neziņa

Aizsāka KrācošaisKrauklis 

neziņa
14.04.2010 12:57
Nezinu, vai ir īpaša jēga to rakstīt, bet mēģināts jau nav zaudēts - varbūt kādam kāda oriģināla ideja, kā titk ar šo galā un kas tas īsti ir. Mēģināšu tik lakoniski, cik vien iespējams, lai nebūtu jāmokas ar gariem tekstiem. Tātad diagnozes man ir bijušas uzliktas daudzas un dažādas, no 11 gadu vecuma esmu mocījies ar dažādām fiziskām kaitēm, pēc tam, kad ar tām biju aptuveni ticis galā, man sākās galvassāpes, kuras 17 gadu vecumā vienā brīdī pārauga diezgan komplicētā stāvoklī.

sūdzības, kas man ir arī tagad
1) spiediens un nepatīkamas sajūtas galvā, drīzāk galvas priekšējā daļā un acīs - visu laiku noguruma sajūta, iekaisuma sajūta. spiediens galvā it īpaši jūtams tad, kad runāju vai smejos. sajūta ir gandrīz visu laiku, kas ir pats nepatīkamākais, dažbrīd nedaudz palielinās, dažbrīd nedaudz pamazinās
2) sausa mute, mēle mēdz mežģīties, vispār grūtāk komunicēt paliek
3) nevaru normāli izgulēties, naktīs sāk nākt virsū karstuma viļņi, eju gulēt, bet pa galvu maisās domas un guļu ļoti maz, pamostos no rītiem agrāk nekā nepieciešams, ja vispār aizmiegu. pēc tam nākamajā dienā, kas ir pašlaik visas dienas jūtos ar vismaz 2/3 mazāk enerģijas nekā tad, kad esmu normālā kondīcijā.
4) neliela trauksmīte, nevaru īsti nomierināties, visas darbības tādas saraustītas, jūtu to 'nervu kņudoņu' cauri visam ķermenim, kā arī visu laiku liekas, ka ar to baigi čakarēju arī savu laiku (kas protams arī ir patiesi, bet šīs domas kļūst slimīgas)
5) pienāk klāt neliela paranoja no lietām, ar kurām citādi ikdienā tieku labi galā, nepievēršu nekādu uzmanību, krietni lielāka aizkaitināmība, viss sāk šķist banāls un pliekans, nav dzīvesspara
6) šis stāvoklis man sākās / pārgāja no angīnas, un joprojām nav pārgājis iekaisums kaklā, to labi jūtu, kaut gan angīna bija jau pirms 3 mēnešiem

iepriekš šie stāvokļi ir bijuši 17 un 18 gadu vecumā un gājuši diezgan ilgu laiku. ja tolaik, vismaz pirmo reizi to varēju saistīt ar depresīviem brīžiem, tad tagad es personīgi neizjūtu baigo depresiju, drīzāk tā man sāksies, ja fiziskais stāvoklis drīzumā neuzlabosies. vispār esmu aktīvs jauns cilvēks, ar daudz ko nodarbojos, ar komunikāciju un cilvēkiem nav nekādu baigo problēmu, trenējos, meditēju, priecājos, nodarbojos ar dažādām mākslām, ārpus šiem brīžiem esmu diezgan veselīgs puika.

tiešām vēlos, lai tas viss pāriet, bet nemāku sev īsti palīdzēt. biju pie psihiatres, izrakstīja man pāris zāles, bet es esmu lietojis antidepresantus un tie nav man palīdzējuši, nav tādas izteiktas vēlmes tos mēģināt. jeb vajag?
Re: neziņa
14.04.2010 13:02
Hmm? Jāpadomā... Ko dakteri saka par galvu? Spiediena sajūtu pierē....

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: neziņa
14.04.2010 14:59
Par spiediena sajūtu galvā jārunā ar neirologu.
nu ir minēts, ka tās ir primārās galvas sāpes, bet pa lielam nav īsti nekādu konkrētu variantu. paldies par dakterieteikumu, bet es esmu bijis pie ļoti dažādiem ārstiem un problēma nav atrisināta. šeit meklēju vai nu kādu gudrāku cilvēku, kas var ieteikt kaut ko - kā rīkoties, vai arī varbūt ir kāds, kuram ir līdzīgs sajūtu kopums un ir izveidotas kaut kādas cīņas tehnikas?
Re: neziņa
14.04.2010 18:17
Cīņas taktika visos gadijumos neskaidros gadijumos apmēram vienāda. Un tas ir organisma stiprināšana ar vitamīniem, minerālvielām un mikroelementiem + pēc iespējas vairāk lietot šķidrumu (vislabāk ūdens veidā). Izvairīties no acīmredzami kaitīgām lietām, rūpēties par organisma izvadfunkciju darbību (ūdens lietošana ir viens no veidiem) un šo to var palietot simptomātiski lai atvieglotu situāciju... Vispār vajag daudz par veselības lietām interesēties...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
pingvins
Re: neziņa
15.04.2010 07:10
Rentgens galvai taisīts? Man reiz bija līdzīgi un izrādījās- liela cista deguna dobumā, kas esot spiedusi galvas nervus.
Vairogdziedzeris pārbaudīts?
KrācošaisKrauklis
Re: neziņa
02.05.2010 16:57
jā, ir taisīts. varbūt vēl kādi varianti?
esu bijis pie daudziem daudziem ārstiem, sākot ar ģimenes ārstiem, beidzot ar neirologiem un psihiatriem, bet tāds īsts cēlonis un pretlīdzeklis tam nav noskaidrots.

ja paskatos šajā lapā http://www.mfd.lv/lv/book/Galvassapes_lv.htm, tad, paskatoties lapas apakšusē esošajos grafikos, manas galvassāpes varētu atbilst psihogēnajām galvassāpēm. droši vien arī ir pieskaitāmas pie psihogēnajām galvassāpēm, ja tas sadalījums lapā ir korekts. nu lūk, un tagad būs 4 mēneši šajā gadā kopš mani ir apsēdušas šīs sāpes, tuvojas eksāmeni un vasara, pašlaik daudz kas būtu jādara, vasarā viskautkas būs obligāti jādara un gribētos jau tikt vaļā no tām sāpēm, bet tā arī neredzu īstenas metodes, kā ārstēties. ilga gulēšana nepalīdz, meditācijas un garīgie vingrinājumi kaut kā neplīdz, mēģināšana atslābināties u nedomāt nepalīdz, dažādu zāļu provēšana un dzeršana arī nav palīdzējusi (ir palīdzējusi tikt vaļā no jau tā mazesošājiem naudas krājumiem, he he). varbūt jebkādi ieteikumi? esmu gatavs mēģināt visu.
Re: neziņa
06.05.2010 06:48
Sveiks, Krācošais Kraukli!
Lasu: Tu ar meditācijām nodarbojies? Kā Tu meditē? Kur Tu mācījies meditēt? Kas ir Tavs skolotājs?
Es pieļauju iespēju, ka ko tādu var dabūt arī no meditācijām, ja meditē nepareizi vai trūkst pieredzes. Vismaz ar mani tā bija. Man bija lielākā daļa no 1. un 3.punktā minētajām pazīmēm.Aizstaigāju pat pie neirologa un dabūju diagnozi "veģetatīvā distonija". Pārgāja, kad sāku domāt, kas ar mani dzīvē notiek un pamainīju šo to savā rīcībā. Nemeditēju kādas 2 nedēļas, pēc tam mainīju meditācijas nianses. Tagad viss kārtībā.

Tas, kurš Tevi mācīja meditēt, zina, ka Tev ir tādas problēmas? Tavs ārsts (neirologs, psihiatrs) zina, ka Tu meditē? Iespējams, tur kaut ko var mainīt.



Edited 1 time(s). Last edit at 06.05.2010 06:49 by kachenite.
KrācošaisKrauklis
Re: neziņa
03.07.2010 14:29
kacheniitei:
man šādas problēmas ar galvu - spiediens galvā, graušana acīs, vispārēja neirozīte, utt, bija jau pirms gadiem trīs un pašlaik ir diezgan līdzīgas sajūtas... tas tomēr liecina par to, ka iemesls laikam ir līdzīgs kā iepriekš, tikai tas nav īsti atklāts. vismaz es pats to neesmu izpratis tā, lai varētu ar to kaut kādā veidā cīnīties. diez vai nepareiza meditācija būs pie vainas, jo pati meditēšana man diezgan daudz palīdzēja laikā, kad viss ar mani bija kārtībā, bet vienkārši meditēšana nepalīdz šīm galvas problēmām. ar meditācijām un sportu intensīvi sāku nodarboties pagājušogad, bet tas sāpju komplekss ar pārtraukumiem mani vajā jau 3 gadus.

nujā, man joprojām nav pārgājis tas viss, izkaltusi mute, sāpošas acis un galva, dienās krietni mazāk enerģijas nekā normāli, totāls nogurums, utt. nezinu, kur likties. panikā un depresijā vēl neesmu iekritis, jo tomēr ticu, ka būs viss labi.
Re: neziņa
05.07.2010 14:21
es tev varu vienu pateikt es nezinu vai ta ir sakritiba bet tas vis ko tu raksti ir ar mani bet man tas sakas jau no agraka laika un nezinu ka tikt prom no tadam sapem...ieteikums ko mman ieteica ir arstet nervus....bet nepalidz jo nervus nevar saves kopa del galvassapem...tev varbut palidzes.

un kas vel tev redze ir idiala un vai tev nav janesa briles?



Edited 1 time(s). Last edit at 05.07.2010 14:23 by sky1.
KrācošaisKrauklis
Re: neziņa
06.07.2010 20:29
^ hei, sky1
ar redzi kā tādu īsteni nekādu problēmu nav
klau, ja tev tiešām ir tik ļoti tas viss līdzīgi man, tad varbūt uzraksti man kaut ko uz poaaa@inbox.lv
varam kopā paštukot, kā ar kaut ko tādu var cīnīties :)
jā, nu man saka, lai es atsāku darīt visu to, kas man patīk, bet tur jau tā lieta - ka tas nav iespējams īsti dēļ tām galvas / acu sāpēm...
šodien beidzot aizgāju pie psihiatres, man uzlika F33 - rekurenti depresīvi traucējumi, apmēram - man ir depresija, bet slēptā formā - tā, ka es pats to nemaz nezinu... nu lūk.
KrācošaisKrauklis
Re: neziņa
06.07.2010 20:31
bet es to pats totāli nezinu, tas gan tiesa. totāli totāli. liekas, ka ir vienkārši sāpes.
vv
Re: neziņa
07.07.2010 15:19
man bija nenormaalas galvas un acu sapes, kad daudz sedeju pie datora darba deelj... tagad apstaaklji mainiijushies un vairs nesaap.... tas sapes bija necieshamas! juuutu liidzi... bet varbut tiesham vaina ir aciis?
KrācošaisKrauklis
Re: neziņa
07.07.2010 18:14
nujā, manām it kā ar datoru arī nevajadzētu būt saistītām. :)
acis it kā esmu pārbaudījis vairākas reizes un nav nekas atklāts.
nav vairs īsti palicis arī pie kā griezties. ceru uz pāriešanu. paldies par līdzjūtību, heh :)
Re: neziņa
09.07.2010 22:54
Okey....gaidi zinju.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 8 pieskaita 11?
Ziņa: