kâ dzîvot tâlâk?

Aizsāka alise 

alise
kâ dzîvot tâlâk?
27.10.2008 21:43
Manam draugam atklâja ðizofrçniju.Daudzas lietas man ðíita jocîgas,bet tagad apstiprinâja ârsts.Esam kopâ labu laiku,nu kâ lai es viòu tagad pametu? ârstçties viòð negrib, jo sevi par slimu neuzskata.Paðai sajûta, ka pasaule brûk, mums bija/ir mîlestîba.Izmisums!!!!
!
Re: kâ dzîvot tâlâk?
27.10.2008 21:52
Laikam pati tâda esi! Ne jau velti paruna saka - íads tu pats, tâdi tavi draugi!
alise
Re: kâ dzîvot tâlâk?
27.10.2008 22:06
Varçji jau atturçties komentçt, ja neko nevari jçdzîgu pateikt. Es esmu normâla, un viòð vizuâli arî. Tikai diagnoze, kas progresç.
Re: kâ dzîvot tâlâk?
27.10.2008 22:35
skumji.

bet shizofreenija ne gluzhi ir slimiiba un ne gluzhi ar to ir taa, kaads viedoklis par to ir psihiatriem Latvijaa...

shizofreenija arii pamatos ir psihologjiska probleema, tikai dzilja... zinaamaa meeraa veeleeshanaas buut citaa realitaatee.

nelatvijaa sen jau paliidz ar psihoterapiju, bet pie mums laikam ir tikai psihiatriskaa nozaaljoshana, kas vinju driiz padariis par daarzeni.

stingri njmeot, vinjs gluzhi nav slims...

bet ja ir shizofreenija, tad iisti dziivot peec tiem noteikumiem, kaa funkcionee cilveeki ar veeleeshanos dziivot sabiedriibaa, vinjsh arii negribees. var pienaakt situaacija, kad vinjsh var apdraudeet sevi un citus. taadeelj tad arii shizofreenikjus smagi zaaljo.

tas ir liels nezveers, un nez vai Tu to vareesi uzveikt... pat ja vinjsh piekristu iet pie psihoterapeita (kas shaados gadiijumos notiek reti) un atrastos psihoterapeits Latvijaa, kas to uznjemtos un buutu tam dabuuta nauda, tad tie buutu GADI... un prognozes arii ir visaadas...

vinjsh simboliski jau leemumu ir pienjeemis buut citaa pasaulee...
partneri biezhi nevar paliidzeet daudz vieglaaku psihologjisku probleemu gadiijumaa, bet shii ir ljoti nopietna...
alise
Re: kâ dzîvot tâlâk?
27.10.2008 23:10
Paldies, runcene, paldies, ka atbildçji.aizdomâjos-viss, kâ tu saki, ir taisnîba.
?
Re: kâ dzîvot tâlâk?
27.10.2008 23:16
Tas gan labs joks - ðizofrçniíis ir, bet nav nenormâls! :))
Kas tad tavâ uztverç vispâr ir nenormâlîba?
Re: kâ dzîvot tâlâk?
28.10.2008 00:50
?



Edited 1 time(s). Last edit at 19.08.2012 17:48 by kachenite.
gugucci
Re: kâ dzîvot tâlâk?
28.10.2008 09:16
jûtu lîdz...ja vien viòð apzinâtos un pieòemtu savu slimîbu-to var koriìçt ar zâlçm.daþiem ïoti labi lîdzot psihoterapija to pieòemt.manai mammai arî ir,tâpçc zinu visas nianses,smagi,diemþçl.un tâds radinieks ir îstâs elles mokas...bet arî man jâturpina mîlçt sava mamma,kaut viòa visu manu,mûsu dzîvi ir pârvçrtusi drupâs.
no malas padomu neviens nespçs dot,katram ir savs iekðçjais limits,cik var nest,arî mîlestîbâ...lai veicas,tas vien,ka pçc tik drausmîgas dg esat kopâ,nozîmç ârkârtîgi daudz jau
!
Re: kâ dzîvot tâlâk?
28.10.2008 10:50
Normâls ir tas, kas ar psihiskâm slimîbâm neslimo.
Jâ, guguci, ja jau tu uzskati, ka jukuði radinieki ir jâmîl, tad ciet vien un nepîksti. Es, savukârt, uzskatu, ka no tâdiem ir jâtiek vaïâ - jo âtrâk, jo labâk!
delta
Re: kâ dzîvot tâlâk?
28.10.2008 12:46
Man arî nâcies to visu piedzîvot radinieces slimîbas sakarâ, un viegli tas nav. Arî tas cilvçks negribçja ârstçties un tas ceïð, kâ nonâca lîdz piespiedu ârstçðanai bija baiss, tik tieðâm baiss. Tagad iet daþâdi, brîþiem tiek dzertas zâles, brîþiem netiek, brîþiem viss ðíiet gandrîz kâ agrâk, brîþiem ir murgs.
Nezinu, vai mums ir vai nav ðo ðizofrçniía pasauli dçvçt par "nenormâlu" un savu pretstatît kâ "normâlu", bet tas, man ðíiet, arî nav svarîgi. Fakts ir tâds, ka dzîvot ar tâdu citâdu nesaprotamu un bieþi vien agresîvu pasauli blakâm ir neþçlîgi grûti.
Radinieks ir radinieks, pârsvarâ mçs viòu spçjam pieòemt tâdu, kâds ir, samierinâmies un iemâcamies turpinât mîlçt, bet ja man kâds prasîtu, vai es spçtu autores situâcijâ to visu uzòemties, tad atbilde viennozîmîgu bûtu nç, nekad.
!
Re: kâ dzîvot tâlâk?
28.10.2008 14:08
Deltai vçl mazliet prâtiòð ir galvâ!
Sise
Re: kâ dzîvot tâlâk?
28.10.2008 14:39
Alise,
Jûtu lîdzi! Bet neviens cits Tavâ vietâ ðeit lçmumu pieòemt nevarçs, diemþçl.. Mçìini izrunâties ar draugu, varbût tomçr viòð maina savus uzskatus un ir ar mieru atzît ðo kaiti un ârstçties.
Ja ne, tâ ar gadiem progresç un dzîve var pârvçrsties par îstu elli... Nenovçlu nevienam!
ðizofrçniíis
Re: kâ dzîvot tâlâk?
28.10.2008 16:29
Paldies par labiem vârdiem Aivar Gedroic dievs tev atmaksâs. Nedari citam to ko negribçtu lai dara tev.
Re: kâ dzîvot tâlâk?
28.10.2008 17:13
shizofreenija nav aarsteejama un arii netiek aarsteeta ar zaaleem. vnk vinju agresivitaate pret sevi un citiem tiek nomaakta, kaa arii vinji tiek rauti aaraa no savas pasaules. bet vinji juutas slikti shaadaa piespiedu rezhiimaa, taadeelj arii zaales neveelas dzert. vinjiem ir vieglaak savos sapnjos. zaales vinjiem tiek dotas vinju fiziskaa kjermenja un muusu veseliibas un dziiviibas saglabaashanas deelj.

shizofreenija ir vajaajusi cilveekus visos laikmetos... ir bijushi periodi un vietas, kur pret to izturas iecietiigi un ar varu "neaarstee". arii agresivitaates pret citiem no shizofreenikju puses tur ir mazaak.

katrs pats ir atbildiigs par savu psihi un apzinaati vai neapzinaati pienjem leemumus shajaa sakaraa. vinji savu ir izveeleejushies. jebkura iejaukshanaas no malas buutiibaa ir agresivitaate. arii aarsteeshana. jaadomaa, lai taa buutu cik iespeejams vien raamaaka.

ir, protams, arii veiksmiigi piemeeri, bet kursh var zinaat, kaadu lozi izvilks konkreetais cilveeks... kaada buus gaita... to nekad nevar prognozeet.



Edited 1 time(s). Last edit at 28.10.2008 17:30 by Runcene.
Re: kâ dzîvot tâlâk?
28.10.2008 21:14
Nezinu kâ ar ðizofrçniíi noteikti, ka viegli nav, bet citi nespçj izturçt pat Vdistoniíi, un pamet...
Gneska
Re: kâ dzîvot tâlâk?
25.11.2008 20:33
Nezinu,bet uzskatu,ka attiecibam nav nakotnes...Sizofrenija nav arstejama un ir loti nopietna slimiba...Tas jaizlemj Tev pasai,bet viegli nebus.Un bernu no
sizofrenika es ari neieteiktu,ta ka si slimiba iedzimst.Manos rados ari ir sizofreniki,tapec zinu,ko runaju.
Re: kâ dzîvot tâlâk?
25.11.2008 20:55
C



Edited 1 time(s). Last edit at 19.08.2012 17:51 by kachenite.
Re: kâ dzîvot tâlâk?
25.11.2008 21:35
Diemþçl pievienojos tiem,kas saka ,ka ðizofrçnija ir galçji nopietna slimîba. Tâ ar gadiem progresç. Seviðíi ja slimnieks nav ar mieru pieòemt ârstçðanu. Tagad labas zâles,kas nomâc personîbas dalîðanos,balsis,vajâðanas mânîju ir ïoti dârgas.
Vidçjâs zâles dod miegainîbu,,lçnas kustîbas,smagumu un ,protams slimniekam nepatîk.Iedarbojas uz potenci,aktivitâti.
Jârunâ ar ârstçjoðo ârstu un jâdabû tâs zâles vidçjâ devâ viòam iekðâ. Tad viòð ir runâjams un regulçjams.
Re: kâ dzîvot tâlâk?
27.11.2008 08:04
shizofreenija neiedzimst ne taa, ne shitaa. ja taa veerojama dzimtaas, tas nenoziimee, ka taa ir gjeneetika. ja maatei vai teevam ir shizofreenija, tad beerns nespeej veseliigi funkcioneet sabiedriibaa. vegjetatiivie trauceejumi, trauksme, panika buus mazaakais, kas gaida shaadi audzinaatu beernu. bet tam nav nekaada sakara ar gjeneetiku.

ar zaaleem shizofreenija tieshaam kljuust reguleejama, bet tikai apkaarteejo aizsardziibai.
Re: kâ dzîvot tâlâk?
27.11.2008 09:16
"Paldies par labiem vârdiem Aivar Gedroic dievs tev atmaksâs. Nedari citam to ko negribçtu lai dara tev." <-- o ...saatanists :D Kristietis tak nedriixt dieva vietaa izlemt ko sodiis ko nee... hehe.. zaaaaimo :D

Bet vispaar... man vienai pazinjai uzstaadija diagnozi shizofreenija... hvz... normaala beibe :D Jau gadiem vinju zinu un nekas. Vai nu simulante vai nu aarsti dumi gadijaas :)

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 8 pieskaita 16?
Ziņa: