Bezmiegs. Sezonâlâ depresija.

Aizsāka dadzz 

Bezmiegs. Sezonâlâ depresija.
19.03.2008 17:23
Sveiki!

Mokos ar ðâdu kaiti: sezonâlâ depresija plus miega nobîde.
Îsi un konkrçti -

Tas ir labi zinâmais bezmiegs - âtrâk par diviem gulçt netieku, bet no rîta guïu vismaz lîdz 10. Ja pieceïos agrak, tad kaut kur ap 13-15 nolûstu (reâli stipri sâk nâkt miegs, lai kâ es sev nestâstîtu, ka nedrîkst gulçt). Vçl ir citi simptomi, kas norâda uz veì..distoniju (pie ârstiem biju, zinu, ko saku). Un vçl, mâkoòainâs dienâs uz pusi krît darbaspçjas.

Bezmiegs ieviesâs pçc tam, kad jaunam (22g.), bet stipri novâjinâtam organismam (krûts baroðana, zîdaiòa vâkðana, stingra antialerìiskâ diçta pusgadu, pavasara izsîkums) bija pârslodze ar daudz negulçtâm naktîm divu nedçïu garumâ. Kamçr neko daudz bez bçrna nedarîju, +/- ok. Jau pârvâkðanâs un remonts atkal visu satracinâja, bet rudenî sâkâs skola vakara maiòâ.
Tagad nepareizâ dienas ritma dçï ir mega lieli parâdi skolâ (nu noplîstu kâ reiz tieði uz to laiku, kad lekcijas sâkas), kas prasa ïoti daudz laika (Kas mâcîjies tehniskajâs specialitâtçs, zina, ko nozîmç 9 nenostrâdâti laboratorijas darbi un 6 ieskaites augstâkajâ matemâtikâ).
Stulbâkais ir tas, ka es agrâk pirms bçrna un ðitâ visa biju apzinîgs cilvçks, kas pilda solîjumus, un ðitais murgs ïoti grauj paðcieòu.

Turklât mâcîbu spçki îsti netic, ka nesimulçju. Smieklîgi, vai ne?



Meklçju, kam bijusi lîdzîga pieredze, kâ un cik âtri tika vaïâ. Zinu, ka miega kabineti ðâdos gadîjumos plâta rokas.Zinu, ka lîdz gaismas terapija, un tagad 2 nedçïas mçìinu kaut ko uz to pusi. (atradu materiâlus http://cet.org)
Bet varbût kâdam ir kas labâks palîdzçjis? Miegazâles principâ negribu.

Brîdinâjums: tiem, kas domâ, ka tas ir slinkums, attaisnoðanâs ar gudriem terminiem un vçl kaut kas no ðîs sçrijas, lûdzu, netçrçjiet laiku ar gânîðanos!
Jau gadu mçìinu tikt kârtîbâ un tikpat ilgi zâìçju sevi ar paðpârmetumiem - slinka, debîla, un vçl kaut kâda. Ja jums nav problçmas ar ðîm lietâm, noglaudiet sev galviòu un dzîvojiet laimîgi, bet lieciet mani mierâ.

Paldies.



Edited 1 time(s). Last edit at 19.03.2008 17:25 by dadzz.
Re: Bezmiegs. Sezonâlâ depresija.
19.03.2008 17:52
miegazaales shajaa gadiijumaa buus mazaak kaitiigas nekaa ilgstoshs bezmiegs, jo var paariet paleenaam uz galiigu chau. bezmiegs ir ljoti biistams psihei.

ja nu pavisam negribas zaales, varbuut hipnoterapeits var liidzeet, bet man nav pieredzes.
Re: Bezmiegs. Sezonâlâ depresija.
19.03.2008 21:20
Runcene,/
ko tad hipnoterapeits darîtu? Iestâstîtu, ka man jâguï? :D
Cik ilgs bezmiegs skaitâs bezmiegs?
Re: Bezmiegs. Sezonâlâ depresija.
19.03.2008 21:43
Atbildeeju Tev...
Re: Bezmiegs. Sezonâlâ depresija.
20.03.2008 11:29
Bezmiegs sâkas tad, kad tas Tev sâk traucçt un jûties neizgulçjies
bezmiegs visâ ðajâ stâstâ ir tâ sliktâkâ lieta! miegs ir tik pat svarîgs cik esîba nomodâ! jâsâk risinât ar veselîgu miegu, pie veselîga miega tiksim tikai tad,

1) kad pârstâsi uzskaitît visu kas tev jâizdara un kas jâpaspçj, îpaði pirms iemigðanas.
2) ïoti svarîgs ir reþîms, briesmîgi bet fakts! jâsâk celties agrâk un tad iemigðana (gribi vai negribi) bîdîsies lîdzi!!!! tas nenotiks nedçïas laikâ vai pat divu, jânoturâs vairâk par 21 dienâm!!!! maìisks skaitlis ;) tici man
3) nedrîkst spiest sevi gulçt, ja mocies vârties pa gultu, labâk ieslçdz gaismu un palasi, vai paskaties kâdu filmu
4) miega zona - gultas zona, tâtad neuzturçties gultâ nomodâ (pçc iespçjas) nerakstît diplomdarbus, garadarbus, mâcîties, çst, stundâm lûrçt tv.... gultai ir jâasociçjas ar miegu. ja gultâ notiek visas citas dienas aktiviâtes, prâts sâk izspçlçt jokus un neuztver gultu kâ miega zonu.
5) nekâdas kafijas vai melnâs tçjas pçc 18:00, nekâdas ðokolâdes vai smagie çdieni... tas viss arî ïoti ietekmç mûsu iemigðanu... silts piens neilgi pirms miega nomierina
6) nedomât, relaksçties, atslçgties - te der palasît meditâciju grâmatiòâs, tie nav nekâdi burlaku izdomâjumi bet gan reâlas lietas kas palîdz sevi "savâkt"
7) fiziskas aktivitâtes - sex, pastaigas, vingroðana vakaros arî sagatavos un nodroðinâs veselîgâku miegu!

nu un tad kad sâksi labi gulçt, agrâk celties, pati jutîsi kâ mainâs tavs garastâvoklis un parâdâs smaids... un arî tik briesmîgie LV laika apstâkïi neðíitîs tik brismîgi, vienmçr atceries - ka âfrikâ viòiem ir bads un slimîbas, reikjavikâ ir vçl briesmîgâki laika apstâkïi kâ LV - tur jâturâs busa pieturâ pie staba lai neaizpûð un nedrîkst valkât slîdîga materiâla apìçrbu (nemeloju, man paziòa tur dzîvo! :) )

raksti kâ iet ar ieteikumu ievçroðanu, paðai ir bijis viss tevis nosauktais - tagad happy happy happy un guïu super! ðonakt piemçram pa ilgiem laikiem nevarçju iemigt, tâpçc ka nereâli pârgulçjos (miega ziòâ :) ) brîvdienâs!!!!

veiksmîgi!!!

gaidîðu atsauksmes!
Re: Bezmiegs. Sezonâlâ depresija.
26.03.2008 09:25
Ievaieva, labi padomi Tev, vçl var pieminçt nomierinoðu tçjiòu dzerðanu vakarâ, kaut vai to paðu kumelîðu, piparmçtru ar medu!
piparmetra uzbudina ;) labak udeni, siltu pienu, vai kumelishu teju.. vai vislabak to Rukisu miega teju (melisa ar kaut kadiem piejaukumiem)
Re: Bezmiegs. Sezonâlâ depresija.
26.03.2008 16:46
MAni nomierina, vismaz tâ ðíiet, bet kaut kur dzirdçju, kad dzerot piparmçtru tçju ar medu tieði nomierina!
man ir mçnesi vecs zîdainis un viòam ir bezmiegs.p;ec çðanas viòð noguï labi ja pus stundu,un lîdz ar to es pati arî esmu nonâkusi lîdz bezmiega stadijai.gribu zinât ko man darît lai mans bçrnið gulçtu?
man ir mçnesi vecs zîdainis un viòam ir bezmiegs.p;ec çðanas viòð noguï labi ja pus stundu,un lîdz ar to es pati arî esmu nonâkusi lîdz bezmiega stadijai.gribu zinât ko man darît lai mans bçrnið gulçtu?
Fejja
Re: Bezmiegs. Sezonâlâ depresija.
01.12.2008 10:20
ilze ozolina, Man tâ bija, es gandrîz vai nojûdzos, jo man bija ïoti nemierîgs bçrns. Bet tur jau jâskatâs no sâkuma, kâpçc bçrns neguï. Manam bija ïoti stipras kolikas. Ko es novçrsu, jo sâku dot speciâlu maisîjumu bez laktozes.
Negribu reklamçt maisîjuma doðanu, jo varbût Tu barot ar krûti. Es arî sâkumâ baroju pati, bet no tâ bezmiega un tas, ka vîrs nepalîdzçja sâkumâ gandrîz aizgâju "pie putniem". Man pazuda piens. Kad sâku barot ar maisîju, tad arî ârsts izrakstîja nomierinoðus medikamentus uz nakti.

Tâ kâ sâc ar bçrnu. Citreiz ar tâm kolikâm neko nevar darît :( Varbût aizej uz krûtbaroðanas kabinetu dzemdîbu namâ, tur pastâstîs kâ barot pareizi, lai nebûtu vçdergraizes.
man ari bija problemas ar miegu bet tad pagaju uz proceduram un bija ok.
biju aizgajis uz aptuveni sadu aparatu kaa www.bezmiegs.com un nez manuprat palidzeja...
ja kadu starp citu interes is aparatas tad drosi rakstat jo man majas vines ir un ta ka miegs ir atgrieziezies isti nepieciesamibas pec tas vairs nav..
JS, kas tas par aparâtu ,kas ârstç bezmiegu?
Re: Bezmiegs. Sezonâlâ depresija.
15.12.2008 22:57
aitu kjershanas aparaats
Re: Bezmiegs. Sezonâlâ depresija.
16.12.2008 01:04
Re: Bezmiegs. Sezonâlâ depresija.
16.12.2008 08:18
Man vakar arî bija uznâcis bezmiegs, noskatîjos raidîjumu ar Dombrovski un aizmigu kâ lâcis:-))))))))
Baisi interesanta varçtu bût tâ hipnoze ;)
Re: Bezmiegs. Sezonâlâ depresija.
16.12.2008 11:37
es kaa 2 laachi :D
Depresija nu jau 4 meenesi,pie psihoterapeitiem esmu griezies,lietojis Cipralex nekaada rezultaata,tagad iesaaku Seroxat lietot,bet domaaju atmest visas zaales un tikt galaa pats,vai tas ir iespeejams ?
Depresija uzradaas peec vairaaku meeneshu vientuliibas aarzemees,maajaas gaidiija visi draugi,gjimene, bet atgriezhoties biju laikam mainiijies,nespeeju vairs kompaanijas dveesele visu to pamaniija un teica kas ar tevi..kas ar tevi..tas iedzina veel lielaakaa depresijaa...nezinu ko dariit,meeginu dariit ko agraak dariiju,nekas prieku nesagaadaa...
iiiii
Re: Bezmiegs. Sezonâlâ depresija.
18.12.2008 22:40
Kâds tam sakars ar sezonâlo depresiju? Sk. tçmas nosaukumu!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 7?
Ziņa: