Dedzināšana barības vadā

Aizsāka Cossa 

Dedzināšana barības vadā
29.06.2010 08:12
Sveicināti .

Kā jau iepriekš minēju man no marta bij barības rīšanas fobija , ēst varēju ,bet t barību rūpīgi sakošļāju un par toēšanas procesu piedomāju . Arī medikamentus košļāju , xanax , un reizēm uz nakti stilnox( te es ļoti maz vai nemaz neuzdzēru ūdeni ). Un tagad es drusku neziņā , vai man kā VD sirgstošam tik rādās vai reāli ir. Nu piemers ...jau irms kādas nedēlas ,kad arvien vairāk piedomāju par barības vadu , bij satraukumi un pilnīgi jūtu kā momentā aiziet uz kuņgi barības vadu . Kad bij rīšanas traucējumu tops .Tāpat bij , kautko nenozīmīgi sakašķējos un pilnīgi jūtu spazmu balsenē un atiecīgi tuvākā maltīte problemātiska . Tagad esmu stipri mierīgs gan sirds ,gan ēšanas fobija . Bet man sajūta ,ka tā VD negrib mani pamest un izspēlē visādus jokus ,šoreiz apdedzināts barības vads ar medikamentiem . Jo nu jau vismaz nedēla pagājusi kopš stilnox uz nakti sakožļāju itkā jābūt labāk( dzeru nexium ===skābi kuņģī mazina) bet nēe tik domāju visādus scenārijus .

22.06.10 vakarā sanāca tā pavirāk iedzert šņabi , otrā dienā dedzināšana nebij vispār , bet drīz itkā notirpa roka , tad itkā otra roka , tad kāja pa telefonu neirologs teica 8 skriemeļa saknīte ....dzēru (sakošļājot un tad norijot ,gan ar pietiekamu ūdens daudzumu midokalm ===atslābina muskuļus) un par barības vadu aizmirsu ,jo visādus scenārijus zīmeju tirpšanas sakarā. 26.06.10 atsākā barības vada problēmas un vēl joprojām . .

Jau agrāk novēroju , ka VD vienu fobiju ārstē citas fobijas parādīšanās . Īstenībā jau gribētos lai tas barības vads man ir tikai galviņā ,nevis medikamentu apdedzināts .Bet sajutas konkrētas , norijot jūti aiz krūšukurvja tajā pašā vietā kairinājumu
Re: Dedzināšana barības vadā
29.06.2010 08:34
iespējams, ka Tev ir skābes atvilnis, kardijas mazspēja; labi neslēdzas pāreja no kuņģa barības vadā. ļaudīm, kam ir trauksme, šitas mēdz būt. nosaka, veicot "kobru" vai fibrogastroskopiju. ir tāda ripa motilium, kas to caurumu tur ciet. kopā ar nexium parasti ir ok.

jādomā arī par ēšanu; nekādus baltos cukurus, kafijas utt.

un ar somatizāciju ir tā: ja ignorēsi vienus simptomus, būs klāt citi. vienkārša un reizē sarežģītā izeja: jāreaģē uz pirmajiem; jādomā, ko sevī mainīt, ko jūti, bet negribi just vai atzīt. citādi cilvis cenšas slaucīt kaut ko pagultē, bet rumpis to neļauj. rumpis vienmēr protestē pret šādiem pasākumiem. ja palīdz un pārāk netraucē blaknes, tad no šitā uz kādu laiku var atpūsties ar antidepresantiem. tad parasti viss atlaižas.

ja AD nelīdz, ir blaknes vai iebildumi pret tiem, tad jāmācās meditēt, jāpeldas, jāsporto, jādara viss, kas atslābina, bet intensīvi un regulāri. un jāsaka sev, ka esmu ok.

jāmeklē filozofija (reliģija), ar kuras palīdzību sevi iepazīt.



Edited 1 time(s). Last edit at 29.06.2010 08:47 by Runcene.
Re: Dedzināšana barības vadā
29.06.2010 08:45
Šodien nosvēros , kopš 30.08.09 nometu 20 kg ( palecos aiz priekiem simbolisks cipars ). kustos ,sportoju, daudz staigāju , ēdu ikdienā domāju stipri pareizi , reti pa svetkiem pavairāk un arī vairāk alko virzienā. Apmeklēju psih terapetu jau ap 3mēneši .

Jā par kobru domāju . Vispār doma ,ka iespējams medikamenti adedzinājuši man ienāca prātā pirms 8-9 dienām un tad uzreiz atteicos no stilnoksa sakošļāšanas , nosūkāšanas.

AD mirtazapin esmu lietojis aptuveni nedēlu ,toreiz sirds klves noņema ,sākas blaknes ...libido ( bet taisnibas labad jābilst ,ka vēl tobrid lietoju concor un tas nu esot vīriesu bieds , protams nometu arī to )

Jā kafija padaudz
Re: Dedzināšana barības vadā
29.06.2010 08:50
zāles jālieto tā, kā rakstīts. ja jānorij vesela tab., tad vesela.

bet es tā kā vairāk domātu uz atvilni un kardijas mazspēju. ļoti tipiska problēma.

pēc ēšanas kādu laiku nesēdēt, negulēt.
Re: Dedzināšana barības vadā
29.06.2010 17:08
Par atvilni teica viens pazīstams gastroenterologs, tās sakošļātās tabletes iespējams tik paasināja
Re: Dedzināšana barības vadā
31.08.2010 07:11
Runcene Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> iespējams, ka Tev ir skābes atvilnis, kardijas
> mazspēja; labi neslēdzas pāreja no kuņģa
> barības vadā. ļaudīm, kam ir trauksme, šitas
> mēdz būt. nosaka, veicot "kobru" vai
> fibrogastroskopiju. ir tāda ripa motilium, kas to
> caurumu tur ciet. kopā ar nexium parasti ir ok.
>
> jādomā arī par ēšanu; nekādus baltos
> cukurus, kafijas utt.
>
> un ar somatizāciju ir tā: ja ignorēsi vienus
> simptomus, būs klāt citi. vienkārša un reizē
> sarežģītā izeja: jāreaģē uz pirmajiem;
> jādomā, ko sevī mainīt, ko jūti, bet negribi
> just vai atzīt. citādi cilvis cenšas slaucīt
> kaut ko pagultē, bet rumpis to neļauj. rumpis
> vienmēr protestē pret šādiem pasākumiem. ja
> palīdz un pārāk netraucē blaknes, tad no
> šitā uz kādu laiku var atpūsties ar
> antidepresantiem. tad parasti viss atlaižas.
>
> ja AD nelīdz, ir blaknes vai iebildumi pret tiem,
> tad jāmācās meditēt, jāpeldas, jāsporto,
> jādara viss, kas atslābina, bet intensīvi un
> regulāri. un jāsaka sev, ka esmu ok.
>
> jāmeklē filozofija (reliģija), ar kuras
> palīdzību sevi iepazīt.

Skatos Tev liela piereedze , it sevišķi saistība ar visādiem psihes traucējumiem .

Vai ir novērots ka atvilnis saasinās tad kad pieaug VD , proti vai tas ir ne tikai dažiem .bet samērā tipiski . Jo kautkādas īlaicīgas dedzināšanas ,gan vairāk kuņģi man ir kādi 15 gadi ( atceros 1995-vai 1996 darba baļukā dzēru toreiz top vīnu no lētā gala manastirska izba ) un kautkāda īslaicīga dedzināšana bijusi ik palaikam , un ko ievēroku NEvienmēr ar alhokolu .

Pašlaik lietoju nexiums , dedzināšana pārgāja jau pēc 1nedēļas uz jūlija sākumu , tikai ieteica dzert vismaz 4 nedēļas, šajā laikā sanāca kādas 5-6 reizes iedzert alko un es drošības dēl turpinu līdz 8 nedēļām lai gan sūdzības nebij , Un še tev ieēdu treknu žāvētu zivtiņu ,atgūlos viegli iesnaudos un jūtu vecā labā dedzināšana tikai ļooti viegli .bet....viegli kakls iekaisis ,varbūt šoreiz patiesi tikai augšējie elpceļi iekaisuši , jo sestdien ieraudzījis sauliti vienā kreklā no mājām izgāju bet ārā tikai 15 grādi .Vakar iedzertais nexium protams visu noņēma , pēcpusdienā sanāca pavirāk saēsties , Šonakt pamodos tāpat NE dedzināšanas dēļ , bet trauksme piemetās ne pajokam ,jau menešiem tādu nebiju jutis( no marta) , visu ko internetā salasījos . Ex ...varbūt patiesi jāsāk AD arketis , un 50 mg kventiapin
Re: Dedzināšana barības vadā
31.08.2010 09:02
nezinu, vai Tev jāsāk zāles... mana filozofija ir tāda: ja var zaudēt darbu, nespēj strādāt, tad labāk zāles, lai gan kāpēc nepamēģināt bez:)))

bet, ja nopietni, domāju, ka ir svarīgāk palikt apritē, aktīvi dzīvot. cilvēks degradējas ļoti ātri. tāpēc ir ļoti būtiski, lai tas nenotiek (ja vien tas Tevi uztrauc). ja zāles palīdz to uzturēt, tad lai viņas ir, nav sevi par to jāstrostē, jākaunina. varbūt vari pamēģināt tikai ar kādu dienas zāli (piemēram, Adaptol), kad ir paredzami lieli uztraukumi vai tml. ja to savajagas dikti daudz, tad, manuprāt, labāk tomēr AD, neiroleptiķi (aberz atkal bļaus). ja tas viss ir ar mērķi, ka tas ir uz laiku un kaut kas tiek darīts arī citādi, tad tas nav bīstami.

pēc ēšanas neguli un aktīvi nesporto, izklausās pēc kardijas mazspējas; droši vien būsi dabūjis ilgu gadu laikā, nesēdi arī uzreiz vai sēdi atgāzies. jāmeklē pārtika, kas neprovocē un tā arī jādzīvo. te par to ļoti daudz runāts.

es dzīvojos hroniskos deguna blakusdobumu iekaisumos (ne tikai kakla sāpēs), kamēr neuzausa gaisma, ka tas ir atvilnis. pilnīgi pietika ar mazu aukstumiņu, nosalšanu, kad citiem nekas. dzīvojos pa loriem, kamēr pašai piešķīlās. tās gļotādas tač visu laiku ir izsvilinātas.

Visi omeprazoli neko neārstē, tas jāņem vērā. Motilium (jau minēju) caurumu tur ciet. Omeprazoli un miega tabletes man joprojām stāv uz plaukta. ja nu gadījumā kas, nevaru atļauties tapt izsista no ierindas. tāpēc šādas problēmas labi zinu.

psihoterapija, zāles krīzes posmiem (arī rudeņi, pavasari, jo tad visiem psihē notiek izmaiņas, VD " klientiem" dažkārt traki) saprātīgās devās kopā ar ne tik ļoti bioloģiski domājošu ārstu, manuprāt, ir laba kombinācija (cik tas attiecas uz palīdzību no malas). Pārējais: fiziskas aktivitātes, sports, peldēšana; meditācija, lūgšanas (kam der), gleznošana, rakstīšana, mūzika (kam talanti): tas viss katra gaumes, interešu un spēju līmenī...



Edited 1 time(s). Last edit at 31.08.2010 09:05 by Runcene.
Re: Dedzināšana barības vadā
31.08.2010 10:20
Man arī slikti izkrist no aprites , atgriesties tajā pašā vietā gandrīz neiespējami .

Nu turpinu dzert Nexium ,iedzēru 4.35 tagad gandrīz nekādas sūdzības , lai gan arī nakti bij nu ļoti maz , bet visvairāk SPIEŽ UZ SMADZENĒM . Tas arketis nopirkts jau jūnijā un stāv plauktā, atceros man labi izdevās iedvest sev .... sāksi "muļķoties" dabūsi AD dzert, un labi . Tikai satraucos ,ka uz nexium fona tā sajūta radās . Ja tāda sajūta būtu vēl pusgadu atpakaļ tad teiktu viegli saaukstējies , a varbūt arī esmu ?

Tu saki ________ pēc kardijas mazspējas; droši vien būsi dabūjis ilgu gadu laikā____________ nu ja , sevi pie atklātiem VD pieskaitu TIKAI kopš 2009 novembra, 2010 janvārī jau 100% sapratu ka nervi , ko gribēju teikt , par to ILGU GADU LAIKĀ ...reāli pakapājoties pagātnē jau sen bij visādi simptomi tikai tam salidzinoši maz pievērsu uzmanību .Pirms izpaudās VD ,1,5 gadus daudz strādāju arī nakts darbs ko NEIEREDZĒJU, jau tad parādījās īslaicīgas nakts tahikardijas , tād tāda trauksme , un bij lekais svars ( tagad 19-20 nomests)pats stulbākais galigi nespieda maku vēl papildus strādāt , un sevi šaustīju par gļēvulību ,ka neaizeju .

Draugs savulaik televīzijā strādāja rīta raidījumos , cēlās 3 ,00 , tad viņš tikai tagad sāk atiet ,bet gadi pagājuši kādi 8-10 , viņam vis kas ieskaitot gremošanu , un kad viņš man kādreiz pasūdzējas par savām kaitēm ,es pie sevis nodomāju ,nu dod, te tev migrēna, te iesnas te zonde jāri , te uz svaru zāli nevari iet jo kuņģis ,te to ēst .....nu vo tagad pats tādā krāsā

Psihterapija jau no marta . Niez mēle kasīties , man domāt viņa ne tur virza , ne tie akcenti , bet varbūt uztaustīta vārīga vieta.
Rudens mūžīgi mūzos mans mīļākais gadalaiks. Lieku lielas cerības uz kardinālu pavērsienu , TIKAI šitais te atkal izlida un tieši tuvojoties manam mīļākam gadalaikam .
Re: Dedzināšana barības vadā
31.08.2010 10:27
Svētiens dedzināšana bija uz labas omas fona ,brīvdienās atkal biju pasportojis pēc mēneša pārtraukuma. Trekna kūpināta zivs un neizcepts sīpols , kas jau ēdot vienkārši nesmeķēja
Re: Dedzināšana barības vadā
31.08.2010 10:31
Runcene
Cik dienās pēc atviļņa lēkmes Tev vis normalizējas ?
Re: Dedzināšana barības vadā
31.08.2010 10:41
Itkā pozitīvi tas, ka pazuda barības rīšanas traucējumi, ( gribu labāk viņus) to vietā panika par atvilni un sekām.....
Re: Dedzināšana barības vadā
31.08.2010 11:06
cik ilgā laikā? es pat nezinu. ja ir lietots stiprais alko, tad var paņemt nedēļu, tāpēc es tādas lietas bieži nelietoju. bet nu nesen sagrēkoju.

Bet Tu jau arī vari būt dabūjis kādu baciļa aktivizāciju, galu galā straujas temperatūras svārstības. kumliņtēja neskādēs, parūpējies par ērtībām, lai komfortabli jūties, lai nesalst, lai neizmirksti. vismaz es tā daru, ja kaut kas ir pāršauts pār strīpu.

vispār katram ir savas vājās puses, kas jāiepazīst.

ja es gatavojos uz jauniem varoņdarbiem vai lielām izmaiņām, tad vienmēr esmu stresaina. kāds alko nekad nenāk par skādi apcerīgā gaisotnē ar labu draugu, tad var paspriest, kas un kā, bet jāuzmanās neizprovocēt iekšas.

psihoterapija vispār ir ķēpīgs process. un man allaž tā ir bijis, ka pirms trauslām vietām vai jauniem atklājumiem esmu baigi nīgra. tagad jau zinu: gribu sūtīt viņu ļoti tālu, znač drīz atkal ko būtisku sapratīšu. tāda specifika.
Re: Dedzināšana barības vadā
31.08.2010 11:14
tagad ēd mazām porcijām (es vispār tā ēdu, nekādi 3 ēdieni, un esmu sen pieradusi), es pat domāju, ka latviešu ēšanas tradīcijas nav nekāda dāvana kuņģim.
Re: Dedzināšana barības vadā
31.08.2010 19:44
Runcene

Tad gruzīnu tradīcijas vispār.....

Es jau Preczi gadu veseligs dzivesveids, retas pārsvarā mazas veselīgas negaršīgas mali'tes rupmaizei garozu nogriežu , kā jau minēju -19-20 kg .

Te aptauju uztaisīju ,gandrīz jebkurš mans paziņā ik palaikam ko kuņģim padzer .

Vispār atceros sestdien bij padaudz kupināt zivtiņ vairākas reizes dienā . svētien arī , un pirmdien vēlā pēcpusdienā priekš sevis pieēdos lielveikala kulinārijas kotletes .Un pē'dejās 2-as nedēļas mega maxi tomātus ( daudziem draugiem tie izsauc) , un vēl visi atzīmēja sezonalitāti, pavasaris un rudens paasinājumi .

Vai zondi riji , vai helikobaktēriju nīdēji ?
Re: Dedzināšana barības vadā
31.08.2010 19:50
Runcene

Vai Tev ir liekais svars . Man neskatoties uz nomestajiem ap 20 kg , vēl vajag 18 lai būtu 70kg kas pie auguma 178 cm veido ķermeņa masas indeksu 22 kas ir ok. tahikardijai nemestie kg ļooti palidzēja , arī psiholoģiski , uzliku mērķi vispirms zem 100 es gavilē tad zem 90 kg es gavilē un tad 88 kg un tas simboliski jo mīnus 20.
Re: Dedzināšana barības vadā
31.08.2010 20:10
nevajag negaršīgu; es reizēm ēdu diezgan neveselīgi, ja skatās pēc visādiem ieteikumiem. "Pareiza ēšana" arī var kļūt par krustu kaklā. vispār tas ir sarežģīts jautājums; sev es esmu atradusi, ka galvenais nevajag lielu kaudzi apēst un ir jākustas, tad var arī uzkost šo to ne tik pareizu.

tad, kad man pēdīgo reizi kobru lika rīt, par to bacili neko vēl nezināja, tas bija sen. es ārstus neapmeklēju. tas mani inficē ar hipohondriju. ja nu vienīgi dažas tehniskas apskates, bet tas ir viss. ģimenes ārstei palūdzu kādu recepti. viņai miers, un man arī.

tagad visiem ir stress, un slikti jūtas daudzi, arī tādi, kam "VD" nav, loģiski arī kuņģi tiek dedzināti. kam tagad viegli.

rudzu rupjmaizi es neēdu, tikai graudu maizes, kviešu, jau sen. saldus augļus visādus, banānus diezgan daudz, pārslu Musli (tur ir arī rozīnes, visādas sēkliņas), bet to variantu, kas bez cukura, 1 kg pakas celofānā. klāt leju "zilo" pienu. ar to neuzresnēsi, bet man garšo. kaut kur manīju pienu bez laktozes, bet neesmu pamēģinājusi. dārzeņu sautējumi, bet ne visi sastāvi, netrekna gaļa... tā apmēram.

vajag vnk pamēģināt šo un to.
Re: Dedzināšana barības vadā
31.08.2010 20:13
attiecībā uz lieko svaru es diplomātiski izvairīšos no tiešas atbildes, bet es ļoti cītīgi ar to nodarbojos. un, kā jau teicu, man galvenais āķis ir kustības.
Re: Dedzināšana barības vadā
31.08.2010 20:35
No dārzeņiem klasika sautēti brikoļi ar zivi tilpaju vai lasi , tas ir 95% vakara ēdiens . par to negaršīgo Tu labi pieminēji ___krustu kaklā____, man ikdiena 90 % ir negaršģa , bet kādās dos baļukos visu alko 2 gabali cielaviņas u t t . Sākām tievēt ar draugu , viņš uzsēdās uz max ,un vēlreiz max diētas bet nekustējās , sazvanījāmies atskaitījāmies pa telefonu , viņš sākumā man riktīgi ielika , un visulaiku tik teica ,,,,kad nometīšu tik un tik kg nopirkšu to un to......rezultāts man svars nav atpakļ ( vasarā uz vietas +/- kg robežās svārstās) nav karstā laikā sportiņam. Bet viņam viss atpakaļ. Un sportiņš man arī tāds vieglais regulāris , nekāda sevis laušana
Re: Dedzināšana barības vadā
31.08.2010 20:37
Par izmeklējumiem ...man liekas esmu hipohondrijas karalis , pat domas par kādu .......
Re: Dedzināšana barības vadā
01.09.2010 08:11
Runcene

Man tās pāris alko reizes vasarā neizraisīja atvilni , tas otreiz parādījās uz lidzenas vietas ....nu mēģinu piešut zivtiņu ,atgulšanos , neizceptu sīpolu ....

Un vispār lidz šai nedēļai domāju ka man ir medikamentu (stilnox) apdedzināts barības vads nevis atvilnis
Re: Dedzināšana barības vadā
01.09.2010 08:43
man ir ļoti lielas aizdomas, ka veselu (atviļņa nesamocītu) barības vadu viena diētas kļūda vai dzertiņš neietekmēs. vienkārši tam iekaisumam var būt dažādas pakāpes.
Re: Dedzināšana barības vadā
01.09.2010 11:56
Ex. nobriedu uz kobru....... veselu nedēļu jāgaida pat prātam neaptverami ko sadomāšos
Re: Dedzināšana barības vadā
02.09.2010 06:23
Runcene

_________es dzīvojos hroniskos deguna blakusdobumu iekaisumos (ne tikai kakla sāpēs), kamēr neuzausa gaisma, ka tas ir atvilnis. pilnīgi pietika ar mazu aukstumiņu, nosalšanu, kad citiem nekas. dzīvojos pa loriem, kamēr pašai piešķīlās. tās gļotādas tač visu laiku ir izsvilinātas_________

Tātad Tu nejūti skābes rāvienu no kuņģa , kā teikt precīzi to mirkli ? Un cik ilgi bija tie deguna, kakla iekaisumi . Kā jau mnēju es arī pavasarī domāju ,ka esu apaukstējies, likās ir arī traheīts , visu laiku tik silti tuntuļojos. Tagad gaidu kobru , esmu visu ko salasījies ko tur var atrast ... vispār nerv tik uzvilkti nav bijuši oi oi kad
Re: Dedzināšana barības vadā
02.09.2010 08:53
"Tātad Tu nejūti skābes rāvienu no kuņģa..."

it kā nē; man sākās KZS; varēja domāt, ka esmu vnk pārstrādājusies, aizsūtīja uz kobru, tur doks prasa, vai kakls bieži nesāp, jo izteikta kardijas mazspēja (nepietiekami noslēdzas muskulis starp kuņģi un barības vadu). tādos gadījumos ļautiņiem bieži sāpot kakls. nu, es jau tiešām kakla dēļ biju pa loriem gana daudz dzīvojusies, beigās jau negāju, stāstu šim, ka, jā, kakls nekāds, iekaisums man ir normāls stāvoklis, balss no rītiem rupja, stāstu šim visu šito, šis prasa, kā ar nerviem; es saku, ka ok, šis saka, ka nevar būt, viss esot baigi iekaisis, tā esot tikai noteiktam " kontingentam" ... nu, tā, parunājām, saku vēl, ka pārstrādājusies laikam, šis saka, ka cilvēks pārstrādājas, ja zemu sevi vērtē, nu, ko, sāku mazliet par sevi domāt (bet tikai pārtikas līmenī), tad tas it kā pārgāja, un dzīvoju pa vecam, citādi nemācēju, strādāju mācījos, ārzemju komandējaumi, vilku visu dzimtu, vienīgi ēdu baigi veselīgi... un depresivitāte mūžīgā, kas no bērna kājas bija mana dvīņumāsa.

tad pēc laika pienāca dzīvē zaudējums un pēc tam drūmi drūmā vilšanās, uzmeta mani viens tā pa riktīgam, netiku ar notikušo galā. sākās kuņģa problēmas no jauna ar KZS, atvilni tādu, ka to vairs nevarēja nejust, pilnīgi kā no ūdens pistoles, baigā ātrumā sāku zaudēt svaru, bezmiegs, depresija nu jau traka; pabiju atkal uz kobru, viss tas pats, tad nolaidos pie psihiatra, jo citādi varēju aiziet aiz zvaigznēm, gremošanas sistēma neņēma pretī nevienu tableti, spiediens 200, tā nu pilināja sistēmas. kamēr lietoju zāles, tikmēr viss stabilizējās. pārtraucu, jo bija stipras blaknes – toreiz lietoju vecu amitriptilīnu... (96. gads) kā pārtraucu, tā trauksme, spiediens un viss ar gremošanu nojuka atkal. 8 gadus te lietoju, te nelietoju zāles; man bij tāds maiss ar zālēm, tantēm tādi nav. pilnīgi izniekots laiks. beidzot domāju, nē, tā jau man visa gremošanas sistēma nosvils un es pati sajukšu prātā, trauksme arī nezūd, biju atskatījusies hroniskos psihiatrijas pacientus mācību laikā, nē, paldies... kaut kā ļoti negribējās sev šitādu nākotni, bet psihiatre tikai plātīja rokas. par to vēl tagad esmu mazliet nīgra. psihoterapija taču toreiz jau bija, bet šie vnk nevar pateikt, konkurence jāuztur un pravas jākačā.

tā nu pēc ilgām pārdomām nolēmu izmēģināt psihoterapiju. nevar teikt, ka ātri kas notika. man pagāja diezgan ilgs laiks, kamēr sapratu, kādi apstākļi un kādi domāšanas modeļi veicina un provocē atvilni un spiedienu, ar kādu stresu netieku galā un kāpēc. protams, viss kas cits jau arī tika saprasts, bet kuņģis jebšu gremošanas sistēma man vienmēr bijusi tā, kas signalizē vispirms. nujā, un tahikardija, protams.

nevajag tagad salasīties... kad es pēdējo reizi gāju uz kobru, man bija caureja un vemšana no visa... nu i domāju, būs krabis, bet izrādījās, ka nervi.

galva visu to lietu komandē, ap izmeklēšanos un ārstiem nevajag daudz laika tērēt. uzzini, kādas zāles palīdz, lieto, kad nepieciešams, un vairāk domā par iekšējo pasauli. tāds mans secinājums no visa piedzīvotā.
Re: Dedzināšana barības vadā
02.09.2010 10:13
Runcene

Par to visa kā izmeklēšanu es arī nedaru . Sākumā kad sirds aizgāja 2 as kardiogramas ,pirmajā protams sinusa tahikardija ) citādi norma. Un divi EHO . no kuriem viens, pirmais iznīcinoš , bet tad uzināju ka čalis pa retam to dara pastarpām starp pilnīgi citu darbu un apaeāts vecs ,un darītājs slikts . Otrais EHO citur un tur es visulaiku to doku provocēju nu nevar būt ,ka nav jau skaleroze , taču visiem viņa ir , un kur tad aneirisma ,un vārstuļu kalcinoze , dilatācijai arī jābūt .... skatījās foto taisīja .....nu neko neredz . Pirmais foto nedeva līdz . Martā fluogrāfiju vajadzēja sanitārai grāmatiņai un tur atrada apaļu 3 cm , nu bet beigās izrādījās vis ok , prmās bildes aprakstītājs drošibas pēc uzbēra ogles ,bet manai nervu sistēmai tas ...

Tad jau Tev pirmais kobrists bij ar pieredzi ja uzreiz par nerviem prasīja , vai arī patiesi tas atvilnis ir tik izplatīts ,ka jebkuram endoskopistam skaidrs ...nervi.

_________biju atskatījusies hroniskos psihiatrijas pacientus mācību laikā, nē, paldies_________ RMI pierdze..? Man ir .

Bij man Junijā situācija , kad šo to uzzināju par vienu tuvu cilvēku , pilnīgi kā duncis gan kuņģī gan kaklā .


Par cobru...


gastro centrā varēja jau šodien rīt .bet raustos no narkozes un kad anesteziologs mērīs asins spiedienu toč, ka sāksies tahikardija un spiediens būs augšā

Tad parakstījos citur vietējā anestēzijā

Vakar kā izlēmu veikt kobru tā visa pasule kājām gaisā ,izmeklējuma gaidībās dzeru xanax , sanāk nedēļu dzeršu , lidz šim mierīgi iztiku mēnešus 3.un toreiz arī pa 1-2 reizēm nedēlā , bet te būs jādzer nedēļa . Varbūt uz alko uzsēsties , brīvdienās vakaros , darbā xanax , vai adaptol ( to nekad nēsmu mēģinājis )

Klusa cerība ....no vēnas paņemu antivielu titrus uz helio , un es priecāšos,ka ja būs lieli titri it sevišķi igM ...tātad TIKAI helio....
Re: Dedzināšana barības vadā
02.09.2010 10:32
"Tad jau Tev pirmais kobrists bij ar pieredzi ja uzreiz par nerviem prasīja , vai arī patiesi tas atvilnis ir tik izplatīts ,ka jebkuram endoskopistam skaidrs ...nervi."

laikam jau, esmu arī vēl pie citiem bijusi, ir bioloģiskāk un psiholoģiskāk domājoši ārsti. un kobristi jau tradicionāli baigi daudz nerunājas, tā jau tikai ir izmeklēšana, turklāt rinda aiz durvīm. bet man vēl viens tāds "psiholoģiskāks" gadījās un diezgan labi iemācīja, kā var kaut nedaudz uzlabot sajūtas; mazliet arī no tā, kā vispār skatīties uz dzīvi. man tīk bioloģiskie ārsti, kuri ir biku arī psiholoģiski domājoši. tādi parasti ir visās specialitātēs, un lietas tur raisās veiksmīgāk.

"RMI pierdze..?"

Man ir ārsta palīga (pa vecam: feldšera) diploms, bet sen vairs nestrādāju; LU beidzu pilnīgi citā jomā, visu laiku gan medicīnā mazliet izglītojos, nopērku kādu labu grāmatu utt.
Re: Dedzināšana barības vadā
02.09.2010 11:50
Viens izteica pieņēmumu ka dedzināsa sākās dēļ zaudētā svara , kamēr kuņģis aprod jauno situāciju .
Re: Dedzināšana barības vadā
02.09.2010 15:15
sanāca šodien norīt cobru ,vis ok , neaprakstāms miers
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 22?
Ziņa: