās laiku es regulāri mērīju temperatūru, lai saprastu vai organisms tiek ar visu galā pats, jo nedzēru antibiotikas un arī ārsts ieteica labāk ar antibiotikām nesteigties, ja vien temperatūra nepārsniedz 38. 3. dienas vakarā man temp. uzkāpa līdz 37.5 un tas arī viss. Tāpat visu laiku arī dzēru kumelīšu tēju, kas nomierināja mani un arī brūcei ļāva ātrāk dzīt.
Dienā, kad pampums jau bija gandrīz izzudis es pamanīju dzeltenu pleķi zem vaiga, kas ir pilnīgi normāli un pēc pāris dienām arī tas pazūd. Kādā piektajā, sestajā dienā man bija sajūta, ka mute ir ar knaģi saknaģēta, jo šuves nēeenormāli vilka. Tā bija mana nākošā krīzes diena, jo likās, ka arī tas nekad nebeigsies, bet protams arī tas mainījās. Tagad pēc divām nedēļām jau pilnībā varu sakost ēdienu un arī brūces jau kļūst smukākas. Vēl tikai ir grūtības pilnībā atvērt muti un no rītiem ir sāpīgs apakšžoklis, bet arī viņam lēnām kļūst labāk.
Cenotos aprakstīt maksimāli savu pieredzi, jo atceros kā es pa vakariem sēdēju un lasīju visus iespējamos forumus ar citu cilvēku stāstiem, lai labāk saprastu kas ar mani tagad notiek. Ceru, ka kādam šis viss noderēs.
Uz veselību! :)
Ja kaut kas šap pēc raušanas vai arī pirms (ja netiekat pie zobārsta) lietojies mazu (pārgriestu) daiviņu ķiploka-sāpes jau pēc dažām sekundēm pāries-kaut zobs būs riktīgi piepampis... Ķiplokā ir viela kas neitralizē visādas sliktās baktērijas (kas arī ir strutās)... Man savā laikā riktīgi palīdzēja, bet nu pie zobārsta tā pat bija jāiet... Lai veicas jums!
pielic plānu sagrieztu ķiploku pie raušanas vietas-sākumā kodīs, bet sāpes uzreiz pazudīs!:)
Pirms nedelas izrava apaksejo 6 vis bij ok sapeja nedaudz,bet peksni vakar nakti pamodos no sapem vai sajutas,ka vis zoklis sap un stivs sodien visu dienu.sajuta tada itka butu staigajis smaididams 2 dienas....
Vai tas ir normali???
Sveiki gribeju pajautat vai pec divu zobu vienlaicigas izrausanas var but ta ka 3 dienas ir slikta passajuta un ir minimala temperatura?
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
05.11.2017 20:43
Var, bet tikpat labi var būt sakritība.

__________________
dr.puce@gmail.com
Sveicināti.
Izrāva man gudrībaszobu pirms 2 dienām, ar lielām mokām, lauza zobu, tad saknes lauza pa vienai ārā, špricēja, grieza, šuva, tagad pampums jau tāds mīkstāks bet tur kur šūts ir virsū izveidojies kautkas gaiši balts ar pelēcīgi\tumši zaļu, nevaru sazvanīt dakteri jau visu dienu, nezinu ko darīt, par sāpēm runājot, jūt pampumu un šuves, bet ta vispareji nav nekādu ekstra sāpju.
Tas tākā ir normāli, nav? nevaru internetā atrast šādu info
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
14.02.2018 09:26
Tas ir ok, asins receklis brūcē paliek tāds balti-dzeltens.

__________________
dr.puce@gmail.com
Sveiki. Sāpe tāda. Pirms trīs nedēļām izrāva 8 zobu. Smaganu izārdīja,trīs dienas mocījos lāgā paēst nevārēju,tad sāpes pazuda un nu viņas ir atpakaļ. Nevaru īsti saprast caurums praktiski sadzijis nedomāju ka tur tā problēma,bet var jau būt. Un tomēr sāp vis žoklis un galva kā apreibusi vairāk iedomājos par zobakmeni kas varētu būt pie vainas jo vietām smaganas apsārtušas,gribētu aiziet pie Higiēnista VAI ES VARU IET JA 8 ZOBA SMAGANA NAU PILNIBĀ SADZIJUSI? Jo sāpes ir dazkārt neizturamas jamostas pat naktī....
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
08.04.2018 16:28
Sveiki! Vai tas ir normāli,ka pēc zoba iraušanas jau trešo dienu neiziet narkoze,joprojām notirpis nejūtīgs žoklis un lūpa rautā zoba rajonā!?
Sveiki!
Izrauts gudrības zobs.
Sāpes nepāriet jau 7to dienu.
Neko man nešuva,izrāva un viss.
Šobrīd redzu divus caurumus smaganā,kur spīd cauri kauls.
Skaloju ar Furasol un dzeru Ibumetin,savādāk nav iespēja normāli funkcionēt.

Pie daktera tikai pēc trīs dienām.
Vai vajadzētu,ko papildus darīt? Vai satraukumam ir pamats?

Paldies
Sveiki,

Man pagājušo ceturtdien izrāva zobu (laikam 6). Ļoti ilgi rāva, jo bija palikušas tikai saknes. Zobu pārurba uz pusēm un katru sakni ņēma āra atsevišķi. Dakteris ļoti nomocījās. Beigās vēl kaut ko tam kaulam darīja, kaut kādas asas malas vīlēja laikam. Tad šuva ciet. Nu jau nedēļa riņķī, bet bez pretsāpju līdzekļiem nevaru. Sāp kā traks. Vai tam tā jābūt, vai tā var būt? Cik ilgi var sāpēt?
Vaiga pampums it kā nogājis, smagana tā baigi uztūkusi nav. Šuves stāv. Es pat nevaru saprast no kurienes tās sāpes. Brīžiem liekas, ka blakus zobi kāds sāp.
man otradien bija gudribas zoba ekstrakcija sotdien ir piektdiena. un man ir radusies dazi jautajumi vai tas ta varetu but ka pec ekstrakcijas sap ne tikai zoba vieta bet ari ausi dur ik pa laikam sapes un ari nedaudz galva? tai puse kur bij gudribas zobs.
Man bija tāpat - mēneša laikā nāca ārā šķēmbas.Viss iztīrījās un sadzija
Vākssss
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
26.08.2019 20:42
Vākss, ja man mēnesi sāpēs žoklis, es toc kādu nogalināšu... jautājums kuru pirmo?!...
Sveiki vai tas ir normāli ka pēc 2 kaulu zobu izraušanās 2 mēnešu laika neiaizaug 1 zoba caurums?
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
07.01.2020 14:07
Sveiki! Man pirms 4 dienām izrāva iekaisušu zoba sakni aizmugurē, taču vēl joprojām sāp. Cik ilgi apmēram sāpēs un vai vispār vajadzētu vēl sāpēt?
Cik ilgi asiņo smagana pēc zoba izraušanas? Dienu vai divas? Jo sarecēt nevar 2 h laikā, tas ir skaidrs... bet asinis jārij nost vai jāspļauj ārā? Ceru ka neasiņos visu nedēļu. Paldies jau iepriekš.
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
09.08.2020 21:35
Pirmajā diennaktī var nedaudz būt asinis, bet nedaudz. Ja tā plūst, ka pilnīgi jārij nost, tad ir jāiet pie doka atpakaļ.

__________________
dr.puce@gmail.com
Sveiki. Pagajis jau gandriz menesis kad izrav 2 zobus bija strutas. Vaigs nav pargajis Tads neliels bumbulis pie apakseja zokla un zem zokla tads sapampis.Strutas tas domaju nevaretu but jo tad butu aizgajusas daudz talak pa so menesi.
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
15.09.2022 11:10
Sveiki,

pēc zoba izraušanas saskāros ar stiprām sāpēm, kas mani mocīja diezgan ilgu laiku. Tāpēc bija jāveic pasākumi... Pirmkārt, jāuzsver, ka ir svarīgi ievērot mutes higiēnu, jo valdošās baktērijas var būt diezgan kaitīgas. Personīgi es remdēju sāpes ar dažādiem aptiekās pieejamiem preparātiem. To pārpilnības dēļ iesaku meklēt http://azeta.lv/



Edited 1 time(s). Last edit at 15.09.2022 11:21 by Rrolands.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 11?
Ziņa: