AD lietotājiem - nē!

Aizsāka Vai ir? 

Vai ir?
AD lietotājiem - nē!
07.02.2010 15:54
Vai ir kāds ārsts (ne obligāti psihiatrs), kurš nosoda AD lietošanu un pielīdzina to narkomānijai?
Re: AD lietotājiem - nē!
07.02.2010 16:00
Gan jau ka ir...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
!
Re: AD lietotājiem - nē!
07.02.2010 17:31
Nu tad iepazīstini ar tādu!
mākonītis
Re: AD lietotājiem - nē!
07.02.2010 17:38
droši vien man bijušais,kurš sākumā dala ad un pēc tam dod mājienu,ka tu esi narkomāns. pff >.< ,jo lūk pie tām pierodi.jā ir man arī tā bijis dzīvē..
mākonītis
Re: AD lietotājiem - nē!
07.02.2010 17:42
iespējams tādu ārstu kā man bija ir ne mazums. tā lūk...
mad smīkņādams
Re: AD lietotājiem - nē!
07.02.2010 20:03
...problēma tāda, ka iesvaidītajiem iestellētas smadzenes tajā virzienā, ka viss, kas ir legāls, ir pieņemams...jā, kad kāds no viņiem redz, ka labticīgais rij ripas saujām, tad kaut kāda spirināšanās no vinu puses notiek - jūs lietojat par daudz utt, utt...un izraksta vienalga, tikai cieši piekodinādams - tikai nelietojie par daudz...

...bet tādu, kuri apjēdz, pa to vidu ir...gan nedaudz, bet ir...
Re: AD lietotājiem - nē!
07.02.2010 22:10
...ārsts, kurš nosodītu AD lietotājus kā narkomānus, nevar būt profesionāls ārsts... jo AD, tāpat kā citām zālēm, ir savas indikācijas... un ārsts nu gan nedŗikst būt tas, kurš ārstē ar "Tu jau asimulants", "sanjemtie snevari, vai" metodi... ja labaak no taa nevienam nekljuust... ja nosoda ko vienu, ir jaapiedaavaa alternatiiva...
mākonītis
Re: AD lietotājiem - nē!
07.02.2010 23:07
mans ārsts tāds bija,vispirms viņš deva ad,un pēc tam deva mājienus vienkārši,ka esmu narkomāne,un maniem vecākiem stāstīja,ka esmu vienkārši slinka utt.utt.es domāju,ka lielākoties šiem ārstiem,kas izraksta anti depresantus pa labi un pa kreisi,interesē tikai nauda.kā "mad smīkņādams" rakstīja viņa sāk uztraukties utt,bet viņi izraksta,jo viņiem nerūp pacientu veselība kopumā. viņus interesē tikai nauda.tas ir vienīgais iemesls,kāpēc viņi šis zāles vēl izraksta.protams pateicoties savai bēdīgajai pieredzei es tomēr ticu,ka pasaulē ir labi psihiatri, bet tos var saskaitīt uz pirkstu galiem.
Re: AD lietotājiem - nē!
07.02.2010 23:21
...diez kaada vinjai tiek no Tavas AD eeshanas... par smiiknjaashanu un paareejo- lielu dalju muusu uztveres sastaada pasha domas un priekshstati, ne objektiiva otras puses reakcija, jo iipashi depresijas u.c. staavoklii, taa ka...
Re: AD lietotājiem - nē!
07.02.2010 23:26
Nav šaubu, ka AD ir nopietna farmācijas biznesa sastāvdaļa un pietiekama daļa līdzekļu tiek novirzita gan universitāšu mācībspēku "atbalstīsanai" gan likumu "pilnveidošanai"...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: AD lietotājiem - nē!
07.02.2010 23:42
.... :) diez kurš likums nosaka AD lietošanu... LV vispār nav nekādu vadlīniju...
Re: AD lietotājiem - nē!
08.02.2010 00:35
Nu nevajag jau to tik burtiski saprast. Runa ir tendencēm kas valda tajā jomā...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: AD lietotājiem - nē!
08.02.2010 10:45
es domāju, ka cenas ir nepamatoti augstas un ka tās tādas zināmā mērā ir ku! minēto iemeslu dēļ. bet psihiatriem kongresus vajag, mācības vajag... nav diezin kas, ja psihiatrs cep barbiturātus un citas vecās zāles. bet tā notiek. un AD ir labs bizness tāpēc, ka ļaudis zāles pieprasa. it sevišķi, ja cilvēks nezina, ko dzīvē mainīt vai kā to izdarīt. vai nevar saņemties. otra alternatīva ir sadzīves alkoholisms. tagad liela daļa šitā ārstējas. un tas ir cienījamāk? ja cilvēks, piemēram, nevar aizmigt un visas alternatīvas ir izmēģinātas, viņš šā vai tā meklēs kādu vielu.

no otras puses, iztikt bez viņām viens otrs nevar, un tur neko nevar darīt, jo zāles palīdz dzīvot, it bieži — izdzīvot. nopelnīt, sevi uzturēt. viens otrs nedzer zāles, bet sēž ģimenei uz kakla vai terorizē visu pasauli.

narkomāns, ne-narkomāns... atkarīga domāšana vada gan uz zālēm, gan narkotikām (tas nav nekas jauns!), bet zāles tā neiznīcina cilvēku. un ko gan citu ārsts lai dara, ja cilvēks bez zālēm nevar, bet neko nedara ar sevi vai dara pārāk gausi? protams, ka viņš atgādina — tai nevajadzētu būt izejai uz mūžu. ja zāles lieto pārāk ilgi, ar laiku rodas nespēja tikt galā krīzes situācijās bez ripām. tas tā ir pilnīgi noteikti. un to ārsti zina. ja ārsts brīdina, tad ir slikti. ja nebrīdina arī. es savukārt esmu nikna par pēdējo pieeju. un tā ir daudz izplatītāka: vai cik mēs slimiņi... it sevišķi psihiatru vidū.

ja psihiatrs saka kaut ko tādu vecākiem (kā minējis mākonītis), es pie tāda vairāk neietu. jebkurš depresijā vai citās līdzīgās problēmās ir "slinks". mazums dumju cilvēku pasaulē. gan jau arī kāds psihiatrs. lai gan daži grib dzīvot ar veco domāšanu un vienlaicīgi justies labi... un tad var sekot arī kāds bargāks vārds.

man domas nemainīgas, ka Latvijā ir tikai daži psihiatri privātpraksēs bez līgumattiecībām ar valsti, pie kuriem ir jēga iet. un sazin cik lēti viņi nav. tas ir viņu bizness, viņu darbs. es strādādama arī lielā mērā domāju par peļņu; tur neko nosodāmu neredzu. par kādu pasaules glābšanu gan domā cilvēks, kurš tagad, piemēram, meklē darbu? turklāt par labu servisu ir jāmaksā.

privātpraksē taču nevienu aiz kājas iekšā nerauj. ja grib, var iet pie ne-merkantīla valsts psihiatra. viss par velti, vēl zāles ar atlaidi, piemeklēs diagnozīti, kādu šizofrēniju, piemēram, lai atlaide lielāka. un uz šizofrēnijas diagnozes tiešām pie mums vien otrs sēž tāpēc, ka nav spējis neko sevī mainīt, bet patiesībā ir tikai depresiija. un tad nu ir laimīgi nozāļojies.

ja psihiatri nosodītu AD lietošanu, viņi pārtrauktu būt psihiatri. jebkurā gadījumā psihiatrs raksta receptes. ko gan kāds gribēja no viņa sgaidīt? psihiatrija ir tradicionālās medicīnas nozare, kas visam pieiet bioloģiski. tiesa, arī tam, kam nevajadzētu. bet tad nevajag pie psihiatra iet. psihiatrs ne vienmēr ir mācījies psihoterapiju, lai palīdzētu citādi. turklāt ir tādi traucējumi (vai tik smagi), kad cilvēks nav spējīgs sevī ieskatīties un kādu brīdi ir par švaku, lai kaut ko mainītu. un tad būtu jānoliedz AD kā suga? manuprāt, muļķības.

turklāt neviens psihiatrs (vai jebkurš zāles rakstošs doks) uz pasaules nav vainīgs, ka kāds ir tur, kur ir. un katrs pats sev izvēlas palīdzības formas.



Edited 3 time(s). Last edit at 08.02.2010 11:42 by Runcene.
Re: AD lietotājiem - nē!
19.02.2010 22:24
Nav gan dzirdēts par tādiem ārstiem, bet AD jau tagad modes lieta un vislielākā peļņa priekš farmācijas kompānijām. Lielās korporācijas kontrolē visu, ieskaitot mēdijus, kuri veido mūsdienu cilvēku priekšstatus un pasaules uztveri.

Noņemt nost no AD atkarības arī ir samērā viegli, tātad kur problēma? Bet ja pēc kāda laika, piemēram, atklāsies, ka šitās vielas pamatīgi bojā smadzenes- ta gan būs jautrība vaļā. Bet ar lielu piķi visu jau var pieklusināt
Re: AD lietotājiem - nē!
20.02.2010 11:31
...ir, ir tādi ārsti, diemžēl... lai vai kā- Tavas sūdzības, existential fool, citā tēma, bojā smadzenes ne mazāk...
Re: AD lietotājiem - nē!
20.02.2010 13:17
var nelietot zāles, pad.... visu dzīvi un no pļūtenēm neizkāpt. var lietot visu laiku un neko sevī nemainīt. bet šitās revolūcijas ar kategorisku "par" vai "pret" kā akmenī iecirstu principu jau vien rāda, ka kaut kas ir sevī jāmaina.

psihiatrija ir ļoti iestagnējusi, salīdzinot ar pārējo medicīnu, bet neba nu tas par visiem ārstiem sakāms.

kāda zināma sociālā darbiniece spiesta nodarboties ar sievieti, kas savu bērnu nespēj pabarot un palaist skolā depresijas dēļ, bet viņa taču neiešot indēties... nez, kurš te gribētu būt tā bērna vietā. tagad ģimenes ārsts, māsa, skolotāja, sociālā darbiniece nodarbojas ar motivēšanu ārstēšanas procesam... ja nebūs rezultātu, tad pēc laika māte bļaus, ka sliktā valsts viņai atņēma bērnu...
mākonītis
Re: AD lietotājiem - nē!
20.02.2010 13:25
ne vienmēr,runcene,zāles tiek dotas "depresijas" dēļ,ne vienmēr,lielākoties tas ir peļņas avots tās tiek dotas arī tiem kam tās nepavisam nav bijis vajadzības.. par to mēs te rakstām.un tā tomēr ir taisnība
Re: AD lietotājiem - nē!
20.02.2010 13:47
Bez depresijas ir kaudzēm citu kaišu, nav precīzi runa par to. un pastāsti man, mākonīti, kā man varētu kaut ko "iedot", ja man to nevajag? Tev ir kaut kas "iebarots"? kaut kas ar varu injicēts?

Psihiatri vienmēr taujā, kā ir ar iespējām zāles nopirkt. ja cilvēks nevar, tad doks kaut ko palīdz izdomāt. farmācijas kompānijas uzliek tādu cenu, kādu grib, tas tiesa, bet zāles ļoti daudzos gadījumos apmaksā valsts, tāpat kā citas kompensējamās.
mākonītis
Re: AD lietotājiem - nē!
20.02.2010 14:01
runcene,beidz dzīvot pasakā,šajā dzīvē nekas nav par brīvu,tāpat arī valsts tik viegli zāles neapmaksā.vismaz manā gadījumā tā nebija. es maksāju gan par apmeklēju,gan par zālēm un neviens man neko neapmaksāja,arī valsts poliklīnikās nav par brīvu tur jāmaksā 5ls.,nu nav nekāda pasaka šī zeme,kur kaut kas tie dots par brīvu (kā teicienā : tikai siers peļu slazdā ir par brīvu),turklāt ne visiem gribas doties uz šo pshiatrisko slimnīcu pie ārsta,ne tur vide,ne kas, kā var iebarot? vienkārši izdomājot diagnozi un tad izrakstot. katrā ziņā es negribu ar tevi strīdēties.katram savi uzskati.tikai : nauda ir nauda,lai cik liela tā arī nebūtu .
Re: AD lietotājiem - nē!
20.02.2010 14:08
...karteejaa saaga, kad vesels maakoniits pie aarsta gaaja un shamo nogjipteet megjinaaja?... jebshu tomeer kaada liga bija?...

Ir diagnozes, kuru gadiijumaa pienaakas kompenseejamie medikamenti, un ir, kuru gadiijumaa nepienaakas.
mākonītis
Re: AD lietotājiem - nē!
20.02.2010 14:11
ak beidz vienreiz "..." ,ne tu mani pazīsti,ne vēl ko.tāpēc neraksti to ko nezini labi?un ja jau gāja tad bija vai ne tā?nevajag rakstīt par mani to ko tu nemaz nezini,tāpat kā es to nedaru ar tevi.
Re: AD lietotājiem - nē!
20.02.2010 14:13
...opredljeljisj... vai ta bija taa vaina vai tomeer tikai izdomaaja diagnozi, lai zaales par brangu naudu ieskapeetu...
Re: AD lietotājiem - nē!
20.02.2010 14:32
Tās zāles tirgū ir tikai biznesa dēļ. Mūsdienās viss ir kāposta dēļ. Farmācijas firmas mēģina izgudrot jaunas zāļu formulas nejau lai kādam tur baigi palīdzētu, bet lai norautu džekpotu! Un tas ir mērāms miljardos. Pietiek tik izgudrot jaunu "Cipralex" vai ko līdzīgu un izmanīgi iegrūst to produktu tirgū.

Bet lai vai kā- tā ķīmija tomēr palīdz...
Re: AD lietotājiem - nē!
20.02.2010 14:38
...un maizi razho, ne jau lai pelniitu, tik lai seerdienjus pabarotu... tie, kas tieshaam straadaa pie taas izgudroshanas, tie reti par naudu domaa... bet nauda tam procesam vajadziiga... un liela... taadeelj ir citi, kas biida naudas atrashanas un peec tam pelnjas guushanas procesus...
Re: AD lietotājiem - nē!
20.02.2010 14:45
tā vinš i
Re: AD lietotājiem - nē!
20.02.2010 14:49
Bet tas farmācijas bizness izskatās diezgan netīrs. Peļņa tomēr ir pārāk liela
Re: AD lietotājiem - nē!
20.02.2010 16:49
mākonīti, kāpēc tad Tu ej pie tā merkantīkā psihiatra? valsts psihiatrija, protams, nav nekāda rožu leja, bet vai tad Tu gribēji labu servisu par velti? zobārsts arī par velti sēž? Tava mamma par velti strādā? veikalos kaut ko par velti dod?

kādā es sapņu pasaulē, smieklīgi, es psihiatriju no mācību laikiem zinu. man neviens neko jaunu nevar pateikt. turklāt ambulatori valsts psihiatri pieņem ne tikai slimnīcā, bet arī citās vietās (vēl 2 Rīgā) pilnīgi par brīvu...

bet ja šitāds aizdomīgums un vajāšanas mānija kā Tev, tad labāk pie valsts psihiatra točna neiet, norausi F 20 pēc pilnas programmas.

un tad pastāsti, kurš doks Tevi indēja? vai kādu Tavu paziņu, ja jau tik gudra esi... prasi valstij, kāpēc Tev par zālēm jāmaksā. tagad daudziem patīk teiciens: stulbā valsts man nedod...

Tu palasi savus postus, visu laiku Tev visi kaut ko ir izdarījuši. studēt nevarēji, jo kursabiedri šķībi skatās...
Re: AD lietotājiem - nē!
20.02.2010 18:06
reku var paskatīties, cik patiesībā maksā kompensējamās zāles. ir skaidrs, ka psihiatrijai tās ir salīdzinoši lētas. pat ļoti.

http://www.vnc.gov.lv/files/VNC_lidzeklu_izlietojums_kom_med_pa_diagnozem_2009_gads.xls
Re: AD lietotājiem - nē!
20.02.2010 18:24
http://eogli.org/скачать-Лекарства-История-всероссийского-обмана-2010--SATRip--(63980).html

...hmm..tas pats notiek visur...
Re: AD lietotājiem - nē!
20.02.2010 19:31
...links kā vienmēr tendenciozs... jo patiesība ir kaut kur pa vidu...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 13?
Ziņa: