Pasnaviba

Aizsāka ? 

?
Pasnaviba
07.03.2010 15:59
Kas notiek ar cilveku, kurs to doma katru dienu? Vinai depresija, bet vai tas varbut ari genu ietekme? Vai stipri, kas "nojucis" organisma funkcijas? Ja cilveks, par to netiesi ieminas, vienreiz pat konkreti, ka grib mirt, vai vins to galu gala izdaris, ja netiek arsteta ta depresija jau 2 gadus? Parsvara jau sievietes medikamentus izvelas, ne? Novacu visas zales, naudas vinai nav, lai ko nopirktu. Kadus pasnavibas veidus vina vel varetu izveleties, lai pec iespejas noverstu? Pie valsts psihiatra kategoriski atsakas iet, runa par kaut kadiem tur melniem sarakstiem, un vinai ir tada, kas visur censas but anonima un neredzama. Depresijas celoni ir finansiali, sociali, personigie un citi. Ka cilvekam palidzet, ja vins jutas bezcerigs un sakot par smagumu seit palikt, ka te nemierigs un afektivi staiga, te nosledzas un gul raud. Loti skumji, bet neviens vinu neatbalsta nekada joma, draudzene neko vairs nevarot un sakot, ka nesaprot, kas vinu dzen izmisuma vel vairak. Bet esmu svesinieks, kam palika zel. Varbut kadam ir bijusi pieredze, ka majas tads cilveks vai draugs.
Re: Pasnaviba
07.03.2010 16:08
Tie kas TAISA pashnaaviibas, par to nerunaa.
Tie kas gadiem runaa, dara to savtiigos noluukos.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
cita
Re: Pasnaviba
07.03.2010 16:24
Manuprat, visi, kas slimo ar depresiju un nearstejas, galu gala izdara pasnavibu, vai tas pec menesa vai gada, bet izdara. Runa vai neruna, tas atkarigs no cilveka, kads vins vispar atverts vai noslegts. Ir atskiriba vai runa bez mitas vai tik ieminas - kaut es butu miris, man labak butu aizmigt un nepamosties utt. Tas ir mits, ka runa un neizdara. Bet tie, kas neruna izdara ATRAK un neapdomigak, bez zelastibas par sev tuviem utt. Tie, kas izmanto domas par pasnavibu savtigos nolukos ir savadak slimi, manuprat vieniem nav depresijas, bet kada cita psihiska kaite, jo depresija cilvekam tik slikti, un vins par sevi doma tik slikti un vinam milziga vainas sajuta, kur nu vel vins savtigi ko izmantos, pec tam var sevi ta vainot, ka izdarit pasnavibu jau no ta vien, ka vins tik slikts. Tie, kas neruna, tie loti dzelzaini izlemusi uzreiz darit galu, lai tuvie un draugi netraucetu, tie, kas runa, tie sauc pec palidzibas un viniem ir dualitate starp velesanos mirt un instinktu dzivot. Tie, kas izdara uzreiz un neruna, tiem loti trauceta psihe un instinkts kaut kur "nozudis".
Ieteiktu noteikti aizvest pie psihiatra, jo cilveks loti cies depresija (ja vinam tiesam tada ir? ), un 2 gadi tas diezgan ilgi, arstesana bus loti ilga. Novac no majam visus asos prieksmetus, medikamentus, kimikalijas, bet tad jau viss butu janovac, jo pasnavibas veidi ir tik daudz, cik laba cilvekam izdoma un drosme. Ja reiz jau jasak domat kur ko novakt, to damu vajadzetu aizvest uz Tvaika ielu, lai apskatas arsti. Ja vari izlidzet ar privato psihiatru ls10 -15, tad palidzi, nesapratu svess tu esi, bet majas pie vinas esi (?).
Re: Pasnaviba
07.03.2010 17:42
Mateus Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Tie kas TAISA pashnaaviibas, par to nerunaa.

tā nav...

> Tie kas gadiem runaa, dara to savtiigos noluukos.

jā, bet cilvēks grib, lai viņam palīdz... tas ir savtīgi, bet tā ir viņa komunikācijas forma. depresijā viens otrs vairs neredz priekšmetu krāsas, tā ir gana sarežģīta lieta.

autoram (bet tas nav pārmetums)

man ir stipras aizdomas, ka kaut kā daudzi pēdējā laikā ienākušie posti ir ļoti līdzīgi... tāpat man ir aizdomas, ka runa nav par personu x, bet par pašu. gribi vnk parunāties? uz skalbes.lv krīzes telefonu negribi piezvanīt? tas šogad strādā visu diennakti.

es īsti neticu, ka depresijā kāds nespeciālists var labi palīdzēt... tāda pieredze. bet uz pirmo soli ir jāsaņemas pašam. bail no valsts psihiatra? Latvijā tā ir vienīgā palīdzības forma, ja nav naudas un ja ir ļoti slikti... dzīvot vai nedzīvot, būt vai nebūt... būt ar psihiatru, nebūt bez... tās izvēles var būt ļoti tuvu. lai dzīvotu, dažkārt vajag tikai 1 tableti dienā. turklāt kādreiz taču zāles palīdzēja? ir doma, ka ir vēl kāda izeja? vai gribas, lai tā būtu? to var saprast, bet depresija pati parasti nepāriet.
Re: Pasnaviba
08.03.2010 06:31
Ja cilvēks nopietni apsver pašnāvību, tad kas tur vairs par bailēm no psihiatriskās uzskaites? Vai tad tā uzskaite tik traka lieta?
Re: Pasnaviba
08.03.2010 09:03
Pashnaavnieki, kuri tieshaam to izdara, manaas aciis peec definiicijas ir atbireeji, kurus laiciigi vajag kaut kur izoleet, lai nebojaa citiem dziivi.
Caur pazinju pazinjaam, viens chalis deelj neveiksmiiga biznesa uztaisija tusinju visiem radiniekiem, aizbrauca atpuusties ar beerniem un vakaraa pakaaraas. Atstaaja jaunu sievu ar 2 maziem beerniem un biznesa partneri, lai viens kuljas aaraa no paraadiem, kursh gada laikaa ari izkuulaas. Bet chalis bija paaraak gljeevs lai ciiniitos un izdarija tik egoistiski cik vien var.

Ja vien nav atrasta kaada drosha metode kaa taadus aarsteet... labaak laiciigi ieziimeet tos, lai nebojaa citiem dziivi.

Skarbi? Za to iedarbiigi

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Pasnaviba
08.03.2010 11:16
...mateus, pievienojos par visiem simts...
filozofe
Re: Pasnaviba
08.03.2010 11:55
Manuprat, lai izdaritu pasnavibu vai vismaz lai butu tadas domas, ir jasakrajas vairaki iemesli un sapes. Ne jau ka te mineja tik viens bizness, cilveki ari zaude darbu, paliek bez iztikas lidzekliem, bet tapec vien uzreiz nedoma par pasnavibu. Tie tad nu ir glevi tiesam, ka kas ta uzreiz. Man, piemeram, pasnavibas domas radas no daudzu gadu garuma izdzivota, kas skara gan finansialas likstas, gan vardarbibu, alkoholu, vientulibu utt, tad tikai kad jau speki izsika un vienu bridi likas, ka viss bezcerigi, jo nekas nesanak un neiet utt.
Re: Pasnaviba
08.03.2010 11:59
Mateus, atradies gudrinieks. Tas kā tas viss izskatās no malas, nenozīmē to ka tā tas tiešām arī bija. Neviens vairs neuzzinās kas pa īstam notikās tā cilvēka galvā. Un vai mazāk gļēvi būtu nevis pakārties, ja vairāk nevarēja pavilkt, bet, pieņemsim, nodzerties vai nonarkoties un sēdēt saviem tuviniekiem mūžīgi uz kakla, kā tas nereti notiekās.
Re: Pasnaviba
08.03.2010 12:06
Taisniiba existential_fool
Tas tomeer bija drosmiigi. 24 gadus jauna sieviete ar 2 maziem beerniem, tagad dreebes sanjem no sarkanaa krusta, paartikai naudu dod pazinjas. Uz vinjas vaarda formeeto dziivoklja kriitu pati nomaksaa, bet nekam vairaak ari nesanaak. Feini, kad deelj viena idiota dziive tiek lidz peedeejam sabojaata visai gjimenei.

Tavs niks existential_fool ir ljoti traapiigs. Forshi ka ir par vienu nelaimiigu un nabadziibaa iedziitu jaunu sievieti vairaak. Kaa ari tagad ir vel par 2 beerniem vairaak, kuri aug nabadziibaa. Tieshaam drosmiigi :)

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Pasnaviba
08.03.2010 12:06
...atlasei IR jābūt...nevari dzīvot - karies...ja esi tik stulbs...
Re: Pasnaviba
08.03.2010 12:09
Mani neuztrauc ka kaads karas... uztrauc, ka taadi pimpji citiem cilveekiem dziivi sapurgaa.
Pie kam kapitaali.
Nu manis mineetais gadijums... sieviete vinjam beernus sadzemdee, maajsaimniece utt.. un paldies vietaa... muzhiks pakaras :D psc

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
fox
Re: Pasnaviba
08.03.2010 12:13
Piekrītu, ka pašnāvība ir viens no ģļēvulības paveidiem. Bet viens no, ir vēl labi paveidi-alkoholisms, parazītisms, narkomānija, psiholoģiskā vardarbība, fiziskā vardarbība. Visus šos paveidus varētu arī apzīmēt par slimībām(izņemot parazītismu). Un slēpšanās aiz slimības ir vēl viens ģļēvulības paveids. Tas ir skarbi, bet žēlot vajag tos cilvēkus, kas izmisuma dzīti lūdz palīdzību atrisināt esošo situāciju. Un censties palīdzēt, kaut vai ar uzklausīšanu.
Re: Pasnaviba
08.03.2010 12:26
bet kāda būtu reakcija, ja tas puisis kādam būtu pateicis, ka viņam ir galīgs pī? tradicionālais "saņemies"... un tieši tas nogalina. jā, pašnāvība ir padošanās, bet mazums mēs dzīvē paši esam atbalstīti, kad gribas padoties, mazums varam redzēt tādā situācijā kādu no paziņu loka.

es neticu nevienam madcynics un Mateus vārdam par atlasi, tā ir kaut kāda poza, kas nevienam nav vajadzīga un ko jūs nekad neīstenotu, ja ar kādu draugu kas tāds sāktos.
fox
Re: Pasnaviba
08.03.2010 12:33
Bet ir jāmēģina teikt, ka ir slikti. Izrunāties.. ir situācijas, ka cilvēks jūtas tik pamests un vientuļš, ka vajag tikai sēdēt un klausīties, piekrist, teikt, ka viss būs labi. Tas liekas banāli, bet tas palīdz, pateikt kaut ko labu, veltīt tam cilvēkam mazliet laika, aiziet kopā uz kino, pasēdēt vienu nakti virtuvē pie kafijas un izkratīt sirdi, pastāstīt tam cilvēkam arī par saviem pārdzīvojumiem. Pārādīt, ka vīņš nav viens.
Re: Pasnaviba
08.03.2010 12:41
jā, protams...

un tieši tā, jācenšas klausīties, ne tik daudz pašam jārunā.

un ja ir tā, ka ir sajūta, ka esi viens, nevienam neesi vajadzīgs, ka cauri ir, tad jāsper pirmais solis pašam un tāds uzklausītājs jāmeklē.
FOX
Re: Pasnaviba
08.03.2010 12:46
Nu ja, un jāizmet no galvas domas, ka nevienu tāpat tas neinteresē un neviens nevar palīdzēt. Ir taču reāli stāsti, kad cilvēkiem ir palīdzēts. Un katrs IR svarīgs, un katra domas ir svarīgas. Un katram ir tiesības justies slikti. Tādu superterminātoru, kam visu mūžu ir labi NAV.
Re: Pasnaviba
08.03.2010 13:01
Hm... kad man kaut kas nesanaak un saak naakt virsuu lielais PSC, man sieviete naak paliigaa ar savaam idejaam utm. Kopaa risinam. Kad vinjai nesanaak kaut kas vinjas mega 3D raseejumos, es metu visu pie malas un aatri lasu, maacos lai varu paliidzeet vinjai to atrisinaat. Taa ari dziivojam. Nevis - aj sanjemies un viss. Nahren taadu cilveeku sev blakus, kas nejeedz pabalstiit un paliidzeet :O ???

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Pasnaviba
08.03.2010 16:05
Runcene Rakstīja:
-------------------------------------------------------
>
> es neticu nevienam madcynics un Mateus vārdam par
> atlasi, tā ir kaut kāda poza, kas nevienam nav
> vajadzīga un ko jūs nekad neīstenotu, ja ar
> kādu draugu kas tāds sāktos.

...runcenīt, Tu jauc kaut ko...

...katrs kustonis izveido sev apkārt mikrokosmosu, kurā tas rotē...citiem vārdiem - katrs savas laimes kalējs...ja kāds izveidojis sev apkārt vakumu, pats vainīgs...

...da ko te...mateuss visu izteica...neiešu atkārtoties...
Re: Pasnaviba
08.03.2010 16:08
Da jūs vienkārši esat divi pinči, kam dzīve vēl nav sadevusi pa dirsu!
Re: Pasnaviba
08.03.2010 16:33
...fool, es esmu riktīgs pimpis...un dzīve mani ir situsi gan pa dirsu, gan pa purnu...tikai...kas mani nenogalē, tas dara gudrāku...un katrs vārds un doma, ko te paužu, ir izdzīvoti, nevis grābti no gudrām grāmatām...
Re: Pasnaviba
08.03.2010 16:34
Izskatās, ka situsi pārāk švaki...
Re: Pasnaviba
08.03.2010 16:40
...fool, nevis sit smagi, bet kā to kustonis uztver...bērnelis sagriež pirkst un lej gaužas asaras...Tu sagriezīsi - nezi, vai činkstēsi...:)

...un es, kā latgalis, esmu mazliet sīkstāks, nekā buntīte čiuļu...:)

...mateusam noteikti arī saknes no tās puses...:)
Re: Pasnaviba
08.03.2010 16:48
Katram jau savas nelaimes liekas tās smagākās un ir tāds teiciens- "komu ebjot chuzhoe gore?". Bet tu nekad nevari zināt ko cits ir piedzīvojis, skatoties tikai caur savu prizmu. Tās var būt pilnīgi divas dažādas pieredzes.

A ko tie latgaļi tā nodzeras, ja jau tādi sīkstie džeki? :))
Re: Pasnaviba
08.03.2010 19:06
...kas, kas nodzeras???...stereotipi neliek mieru???...ja uz šķūnīša būs rakstīts x, y un pēdejais nezinamais, arī meklēsi, kur tas nolikts???
...fool, Tu nu gan esi āksts...dzer visur vienādi...starp citu, tik nožēlojamus miestus, kā kurzemē, neesmu redzejis pat galējā čukņā pie zilupes...
Re: Pasnaviba
08.03.2010 20:10
existential fool Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Da jūs vienkārši esat divi pinči, kam dzīve
> vēl nav sadevusi pa dirsu!

Pasaki to manam teevam kursh nomira kad man bija 5 bet maasai 1 gads, pasaki to manai maatei, kura mani sagaidija no darba naakam 15 gadu vecumaa. Pasaki to manai maasai, kura 17 gados pelnija un maksaaja par dziivokli. Un taa ari NEKAD neviens taapat vien muusu gjimenei neko nav devis. Pincis driizaak Tu esi, kas nezin ko noziimee pasham 100% par visu atbildeet.

Esmu pincis jo nenorakstu savas kljuudas uz dieva pirkstu? Jeb varbuut taadelj ka nekad nepadodos? PSC... interneta rembo
Re: Pasnaviba
08.03.2010 22:24
Manas saknes no ziemeļaustrumu latvijas un esmu pie tām atgriezies... Dzīve tagad ir grūta, ja kam vajadzīga palīdzība tad vajag censties palīdzēt... ari tad ja kāds grib pašnāvēties. Un nav ko tur atrunāt... Vispār, kas pa īstam grib to darīt, tas to ņems un izdarīs bet vienam otram vaimanātājam tāda striķa pasniegšana liks atjēgties...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Pasnaviba
08.03.2010 23:05
..no pasaran, ku!...:)
Fuzzy
Re: Pasnaviba
09.03.2010 10:00
Te daži labi tiešām ir pārāk maz sisti. Un tagad kā mantru atkārto: es cīnos, es nepadodos bla, bla, bla, lai tik nebūtu savā dvēselē jāieskatās. Tas, kurš ir bijis tuvu striķim, nekad nevienam tā neteiks, lai saņemās vai lai tik ņem striķi, būs par vienu vārguli mazāk. Tiem, kam palīdz tāda stingrā pieeja, tie visdrīzāk tiešām ir slinki vai baidās no grūtībām. Kārtīgas depresijas gadījumā tāda pieeja nekur neder. Tur vajag ļoti lēnām un saudzīgi. Iespējams jādzer zāles un lēnām jāmaina dzīves uztvere un varbūt pat kaut kādi ārējie apstākļi.
Re: Pasnaviba
09.03.2010 11:30
...vēl viens līdzcietīgais...aš apraudājos...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 12?
Ziņa: