Vienlaicīga 2 AD lietošana

Aizsāka Sanndra 

Sanndra
Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 11:09
Pāris mēnešus lietoju Elify (Venlafaksin), bet 'šis AD nelīdzēja (depresija mazinājās, bet trauksme palika). Doks Izrkastīja Fluoksetīnu, pašlaik ir 6. lietošanas diena. Elify pārtraucu lietot, bet man palika ļoti slikti un diezgan strauji (pāris dienu laikā). Tā bija kā depresijas at trauksmi, raudulīgumu u.c. lēkme... es nevarēju pat iziet ārā, iedzēru Fenozepam, pacietos 2 dienas un atsāku lietot Elify tikai mazākās devās paralēli Fluoksetīnam. Pašlaik jūtos ciešami. Fluoksetīns iedarbosies ne ātrāk kā vēl pēc nedēlas... Domāju tagad Elify lietot ar katru dienu mazāk un pēc nedēļas pārtraukt.... Vai tā būtu pareizi? Mans doks ir atvaļinājumā . Līdz šim, kad mainīju medikamentus, tāda reakcija nav bijusi, lai gan Elify ir nevis SSAI bet noradrenalīna atpakaļsaistes inhibitors...
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 11:16
Nezinu vai kāds varēs dot konkrētu atbildi uz šo jautājumu. Atliks vien eksperimentēt. Atkarība ir un paliek atkarība neatkarīgi no tā vai narkotika ir legāla vai nelegāla...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 11:46
Venlafaksīns iedarbojas gan uz serotonīnu, gan noradrenalīnu. Tas ir SNRI (Serotonin–norepinephrine reuptake inhibitor) Tādējādi venlafaksīnu lietot kopā ar SSRI pēc idejas nedrīkst. Vari noraut serotonīna sindromu. Bet ja dozes abiem nav lielas, tad jau nenorausi to, bet tāpatās divus antidepresantus kopā lietot nav ieteicams, jo to iedarbība uz serotonīnu summējas.


Labojums: 2 antidepressantus lietot kopā tomēr var, tikai jāuzmanās ar tām dozām- lai kopā nesanāk par daudz.



Edited 1 time(s). Last edit at 27.04.2010 22:04 by existential fool.
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 12:21
kaut ko pārtraukt lietot strauji var nozīmēt iespējamu problēmu + domāju, ka nav labi abus kopā.

kad sāk lietot AD, reizēm ir tāda reakcija, ka trauksme pastiprinās. tad nozīmē lietot trankvili apm. 2 ned. (kaut to pašu fenazepamu kādu 1/4 or so fona uzturēšanai).

psihiatrija dažkārt sastāv no eksperimentiem, diemžēl tāda specifika, jo neviens neredz, kas Tavā galvā notiek. šajā gadījumā ir mainītas vienas grupas zāles pret citas grupas zālēm. vai iepriekšējās maiņas bija tādas pašas?

vēl jāņem vērā, ka trauksmainiem cilvēkiem AD rekomendē sākt ar mazām devām un tad pakāpensiki to kāpināt, līdz tā ir terapeitiskā (tā, kas nozīmēta).



Edited 1 time(s). Last edit at 15.04.2010 12:23 by Runcene.
Sanndra
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 13:46
Paldies par atbildēm! Fluoksetīns ir 20 mg. diennaktī un Elify lietoju pusi no izrakstītās devas, domāju no rītdienas samazināt vēl uz pusi.... Trauksmainiem cilvēkiem iedarboties uz noradrenalīnu laikam taču nevajag? Vai nē? Ceru, ka Fluoksetīns palīdzēs! Cik nopratu, šis AD uz noradrenalīnu neiedarbojas...
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 13:52
par to, ko bioķīmiski vajag vai nevajag, es pati neesmu pilnā skaidrībā, jo nopietnos izdevumos esmu lasījusi pretrunīgus viedokļus. vajadzētu tomēr, lai konkrēti Tev domas pauž ārsts. kopš ir arvien vairāk attīstījušās diagnostiskās iekārtas arī psihiatrijā, cerams, ka būs kādi stabilāki secinājumi, arī neirozinātne ir visu ko izmērījusi. pagaidām jāeksperimentē.

ja trauksme ir ļoti liela, dažkārt nekādi AD neder, bet tiek nozīmēti neiroleptiķi mazās devās (bet arī tur nekad iepriekš neko droši nevar zināt).

cik nu esmu nopratusi, tad tas ir saistīts ar trauksmes veidošanās laiku vecuma ziņā. piemēram, līdz ~3 gadu vecumam dabūtā trauksme uzvedas citādi un arī tiek ķimizēta citādi. vismaz par to ir pētījumi.

jāizslēdz baltie milti, rafinētie cukuri, stiprais alko, jāēd dateles, banāni, treknās zivis.



Edited 2 time(s). Last edit at 15.04.2010 14:03 by Runcene.
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 17:20
Man liekas, ka neiroleptiķi vienkārši padara cilvēku nogurušu, miegainu un dažiem no tā mazinās trauksme.

Par tiem serotonīniem un noradrenalīniem jau paši psihiatri neko daudz nezin. Palasi kaut zāļu anotācijas- īsti nemaz nav zināms kā tās zāles darbojas un visur tas arī godīgi uzrakstīts, baidoties no tiesu darbiem protams. Tāpat kā slavenais ķīmiskais disbalanss smadzenēs- tā ir tikai tukša teorija bez pierādījumiem un pamatojuma.
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 17:24
ir gan pamatojums... ir tehnoloģijas, ar kurām nu jau var redzēt, kas notiek smadzenēs pirms un pēc zāļu lietošanas, pirms un pēc psihoterapijas. tās ir ar aci redzamas un pārbaudāmas lietas.

tas gan tiesa, ka Latvijā, aizgājis pie psihiatra, cilvēks var uzzināt tikai minējumus, bet lietas noteikti mainīsies.
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 17:28
Elektroimpulsus smadzenēs jau sen var redzēt, bet tie neko vēl nepamato. Tur redz smadzeņu elektromegnētisko darbību, nejau serotonīnu vai citu neirotransmiteru darbību.
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 20:03
Piekritīšu Runcenei. Tas par tām pārmaiņām smadzeņu darbībā ir tiesa. Nesen arī raidījumā "Šeit un tagad" kā viesis bija uzaicināta psihoterapeite Anita Plūme. Viņa tieši runāja par šo tēmu, ka kaut kur ārzemēs ir veikti pētījumi, kas pierāda, ka pēc psihoanalīzes kursa cilvēkam ir novērojamas smadzeņu darbības izmaiņas.
No malas var likties, ka psihoterapija ir tāda parunāšanās vien, bet rezultāti pēc tādas "parunāšanās" tomēr ir. Un pat zinātniski pierādāmi.
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 20:12
Domāju, ka pēc tikšanos ar labu draugu vai vienkārši patīkam cilvēku tās izmaiņas varētu būt daudz lielākas :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 21:06
Jā Ku! labus draugus nekas nespēj aizstāt. Man diemžēl tādu tik tuvu nav kam varētu pa īstam uzticēties. Tā jau saka, ka pie psihologiem iet cilvēki, kam nav draugu :)
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 21:33
Es jau runāju par medikamentiem un to darbības mehānismiem, kas joprojām nav zināmi.

Protams, ka smadzeņu darbība ir mainīga- visu laiku. Ja tu dabū sperienu pa pakaļu, tad arī izmainās smadzeņu darbība un ar aparatūru tas būtu redzams ļoti labi. Te ir runa par dažādām lietām.
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 21:43
ja jau nebūtu zināmi medikamentu darbības mehānismi, tad, piemēram, cilvēki, kuriem ir šizofrēnija, nepārstātu dzirdēt balsis un, laikus ārstēti, nespētu dzīvot samērā kvalitatīvu dzīvi. turklāt ir taču pētījumi ar dzīvniekiem, kas nav pakļauti placebo efektam.

farmakoloģijas grāmatās ir samērā pamatīgi aprakstīts, ko katrs medikaments dara. un to var mērīt ar aparatūru tāpat kā psihoterapijas efektu. tas gan nav izlasāms internetā, bet speciālajos žurnālos un citā literatūrā.

taču, ja tas interesē, visu var atrast un dabūt.

es teiktu, ka pie mums psihiatrijā (it sevišķi valsts sistēmā ar retiem izņēmumiem) gan valda vien depresijas un šizofrēnijas diagnozes, nu ok, vieglākie dabū VD :), bet pa lielam viņi baigi bakstās, tātad izpratne par bioķīmiju ir dīvaina, lai neteiktu smieklīga: viena psihiatre pat kaut ko runāja par velna apsēstību. bet nevajag no tā secinājumus izdarīt, jo laimīgā kārtā psihotropās zāles sintezē ar biku citu saprašanas līmeni.



Edited 1 time(s). Last edit at 15.04.2010 21:45 by Runcene.
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 21:50
Pašu zāļu anotācijās bieži stāv rakstīts-"darbības mehānisms nav zināms" vai arī "tiek pieņemts, ka tas darbojas uz to un to". Interesanti gan, kāpēc tad tā raksta? Tātad -"mēs īsti nezinām, ko tā viela īsti smadzenēs dara, bet zinām ka noteiktiem cilvēkiem tā likvidē attiecīgos simptomus".
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 21:56
tapēc, ka nevar parādīt precīzu lapu ar laboratorijas rezultātiem, kā arī, lai izvairītos no tiesvedības. tieši tā, tie ir pieņēmumi, bet likumsakarīgi, jo, kā jau teicu, laboratorijas dzīvnieki no placebo neietekmējas.
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 21:57
Neviens nevar uztaisīt analīzes un pateikt- "Tā, jums bija pazemināts serotonīna līmenis smadzenēs un tagad pēc zāļu lietošanas jums tas ir paaugstinājies līdz vajadzīgajam līmenim. Apsveicam- jūs esat izārstēts. Nāciet vēl, izmērīsim jūsu noradrenalīna un dopamīna līmeņus!"
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 21:58
Tieši tā- neko nevar parādīt, jo tās ir aiz ausīm pievilktas teorijas.
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 22:00
Dzīvnieki un placebo. Tas tak ir debīlisms. Protams, ka viņi neitekmēsies no placebo, jo viņi jau to nevar saprast. Lai placebo darbotos ir jasaprot priekš kam tā tablete tiek dota.
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 22:01
nu bet viņiem medikamenti darbojas... tas pierāda, ka klīniskie secinājumi nav aiz matiem pievilkti.

kas Tev šovakar kaiš? :)))
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 22:06
Tas ko teica existential fool, kā reiz arī ir tas, kāpēc esmu stipri skeptisks pret visām tām psihotropajām lietām... Un vispār līdzīga situācija ir daudzās medicīnas jomās un var droši teikt, ka esam ļoti tālu no tādas lietas kā uz pierādijumiem balstītā medicīna... To es attiecinu ne tikai uz latviju bet arī uz pasauli kopumā... Vai gadijumā tā Evidence-based medicine (EBM) nav devusies aizmirstībā? Vēl nesen stāstija, ka tūlīt, tūlīt visus slimniekus ārstēs pasaules labākie dakteri onlainā un visas diagnozes uzstādīs tikai ar centalizēta superdatora palīdzību...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 22:13
ku!, Tevi es nemaz necenstos pārliecināt, jo Tu taču pat neatzīsti sensenās jau Bībelē pazīstamās zāles, kas nākušas no vīna kalniem...

var jau būt, ka graudu produkts ir drošāks, arī jaukas sarunas ar draugiem nav smādējamas, kur nu vēl mazas seksuālas izpriecas :)

un terapeitiskos nolūkos uzziesta kaka ir gluži vai Mayo klīnikas līmeņa sasniegums...
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 22:24
Runcene

Protu novērtēt Tavu zobgalību bet es to komentu biju domajis gluži nopietni... :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 22:27
Runcene, tā gan ir- man šodien kaut ko baigi uz kašķi velk. Citur ar jau izkašķējos. Laikam vajadzīga kāda terapeitiskā doza no ku! zāļu arsenāla, bet nu jau pāri 22.00. Diemžēl nekas nesanāks. :/
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 22:33
Jap, divlitrīga silta klizma būs pašā laikā... reāli atslābina... :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 22:36
Nu nez, man tas laikam būs par ekstrēmu. Es labāk ko citu :) un pa otru galu ievadāmu :))
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 22:50
Klau ku! es vēlējos tev kaut ko pajautāt, kā jau klizmu lietu lietpratējam. Es kaut kur dzirdēju, ka ja šņabi ievadīt ar klizmu, tad esot piecreiz stiprāks efekts nekā izdzerot to daudzumu. Kā tur īsti ir? :)



Edited 1 time(s). Last edit at 15.04.2010 22:51 by existential fool.
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 22:54
Ha, droši vien ka tā... :) Es jau tagad uz vecumu arī vairāk izvēlos no augšas ievadāmās lietas... piemēram visīti... :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 22:57
Dzirdēts ir viskas bet šņabi tur ievadīt nedrīkst... tur ir vairāki apsvērumu bet svarīgi zināt, ka šķidrumu ar alkohola saturu lielāku par 5% ievadīt ir bīstami... Tobiš šņabi var bet atšķaidītu...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Vienlaicīga 2 AD lietošana
15.04.2010 23:03
Ta jau vēl lētāk sanāk, ja ņem piemēram Pilzenes pivcīti, nu vai Apinīti. Un jautrs vakars nodrošināts! :))
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 18?
Ziņa: