Draugs un alkohols

Aizsāka Samis 

Draugs un alkohols
08.12.2009 17:30
Lugums pec palidzibas. Nu ne tads izmisigais, bet lugums tapat :) Lieta sekojosa. Dzivoju kopa ar draugu, vinam 34. Tapat ir iekrajusas dzersanas problemas. Iespejams, ka kads to klasificetu ari ar alkaholismu. Pats protams, to neatzist :) Nedzer jau katru dienu. Citreiz pa vakariem kadus 4 alinus izdzer, bet tas ir darba dienas vakaros. Pienak magiskas brivdienas, nu tad ir izslapis un triepj...stundas garuma, jo ilgak vins nav spejigs izvilkt, tapec, ka atluzt. Dzer vins atri, bremzet sevi nemak, piedzeras kosmiska atruma ta ka filma zud. Problema sekojosa. Pedeja laika esmu noverojusi, ka dzersanas laika vinam paradas reali atminas un uztveres traucejumi. Saprotu to, ka tas alkahols jau nav nekads dzivibas eleiksirs un dara pari smadzenem. Bet par cik es saprotu, ka sobrid es to savu virieti pie narkologa neaizvilksu, jo vins pats negrib, varbut ir kadi ieteikumi smadzenu darbibas uzlabosanai? Kadi vitamini, ginko savienojumi utt? Negribas jau, lai tas mans viriskis galigi pratu nodzer. Var jau but, ka es ta ar humoru, bet savadak jau es te lidz ar vinu nodzersos :) Ta jau visa kopuma cilveks gudrs, ikdiena nav ne agresivs ne ka. Viss ir kartiba, tikai problema ir ta kosmiski atra piedzersanas un atminas traucejumi.



Edited 1 time(s). Last edit at 04.02.2010 13:39 by puce.
Re: Draugs un alkahols
08.12.2009 17:58
...viss ir kaartiibaa... nekas jums tur nav kaartiibaa... un nekaadi atminjas uzlaboshanas prepi tur neliidzees...
Zvani sheit, tur Tev palidzes!!

Straupes narkoloģiskā slimnīca
Lielstraupes pils, Straupe, Straupes pagasts, Pargaujas novads, Latvija, LV-4152
tel
(+371) 64132387
mad uzjautrinās
Re: Draugs un alkahols
09.12.2009 16:04
...mhm...sunītim jau palīdzēja palikt bez kājiņām...
Re: Draugs un alkahols
22.01.2010 19:42
Man kaa viirietim ir ko piebilst, Tavam viirietim ir jaarsteejas, tieshi taapat kaa man. Jo arii es dzeru (bezbozjna) saprotu ka nav labi,bet nevaru apstaaties. Seezju pie datora netaa un dzeru.Esmu Anglijaa un tapeec netieku pie latvju aarstiem, anglijas psihologi nepaliidz, staasta ka pats varot apstaaties,bet es to nevaru. Kaa saaku 3-4 dienas dazjreiz vairaak, darbaa probleemas, shodien ceturtaa diena, gribu beigt, nezinu kaa to izdariit...
Re: Draugs un alkahols
22.01.2010 19:52
Cilveeks prasa peec paliidziibas, a tu ar savu suniiti bez kaajinjaam, skaties ka pasham kaajas paliek klaat,atvainojos kas saprot.
varbut palidzes
Re: Draugs un alkahols
22.01.2010 21:14
džekam, kurš neatzīst savu problēmu nāksies padomāt, kad būs aknu ciroze vai kas tāds. tur nekādi vitamīni nepalīdzēs. vienkārši vajag apjaust savu problēmu un risināt.

a par dzeršanu tāpat - daļēji tas ir tieši dzeršanas (jebkāda šķidruma) pieradums. pamēģini vienkārši dzert ūdeni vai sulu vai jebko citu. turi pudeli sev klāt un dzer kad vien gribas. principā tā ir pašdisciplīna. visiem jau patīk iedzert, es jau ar neatteiktos katru vakaru izmaukt pāris aliņus, bet kaut kā atturu sevi no šīs domas un nejūtos tāpēc sliktāk.
Re: Draugs un alkahols
04.02.2010 12:14
man ari gribas iedzert! Bet pie ta mes ari paliekam.. pie gribeeshanas..
mad uzjautrinās
Re: Draugs un alkahols
05.02.2010 16:18
..dirsējam, kurš sēž netā un nevar atrast palīdzību..laikam normix...jebkurš kodējs sakuma periodā nav slimnieks, bet vienkārši losis, kurš negrib apstāties...un ja vēl sēž netā!!!...tātad mazliet apjēgas jau nu vajadzētu būt...slimnieki...:)
Laimīgais
Re: Draugs un alkohols
16.03.2010 21:09
Minesotas programma domāta cilvēkiem, kas nespēj apzināties savas atkarības problēmas. 28 dienas grupu terapiju un citu aktivitāšu rezultātā panāk, ka atkarīgais sāk atzīt savas problēmas un protams, tiek parādīts atveseļošanās ceļš - kas jādara, lai turpmāk dzīvotu skaidrā. Man palīdzēja. Biju tādā programmā pirms 9 gadiem.
Tagad ir labs moments meklēt palīdzību šādā programmā, jo ārstēšanās izdevumus apmaksā valsts, bet ja ir maznodrošinātā iedzīvotāja statuss, tad valsts sedz arī pacienta iemaksu, uzturēšanās un ēdināšanas izdevumus.
Divās valsts programmās Rīgā Tvaika ielā un Jelgavā Ģintermuižā ir nelielas rindas, bet privātajā programmā Akrona 12 vakar vēl rindas nebija. Tā atrodas Rīgā, Vecmīlgrāvja slimnīcā. Tālr. 67586524
Cilvēki bieži jauc ārstēšanu un detoksikāciju. Tas, ka cilvēkam ielaiž vēnā dažas pudeles fizioloģisko šķīdumu, nevarētu uzskatīt par ārstēšanu, bet dzeršanas pārtraukšanu vai paģiru likvidēšanu. Problēma jau paliek.
Ir vēl dažas metodes - kodēšana, torpēdas ievadīšana, ampulas iešūšana un līdzīgi. Diemžēl šīs metodes nedarbojās ilgtermiņā, jo darbības pamatā ir pacienta iebiedēšana, ka iedzeršanas gadījumā nomirs. Vēlme dzert paliek, un parasti, agri vai vēlu alkoholiķis saprot, ka ir piemānīts un dzeršana atsākās ar jaunu sparu.
Zāles arī nav izdomātas bet ir ļoti daudz gudrinieku, kas vēlas uz šo slimnieku rēķina iedzīvoties.
Nepazīstu nevienu alkoholiķi, kurš būtu iemācījies normāli dzert, toties pazīstu ļoti daudz tādu, kas iemācījušies dzīvot pilnvērtīgu dzīvi nedzerot.
Vari ieskatīties Tīmeklī www.aa.org.lv
Pēters
Re: Draugs un alkohols
26.04.2010 22:07
Nesen parādījusies mājas lapa, kurā ir arī daudzas pašpalīdzības grupu adreses
http://www.akrona12.lv/
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 18?
Ziņa: