Alkohola delīrijs

Aizsāka Kaimiņiene 

Kaimiņiene
Alkohola delīrijs
27.04.2009 14:06
Labdien!

Man pazīstamā ģimenē ir problēma, ar kuru neviens nezin kā cīnīties.
Situācija sekojoša - ģimenē 5 cilvēki, t.i. sieva, šķirtais vīrs, dēls no pirmās laulības (21) un 2 mazi bērni (2 un 6 g.v.). Vīrs alkoholiķis ar stāžu.. nekur nestrādā, periodiski dzīvo dzerdams.. ja alkohols nav kādu laiku lietots tad tiek izspēlēti visādi stiķi, kamēr kāds dod iemeslu aiziet un piedzerties. Kad tāda iespēja ir radusies, sākas dzeršana vairāku nedēļu garumā. Nauda dzeršanai tiek dabūta to izlūdzoties vai ar draudiem izspiežot no sievietes. Vīrietis ir liela auguma un miesasbūves, līdz ar to, ja naudu neviens nedod, tad viņam aiziet "jumts" ciet un viņš vairs nesaprot ko dara, t.i. sākas mēbeļu laušana, sienu daudzīšana, tiešu draudu izteikšana ģimenei. Lieki piebilst, ka šajos pārbijusies ir visi, jo nekad nav zināms, kas sekos tālāk. Izskatoties viņš tā, ka ja neiedos pēdējo santīmu, tad nositīs visus.
Policija ir saukta neskaitāmas reizes, aizved uz 3 stundām (labākajā gadījumā) un tad viņš atkal ir klāt, lai visus terorizētu.
Ne bez pamata ir radušās aizdomas, ka viņam no alkohola lietošanas ir noārdījies krietns daudzums smadzeņu šūnu, kā rezultātā viņš alkohola reibumā nekontrolē savu rīcību un ir drauds apkārtējiem. Vai šādā gadījumā ir kāda iespēja piespiedu kārtā veikt pārbaudi pie psihiatra?
Biedē vienīgi fakts, kas notiks, ja psihiatrs viņu neatzīs par garīgi slimu.. Jo pēc šādas piespiedu pārbaudes pārējai ģimenei dzīves vairs nebūs vispār.



Edited 1 time(s). Last edit at 27.04.2009 23:32 by puce.
Re: Alkohola dilērijs
27.04.2009 14:37
...es teiktu, ka neatziis ar...
Re: Alkohola dilērijs
27.04.2009 15:06
Šīs situācijas ir diezgan bezcerīgas un traģiskas. Dzērājsievas tās parasti neapzināti uztur un arī veicina.
Re: Alkohola dilērijs
27.04.2009 16:38
www



Edited 2 time(s). Last edit at 19.08.2012 22:33 by kachenite.
Re: Alkohola dilērijs
27.04.2009 16:50
P



Edited 1 time(s). Last edit at 19.08.2012 22:33 by kachenite.
Re: Alkohola dilērijs
27.04.2009 22:17
Labākās zāles atstāt viņu vienu,tukšā dzīvoklī,bez naudas ,lai iet strādāt,tad tikai varbūt atjēgsies.Nesaprotu kāpec šī ģimene visu pacieš ,īpaši jau bērni,...............ar steigu jāmaina dzīvokli.........protams ja ir iespējams.........vai kodēt pret dzeršanu.
Re: Alkohola delīrijs
20.05.2009 15:16
Jā, ar šādu problēmu grūti cīnīties - it sevišķi, ja pārējai ģimenei nav kur palikt. Noteikti pēc visiem skandāliem visi zaudējumi un nodarījumi ir jāfiksē rakstistki - juridiski, ar lieciniekiem. "Skalbes" tiešām varētu paskaidrot. Un, ja pie rokas būtu mobilā telefona ieraksts ar draudiem - noteikti jāvēršas policijā, tad to var klasificēt kā kriminālprocesu. Bet izturība, protams, vajadzīga un dzelzs nervi - galvenais, visiem apvienoties un vienam otru sargāt. Esmu tam izgājusi cauri - kad tas "varonis" beidzot nopietni tiek nolikts pie vietas un dažas dienas dabūja pasēdēt "pa īstam"... un saprot, ka par savu uzvedību jāatbild pašam, - tad var atrast dažādus turpmākos risinājumus. Mums izdevās atdalīties (dzīvojamās platības ziņā) un "varonis" nekad (!) vairs mūsu teritorijā neienāks.
Diemžēl arī manā ģimenē ir tik pat traka problēma ja ne vēl trakāka. Esam 5 cilvēku ģimene, divi bērni jau izauguši un pārvākušies no laukiem uz Rīgu, tālāk no tās elles, ko ir radījis dzērājs tēvs un dzērājs dēls. Nepaiet ne divas dienas kā atkal sākas dzeršana nedēļas garumā, abiem var skaidri redzēt ka alkohols ir laupījis pēdējās saprātīgā cilvēka smadzeņu atliekas, abi divi vaino garīgi veselus un tiešām labus un saprātīgus ģimenes cilvēkus - mamma un 2 pieaugušos bērnus, kuri ir aizbraukuši tālāk no tā vājprāta diemžēl mamma ir palikusi tajā māja, un tagad viņi kā vien var tā ņirgājas par mammu, un sliktākais ka nav kas palīdz tikt no viņiem prom, pašu spēkiem mamma nevar no turienes izrauties, jo nestrādā, ir saimniecība ko pati arī velk dienu no dienas, mīl savas gotiņas, vīrs saņem bezdarbnieka pabalstu, jo zaudēja darbu dzeršanas dēļ. Aizbraukušie bērni tikko pabeiguši augstskolu un meklē darbu. Pats sāpīgākais ir tas ka prātiņa nodzertos necilvēkus nevar nedz psihenē iespundēt nedz cietumā iesēdināt, jo tādi nevienam nav vajadzīgi. Mamma tiek bieži arī iekaustīta no vīra puses, dēls tikai to atbalsta un vaino māti ka pati to ir pelnījusi. Uz Skalbi māte nevar aizbraukt jo dzīvo tālu no Rīgas. Risinājuma nekāda pat neredzu, kā tikai lai tie divi dzērāji nosprāgst un liek mieru mammai. Nesaprotu kā tādus zeme var nest. Es pat nezinu, kur lai griežas lai likumīgi vai nelikumīgi šos divus terorizētājus norobežotu no mammas, jo viņa ir tik daudz cietusi viņu dēļ visas dzīves garumā. Jūtamies pilnīgi bezspēcīgi. Tā ir elle nevis dzīve ko mamma tagad redz tajā mājā.
Re: Alkohola delīrijs
03.09.2011 22:58
Ja vīrs jau reāli draud, tad ir viennozīmīgi jāšķirās.
ehh...> lolita 2
Re: Alkohola delīrijs
03.09.2011 23:41
visdrausmīgākais visā,ka dēls ir spējīgs tā izturēties pret savu mammu, ja es ko tādu redzētu,ka dara manai mammai man būtu tikpat sāpīgi it kā to darītu man. Kas tas par dēlu un vispār vai normālai sievietei var izaugt tik briesmīgs dēls, kā tad viņa viņu ir audzinājusi? Vīrs... par tiem jau nav ko brīnīties...
Re: Alkohola delīrijs
04.09.2011 17:55
Dzīves piemērs skatamies un smejamies http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4pnqf9kUqGg
Re: Alkohola delīrijs
04.09.2011 18:41
vēl jau nav par vēlu vispār, dzīve var pievest pie tadas situācijas, ka pats atmetīs dzeršanu !! no savas pieredzes, tad arī biju alkaholiķis 10 gadus atpakaļ, un šķietami nelabojams, bet dzīve mani 10 gadus atpakaļ pieveda pie tādas situācijas, ka uz šodienu nedzeru pat alu un pat uz jauno gadu nu pilnīgi neko alkaholisku jau 10 gadus. tas varbūt ir rets gadijums, bet ir.......
Vijolīte:)
Re: Alkohola delīrijs
05.09.2011 14:05
rihards111...uz šodienu nedzeru pat alu un pat uz jauno gadu nu pilnīgi neko alkaholisku jau 10 gadus. tas varbūt ir rets gadijums, bet ir....

Nekāds retums tas nav...man tādi vairāki pazīstami...
Re: Alkohola delīrijs
10.09.2011 03:16
Vijolīte:) Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> rihards111...uz šodienu nedzeru pat alu un pat uz
> jauno gadu nu pilnīgi neko alkaholisku jau 10
> gadus. tas varbūt ir rets gadijums, bet ir....
>
> Nekāds retums tas nav...man tādi vairāki
> pazīstami...


pēc šī komentāra rihards atkal sāka dzert... LOL :D tu viņa cerības pazudināji tikko. smagi. viņš tā bija cerējis, ka viņa gadījums ir kaut kas īpašs, bet tu tā... :(



Edited 1 time(s). Last edit at 10.09.2011 03:17 by jamm.
Vijolīte:)
Re: Alkohola delīrijs
10.09.2011 21:36
Oi, jamm, Tev laikam taisnība...es tā negribēju...nav man neviens tāds pazīstams, domāju rihards 111 IR tāds VIENĪGAIS!!! Atvaino rihard111!
esmu arī bistams sabiedrībai, bet kad piedzeros tad gribu tikai gulēt un esmu diezgan mierīgs, jatikai mani nekaitina
aberz
Re: Alkohola delīrijs
11.10.2011 10:07
Kaimiņiene Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Labdien!
>
> Man pazīstamā ģimenē ir problēma, ar kuru
> neviens nezin kā cīnīties.

:-)
man patīk tā doma

nu sāksi cīnīties , tā ģimene tevi arī
uzvarēs :-) piedzersies visi un pateiks
ka ....
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 12?
Ziņa: