Bail nojūgties

Aizsāka Estemante 

Estemante
Bail nojūgties
08.04.2010 13:04
Sarunas par šo tēmu jau bijušas, bet gribu to "pacelt uz augšu". VD 13 gadus, grūtāk, vieglāk - kā jau.. Daudzus gadus man bija izteikti tikai fiziski simptomi, kā piemēram, sirdsklauves, reiboņi, vispārējs vājums, zems asinsspiediens..., bet tagad nākušas klāt bailes.. Saprotu, ka tā ir iekšēja trauksme, nemiers, kas ir VD pavadoņi, taču nevaru atslēgt galvu no saspringtas sajūtas, kas liek justies, it kā es jūku prātā.. Tās ir it kā domas un it kā sajūtas vienlaicīgi. No AD šīs sajūtas pastiprinās un kļūst vēl bailīgāk, jo liekas, ka tas apstiprina šīs manas bailes. Vai to iespējams "izrunāt" pie psihoterapeita? (esmu uzsākusi terapiju) Varbūt kāds ir mēģinājis hipnozi? Citi ieteikumi, kā atbrīvoties no šī biedējošā stāvokļa?
Re: Bail nojūgties
08.04.2010 13:36
psihoterapija vienmēr ir laiks... var izrunāt, bet jātiek līdz saknei. ja neiroze ir dabūta, piemēram, ļoti agrā bērnībā, tad tas nebūs viegli un ātri. līdz tam zāles vai pašu spēkiem, kādas alternatīvas metodes jāmeklē.

Ja AD nenoņem trauksmi, tad tas, manuprāt, nelīdz; jārunā ar ārstu.

ja derēs hipnoze, tad uz kādu laiku palīdzēs, bet ne visi tai pakļaujas, ne visiem der, ne visiem patīk.
Re: Bail nojūgties
08.04.2010 15:15
Man ir līdzīgi. Tik tās bailes nav nomirt vai nojūgties, bet izpaužas nepatīkamās sajūtās saskarsmē ar cilvēkiem. Spriežot pēc sevis liekas, ka neārstēta depresija ar laiku pārvēršas par bailēm un fobijām. Vai varbūt lien kaut kas apspiests laukā no bērnības laikiem. Nezinu. Tagad dzeru AD un ir labāk.
Estemante
Re: Bail nojūgties
08.04.2010 17:04
Iespējams, ka eksistē tādi AD, kas man der, bet pagaidām esmu saskārusies tikai ar simptomu pastiprināšanos + neskaidru galvu, kas man nepatīk.
Runcene, vai pati esi mēģinājusi hipnoterapiju? Man, piemēram, no tās būtu bail..
Re: Bail nojūgties
08.04.2010 17:15
nē, neesmu, jo man nepatiktu, ja kāds darbotos ap manu zemapziņu bez manas piedalīšanās.

bail man nav, bet es zinu, ka tas nevar būt ilglaicīgi, es savulaik visādas īsās metodes esmu izmēģinājusi, un man tas vairs nepatīk.

bet citādi man ir neitrāla attieksme pret citu cilvēku psihoterapijas metožu izvēlēm, turklāt esmu sastapusi vienu otru, kam ir labi palīdzējis. sertificēts hipnoterapeits ar prasībām atbilstošu prakses vietu nekādu ļaunumu nodarīt nevar, jo viņam vispirms cilvēks ir jāizvērtē: ir stāvokļi, kad hipnoterapija nav pieļaujama.
Re: Bail nojūgties
08.04.2010 20:46
Viss ir ļoti atkarīgs no tā, kas tās ir par bailēm... ja Jūs baidaties par rītdienu jo nezinat kas notiks, baidaties par savu veselību jo neviens nevarēs Jūs izārstēt, par to ka varat tikt aplaupīti vai nogalinātī jo nebūs kas jūs pasargā, vai baidaties, ka tas var notikt ar Jūsu tuviniekiem, tad ar Jums viss ir kārtībā un Jums nekur nav jaiet. Jo reālā situācija valstī patreiz ir tāda, ka tas tuvāko gadu laikā var notikt...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Bail nojūgties
08.04.2010 20:50
...kaarteejais uuberiejutiigais padoms...
Re: Bail nojūgties
08.04.2010 20:56
ku!
ir nu gan atšķirība, cik lielā mērā cilvēks baidās saslimt, utt... ir diezgan paliela atšķirība starp hipohondriju un vnk bailēm..
un labums domāt par to, ka tas tā var notikt tuvāko gadu laikā? vai tad pats arī ikdienā domā tādās kategorijās un saki,ka tas ir ok?
Re: Bail nojūgties
08.04.2010 21:09
Atšķirība ir, bet neviens jau autorei nepaprasija no kā tad viņa taisās jukt prāta... Visi tik piedālās ar savām līdzjūtībām un vaimanas nebeidzas... Varbūt tam visam ir kāds reals pamats... Es jau saprotu, ka šajā sadaļā apgrozas cilvēki, kas pret ekonomisko krīzi lieto tabletes bet ja jūt, ka valdība mūs muļķo tad jāiet pie psihoterapeita...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
ku
08.04.2010 21:17
Valdības muļķība tev rada sajūtu, ka jūc prātā? Nu, vismaz kkas tev rada realitāti...
Estemante
Re: Bail nojūgties
09.04.2010 09:35
Hmm, manām sajūtam nav nekāda sakara ar situāciju valstī, tās nav bailes ar kādu iemeslu... Vienkārši galvā ir bailes, ka varu saiet sviestā. Tās nav visu laiku, bet uznāk..
Re: Bail nojūgties
09.04.2010 09:39
Ko saka psihoterapeits? Katram vajadzīga sava pieeja. Savā laikā manējais ps.t. uz šīm sūdzībām "man bail, ka sajukšu prātā" lūdza padomāt, kas tad varētu notikt. Esmu loģiskais cilvēks un doma, ka tad jau mani vairs tas neuztrauktu, nomierināja uz visiem laikiem.
Re: Bail nojūgties
09.04.2010 11:01
Hmm? Ļoti loģiski... Laikam tāpēc mani nekad nav nodarbinājusi tāda problēma kā sajukšana prātā... tāpat kā tas, kas būs kad es būšu miris... tad es automātiski būšu brīvs no šīs problēmas... Tā kā sajukšana prātā ir jāuztver kā atbrīvosana no problēmas... tas uz ko jātiecas jebkuram garīgo problēmu nomāktajam... :) Piedodiet, ka tik ironiski sanāca... Aizmuldējos...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Bail nojūgties
09.04.2010 13:03
Tie, kuri baidās nojūgties, nekad nenojūdzas. Tie, kuri nojūdzas, to nemaz nepamana un nebaidās no tā :)
Re: Bail nojūgties
09.04.2010 13:07
Bet cilveki mīļie!!! Ko Jūs darīsiet, kad beigsiet dzert AD??? Vai dzersiet visu mūžu? Man liekas,ka ir jāstrādā pašam ar sevi utt....
Re: Bail nojūgties
09.04.2010 13:11
Tad ņemsim kaut ko kreftīgāku! Farmācija jau vislaik kaut ko jaunu izgudro, dzert būs ko un vēl pāri paliks. :D
mad uzjautrinās
Re: Bail nojūgties
09.04.2010 13:30
...pie dirsas farmāciju...vasara nāk, papaver somniferum drīz sāks dīgt...:)
Re: Bail nojūgties
09.04.2010 14:00
ar sajukšanu prātā ir tāpat kā ar gaidāmajām panikas lēkmēm un iespējamo krišanu gar zemi veikalā... nu nokritīsi, atbrauks ātrie, ko būs izsaukusi pārdevēja, apsargs vai iejūtīgs pilsonis... tantiņas stutēs zem galvas mētelīti, kāds iedos ūdeni, Tu atteiksies no hospitalizācijas, jo viss jau būs pārgājis. ja Rīgas lielveikalā, tas taču sīkums; sliktāk miesta bodē... tauta trīs mēles līdz nākamajam notikumam ar politisku nozīmi.

jukšanu prātā vnk neviens nejūt. īstie sajukušie (nevis nozāļotās neirozes) dzīvo citā pasaulē. vispār ir zināms, kā izskatās jukšana prātā? ir kāds redzēts?

es arī domāju, ka zināma loģiska apcere par šo tēmu var palīdzēt.



Edited 1 time(s). Last edit at 09.04.2010 14:00 by Runcene.
koknesis
Re: Bail nojūgties
09.04.2010 22:25
Strādā ar sevi, cik gribi, no tā trauksme nezudīs. Kaut izstiepies, kaut saraujies...nezudīs!!! Lietoju AD Ixel 1,5 gadus, trauksme nav jau ilgi, ilgi...tfu, tfu, tfu
Re: Bail nojūgties
10.04.2010 18:31
Bet ko darīt, ja IR REDZĒTS, kā nojūdzas tuvs cilvēks? Normāls, inteliģents, cienījams..un pēkšņi - jumts aizbrauc... Tas pats cilvēks, tikai pavisam cits...
Kad tas ir redzēts, piedzīvots, līdzdzīvots, tad arī pašai nāk virsū bailes - arī ar mani var notikt tā, es varu izmainīties līdz nepazīšanai..un kļūt par apgrūtinājumu (uzvedība ir neparedzama) tuviniekiem, apkārtējiem. Es saprotu, ka tās ir tikai manas bailes, jo, iespējams, esmu traumēta ar šo pieredzi, taču ne jau ar ripām es no tām tikšu vaļā.. Tāpēc jautāju, vai psiho- vai hipnoterapijā maz to var "izrunāt ārā"?
Re: Bail nojūgties
10.04.2010 20:18
A vai tam cilvēkam pēc tam bija slikti kad tas jumts aizbrauca... Varbūt defaults debīls smaids sejā un nereaģēšana uz apkārtējiem nav nemaz tik slikti...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Bail nojūgties
10.04.2010 20:38
Cilvēks kļuva agresīvs un sabiedrībai bīstams, ar naudas pārtērēšanas māniju un agresīvu attieksmi pret tuviniekiem, tos izdzenot no mājas utt.utp. Te nav runa par "debīlu smaidu sejā"... Normāls, līdzsvarots, visiem tīkams cilvēks pēkšņi pārvēršas "terminatorā".. Tā kā sajukt var arī tādā veidā, ne tikai kļūstot labdabīgam "ku-kū".
Re: Bail nojūgties
10.04.2010 21:09
Hmm? Laikam jau džekam viss bija kārtīgi pieriebies... Ierāva šmigu, uzvilka kāsi, paņēma beisbola nūju un gāja aprunāties...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
pingvins
Re: Bail nojūgties
10.04.2010 22:14
Estemate, izklausās tam cilvēkam pēc šīzes. Bet tas nav tā uzreiz- sabiedrībā
šie īpatņi uzvedas ļoti inteliģenti un sirsnīgi, bet mājās kļūst par zvēriem, izteikts naids pret tuviniekiem, tā tiek šķelta tā psihe. Cik tuvs tev bija šis cilvēks?
Re: Bail nojūgties
10.04.2010 22:46
Pareizi pingvins atzīmēja... Tas izskatās pēc šizofrēnijas... un manuprāt ar to ko parasti cilvēki saprot ar sajukšanu prātā, tam ir mazs sakars...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Bail nojūgties
10.04.2010 23:29
Es zinu, ka tā ir šizofrēnija, medicīniski izsakoties, šizoafektīvi traucējumi... Un baidos tāpēc, ka šādi brīnumi izlīda uz āru manam tēvam uz 50 gadiem.. Vai tas sēž, piemēram, gēnos... Lūk, tādas pārdomas..
Re: Bail nojūgties
11.04.2010 01:33
Šai lietai nav raksturīga iedzimtība... turklāt Tu esi sieviete...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
pingvins
Re: Bail nojūgties
11.04.2010 09:19
Hm, tad gan saprotu Tevi. Un līdz 50 gadiem pilnīgi nekādi dīvaini simptomi? Manai mammai visu mūžu bija dīvainības, bet mēs tās sākumā skaidrojām ar krievu mentalitāti karstasinīgo. Iesaku Tev tomēr šito visu pārrunāt pie psihoterapeita, labi palīdz, īpaši jau, ja neesi cietusi bērnībā no viņa lēkmēm. Es vienmēr paturu prātā, ka šobrīd viss ir ārstējams, pat šizofrēnija, manai mammai bija sakombinētas ļoti labas zāles, viņai bija iespēja dzīvot normālu dzīvi, strādāt, no malas vispār nevarētu pateikt, bet...viņa atteicās no zālēm un šobrīd ir traki. Vislielākais krenķis ir piedabūt ārstēties, tagad tās cilvēktiesības ir dīvainas- sanāk tā, ka šizofrēniķim ir visas iespējas neārstēties piespiedu kārtā, sasienot psihiatriem rokas, un cilvēks pats sevi noved līdz totālam kliņķim.
Re: Bail nojūgties
11.04.2010 12:32
Jā, pingvīn, tā ir - šizofrēniķu cilvēktiesības ir tik spēcīgas, ka pat gadījumā, kad visa ģimene ir "nolikta uz ausīm", tiesā no viņa puses pret ģimenes locekļiem sasniegti visādi murgu papīri, ģimenei visiem kopā ņemot ir mazākas tiesības, nekā "trakajam".
Atbrauc trako ātrie, šis smaidīgs un laipns sēž, paraksta papīrīšus, ka ar viņu viss ir kārtībā (?!?), to pašu izdara ar policiju - VIŅŠ parakstās, ka nekādu pretenziju viņam nav un....kā šie pa durvīm ārā, tā ģimene tiek "noslepkavota" (ja vien būtu ierocis)..
Bet te nu novirzījāmies no tēmas - manis pašas bailēm. Gribētos, lai tās nekad vairs neuznāktu, un sarunas ar psihoterapeitu patiešām šo mezglu atraisītu. Ja runā par bērnību - gan jau mums visiem ir savas traumas - lielākas vai mazākas. Visvairāk droši vien elementārs mīlestības un uzmanības trūkums no vecāku puses. Un..stulbi..., bet es pati sevi tagad pieķeru pie tādas pašas attieksmes pret saviem bērniem - nav laika, kaut kas cits tanī brīdī ir svarīgāks, lai gan ļoti mīlu savus bērnus, bet rīcība bieži vien uzpeld kā no nepareizas pieredzes. Neviļus - kā izturējās pret mani, tā tagad man sanāk izturēties pret bērniem. Un bērns izaugs un atcerēsies, cik ļoti viņam Kaut Kā ir pietrūcis..
Re: Bail nojūgties
11.04.2010 14:19
Rīcības modelis diemžel bieži vien pārmantojas... Savā ziņa tas ir labi, jo citādi pasaulē valdītu pilnīgs sajukums taču dažreiz tas traucē dzīvot... Vai Tev ir jādzīvo kopā ar to brāli tagad? Ja nē, tad izmet to visu no galvas un esi brīva...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 15?
Ziņa: