Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?

Aizsāka vientula 

Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
07.06.2010 22:13
Sveicinati!
Sen seit neesmu bijusi, jo nebija vairs ko teikt, viss bija pateikts un malt vienu un to pasu nesaskatiju jegu. Dzeru AD, ik pa laikam apmekleju psihiatru, ar kuru man stipri palaimejies (naudas zina un ari cilveciguma), meginu dzivot savadak ka lidz sim, bet teiksu, ka tas gruti padodas.
Loti daudziem notikumiem pamata ir mana ta teikt ne visai pozitiva domasana, ta man ir vairak pec vidusskolas beigsanas, kaut gan lidz tam es sanemu daudz negativas pieredzes un gimene bija negativi domajosi un vienmer kaut ko sliktu prognozejosi, bet es tomer speju saglabat savu pozitivo skatu nakotne.
Bet pedejos 2 menesus es loti izjutu to, ka visu boja mana domasana. Esmu lasijusi gramatas, google info meklejusi par pozitivo domasanu utt, uz to bridi it ka saprotu un atceros ka man domat un rikoties, kadi vingrinajumi, bet lidz ko es nonaku kada nepatikama situacija vai vienkarsi ikdienas gaitas, es parsvara domaju ne taja labakaja virziena un pirma reakcija (domas) ir negativakas. Ir loti pierasts domat ta un ne savadak, tapec ir gruti, bet tomer es veletos no ta tikt vala.
Zinu, ka tam ir vajadziga pacietiba, daudz treninu un protams laiks, bet man nav ne dienas, ka es nedomatu negativi. Vispar vai ir iespejams mainit domasanu uz pozitivaku? Vai kadam tas ir izdevies? Varbut man vajadziga kada savadaka taktika?
.
Re: Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
07.06.2010 22:41
Man tas pats. Visu laiku negatīvas un nomācošas domas. Strādāju, mācos haltūrēju. It kā viss labi, bet vienalga pats sev nepatīku un visur meklējo to slikto. Man grūti ko ieteikt. Varbūt vajag pamatīgāk piestrādāt. Uz katru negatīvo domu iedomāties ko pozitīvu par sevi vai ko interesantu un iepriecinošu.
Re: Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
07.06.2010 22:42
Ir viena ļoti laba grāmata Barbara Bergere Spēkavots dvēselei. Tur ir vienkāršā valodā aprakstīts, kā mainīt domas un vēl visādas labas lietas.
Bet attiecībā uz domu mainīšanu- tas prasa ilgāku laiku. Vari sākt ar to, ka vienkārši piefiksē savas domas, padomā, kādas tās ir, un tad pārej uz citu "tematu". Tās negatīvās domas mirklī nekur nepazudīs, būs pat tā, ka attapsies, ka atkal domā tās pašas, bet ja apzināti sekosi, ar laiku sanāks aizvien labāk. Vari izvēlētiek kādu skaitāmo pantiņu, ja domas nevari atvairīt, kaut ko no tautas dziesmām, vai kaut ko, kas uzmundrina, piemēram, no Vinnija Pūka. Man patika viņa multenes skaitāmais : ja tučka, tučka, tučka, ja vovse ņe medveģ- nu kaut ko tādā garā:)
95% mūsu dzīves ietekmē ZEMAPZIŅA- tā ir nekontrolējama lieta. Ar zemapziņas ''labošanu'' nodarbojas psihoterapeiti...
Re: Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
08.06.2010 09:33
vientula
Kā es Tevi saprotu! Cīnos ar to pašu! Pēdējā laikā pamanīju, ka no rītiem paliek caurāks miegs un biešāk slikti sapņi.... Šodien pamodos 40 min pirms modinātāja ar lecošu sirdi, sapnī man uz rokām mira bērns.... Es pat jutu viņa sirdspukstus.... varbūt reāļi tie bija mani.... Pamodos jau ar trauksmainu un nomāktu garastāvokli.... kāda tur pozitīva domāšana! :( Ieklausījos meitiņas elpā.... Mazliet nomierinājos, tagad darbā esmu nomākta.... teoriju par pozitīvām domām zinu, bet - nekā.... Kaut izstiepies vai saraujies....
Domāju, ka pingvinam taisnība!
vientula Cik ilgi lieto AD? Ko Tu lieto? Tev ir depresija?
Tieši tā - zemapziņa. Izlasot grāmatu Tu vari kaut ko saprast, pārdomāt savu rīcību. Tomēr grāmatas par pozitīvu domāšanu raksta, lai nopelnītu naudiņu no naiviem cilvēciņiem. Tur nekā jauna nebūs. Piebāzīsi galviņu pilnu ar kakām, atkal, papildus slodze prātam. Varbūt izlasīsi 10x un kaut kas sāks darboties, bet no sevis jau neaizbēgsi. Un pati grūtākā cīņa ir cīņa ar sevi.

Ja nemaldos, gadu (vai 2) atpakaļ iznāca tāda grāmata 'The secret' - tur arī par pozitīvu domāšanu, kosmosu, vibrācijām. Bija pat dokumentālā filma... Noskaties, beigās saproti, ka tie intervējamie, kas tur gudri dirš par pozitīvo domāšanu ir vieni filozofi, psihologi, rakstnieki u.c. ūdens lējēji, kas nav dzīvē reālu fizisku darbu darījuši. Tādiem jau ir viegli apgalvot ka pie visa vainīga tikai Tava domāšana, ka Tava attieksme ir nepareiza un ka Tev jālaiza dirsas visiem pēc kārtas.
Ja Tev piem. nepatīk tupēt veikalā, visu laiku vienā vietā no 8-18, kāda tur pozitīva domāšana?

Starp citu, pie zemapziņas tiekam klāt, tad kad daļēji atslēdzās prāts. Pavisam nopietni esmu bijis tādā stāvoklī un man bija psihoterapija no draugiem. Un domāšana mainījās pa visiem 180* Godīgi!
Es to saprotu tā, ka zemapziņa veidojas bērnībā- to, kā vecāki mūs ''saprogrammē''... Man ar tagad ''labo'' šito lietu, jo senči nav ielikuši nekādus pamatus. Izklausās jokaini, bet tā kā mēs arī zobus paši nelabojam, gan jau psihoterapeiti zina ko dara
Re: Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
08.06.2010 10:06
.



Edited 1 time(s). Last edit at 06.05.2011 20:45 by R..
Eh, ko nu tur. Katra vecāka misija ir ielikt bērnā drošību, pašapziņu, optimistisku skatu uz dzīvi. Un nevis ielikt, bet tas sanāk dabiski normālā ģimenē. Ja iztrūkst šis posms normāla ģimene, tad visu mūžu mocīs kaut kādas trauksmes, panikas, nedrošība utt, kaut patiesībā dzīve jau sen nokārtojusies un viss ir ok. Es nezinu kas notiek terapijā- liekas tāda vnk parunāšana, kuras laikā notiek grandiozas pārmaiņas, protams, ilgākā laika periodā. Svarīgi atrast īsto, savējo terapeitu
Re: Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
08.06.2010 11:06
es domāju, ka grāmatas par pozitīvo domāšanu nav laba izvēle; daži cilvēki nu tik rakstīs, nu tik rakstīs... padod tik viņiem. dari tā, nedari šitā. bet tas nav izpildāms. Pūks ir kas cits. Ir arī Pūka Dao; varbūt tas var patikt. ja patīk grāmatas kā suga, tad varbūt vajag meklēt "gudras", kur nav visādu vienkāršu instrukciju iekšā. turklāt tādas grāmatas var atrast vienmēr, atbilstoši savām interesēm; ir nopietnas ezotēriskas, ar reliģisku ievirzi, vai psiholoģisku. kas nu kuram tuvāks, bet ne īso ceļu padomus. tie parasti strādā ļoti īslaicīgi un pēc laika rada vilšanos.

kā patīk klasiskā literatūra? tā ir tik liela tēma, ka es pat nerakstīšu.

domāju, ka domāšanas mainīšana nav kaut kas tāds, kam var ķerties klāt kā vērsim pie ragiem. nu tik mainīsim, nu tik mainīsim... cilvēks ne vienmēr zina, kas viņam ir jāmaina. manuprāt, mainīt domāšanu nozīmē pāraugt, izaugt vēlreiz, citādi. un tad domāšana mainās it kā nemanāmi. tā ir pozitīvās sekas izaugšanai jeb briedumam.

te gandrīz visi ir kaut ko rakstījuši par vecākiem. viņiem pašiem pilnīgi noteikti bija kādas grūtības, psihiskas slimības, pašu nenobriedušais raksturs. tas nozīmē, ka tādi bija arī viņu pašu vecāki. ir iespējama vardarbība, alkoholisms, bērnu pamešana novārtā vai viss kopā. nevajag aizmirst, ka Latvijā ne tik sen bija karš. tur bija izvarošanas, izvešanas, bēgļu gaitas, bads... tās ir traumas, kurās cilvēks regresē, emocionāli sastingst, lai nesajuktu prātā. tāpēc vecākiem ne visai labi izdevās izaudzināt drošus, brīvus un laimīgus savus bērnus. meita var piedzimt ar izvaroto māti uz muguras, kura viņai ir jānes, viņai ir jākļūst pieaugušai pāragri. tādējādi arī bērna emocionālā attīstība kaut kur aizķeras. un domāšana tad ir tajā pašā līmenī; nedaudz bērna, pusaudža vai tamlīdzīgi. šīs lietas pēta attīstības psiholoģija. ja kādam ir pieņemams šāds skats, var mēģināt dabūt kādu grāmatu, bet tas palīdzēs tikai informatīvi.

laba komunikācija ar savu zemapziņu ir dienasgrāmatas rakstīšana. zemapziņā tiek noglabātas visas tās lietas, ar kurām bērnībā neizdevās tikt galā, kuras bija par grūtu, bet tās tagad velkas līdzi. šos staļlus tā var diezgan labi patīrīt, bet vajag domāt, kur to visu noglabāt, lai sveša acs neatrod, var rakstī kompī, bet pēc tam izdzēst, jo svarīgi ir to visu vienkārši dabūt laukā.

pēdējais, bet ne mazsvarīgākais, protams, ir psihoterapija, kur psihoterapeits palīdz pāraugt par to, kas Tu pats gribi būt, nevis par to, par kuru savus grūtību dēļ mūs taisīja vecāki. psihoterapija palīdz noņemt depresijas vāku, kuram ir aizsardzības funkcija. kamēr šis vāks ir virsū, tikmēr iet uz priekšu ir diezgan problemātiski.

viss negatīvisms lielā mērā ir saistīts ar bailēm. tāpēc arī tādas vides ir ģimenē.

es neesmu psiholoģe, varbūt tāpēc viss rakstītais nav teorētiski absolūti pareizi, bet vismaz tāda ir mana pieredze — gluži intuitīvi.



Edited 1 time(s). Last edit at 08.06.2010 11:09 by Runcene.
Re: Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
08.06.2010 11:22
No grāmatām vēl varu ieteikt Eleonoras H.Porteres Poliannu- tur nav padomu, bet stāsts par kādu meiteni, kas prata uz visu nepatīkamo paskatīties citādi.
Šī varbūt būs labāka, Bergeres grāmata, iespējams, ir sarežģītāka, īpaši tiem, kas agrāk pie šādām lietām nav piedomājuši.
Re: Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
08.06.2010 11:27
Nah kaut ko spiest mainīt? Ne nu ja baigi vajag ej pie līderistiem vai jauno paaudzi. Bet tā... domašana pati mainās katru dienu. Ja skatās lielakos intervālos, tad pēc 5gadi ņirgsi - cik tups esi bijis pirms tam.

Nav universālu grāmatu... uzskatu to par bulšitu. MAN ļoti patika Nīčes Zaratustra un Antikrists. Bet ko izdarīja Hitlers ar pārcilveka teoriju... hehe... ta kā katrs tas grāmatas arī pa savam saprot :)

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
08.06.2010 11:56
.



Edited 1 time(s). Last edit at 06.05.2011 20:45 by R..
Re: Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
08.06.2010 12:00
.



Edited 1 time(s). Last edit at 06.05.2011 20:45 by R..
Re: Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
08.06.2010 12:06
Man redzot šādas tēmas, rodas iespaids, ka mūsdienās cilvēku nemaz nav. Ir tikai kaut kādi nepabeigti radījumi. Lai izdzīvotu jameklē terapeiti, kompānija, jālasa standartizētas pamācošas grāmatas... tāda normāla smadzeņu globalizācija. Un tad vēl atļaujās teikt, ka amerikā visi stulbi. Te tak tas pats notiek... neesam vairs tālu. Visi vārgi un nespējīgi. Psihiski nelīdzsvaroti un bez mākas valdīt pašam pār sevi.

Cilvēki pārstājuši risinat problēmas, vinji meklē ka "pozitīvi domāt" :D Tak problemu atrodi un atrisini un nebūs par ko stresot... kuda mir katjitsa...

P.S.
un es arii peec savas pieredzes ;)

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10



Edited 1 time(s). Last edit at 08.06.2010 12:06 by Mateus.
Re: Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
08.06.2010 12:18
.



Edited 1 time(s). Last edit at 06.05.2011 20:45 by R..
Re: Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
08.06.2010 12:20
AD atsaku lietot pec garaka partraukuma, tagad kadi 2.5 menesi, lietoju Valdoxan, arsts vel izrakstijis Kventiax...Neesmu sajusma, ka man tas viss jalieto, bet vareja but vel sliktak.
Mateus,
Mazakas problemas, kuras atkarigas tikai un vienigi no manis jau risinu, neiet viss tik atri, bet tomer. Ir lielakas globalakas un citas, kuras ietekmet nav manos spekos. Negativa domasana loti trauce un pasliktina jebkuru situaciju vairakkart.
Re: Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
08.06.2010 12:35
Vientuļā, domas var mainīt arī verot mirkli, kurā tobrīd atrodies. Piemēram, vakar vēlu vakarā es gāju no darba, lielais lietus jau bija beidzies, bet vēl smidzināja. Gaiss smaržoja, peļķes milzīgas, bet es tikai kāpu tajās iekšā atcerēdamās bērnību:) Fantastiska sajūta- tur nevar palikt neviena negatīva domiņa, jo vienkārši ir prieks! (Bet tas ir atkarīgs no tā, ka paskaties- var jau sākt šitā: fui, atkal tas lietus, samērcēšu kājas, viss slapjš, viss riebīgi kā parasti:(()
Un vēl- man ir divi putni uz kādas mājas jumta, kurā iekšā ir vairāk skumjas nekā prieka. Kāpjot pa trepēm pamanīju ligzdu, tādus savilktus salmus aplī un tur iekšā divi mazi pūkaini putnēni. Turpat netālu dzīvojas divi lielie, ne kaijas, bet lielāki (kā viņus sauc?). Un tā katru reizi turp dodoties es pavēroju putnus, mazie jau paaugušies, izskatās kā pīlēni, staigā pa jumtu, viss nod...., bet ...vai gan uz viņiem skatoties var domāt kaut ko negatīvu?
Ir lietas, kas pilda ar prieku un paceļ vispārējo noskaņu. Pat, ja tas nerisina konkrētu problēmu kā tādu, tās domas ceļ un dod spēku.
Katrā ziņā ir vērts sevi šādi uzskaņot:)
Re: Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
08.06.2010 12:52
R. nav jābūt super duper. Tā ir pēdēja laika tendence, ka visi tik vārgi un nevarīgi. Vienu reizi mūžā bijis tā, ka šķiet nu nav labi. i to... komatēns ja nemaldos kaut ko tāda pat stila pateica man - problēmu jārisina nevis sekas jāslēpj. Un tā arī ir.

vientula: globālās problēmas gribi risinat? ej politika :D nehren cepties par lietām kuras nevar izmainīt. To ir jāsaprot.

Visiem vecajiem zināms mans stāsts, kad gaju pie ārstiem ar it ka fiziskām kaitēm. Beidzās ar to, ka lika dzer AD. Neko nenopirku. Dzeru baldriāņus un atsāku sportot. Pāris mēnešos viss sakārtojās... Nīče, Sports, Baldriāņi 8)

Par putnēniem... pesimists pateiks... akk... kaut kad seetaa vinjus ar akmenjiem nomētas bet beigas tie iekritīs naftā :(
Optimistam blaktis smarzhi pēc konjaka, pesimistam konjaks smird peec blaktiim :D

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10



Edited 1 time(s). Last edit at 08.06.2010 12:53 by Mateus.
Re: Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
08.06.2010 12:57
Mateus Rakstīja:
-------------------------------------------------------


> Optimistam blaktis smarzhi pēc konjaka,
> pesimistam konjaks smird peec blaktiim :D


Un kas ir tie, kas konjaku vienkārši dzer? :)
Re: Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
08.06.2010 12:59
Tie ir es :D
Reizi nedeeljaa 50g Camus = spēks :)

Bet tas joks man kaut kā loti iepatikaas :D

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
08.06.2010 17:00
"Domāt pozitīvi"- tas tagad kaut kāds modes kliedziens, uz katra stūra šitais tiek skandināts. Aknās jau sēž tas "pozitīvisms".
Re: Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
08.06.2010 17:03
Tas tāpat kā cūkām aizgaldā sagrozīt smadzenes, lai šīs tik domā pozitīvi un lai tik neierauga kādā sūdu bedrē viņas patiesībā dzīvo un kas viņas sagaida gaišajā nākotnē...

Pesimists ir nekas vairāk kā pieredzējis optimists.



Edited 1 time(s). Last edit at 08.06.2010 17:12 by existential fool.
Re: Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
08.06.2010 19:32
.



Edited 3 time(s). Last edit at 06.05.2011 20:44 by R..
Re: Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
08.06.2010 19:41
Īsti nezinu, uz kuru tieši pusi šie klipi mainīs domāšanas virzienu, bet no sevis piesaku komplektā pirmajam klipam, nu tam, kas ar Reiniku, te ir arī šī klipa analīze http://kirshblac.wordpress.com/2010/05/31/laura-reinika-jauna-videoklipa-analize/
Manī tiešām raisīja daudz pozitīvu emociju. :-D
Re: Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
08.06.2010 19:54
.



Edited 1 time(s). Last edit at 06.05.2011 20:44 by R..
Re: Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
08.06.2010 20:17
Kuram klaunam? reinikam? Pirms 5 gadi vinjam bija Honda Acord.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
08.06.2010 20:32
Man šķiet viņam ir kaut kāds Lexus. Tā jau čalis normāls, bet arī ar savām problēmām.
Re: Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
08.06.2010 20:49
Un tagad davai pacelj roku tas kursh ir TJIPA bez savaam probleemaam. Un pie reizes man kriteerijus kaa to noteikt... paarbaudiishu savus darbiniekus un sievu :D:D:D
Viss vinjam kaartiibaa. Tas ka kaadam kaut kas nepatiik, pasha probleema... vinjsh nav dolaars, lai visiem patiktu.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10



Edited 1 time(s). Last edit at 08.06.2010 20:49 by Mateus.
Re: Ka mainit domasanu un vai vispar tas ir iespejams?
08.06.2010 21:09
.



Edited 1 time(s). Last edit at 06.05.2011 20:44 by R..
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 25 pieskaita 6?
Ziņa: