Ricibnespeja vecam cilvekam

Aizsāka Aiina 

Aiina
Ricibnespeja vecam cilvekam
14.10.2008 20:25
Sveiki, vai Jus ludzu nepalidzetu ar padomu?
Lai nokartotu ricibnespeju un aizbildniecibu vecam cilvekam?
Lieta tada, ka tevam ir vecs bralis. Tevs vel fiziski stiprs un ari prats skaidrs. Kopj un nemas ar vinu katru dienu . Sakarigs vecuks, labsirdigs, miermiligs, bet atmina vairs galigi nav, dzivo pagatne, neatpazist biezi pat tuviniekus, neatceras , kas runats 10 min atpakal, neorientejas telpa, laika, biezi vien piem. taisas iet uz sava teva majam, kuras jau gadus 30 ir nojauktas un tevs vinam apm tikpat ilgu laiku ka miris utt.. vv sakot nav spejigs par sevi parupeties vairs. Un visu laiku japieskata, ka kaut kur neiazklist.
Uz teva brala varda ir dzivoklis, kura tevs ielaida budams ari vecs, letticigs cilveks, vinaprat.. "labus cilvekus".. lai dzivo, tikai komunalos maksa. Lieki teikt, ka "labie cilveki" viena diena notinas, atstajot paradus, kas mums berniem ari bija jasedz, lai tam dzivoklim neatslegtu elektribu, bet ta butu mazaka beda, jo pasi vien bijam vianigi, ka pietiekami uzmanigi nesekojam lidzi, kas viniem tur notiek.

Tagad varetu to cilveku iziret, bet teva bralis pats nebus spejigs parakstit, ka ari nesapratis kas un ko. Vajag noformet tevu ka aizbildni, un lai vins ari sledz ligumu, vismaz viss bus oficiali un atkritis varinati ar "labajiem cilvekiem", kuri bez liguma tiek ielaisti.

Zvaniju berintiesai, tie sutija pie gimenes arsta, zvaniju giemenes arstam, tas savukart isti nesaprata, teica, ka nekad tadas lietas nav kartojis un nezinot isti, kas tur jadara. Kopa nospiriedam, ka drosi vien psihiatram jazvana, lai dod sledzienu.. bet nu skaidribas isti nekadas nav, viens suta pie otra, kas ,savukart, ari neko isti nezina..

Bernu, sievas onkulim nav, tevs ir vienigais radinieks. Un mes vel, teva berni.

Varbut Jus varesiet ieviest kadu skaidribu?:)

Paldies
xxw
Re: Ricibnespeja vecam cilvekam
16.10.2008 21:42
es pieïauju domu, ka ir nepiecieðams vispirms slçdziens par cilvçka veselîbas (garîgâs) stâvokli, un tad jau jâgrieþâs pie citiem, kuri kârto to formâlo pusi.....
Re: Ricibnespeja vecam cilvekam
16.10.2008 22:11
eetiski kuteliigs jautaajums... pat tad, ja taa nav taisniiba, visas iesaistiitaas iestaades uzskatiis, ka radi metushi aci uz vechuka mantu...

psihiatrs ar saviem sleedzieniem, peec tam tiesa ar spriedumu...

tachu tas buus psihologjiski gruuti, jo visi uz jums shkjiibi skatiisies...

nav kaadi gaishie briizhi, kad tomeer var ko sarunaat?



Edited 1 time(s). Last edit at 16.10.2008 22:12 by Runcene.
Re: Ricibnespeja vecam cilvekam
16.10.2008 23:45
Man ðíiet sakums tomçr ir ìimenes ârsts. Tâlak viòð sûta pie specialistiem. Var painteresçties pie sociâlajiem. Viòi, ðíiet, vairâk ar to nodarbojas un varçtu pateikt priekðâ. Rîcîbnespçju nosaka tiesa. Es tâ domâju. Tie, kas dien dienâ nodarbojas ar tâdiem gadîjumiem prot izprast reâlo situâciju
xxw
Re: Ricibnespeja vecam cilvekam
17.10.2008 22:06
Nevajag domât ko domâs citi, ârzemçs tâ ir pierasta prakse, un neviens neko nedomâ un ðíibi neskatâs. Citas izzejas jau praktiski nav....
Re: Ricibnespeja vecam cilvekam
17.10.2008 22:17
tur jau ir taa nelaime, ka mums te nav aarzemes...

nevajag domaat, ko domaas citi, bet ar to jaareekjinaas, ka mums sabiedriiba ljoti aizspriedumaina...

saskare tieshi ar sociaalajiem var buut nepatiikama... ljaudis ar ne visai saaarsteetu pasaules glaabeeja sindromu...

es vnk briidinu, ka var vajadzeet biezu aadu, tachu, ja ir godiigi noluuki, tad nepiecieshamais ir jaadara.
Aiina
Re: Ricibnespeja vecam cilvekam
20.10.2008 15:17
Nu, bez taa dziivoklja, kas atrodas provincee un par paardesmit latiem vairaak neienes jau nekaadas citas mantas arii tur nav, taa kaa nedomaaju, ka tur vareetu buut taada tipa probleema. Un arii, aizbildni jau liksim teevu, kurs arii reaali katru dienu ir ar vinu kopaa un apkopj, mees reizi nedeelaa tik aizskrienam starp darbiem, kad nu kurs bralaberns, katru nedelu gan sanak, lai tevs tiek no majam kur izstaigat vai uz Rigu aizbraukt. Lai arii tiek vinam tie paardesmit lati meenesii, un mums arii labaak, nebuus jaakasaas ar "labiem cilveekiem" un jaamaksaa vinju atstaatie elektriibas un komunaalo paraadi, kad teevs tukshajaa dziivokli aiz miikstsirdiibas taadus ielaidis:) Bet bez liiiguma ej un taadiem ko izdari..
Bet nu reaalaa situaacija ir taada, ka teevam visu laiku jaabuut klaat, ir bijis pat viens gadijums, ka tevs aizsledz durvis, aizmirst ieksdurvis atslegu un onka aiziet kkur, kamer tevs dusha, visi kaimini kajas, mes no Rigas pa nakti braucam meklejam un policija ari. Otra rita tikai paris km talak atradas vienas majas, labi, ka bija labi cilveki un pratas pazvanit policijai. Un vel labi, ka bija silta nakts + 10 gradi. Biju jau sadomajusies to launako, jo meza ja butu ieklidis, tad ej nu atrodi.. bija jau izsaukti kinologi, bet atradas pirms atbrauca.
Onka vienkarsi kko sadomajas iespejams bernibas, jaunibas atminas tobrid atrodoties, izdomaja, ka kaut kur vinam janoklust, un kad aizklida, aizmirsa, kur un kapec vispar gajis. Vide visu muzu pazistama, bet vairs neorientejas un apjuka. Ar istermina atminu svaki, pec 5 min aizmirst, kas bijis, parsvara berniba un jauniba dzivo.
Tagad ar ipasu uzmanibu japievakte, jo onka loti sakarigs bijis visu dzivi, sakarigakais no visiem radiem un pozitivakais, zel, ka vinam uz vecumu ta notikas (laikam asinsvadi parkalkojusies, cik no artsiem saprotams).
Humora izjuta un poztitivisms gan nav zudis:) Pa reiziei vel so to pajoko, vienigi loti zel, ka biezi nepazist, kas mes tadi.

Paldies visiem par padomiem
acontra
Re: Ricibnespeja vecam cilvekam
21.10.2008 12:57
Istenîbâ, lieta ir vienkârða. Sâkums - javçrðâs pie jebkura sakarîga jurista, kas mâk uzrakstît pieteikumu tiesai. Tad to pieteikumu tiesâ jâiesniedz. Tur arî paskaidros, kas un ko darît tâlâk.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 1?
Ziņa: