Porcelāna/keramiskās plombes bērnam?

Aizsāka pilze 

Tā kā savam 8gadīgajam bērnam labu gribēdami burtiski tikko izlīdušu zobu esam sačakarējuši ar silantu, zem kura 5 mēnešu laikā jau ir izveidojies vidēji liels caurums, kuram zobārste uzlika tagad pagaidu ārstniecisko plombi uz pusgadu. Bet nu mums ir jāizvēlas par to kādu plombi likt tai zobiņā pēc pusgada. Gribēju jautāt par keramiskajām plombēm.

1. Vai tiešām ir tā, ka viņas ir izturīgākas un stāv ilgāk zobā?
2. Vai tiešām ir mazākas sekundāra kariesa iespējas salīdzinājumā ar parasto balto komposītplombi?
3. Vai vispār šāda plombe ir ieteicama bērnam, kuram visi zobi tagad intensīvi šķeļas un kustas un žoklis aug?
4. Cik stipri jāpalielina jau esošais caurumiņš, lai varētu labāk to plombi ielikt?

Nu un vispār kādas ir Jūsu domas un pieredze ar porcelāna jeb keramiskajām plombēm? Vai jūs tādu ieteiktu likt 8gadīgam bērnam pastāvīgajā zobā? Tas ir apakšējais dzeroklis, tas pēdējais (kas ar gadiem augot citiem zobiem, nebūs vairs pēdējais). Cena ir augsta, tāpēc gribu zināt vai tiešām ir tik labas kā saslavētas?
Kad meklēju info internetā nevaru saprast - vai tās porcelāna plombes ir domātas tās pašas, kas porcelāna inlejas? Daktere teica, ka laboratorijā uztaisīs tieši tāda izmēra pildījumu kā caurums un tad iecementēs zobā nākamajā vizītē. Tās ir procelāna inlejas vai porcelāna plombes?
Nevaru izlemt kā būs labāk bērnam - man interesē izturīgāka un mazāk kaitīga plombe (tā kā tas ir pastāvīgais dzeroklis.

Liels paldies jau iepriekš par padomu!

Ā, un varbūt varat ieteikt pieredzējušu zobārstu, kas to mācēs labi ielikt? Lasīju, kas tas esot svarīgi!
Re: Porcelāna/keramiskās plombes bērnam?
29.09.2013 19:12
Tā nav inleja, tas saucās onleja. Labums ir tajā, ka onleja nesaraujas, kā kompozītplombe cietēšanas brīdī, --> teorētiski sek.kariesa risks ir mazāks (ja tiek strikti ievērota tehnoloģija utt.)

__________________
dr.puce@gmail.com
Paldies liels par info! Liksim tad šo plombi cerībā, ka onleja turēsies daudz ilgāk nekā parastā komposītplomba. Bet vai Latvijā bieži tādas taisa? Vai ir pieredzējuši zobārsti, kas tādas māk pareizi ielikt?
Labdien! Man tomer gribetos precizet - vai tiesam musu gad. ta bus onleja?. Interneta lasu, ka onlejas liek tad, ja dala zoba malas/-u ir zaudetas, bet inlejas ir tad, kad ir vienkarsi caurums zoba vidu. Musu gad. ir otrs variants. Tas ir tikko izlidis pastavigais zobs, kuru parklaja ar silantu un pec pusgada zem silanta jau bij izveidojies kariess. Caurums videji liels. Vairs neliksu nevientu silantu! Bet tas ir cits stasts.
Iedomajos, ka varbut Latvija abas sauc par onlejam?
Otrs jautajums- cik ilgi var staigat ar pagaidu plombi? Daktere teica staigat pusgadu un tad nakt. Vsi tiesam pagaidu plombes tik ilgi turas? Nevar nodrupt un izveidoties sekundars kariess? Paldies ieprieks!
Re: Porcelāna/keramiskās plombes bērnam?
14.10.2013 19:28
Neliels paarpratums var rasties kad runaa par inleju un saknju inleju.

ja lasa anglju tekstus tad inleja ir laboratorijaa uzmeistarota plombe kas nenosedz zoba paugurus (var iet starp pauguriem). Ja jaanosedz paugurs, tad taa saucas onleja.

Stomatologjiskais instituuts nezkaapeec nosauc onleju par inleju ja taa nenosedz visus paugurus:

http://www.stomatologijasinstituts.lv/protezesana/inlejas

Te labaak apstaastiits ja lasa angliski.

http://en.wikipedia.org/wiki/Inlays_and_onlays
Vai kāds zin kurās zobārstniecībās ar porcelāna plombju likšanu ir pieredzējušāki zobārsti? Lasīju, ka tur jābūt tiešām pierdzējušam zobārstam, lai pareizi tās ieliktu.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 20?
Ziņa: