zoba ekstrakcija imūnsupresētam pacientam

Aizsāka kkkometa 

Jautājums adresēts pūcei, bet, protams, ja ir vēl kāds, kuram ir pieredze ar šāda tipa pacientiem- lūdzu komentu.
Kortikosteroīdus lietoju no 2006. gada (bez pārtraukuma) sakarā ar Lupusa diagnozi + vēl Bonvivu sakarā ar medikamentu izraisītu osteoporozi. Blaknes Medrolam protams ir smagas, bet ar tām var iemācīties sadzīvot un samērā veiksmīgi tikt galā- pazemināta imunitāte, osteoporoze, iespējama infekciju ģeneralizācija utt.
Jautājums pēc būtības ir sekojošs- jārauj augšā zobs (no vidus skaitot- piektais)- kas būtu jādara, lai dzīšanas procesā pēc iespējas maksimāli samazinātu infekcijas iekļūšanas risku. Un vai tev ir bijusi saskare ar šādiem pacientiem? Un vēl tāda fiška, ka pacienti, kuri lieto speciālos medikamentus osteoporozes ārstēšanai ir riska grupā uz žokļa osteonekrozi, ja veic kaut kādas ķirurģiskas iejaukšānās mutes dobumā- pie tā pieder arī zoba ekstrakcija. Procentuāli risks uz šo smago komplikāciju protams ir zems, bet pastāv. Komentāri par visu? Paldies.
es gan neesmu zobārsts, bet man vienmēr daktere pirms estrakcijas liek izdzert antibiotikas iepriekšējā vakarā Amoksiklav 2 tbl un pēc zoba izraušanas 5d jāpadzer tās , plus Tavegilu. Man artrīts dzeru gadiem sulfasalazīnu, pēc zoba raušanas šādā veidā blakņu nav bijis
nu redzēs ko speci pateiks.
Re: zoba ekstrakcija imūnsupresētam pacientam
05.11.2012 23:22
Ieteiktu ekstrakciju veikt pie kjirurga. vinjiem parasti ir lielaaka pieredze ar shaadiem gadiijumiem, kaa arii labaak veiks komplikaaciju aarsteeshanu ja taadas radiisies. aizej pie viena uz konsultaaciju, tad arii apstaastiis vai vajag veikt kaadus testus pirms ekstrakcijas, kaadus medikamentus lietot pirms/peec ekstrakcijas.
Re: zoba ekstrakcija imūnsupresētam pacientam
06.11.2012 08:33
kkkometa,

teikšu atklāti - tādus pacientus nosūtu pie Stomatoloģijas Institūta kolēģiem- ķirurgiem.
svarīgi ir arī, kāpēc tiek rauts 5.zobs - viena lieta - izraut dzīvu zobu ortodontiskos nolūkos, un pavisam cita - raut dziļi sabojājušos infekciozo sakni...

__________________
dr.puce@gmail.com
Paldies par atbildēm. Anna paldies, ka dalies savā pieredzē. Esmu nobijusies kā diegs-šodien raušana- zobu raus ķirurgs. Zobs ir ,,miris,,, bet bija palicis neforši jūtīgs- ceru, ka tas zobs tiešām ir pie vainas un tās nav atstarotas sāpes no cita zoba. No piektdienas dzeru Dalacin. Vēl jautājums- kā teiksim maksimāli pasargāt bojāto vietu žoklī no infekcijas iekļūšanas- pārsēju jau neuzliksi? To protams pajautāšu arī pašam ķirurgam. Veiksmīgu mums visiem šo dienu.
Jautājums Annai: Vai sulfasalazīna lietošana nomāc tavu imunitāti un arī ietekmē brūču dzīšanu?
Re: zoba ekstrakcija imūnsupresētam pacientam
07.11.2012 11:16
kkkometa Rakstīja:
-------------------------------------------------------

> Vēl jautājums- kā teiksim maksimāli pasargāt
> bojāto vietu žoklī no infekcijas iekļūšanas-
> pārsēju jau neuzliksi?

uzlikt šuves

__________________
dr.puce@gmail.com
kkkometa Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Jautājums Annai: Vai sulfasalazīna lietošana
> nomāc tavu imunitāti un arī ietekmē brūču
> dzīšanu?

nē, brūces dzīst normāli, tā man šķiet.., neesmu jutusi, ka būtu problēmas..Bet pēc zoba raušanas, protams, gāju pie periodontologa reizes trīs, lai palīdzētu labāk sadzīt. Tas tā drošības labad..
autorei:
man arī zobs bija miris 4. zobs, izrāva, ielika mākslīgā kaula aizvietotāju, pagājuši 3 mēn. , tagad liks implantu.
neuztraucies, būs labi! bet antibiotikas gan es ieteiktu palietot.
Atskaitos.
Paldies visiem. Dzīst labi.
Nobijusies biju vairāk nekā vajadzēja :). Brūces mutē dzīst daudz labāk nekā citur- tas priecē.
Gaidam Ziemīšus :).
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 22?
Ziņa: