iekaisums zem kroņa

Aizsāka Elizabete34 

iekaisums zem kroņa
06.05.2019 12:43
Skaistās maija brīvdienas, mans murgs.
Viss sākās pirms nedēļas, bija pienācis laiks doties veikt zobu higiēnu, viss kārtībā, iznāku laimīga ar gludiem zobiem ;)
Tās dienas vakarā vienā pusē sāku just sāpes, tās kļūst tik neciešamas, ka dzeru ibumetin. Nākamā rītā viss kārtībā, dodos uz darbu, pusdienlaikā saprotu, ka ar zobiem kaut kas nav labi, izprasu vizīti pie higiēnistes, lai paskatās vai nav atrauts vaļā kāds caurums, kurš šobrīd man nedod mieru. Paldies viņai, paskatījās caurumu nav, pēc higiēnas arī varot būt kāda sāpīte, es mierīga, jo tuvojas brīvdienas!
Brīvdienas sākušās un manas zobu sāpēs pāriet stadijā - rāpo pa sienām!
Zvanu vienam, zvanu otram, vaigs sāk pampt- rezultāts - tieku vismaz pie informācijas, Amoksiklav 1000 un ibumetin. Izmisumā dabonu AB, ibumetīns jau vairāk kā drīkst.
Pēdēdējā dienā ( šodien) , sāpes vairs nevar ciest ( patiešām), tešu uz Rīgu, jo citur ciet. Uztaisīja rentgenu - sestais zobs, kurš zem kroņa piekto gadu - trīs kanāli smuki aizpildīti, ceturtais tukšs un ir iekaisums.
Sēžu mājās ar dreni smaganā, turpinu dzert A un ibumetin - sāpes nemazinās ;( Esot jāgaida, kad iedarbosies AB

Asaras acīs, jo sāp. Ko vēl var darīt , lai sāpes dod atelpu.
Tāpat arī neziņa, ko darīt tālāk - kronis likts ļoti preztižā klīnikā Rīgā.
e
Re: iekaisums zem kroņa
06.05.2019 19:20
Neesmu zobārsts, bet ja ielikta drena, tad, diemžēl, sāp diezgan ilgi, es pat teiktu, ka dienas 3-5. Jo tas ir iegriezums smaganā, labā ziņa ir tā, ka tās strutas tā tiek izvadītas. Pampumam jāpāriet.
Tālāk darīs tā: ņems nost kroni, pārārstēs kanālu - tīrīs, paplašināts un pildīs un tad liks kroni atpakaļ. Vai jāpārārstē tos trīs kanālus, to gan nezinu. Tas, ka prestižā klīnikā taisīts, neko nenozīmē. Bez mikroskopa neko diži neredz, cik tur kanālu ir un var nepamanīt 4. kanālu. Es jau sen domāju, ka kanālus jāārstē nevis prestižā vietā, bet tur, kur ir mikroskops un ārstē endodonts, piemēram, Stomatoloģijas institūtā vai Swisdentaleksperts vai Adenta vai tamlīdzīgā vietā.
Re: iekaisums zem kroņa
18.05.2019 10:22
Jāņem nost kronis, jāārstē tas 4. kanāls. Tad pāris mēnešus pagaidīt, lai varētu rentgenā pārliecināties, ka notiek dzīšanas process kaulā. Un tikai tad cementēt kroni ar pastāvīgo cementu.

__________________
dr.puce@gmail.com
Re: iekaisums zem kroņa
23.05.2019 23:30
Nez vai kroni varees taa vienkaarshi dabuut nost. Vienkaarshaak vareetu buut izurbt cauri un peec tam aiztaisiit ar plombi.
Re: iekaisums zem kroņa
24.05.2019 08:53
Nebija domāts noņemt kroni veselu :)
Caur kroni, protams, arī var, bet ne visos gadījumos.

__________________
dr.puce@gmail.com
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 13?
Ziņa: