Kas ar mani notiek?

Aizsāka mnaahh 

Kas ar mani notiek?
27.08.2009 02:54
Nu tad taa. Lieta sekojosha - ar mani kaut kas nav iisti kaartiibaa. Visa probleema speepjas divaas apakshprobleemaas;

* aizdomas par hipomaaniju
* aizdomas par shizofreeniju

Sev hipomaaniju es pieshuju taapeec, ka man ir gruuti konsentreeties kaut kam vienam, noteiktam ilgu laiku. Es nevaru maaciibu stundaas noseedeet uz vietas paaraak ilgi, nespeeju visu laiku sekot liidzi maaciibu vielai un ik pa laikam aizdomaajos par ko citu. Bet tas neizpauzhaas tikai maaciibaas - taa ir visur! Pat tagad, aprakstot sho visu aizdomaajos par ko citu. Domaaju, ka tas nav normaali.

Bet visa shii es uzvedos kaa zem kaadaam narkotikaam. Klausoties muuziku kratos liidzi, taisu slimas sejas miimikas, kaut ko atteeloju. Vienvaardsakot - uzvedos kaa gariigi nevesels. To visu ljoti labi apzinos un starp cilveekiem esmu normaals, bet kad man ir dota briiviiba, es baudu savu neveselumu izpauzhot visas savas emocijas jebkaadaa man pieejamaa veidaa.

Un veel ir viena lieta, par ko jau labu laicinju atpakalj sheit biju rakstiijis. Man agraa beerniibaa meedza uznaakt leekmes - paniskas bailes no sajuutas, ka es esmu mazs un viss apkaarteejais ir milziigs. Taada kaa spiedosha sajuuta uz smadzeneem gan fizikaali gan emocionaali. Kaut kas neaprakstaams! Nesen, guljot gultaa, man likaas, ka aaraa ir citplaneetieshi (tas nav joks!), jo galvaa bija taada spiedosha sajuuta un reizee tukshums. To nevar nemaz normaali aprakstiit.

Lai nu kaa, kaut kas toch nav labi un pie aarstiem es iet neveelos. Sanaak kaveet skolu plus nav naudas tam visam. Vai ir pamats uztraukumam? Vai taa ir shizofreenija vai hipomaanija?
Re: Kas ar mani notiek?
27.08.2009 11:00
Pēc dažiem teikumiem forumā neviens Tev nevar uzstādīt diagnozi. Pat ja viņš būtu speciālists.

Speciālisti (nezinu, kāpēc Tu iedomājies, ka Tev uzreiz vajadzīgs ārsts) — psihologi un psihoterapeiti — pieņem arī vakaros.

Ja nav naudas, tad skolas psihologs vai bērnu uzticības tālrunis.
Re: Kas ar mani notiek?
27.08.2009 12:09
Par maz informācijas, lai spriestu.. Varbūt vienkārši esi īpatnējs cilvēks? Bet ja tas tevi tā nomoka, tad vispirms iesaku aiziet pie psihologa.
Re: Kas ar mani notiek?
27.08.2009 13:35
C



Edited 1 time(s). Last edit at 28.09.2012 18:28 by kachenite.
Re: Kas ar mani notiek?
27.08.2009 13:59
"



Edited 1 time(s). Last edit at 28.09.2012 18:28 by kachenite.
pingvins
Re: Kas ar mani notiek?
27.08.2009 14:07
Viena laba ziņa šajā visā ir- ja cilvēkam tiešām aizbraucis jumts, viņš pats to nejūt... savas ''dīvainības'' jūt tikai veseli cilvēki, taka secinājumus izdari pats. un vēl- kur ņēmi šos medicīniskos terminus???
mnaahh
Re: Kas ar mani notiek?
27.08.2009 16:54
Paldies jums par komentaariem.

Nebiju tajaa visaa liidz shim paaraak iedziljinaajies un parakstos zem katra teikuma, jaa. Man tas iisti netraucee, bet satrauc gan. Un, liekas, ka es to pienjemshu turpinot baudiit, jo visljaunaakais, ko ar cilveeku var izdariit - meegjinaat izmainiit vinju, kad tas juutas laimiigs.

Lai gan kaut ko maacoties nedaudz traucee nespeeja koncentreeties. Zaales dzert es noteikti nedzershu, varbuut tieshaam ir veerts parunaat ar psihologu mekleejot citus risinaajumus.

Esmu 17 gadus vecs puisis. (:

Un runaajot par terminiem - atradu internetaa! Laikam saskatiiju kaut ko kopiigu ar shiem cilveekiem un vispaar shizofreenikji ir ljoti interesanti. Bet luudzu nepaarast mani. Gribeetu ar kaadu no shiem parunaat.

P.S. Atvainojiet, ka rakstu bez garumziimeem. Probleemas ar operetaajsisteemu.
Re: Kas ar mani notiek?
27.08.2009 17:10
Ir pieejas, kad pat šizofrēnijas gadījumā neviens neliek dzert zāles un pat uzskata to par pašu pēdējo metodi. Pat cilvēki, kuri dzird balsis, tiek aicināti saprast, ko tās saka. Viņi gan paši ar to visu netiek galā, viņiem tiek palīdzēts (psihoterapeitiski), bet tik un tā tās nav zāles... turklāt neviens to Tev nevar piespiest darīt.

Svarīgi arī Tev ir saprast, kas tie par signāliem. Par ko ir trauksmes sajūta? Kādas ir attiecības ar vecākiem, ar mammu? Vai no Tevis nesagaida pārāk daudz? Varbūt tieši otrādi: jūties pamests viens?

Varbūt tie ir kādi jautājumi, kas saistīti ar to, ka no zēna topi par vīrieti? Nesaproti, kas notiek ar Tavu ķermeni?

Iemeslus var minēt un uzminēt; var arī neuzminēt... jebkurā gadījumā der kāda psihoterapeitiska saruna.
mnaahh
Re: Kas ar mani notiek?
27.08.2009 23:51
Signaals no trako nama))
Re: Kas ar mani notiek?
11.09.2009 23:32
Vai drīkstu pašokēt? Nu... tā drusciņ... un vienīgi pozitīvi!
No aprakstītā rodas ĻOTI lielas aizdomas, ka Jūs slimojat ar... ģenialiāti sākumstadijā!

Tiem, kuri, to izlasījuši, uzreiz nosaka diagnozi man pašam: lūdzu atturēties vismaz līdz tam laikam, kad būsiet izlasījuši un noklausījušies to, kas atrodams mājaslapā www.Loporto.com

Ja angļu valoda sagādā grūtības - īsumā runa ir par cilvēkiem ar krasi atšķirīgu (no vairākuma) domāšanas tipu, ko Garets Loporto nosaucis par DaVinči tipu. Tādu visā pasaulē esot ap 5%. TIPISKAS pazīmes ir ADD un ADHD (uzmanības deficīts un hiperaktivitāte), nespēja noturēt uzmanību garlaicīgās nodarbēs (!) un paaugstināta emocionalitāte. Ja vecāki un apkārtējā sabiedrība šos cilvēkus nesalauž un prot ievirzīt pareizajā gultnē, viņi visbiežāk kļūst slaveni. Jā, lielākā daļa no pasaules slavenībām (ieskaitot, piemēram, Bilu Geitsu un kompānijas "Apple" dibinātāju Stīvu Džobsu) pieder pie šī tipa.

DaVinči iedala divos tipos.
Alfa-tips (pēc dominējošā smadzeņu ritma) - sportisti, ugunsdzēsēji, karotāji, izgudrotāji u.c. Arī izcili biznesmeņi, kā Brensons.
Teta-tips - t.s. "indigo" - diži folosofi, reliģiski līderi, dziednieki, ekstrasensi, mākslinieki, u.c.

Viņi visi ir buntavnieki, novecojušo sabiedrības normu grāvēji un jaunu ceļu lauzēji. Ja spēj izdzīvot sabiedrībā.

Ja sabiedrība - sākot ar vecākiem - viņus mēģina padarīt "tādus, kā visi", tiek ņemts palīgā ritalīns, pēcāk varbūt arī klonazepams un dažādas nepatīkamas psiholoģiskas metodes ("ko tu no sevis iedomājies!", "pārgudrītis!", utt.), no viņiem iznāk "izcili" pašnāvnieki, depresijas slimnieki vai pat noziedznieki.

Pirmais solis, kas šiem cilvēkiem darāms - saprast, ka tas, ko visu laiku uzskatījuši par savu trūkumu, "nenormālumu", patiesībā ir pats vērtīgākais, kas vinos ir! Pieņemt sevi un pārstāt censties būt tādam, "kā visi".

Vēlreiz - ieskatieties augšminētajā mājaslapā, vai pēc nedēļas-divām mūsu pašu vietējā www.Dzivotprieks.lv

Guntis Veiskats

* * * * * *
Ļaujiet sev bût laimîgiem.
Re: Kas ar mani notiek?
12.09.2009 11:46
Baltais Minka Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Pirmais solis, kas šiem cilvēkiem darāms -
> saprast, ka tas, ko visu laiku uzskatījuši par
> savu trūkumu, "nenormālumu", patiesībā ir pats
> vērtīgākais, kas vinos ir! Pieņemt sevi un
> pārstāt censties būt tādam, "kā visi".
>

Paldies, šis man nu jau kādu laiku ir aktuāli! :) (Es gan nesaku, ka man ir tādas izpausmes kā šīs ziņas autoram)
Smaida
Re: Kas ar mani notiek?
22.09.2009 03:35
Jautājuma autors nav uzrakstījis, vai viņš smēķē. (varbūt vēl ko citu lieto?)... Domāju, ka tā var būt nikotīna un tml. ietekme..
Par to spiedošo sajūtu uz smadzenēm un citplanētiešiem varu teikt, ka man jaunībā bija tieši tā pat.. es daudz smēķēju, maz ēdu, maz atpūtos, pārsvarā tikai zubrījos... Tāpat nevarēju nosēdēt stundās un koncentrēties..Izejot ārā, likās, ka ka koki atdzīvojas un nāk man virsū. Pēc tam saslimu ar depresiju... Izārstējos tikai tad, kad atmetu smēķēšanu.
Smaida
Re: Kas ar mani notiek?
22.09.2009 03:36
jā, un vēl atcerējos, ka man arī pa naktīm bija tāda sajūta, it kā aiz loga būtu citplanētieši... , nu tāda baiļu sajūta.... :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 3?
Ziņa: