Psihoterapija austrumos

Aizsāka strawberry 

Psihoterapija austrumos
21.09.2008 21:57
Ir, nav ?
Re: Psihoterapija austrumos
21.09.2008 23:27
Vot par ðito gan nav dzirdçts, viss tikai rietumos, nu ja Krieviju pieskaita pie Austrumiem, tad ir, bet bija kaut kâdi pçtîjumi par to, ka aattîstîtâkajâs valstîs vairâk `psihu`
Re: Psihoterapija austrumos
22.09.2008 03:39
D



Edited 1 time(s). Last edit at 19.08.2012 17:17 by kachenite.
Re: Psihoterapija austrumos
22.09.2008 21:17
es apmeeram kaa kacheniite domaaju...

rietumos dievam netic, jo fundamentaali sektantiskaa kristietiiba nevienam neizprotamo augstaako speeku ir iebaazusi kastiitee, appraatuljojusi un uztaisiijusi par pii... un veel pateikusi, ka draudzei (tautai) par sho "pakalpojumu" jaamaksaa tik un tik... buutu jaabriinaas, ja cilveeki ticeetu kaut kam tik tizlam... cilveecinjam taa Esiiba ir jaaatrod pa jaunam un citaadi... un taada, kaada tieshi vinjam taa vajadziiga...

neko dizha psihoterapija austrumos vis nav. es gan nezinu oficiaalo statistiku, bet man secinaajumi no veerotaa...

es savulaik, kaadus ~3-4 gadus ar paartraukumiem palietojusi zaales un intuitiivi jutusi, ka tas nav risinaajums un velk nelabaa virzienaa, saaku rakaaties pa netu. iemetu mekleetaajaa magjisko "depression" un cita starpaa atradu arii vairaakus forumus... incanti, aziaatu tur nebija. budistu ne. musulmanju ne tik, bet shiem biku cits staasts, vinjiem interneta lietoshana ljoti ierobezhota... viens iemesls vareetu buut nabadziiba, bet otrs, kaa veelaak uzzinaaju, -- vinji neatziist taadas rietumnieciskas pieejas, piemeeram, depresijai. vinjiem savi noteikumi, kas taaadaa gadiijumaa jaadara. savi guru.

lai gan vinju zemees ir daudz izmisushu cilveeku. it sevishkji pie musulmanjiem. piemeeram, jaunaas preceetaas meitenes, kuras gluzhi veel beernus izdod par sievaam pie veciem pretiigiem vechiem...

bet fundamentaalaas kristietiibas zemees arii visaadi ir ar psihoterapiju... vairaak psihatrija tomeer dominee... aatri ar ripaam gar zemi, un daudz nav ko shtukot. dieva sods par greekiem.

kur ir stipras religjijas, tur shii metode diez ko neir... un tas ir gan labi, gan slikti. atkariibaa no taa, kaada taa religjija ir.
Re: Psihoterapija austrumos
22.09.2008 22:18
Droði vien, ka tâ nav, ka Rietumos Dievam netic. Tic gan un daþkârt pat tad, ja to noliedz. Varçtu bût runa par reliìiskâm tradîcijâm, tâs ir citâdâkas nekâ austrumos.
Musulmaòus arî forumos esmu redzçjusi, varbût, ka tie ir tâdi progresîvie, indieðus ïoti daudz...patiesîbâ es iedomâjos, ka viòi, austrumnieki, vairâk piekopj visâdas enerìçtiskâs prakses, un tâpçc psihoterapeiti nav tik aktuâli.
Re: Psihoterapija austrumos
23.09.2008 12:45
T



Edited 1 time(s). Last edit at 19.08.2012 17:18 by kachenite.
Re: Psihoterapija austrumos
25.09.2008 23:48
interesants jautâjums.
varbût Japânâ? bet dzirdçts nav.

Brîniðíîgâ joga, daþâdas cîòas mâkslas, dziedinoðais sekss utt.....kam gan viòiem psihoterapija:)
Re: Psihoterapija austrumos
26.09.2008 08:01
Jâ, es arî domâju, kam gan? Ja viòiem ir daudz efektîvâkâs lietas.
Es izlasîju tâdu interesantu salîdzinâjumu, ka nevar nomierinât ûdens viïòoðanos tajâ iebâþot roku, to var tikai pastiprinât. Tieði tâpat rakâjoties pa smadzençm, domâðanu nevar nomierinât.
Re: Psihoterapija austrumos
26.09.2008 09:02
...strwbry, tur jau tas knifs...rietumnieciskâ domâðanas maniere ir struceïð...vismaz garîgajâ jomâ...he, vislabâk tas izpauþas mûzikâ, glezniecîbâ un vispâr makslâ...diemþçl...
Re: Psihoterapija austrumos
26.09.2008 11:15
Nu ja runaajam par Japaanu -

"Japâna paðnâvîbu skaita ziòâ ieòem vienu no pirmajâm vietâm pasaulç. 2006.gadâ aptuveni 32,1 tûkstotis cilvçku brîvprâtîgi aizgâja no dzîves.
Policija vçsta, ka 26% paðnâvîbu izsauc depresija, kamçr pârçjo cçlonis meklçjam saslimðanu izraisîtâs cieðanâs vai nespçjâ tikt galâ ar pieaugoðo parâdu nastu.
Gandrîz 20% pieauguðo japâòu savulaik apsvçruði iespçju izdarît paðnâvîbu, liecina sabiedriskâs domas aptaujas rezultâti."

Taa ka Japaana laikam nebuus tas labaakais piemeers :)
Re: Psihoterapija austrumos
26.09.2008 12:13
nebuus gan...

shajaas religjijaas ir ljoti daudz noliegumu. un workeraundi... probleemu apieshana ar liikumu.

nav taas vinju lietas nez cik efektiivas... pashnaaviibas ir ... tur jau taa nelaime, bet tiek racionalizeetas.

pie mums slikti, tur labi -- shis nav tas gadiijums.

un psihoterapija nerakaajas pa smadzeneem. nea...

cilveeks iepaziistas ar sevi. taa ir psihoterapija.
Re: Psihoterapija austrumos
26.09.2008 12:33
Runcene, un psihoterapija ir efektîva? Sprieþot pçc visa ðeit rakstîtâ, tikai atseviðíos gadîjumos.
Neskatoties uz daudzajâm paðnâvîbâm Japânâ, cilvçku dzîves ilgums tur tomçr ir krietni lielâks nekâ pie mums? Ko tas raksturo? Mûsçjie atstiepj kâjas nemaz nenonâkuði lîdz domai par paðnâvîbu?
Re: Psihoterapija austrumos
26.09.2008 12:34
...mhm...rietumnieciskâ domâðana un dzîves maniere ir agresîva...ja austrumniekam grib uzspiest rietumu dzîvesstilu, dabîgi, ka sâksies îssavienojums...dzîðanâs pçc naudas, kkâdiem efemçriem labumiem...pçc...pçc...

...pstrpija IR rakâðanâs pa smadzençm...iepazîstas ar sevi...kâ ta, kâ ta...tas ir tâpat kâ - patçrçtâjs nosaka pieprasîjumu...tikai nevajag dirst...raþotâjs veido patçrçtâja pieprasîjumu, un tas kâ aita velkas no pakaïas...tas pats ar pstrpiju...MçS PALîDZçSIM JUMS IEPAZîT SEVI...un stumj kustoni uz turieni, uz kurieni pstrpists ir MâCîTS STUMT...

...naivie ïauþi...
Re: Psihoterapija austrumos
26.09.2008 13:58
Pa briivdienaam parakos internetaa ne latviesu lapaas. Uzgaaju, ka pie trauksmes, fobijaam labi paliidz kognitiivaa terapija, kura ir iislaiciiga 12-25 reizes un veersta uz to, lai mainiitu cilveeka domas, situaacijaas,kas izraisa trauksmi. Jo biezi vien par trauksmes iemeslu vai to pastiprina tiesi domas - nomirsu, nogiibsu, sajuksu praataa, notiks kaut kas slikts. Diemzeel Latvijaa laikam ar to neviens nenodarbojas.
Re: Psihoterapija austrumos
26.09.2008 14:02
Tas man ðíiet tâ reâli, ja cilvçkam ir konkrçta problçma, tad tâ arî tiek risinâta, un pietiekoði îsâ laikâ. Tas ir smieklîgi (bet patiesîbâ traìiski), ja psihoterapeits bez jebkâda pozitîva efekta ir jâapmeklç gadiem. Ðajâ laikâ jau cilvçks pats var nonâkt pie risinâjuma, jo tâ taèu notiek, ja cilvçks pats domâ, analizç, risina (un nepieíeras kaut kâdai vienai patiesîbai), tad arî atrod izeju.
Re: Psihoterapija austrumos
26.09.2008 20:59
123

kognitiivajai terapijai pa varas makti vajag terapeitu vien tad, ja Tev buutu shizofreenija vai tml. dzilji noliegumi. bet man kaut kaa ir sajuuta, ka Tu neesi tas gadiijums.

paareejie ljauzhi peerk graamatinjas peec savas patikshanas un darbojas pashi, jo tas straadaa. gan ne ljoti ilgstoshi, ja pa vidam negrib niideet savu maksimaalisma bacili, bet anyway...
Re: Psihoterapija austrumos
26.09.2008 21:20
savulaik dalailama Riigaa (bet taa vinjsh dara arii citur) jautaaja, kureejais no klaatesoshajiem ir budists... gandriiz visi letinji sheit rokas paceela... dalailama labsirdiigi smaidiija, jo taa nevar buut -- katra religjija ir saistiita ar attieciigo kultuurvidi, dabu, veesturi, daudziem, daudziem faktoriem... nevar letinjsh budists buut. bet, ak, kaa negribas kritietiibas atstaato slogu atziit... a fakt na ljico. pareizi -- nepareizi, labi -- slikti... taa nesas tikai vien fundamentaalie kristietiiba un islaams... driikst -- nedriikst...

mees nemaz nevaram buut austrumnieki, pat ja gribeetu...

letinjiem citi dievi... resp. citi simboli... kaapeec tieshi taadi simboli -- taa ir veseliiga teema peetiishanai.

ja nu mees gribam kaut kaa dabuut kontaktu ar savu ieksheejo esiibu, tad viens celjsh ir meegjinaat saprast, kas daraas ts. pagaanu religjijaas. tas ir muusu celjsh. es gan palieku pie domas, ka visi dievi ir izdomaati un ka dieva aarpus manis nav, bet simboli pagaanismaa ir speeciigi.

mees jau varam baigi cepties, ka austrumos viss oki, rietumos pii, bet visi kategoriskie teksti sheit ir uzrakstiiti riktiigaa rietumu (sengriekju) stilaa... tas ir muusu debateeshanas/domaashanas stils... znach rietumi ir muusos -- gribi negribi, var jau noliegt un teikt, ka esu nederiigs un viss mana domaashna arii... bet ja noliedz rietumniecisko, tad noliedz savu esiibu. dievinjsh muusos nomiris, bet lai mees neizdariitu pashnaaviibu taadu vai shaadu, sham buutu jaaatdziivojas.

pashnaaviiba jau arii ir naave 40 gadu vecumaa no veezha... simboliski, bet tas cilveeks vnk vairs nespeej dziivot... klasiski taas pashas depresijas deelj...

Latvijas rietumniekam jaasastopas ar to dievu armiju, kas vinjam pasham vajadziiga, un tas riktiigi ir tas, uz ko paver celju psihoterapija... vismaz man taada pieredze... katram jau savs jaaatrod, bet man shie visi simboli vienmeer neapzinaati ir patikushi un piesaistiijushi... taa kaa es taa iisti nesaprotu mociibu iemeslu...



Edited 2 time(s). Last edit at 26.09.2008 21:25 by Runcene.
Re: Psihoterapija austrumos
26.09.2008 22:08
Runcene, nu Tu zini arî, ko Dalailama domâja:-))) Viòð taèu smaida visu laiku :D
Un ja mçs paskatâmies no budisma viedokïa, tad cilvçks ir dvçsele(gars)+ íermenis. Tad kâ tur îsti ir, aizsaulç (lietosim pagânu apzîmçjumu) ir latvieði, rietumi, austrumi, utt.?
40 gados vçzis? Tie ir hamburgeri, fast food, stress un piesâròotâ vide- kas arî rumpî var radît depresiju- jo viòð nabags sen jau vairs nedabû to, kas tam vajadzîgs izdzîvoðanai.
Es pacitçðu Tev netîkamo dziednieci:
"Lûk daþi piemçri no manas prakses: piezvana kâda mâte, kas lûdz palîdzîbu, jo bçrns pçc grûtâm dzemdîbâm ir oligofrçniíis (t.i., idiots) un arî nestaigâ 3 gadu vecumâ, (neapzinâs sevi kâ cilvçku). Vai es varu izârstçt? Protams, nç, smadzenes jau nevar uzburt, kur to nemaz nav. Varçtu domât – nabadziòi, karma. Kâda karma, ja grûtniece neçd zaïus dârzeòus, savvaïas zaïumus, ogas, bet çd bulkas, saldumus, kafiju, gaïas zupas, etiíi, keèupu, majonçzi, citronskâbi, vazâjas pa kafeinîcâm ar visu savu lielo vçderu un streb to melno þurgu – kâdas var bût dzemdîbas un kâds tas bçrns."
Labi teikts, ne? :)
Patiesîbâ es ïoti svârstos starp to, kas ko ietekmç vairâk, miesa garu, vai gars miesu.
Re: Psihoterapija austrumos
26.09.2008 22:49
es nezinu, vai kaut kaa preciiza noskaidroshana ir iespeejama un shajaa gadiijumaa vajadziiga... hm... preciizaak -- kaada jeega... vajadzeetu tikt skaidriibaa ar savaam sajuutaam, ar dialogu starp sevi un kjermeni... un tad dariit to, ko kjermenis prasa...

par eeshanu, starp citu...

Latvijaa ar ir paarstaaveeta taada sekta -- septiitaas dienas adventisti...
vinjiem ir praviete -- Ellen G. White... tante, kas beerniibaa dabuuja ar akmeni pa galvu -- burtiskaa noziimee -- un atlikusho muuzhu gandriiz neko nevareeja eest, iznjemot saldus augljus... ;)

un veel vinja dabuuja viizijas un dzirdeeja balstinjas... Dievs vinjai teica, kas jaaeed un kaa jaadziivo... nus, un muusdienu psihiatrija laikam vinju vispirms nobirkotu kaa neirotikji, veelaak kaa psihotikji (deelj bildiiteem un filminjaam...) bet toreiz mediciina bija shvaka, un iespeejams, ka cilveeks pats dabuuja kaut kaadu kontaktu ar savu zemapzinju, lai saprastu, kaa izdziivot...

vinja visu muuzhu rakstiija, ko driikst eest un ko ne viens iistens adventists un dieva beerns... vinja to attiecinaaja uz visiem... nu preciizi kaa taa dziedniece... shai sektai piederiigie visi meklee glaabinju tais tantes nostaastos un domaa, ka tie no dieva... jaunaakaas paaudzes dumpojas jau, bet veesture ir taada...

vinjas rakstus var netaa lasiit :)))
taa kaa viss ir kaut kur dzirdeets un redzeets jau... neticu es shitam... ne deelj dziednieces, bet tieshi taapeec, ka zinu, kaa shaadas teorijas rodas...

un shitameejaa praviete ir sadabuujusi jau vairaakus miljonus sekotaaju... vinji gandriiz neko nezalju neeed un saka, ka taa dievs liek... es pat nerakstu ar lielo burtu, jo taa ir pa manam taa Dieva zaimoshana, kas ir katraa cilveekaa... a zini, nu baigi slimie vinji ir... shizofreenija, depresija katraa dzimtaa... bet tur 3ajaa un pat 4ajaa paaudzee ir vegaani, ne tikai vegjetaarieshi... rietumos, ASV, pat 5ajaa un 6ajaa paaudzee...

es domaaju, ka cilveeks, kursh miil savu kjermeni, neindees beernu, kas tur aug iekshaa... liidz ar to es domaaju, ka vispirms tik un taa iet tas, kas ir domaas... tas nosaka visu paareejo... nu taa.. iz veerojumiem...



Edited 3 time(s). Last edit at 26.09.2008 22:56 by Runcene.
Re: Psihoterapija austrumos
26.09.2008 23:02
Nu kas zina, kâ ar to tanti patiesîbâ ir. Neesmu neko par tiem adventistiem lasîjusi. Bet no tâ, ka cilvçks çd tikai augïus, diez vai ðizofrçniju var dabût...
Cilvçks jau apzinâti neko neindç, mçs vienkârði ne visai labi zinâm, kas mums nâk par labu un kas nç, un kas kâ darbojas. Cik no tâ zina psihoterapeiti? Domâju, ka patiesîbâ visai maz.
Bet, ja runa ir par austrumu enerìçtiskâm mâcîbâm, reliìiju, tad tâs ir mâcîbas, kâ regulçt cilvçka organismâ enerìijas plûsmu, to, kas ïoti daudz ietekmç cilvçka dzîves kvalitâti un bez kâ cilvçks galîgi nevar iztikt. Nu jâ , un tâs ir domas, kas to lielâ mçrâ ietekmç. Bet, ja tâs negatîvâs emocijas vanda un vanda augðâ, tad juceklis civçka organismâ garantçts ilgâku laiku.



Edited 1 time(s). Last edit at 26.09.2008 23:04 by strawberry.
Re: Psihoterapija austrumos
27.09.2008 12:03
shizofreenija dabuujas no ilgstoshas neirozes ap pareizu un nepareizu eeshanau... viens piemeers, protams... viena izpausme, jo pamataa ir "gjeneralizeeta" neiroze; tikai auglju un daarzenju eeshana ir sekundaara.

ja domaa, ka mirs no galjas zupas, tad arii mirst...

cilveeks sevi indee, jo ir bezkontaktaa ar sevi un nedraudzeejas ar sevi...

terapeijas process ir shiis draudziibas atjaunoshana un taapeec nekaadas eedienkartes no terapeita nav jaagaida... jo taa ir vinja eedienkarte, bet man varbuut vajag pilniigi citu...

pasaule ir tik pilna ar visvisaadaam metodeem, kaa iedraudzeeties ar sevi un iemaaciities dot sev to vislabaako; taapeec es domaaju, ka katrs var dabuut to, ko vinjam vajag... un tieshaam nevajag sevi mociit ar lietaam, kas shkjiet galiigi garaam... psihoterapija prasa sadarbiibu, un bez taas nekas labs nebuus...

Tev jaaiet uz to, kur Tu vari sadarboties, justies viengabalaini, droshi un eerti...



Edited 1 time(s). Last edit at 27.09.2008 12:04 by Runcene.
Re: Psihoterapija austrumos
27.09.2008 12:09
"Tev jaaiet uz to, kur Tu vari sadarboties, justies viengabalaini, droshi un eerti..."


Ðitas ir labs, Runcene.
Re: Psihoterapija austrumos
27.09.2008 13:03
:)

ir veerts ielaisties vien pasaakumos, kur var justies apmeeram taa...

http://www.youtube.com/watch?v=iVKi6UzwWMo

(skanju vajag)

paareejais... kaa tur Mateus teiktu - kakaa laikam...



Edited 1 time(s). Last edit at 27.09.2008 13:06 by Runcene.
Re: Psihoterapija austrumos
27.09.2008 13:08
Runcene, forði:DDD
Re: Psihoterapija austrumos
29.09.2008 21:17
W



Edited 1 time(s). Last edit at 19.08.2012 17:17 by kachenite.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 8?
Ziņa: