cik ilgi drīkst sāpēt izrauts zobs?

Aizsāka vai kāds zin? 

vai kāds zin?
cik ilgi drīkst sāpēt izrauts zobs?
15.06.2016 10:29
Sveiki!

Lieta sekojoša. Tika izrauts gudrības zobs apakšējā žoklī.
Nu jau sāpec mani nepamet 6 dienas. Protams, protams - tās pat nav salīdzināmas ar pirmās dienas murgu, un ja objektīvi jānovērtē, tad uzlabojums, protams, ir! Taču uztraucos, vai sāpes 6. dienā ir normāla parādība, vai arī liecina, ka kaut kas ir greizi?
Ibumetība devu esmu šobrīd samazinājusi no 1600mg dienā uz 1000 mg dienā, taču sāp un bez tabletēm pat neiedomājos, ka varētu iztikt.
Piepampums nav, temperatūra nav. Jāpiemin arī tas, ka raujot zobu nolūza sakne un dakteris dabūja paurķēties.
Taču šobrīd sāp zem mēles, vaigs, žoklis, pati smagana. Smaganu vakar apskatīju - caurumā, kas palicis pāri no zoba - ir tāds kā dzeltenīgi balts aplikums. Vai tas ir normāli?
Cenšos uz to pusi vismaz 3 x dienā paturēt sālsūdeli vai kumelīšu novārījumu.
jāpiebilst, ka man visas mikrotraumas mutē parasti pāriet stomatītā, kas visai nepatīkami sāp. Vai iespējams, ka tā noticis arī šajā gadījumā, tapēc sāpes diezgan intensīvi turpinās?
Tajā pusē smaganai, kur bija uzliktas šuves, izskatās, ka smuki dzīst. Uztraucos par cauruma pusi un to, vai sāpes 6. dienā ir OK, vai jābrauc rādīt ārstam.
Ēdu ar grūtībām un arī pēc ilgākas runāšanas diezgan sāp žoklītis.
Ļoti, ļoti priecāšos, ja varat nokomentēt šo situāciju.
Re: cik ilgi drīkst sāpēt izrauts zobs?
15.06.2016 18:52
Teiksim tā, ka īsti labi tas nav, ka tik ilgi sāp bet tā var būt. Un ja nekādas citādas negatīvas izpausmes nav tad jāpieņem, ka tas ir nerva bojājums un kā zināms, nervi dzīst lēni.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Šuves neiesi izņemt? Man pēc nedēļas bija jāiet, tad arī izrunāja ar zobārstu visu. Ja bažas, labāk jau vienmēr aiziet. Bet no personīgās pieredzes: man pirms mēneša izrāva, sāpes +/- pārgāja pēc septiņām dienām (sākumā trīs dienas ketanovs, tad ibumetīnu dzēru vienu 400 uz nakti), bet sāpīga tā puse bija vēl vienu nedēļu, žoklis sāpēja pēc runāšanas, pampuma iekšpusē gāja nost lēnām, auss ilgi sāpēja (ilgāk kā zobs), nu jau vairs zobs ikdienā nesāp, uz tās puses var ēst, bet mēdz reizi vai divas dienā sajusties tā puse, ārsts teica, ka vēl vairākus mēnešus ik pa laikam var kaut ko just tai pusē, it sevišķi, ja nervs arī traumēts.
Pie vienas reizes šāds jautājums.
Ja reiz tas nervs ir traumèts un sāp žoklis un tā kā ausī dur - vai ir jāgaida,kad sāpes pašas pāries vai tomēr jāgriežas pie ārsta? Šādam gadījumam gan jau ir kādas zāles paredzētas.
Varbūt šajā gadījumā var griezties pie ģimenes ārsta vai tomēr pie zobārsta?
Re: cik ilgi drīkst sāpēt izrauts zobs?
21.08.2016 22:59
Pie zobārsta- viņš zina, ko ir darījis. ĢĀ maz sapratīs no izrautiem zobiem.
Vai piezvanīt un pajautāt zobārstam nevar?
Sveiki man pirms mēneša izrāva kreisās puses apakšējo gudrības zobu un šodien saka sāpēt un ir minimāls caurums, kads varētu būt tam iemesls, jo pirms tam sāpes nebija
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 10?
Ziņa: