Zobuārsti

Aizsāka txdfile 

Zobuārsti
02.05.2014 22:13
Sveicināti!
Kā vienmēr zobi nesāp un tad kāds iesāpas tieši pirms brīvdienām, tā notika ar mani. Sāp vairāk 2 priekšējie zobi.
Pirmo nakti jau jutu, kad ir švaki un bez ibumetīna neiztikt, otro arī, tad jau sāpes parādās arī pa dienu. Devos uz Dentos dežūrējošo zobu ārstu, nosēdēju rindā un nekā, šī izraksta recepti antibiotikām un sūta tās dzert 5 dienas un neko citu tā arī nedarīja un noplēsa 10euro. Sēdēju un domāju, ka grūti būs izciest šīs garās brīvdienas un devos tālāk uz dzirciema 20, kur nosēdēju 20 cilvēku dzīvo rindu un tur pateica gandrīz to pašu, ka jādzer antibiotikas un pēc 3 dienām varēšot tikai pateikt kurš no zobiem rada sāpes, toties maku nevajadzēja atvērt.
Man jau liekās, ka ārsti vienkārši negribēja ņemties, piemēram, ja ir jāņem ārā zobam nervs, tas taču ir liels un atbildīgs process.
Kā patiesībā ir jādara un kur meklēt palīdzību ar kvalitatīvu darbu? Padalieties ar savu pieredzi.
Re: Zobuārsti
03.05.2014 11:31
Ja divi ārsti, novērtējot simptomus, ir pateikuši, ka ir jādzer AB, tātad, visticamāk, par dzīvu nervu tur runa neiet. Pareizais algoritms šajā gadījumā būtu:
1. Rentgens
2. Apskate, vainīgā zoba noteikšana
3. Vainīgā zoba atvēršana, drenāža.
Antibiotiku lietošana ir attaisnota gadījumā, ja ir stipri sapampis, t.
Šajā gadījumā Jums vnk tiek dota iespēja "novilkt" līdz sava ārsta apmeklējumam, jo brīvdienās sniegt visiem sirdzējiem pilnu pakalpojumu komplektu nav iespējams, tiek sniegta tikai akūtā palīdzība.

__________________
dr.puce@gmail.com
Re: Zobuārsti
03.05.2014 11:51
Šodien biju pie cita ārsta, tur uzreiz vairākkārt paņēma rentgenu, lai pārliecinātos par zoba kaut kādu bojājumu, zobs nebija nedzīvs. Atvēra zobu un ar spiedienu nāca ārā strutas. Bet uzpampis nekas nebija un smaganu rajonā nekādu sāpju nebija. Beigās zobu atstāja vaļā ar vati, lai strutas pilnībā izārstētu, ja ieliktu zāles un pagaidu plombu, tad uzpamtu utt.
Jāiet pēc pāris dienām atkal, apskatīts, kas notiek ar strutām, ja viss ok, tad liks zāles un pagaidu plombu, ar ko jāstaigā būs 2 nedēļas. 40 euro gan samaksāju, bet esmu pagaidām apmierināts.
Re: Zobuārsti
11.08.2014 20:53
Kas ir ta zoba atversana? Ka ta notiek?
Re: Zobuārsti
12.08.2014 10:58
Urbjot

__________________
dr.puce@gmail.com
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 4?
Ziņa: