Paaugstināta refleksija

Aizsāka Alex12 

Alex12
Paaugstināta refleksija
19.03.2010 17:22
Labdien, cienījamie foruma dalībnieki. Lūdzu, iedomājieties uz kādu laiku tādu situāciju, ka cilvēkam ir pārāk augstā refleksijas tendence. Piemēram, sarunā ar savu biedru viņš kaut ko pateiks, ko var izprast divējādi un pēc 10 minūtēm braucot tramvājā viņš visa maršruta gaitā domās par to, kā tad viņa biedrs to domu sapratīja. Pēc tam, nākamajā dienā viņš atbildēs kādu mutisko prezentāciju un vakarā mājās analīzes visu, kas attiecas uz to, kādā veidā šī prezentācija tika pasniegta. Pieņemsim, ka viņa atmiņas spējas ļauj viņam precīzi iztēloties pagātni, telpiski, atceroties visas detāļas. Tātad, ļoti labs pamats analīzei. Liekas, ka tas viss būtu diezgan noderīgi - vienmēr novērtēt savas kļūdas, pilnveidoties utt. Bet ja tas notiek bieži, tas patērē daudz psihiskās enerģijas, vai nē? Pārāk daudz. Skaidrs, ka garīgā līdzsvara pēc būtu labāk šī procesa intensitāti samazināt. Bet kā? Jā, mājās ir iespējams nodarbināt sevi - gan psihiski, gan fiziski - un tad nepaliks laika uzmācīgajām domām. Bet tajā paša tramvajā nav daudz lietu, ko varētu izdarīt, izņemot domāšanu. Kādi būtu ieteikumi samazināt šādas pārmērīgas refleksijas slodzi?
galigs
Re: Paaugstināta refleksija
19.03.2010 19:04
te varbut der noskaidrot vai tas Jums kops dzimsanas raksturigs, vai paradijies dzives laika. ar izteiktu pashrefleksijas palidzibu to atri iespejams noskaidrot, skiet.
nezinu, cik daudz tur taisnibas, bet, kas attiecas uz atminas darbibu, ja ta krietni parsniedz videjo, ir dzirdets par saistibu ar iespejamu shizofrenijas izpausmi..
Re: Paaugstināta refleksija
19.03.2010 19:10
Man arī tādas problēmas bijušas- visu laiku pārāk liela analīze par pateikto, izdarīto- pilnīgi līdz līmenim kad jau esi pārmocījies un vairs nevar izturēt, bet tās domas bija nenormāli grūti novērst. Kādu laiku palīdzēja alkohols saprātīgās devās, bet ar laiku viss tāpat spriedzei krājoties sabruka.
Raita
Re: Paaugstināta refleksija
21.03.2010 15:37
Tā ir cilvēkiem ar padziļinātu domāšanu un pašanalīzi.
No vienas puses,tas nav slikti, bet tikai tad , ja domas nekļūst par mokošu nodarbi un beigās kā uzbāzīga tante, ar kuru jāsadzīvo.
Bet var no tā atbrīvoties.Lielāku pašapzņu un viss liksies vienkāršāk. zbāzīgā doma jāizpūš ārā kā liels burbulis un vislabāk to skaļi izrunāt tekošā ūdenī. Kā saka -parunā ar gudru cilvēku (spgulī).
Re: Paaugstināta refleksija
21.03.2010 21:10
"augstā refleksijas tendence" - tad nu gan pateica :)
Man jau skiet, ka te vairaak jau atkal velk uz "buut pareizam", "izdariit visu perfekti", "ja nu manis teiktais ir paarprasts, ko tad?Vajadzeeja man labaak izskaidrot".....Kaarteejaas bailes kluudiities, un ja nu - ko par mani padomaas paareejie.....
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 13?
Ziņa: