Depresija

Aizsāka Izmis... 

Depresija
26.02.2010 09:53
Ko darit depresijas laika, kad cilveks ir nekam nederigs un vinu vaja neveiksmes?
mākonītis
Re: Depresija
26.02.2010 09:59
vispār man tā arī ir bijis.. nu aizej pie psihiatra,vai arī kaut kā citādi,ka vien tev īsta depresija,tu arī kaut ko dari vai esi mājās?
Re: Depresija
26.02.2010 12:52
Jaizmegina ta Ievas akcija, kaut gan tur psihiatru laikam nav. Pie valsts psihiatriem bails iet, jo tik dzirdu par to registru. Starp citu, ja esmu agrak nemis pie gimenes arsta nosutijumu pie psihiatra, tas ari jau var ietekmet nakotni? Ja, ja, tad jau vairs nav ko un iesu pie valsts psihiatra, jo privato nevaru atlauties. Depresija ir un smaga. Lasu dazadas gramatas, meginu izprast kapec man ta un reakcija tada, bet tur ari apstajos, ka zinat zinu, bet ko, lai dara, lai mainitu ko, ka ta pielietot? To laikam tik ar specialistu.
mākonītis
Re: Depresija
26.02.2010 12:57
paskaties uzmanīgi "Ievas"akcijā,iespējams tur daži ir arī ar psihiatra,ārsta izglītību.ir psihoterapeiti kuri ir arī ar psihiatra izglītību,iespējams. es nedomāju,ka varētu,tu agrāk biji privāti pie psihiatra vai valsts?
Re: Depresija
26.02.2010 13:02
Principā jau no ģimenes ārsta nekādu norīkojumu nevajag, varēji iet tāpat... jārēķinās gan, ka zāles būs jāpērk.

man nešķiet īsti korekta šī uzskaites sistēma, kamēr cilvēks neko krimināli sodāmu nav sastrādājis, bet tāda nu diemžēl ir kārtība, it kā tiek uzspiests, ka esi uzraugāms. Bet daudzas lietas pasaulē ir ne visai taisnīgas un patīkamas. Viens otrs (varbūt daudzi) būtu sen miruši, ja nebūtu pie psihiatra gājuši... es ticu, ka ir tikai viena dzīve, tāpēc štrunts par visiem reģistriem. nav katram jāstāsta, tālākais atkarīgs no Tevis paša.

ja ir ļoti liela depresija, psihoterapija švaki strādā, jo cilvēks nespēj ielūkoties sevī, turklāt atvieglojums arī ne vienmēr tik ātri nāk. tāpēc ir situācijas, kad cilvēks tikai eksistē, ja zāles nedzer...
Re: Depresija
26.02.2010 13:05
! es zinu, kas tu esi un tevi jau neuztveru neka, labak pieversies savai veselibai, jo ta ari pieklibo.

Agrak biju privati. Bet vairs nevaru atlauties. Piemeram, ja taja Ievas akcija ir kads psihiatrs, tad aizejot to vienu reizi, vai pec vienas vizites varetu man objektivi izrakstit kadus medikamentus? Es apzinos, ka tie jau nepieciesami, jo parak viss ilgi. Zinu, ka labak butu terapija, bet nevaru to atlauties, tapec domaju vismaz ko. Agrak ari dzeru antidepresantus.
Re: Depresija
26.02.2010 13:08
Psihiatrs tur, šķiet, kāds bija, bet nu nezinu gan, vai viņi raksta zāles. Tā ne vienmēr notiek. Turklāt 1 mēnesi dzert nav jēgas. Ko darīsi pēc tam? Izdomā sev optimālāko variantu. ja ej pie valsts doka, tad jārēķinās vismaz ar (tā te rakstīja) ar Ls 10 mēnesī par lētāko antidepresantu..
Re: Depresija
26.02.2010 13:10
Man agrak, kad gaju pie psihiatra/psihoterapeita, tad sakuma ar bija ta, ka nespeju lidzvertigi stradat terapija, neaizgaja lidz manam pratam ka to visu pielietot un mainit, ko man terapeits megina pateikt. Beigas nonaca lidz tam, ka man terapeits pateica, ka vins man nevar palidzet vairs, un ka varbut, lai apdomaju paarsteties Tvaika iela. Tas, ja godigi likas par traku, jo nu nebija tik arpratigi, vienkarsi laikam sakuma vajadzeja padzert zales un tad sakt terapiju, ne? Neteiksu, ka galigi sliktak man bija, kamer gaju pie ta specialista, bet beigas, kad partraucu (pec vina iniciativas), situacija saasinajas, tad meginaju samierinaties un dzivot, bet reku esmu tomer bedre un tik visu so laiku rapos pa bedres sienam un netieku ara. Varbut un trapijas metode nebija ista? Kaut gan kognitiva ir ok depresija?
mākonītis
Re: Depresija
26.02.2010 13:13
cilvēki,kam ir liela depresija vispirms ir jāsāk ar zālēm un pēc tam,lai ietu ātrāk un nerastos atkarība,pielieto psihoterapiju,turklāt tad rezultāts ir ātrāks to taču zina jebkurš..
Re: Depresija
26.02.2010 13:15
Runcene, tu jau nezini konkreti, kurs no viniem tur bija tas psihiatrs, visus google izskatit!? Pec tam, iespejams aizietu, ja par traku dargi nenem, pa menesi ls 10-15 varu piekrat, bet vispar privatie psihiatri piekopj sadu lietu, ka pie viniem var nakt tikai zales izrakstit? Un taja reize aprunaties? Par valsts psihiatriem es nespeju sanemties aiziet jau gadu, bails man no ta visas registresanas, es uz to esmu bailiga, nekur nepatik atstat par sevi zinu. Bet, varbut un sanemtos, es nez.
Re: Depresija
26.02.2010 13:18
man šķiet nepieņemami, ka Tevi izmeta no programmas un piedāvāja Tvaika ielu. no jaunajiem AD paliek labi dažu dienu laikā. ja jau līdz tam nodzīvo ar visu depresiju, tad jau tās dažas dienas arī var izturēt un turpināt psihoterapiju, tāpēc jau nav jāmetas slimnīcā un caurām dienām jāskatās uz ļaudīm, kas ar sevi runā un dara visādas dīvainas lietas. ja nu vienīgi galīgi nav ko ēst utt.

manā uztverē slimnīca (ja vien tā nav 20. depresijas nodaļa vai neirožu stacionārs) neko īpašu nevar dot, tikai barot negatīvas sajūtas,
Re: Depresija
26.02.2010 13:18
Ka nu parasts cilveks nesaistits ar psihiatriju, zinu kas un kada kartiba? Pirms tam vispar neko nesapratu no ta visa. Man tas bija paraleli uzreiz, ka saku dzert ta terapija uzreiz, bet varbut vajadzeja uzgaidit.
mākonītis
Re: Depresija
26.02.2010 13:18
pie privātiem tu maksāsi vēl par apmeklējumu papildus. turklāt tas tev būs diezgan dārgi zinu to pati pēc savas pieredzes. tāpat zāles bez apmeklējuma maksas tev neviens izrakstīt neies.. runcene,lētākais anti depresants maksā Ls 8,00 ne L10..
Re: Depresija
26.02.2010 13:20
es te biju iemetusi Sandras Pūces telefonu iepriekšējās tēmās, pamēģini viņu varbūt.... viņas gan nav tajā akcijā. kurš tur zāles raksta, to es nezinu. es zinu vismaz divus psihoterapeitus, kam ir psihiatra sertifikāts, bet kuri zāles neraksta. tā notiek diezgan bieži.
Re: Depresija
26.02.2010 13:24
autorei

ja Tu netaisies kosmosā braukt, tad nez vai Tev jel no kā bīties... bet nu rīkojies, kā gribi. es neietu pie valsts psihiatra tikai tāpēc, ka viņiem ir baisi maz laika vienam cilvēkam, ja vien varētu maksāt... bezizejā ietu. ārsti tur ir ok.

mākonīti

kurš AD maksā Ls 8?



Edited 1 time(s). Last edit at 26.02.2010 13:25 by Runcene.
Re: Depresija
26.02.2010 13:25
Ta nu arsts ar mani rikojas. Ok negaja man iespejams tik atri ar rezultatiem, bet nu...Pec tam es vinam zvaniju un prasiju, ko tad man darit tagad, bet vins tik ieteica kadu citu specialistu, bet ta ka es jau ar vinu biju izrunajusi tik daudz un parcietusi terapijas laika, ka atkal no jauna sakt man nebija speka. Es dzeru to Cipralex, dargs ar bija, bet nezinu, bija kas labak vai ne, es sobrid pat nespeju saprast, ari tad nesapratu, dzeru visu vasaru man liekas. Uz to specialistu sliktu domu neturu, iespejams daudziem ir lidzejis, bet katra zina varbut tas nebija "manejais", ta ari gadas, man liekas.
Re: Depresija
26.02.2010 13:28
bet tā jau nav nekāda traģēdija mainīt specu, kāpēc ne? varbūt tiešām kaut kas nerīmējās, man tikai šķiet dīvaini, ka ieteica slimnīcu, jo var taču tāpat zāles dzert.
Re: Depresija
26.02.2010 13:30
Ne, es jau domaju pie privata psihiatra, piemeram, vienreiz menesi vai pec ta perioda, kad japerk atkal tas zales. Menesi vienam apmeklejumam un zalem es sakratu, domajams. Domaju vai sadu taktiku kads privatas psihiatrs piekopj? Man agrak pie iepriekseja specialista, bija vienreiz tada situacija, ka beidzas man tabletes un bija japerk, bet lidz vizitei bija 5 dienas, tapec pazvaniju, pateicu un vins man teica, ka varot atbraukt un vins man iedos recepti, nemaksajot neko. Protams, mums bija izstradata ta vizisu programma jau uz prieksu un bija dross, ka nauda bus, atceros jau taja specialista ari daudzas pozitivas ipasibas, zel, ka tomer tur ta viss beidzas, butu varbut un viss ok, jo tad vareju maksat, man vel finasiali draudzene palidzeja.
mākonītis
Re: Depresija
26.02.2010 13:31
runcene: paroxetin actavis...
Re: Depresija
26.02.2010 13:34
Mainit specialistu man vairs nebija speka, atkal visu to parciest terapijas laika, kamer tu visu iztasti un kad sakas tas viss, mums jau bija talu tas viss, tik peksni tas partruka. Un tad man likas, ka esmu bezcerigs gadijums, ja man pat labs specialists nespeja palidzet.
Re: Depresija
26.02.2010 13:35
Gudrais, ko tu vispar tad te dari, ja reiz esi tads mums normals? Tiesam divaini laudis.
Re: Depresija
26.02.2010 13:37
Mākonīt, vari atšifrēt?
mākonītis
Re: Depresija
26.02.2010 13:38
ko?varbūt tev nevajag uzreiz terapiju.. vienkārši ej uzreiz pie psihiatra.. vēlāk,kad varēsi atļauties ņemsi terapeitu,,
Re: Depresija
26.02.2010 13:39
Izmis...

bet vai tad Tu nevari iet pie tā paša, lai viņš vnk zāles izraksta? pasaki, ka ir tā, kā tagad, un miers.
Re: Depresija
26.02.2010 13:49
Saproti, es par to esmu domajusi, jo nu vinam jau ir mana ta teikt "slimibas vesture", bet man bails pie vina iet. Mākonīt, man jau ir tada doma, ka sakuma vismaz tikai pie psihiatra, bet jautajums vai privatie psihiatri piekopj tadu taktiku, ka es naku nez, piemeram, vienreiz menesi uz to viziti, mes parunajam ko un izraksta? To vel varetu atlauties. Vispar varetu piezvanit kadam specam pajautat...Tam ieprieksejam man bails, jo reiz jau "atsuva". Un ko tagad? Zinas vins ko labak, kadus citus medikamentus?
mākonītis
Re: Depresija
26.02.2010 13:52
es tavā vietā meklētu citu,labāku speciālistu,vispār tā jau arī ir ar privātiem psihiatriem,tu ej vienreiz mēnesī,viņš tev izraksta zāles un viss. vairāk jau psihiatru arī nevajag,kā vienreiz mēnesī
Re: Depresija
26.02.2010 13:55
ja ir labi no zālēm un ja tās palīdz, tad nevienu psihiatru vairāk nevajag — tikai 1x mēn. tie, kas ir arī psihoterapeiti, var piedāvāt psihoterapiju, bet var taču pateikt, ka nevari atļauties. ja negribi to pašu, tad meklē citu, vienu jau es minēju, ļoti jauka un zinoša.
Re: Depresija
26.02.2010 14:32
Tad ta un darisu, meklesu kadu psihiatru, zvanisu un tad jau sarunas ko domaju.
Re: Depresija
26.02.2010 15:27
Bija kkāds generic lētāk pat par 8, bet nu neatceros nosaukumus...
Zajebal
Re: Depresija
26.02.2010 16:32
Izmisi, tev strādāt nevajag? Visu dienu to tik vari kā i-tu piedirst ar savām kaprīzēm?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 13 pieskaita 8?
Ziņa: