Milestiba, atkariba, apsestiba, alkas....kas?

Aizsāka Te ombre amore 

Pasas domas ir, ka ta ir milestiba, ta es vismaz jutos...bet..tas nav abpuseji, vins divreiz vecaks un precejies, cits socialais slanis...Iesakuma gandriz vai visu savu energiju ieguldiju saja milestiba, neko citu dzive neredzeju un nevelejos...Vins neko citu ka flirtu neatlavas. Tad it ka lai sevi nemocitu parstaju visu to darit ar tadu intensitati un pat izvairijos redzet so cilveku, kas ir pagruti...Bet jutas nepargaja, biezi redzeju sapnos, bija velme kaut vai palukoties bildes un vispar domaju, ka ta bija pedejais piliens ne ta vieglaja dzive, kas noveda pie depresijas...Veljoprojam alkstu kaut vai vienkarsi pabut blakus sim cilvekam, kaut ka vinu iepriecinat vai izdarit ko labu...Taja pasa laika ieraugot, uznak doma, ka vins mani ienist, paliek vel sliktak utt...Varbut daudz kas jums nav saprotams, bet nezinu vairs ka sadzivot ar sim emocijam un domam. Loti daudz kas atgadina man par vinu...ejot pa ielu ieraugu ko, sajutu pazistamu smarzu, dzirdot kadu muziku, skatoties filmu...biezi iedomajos par vinu...Esmu par so runajusi ar savu psihoterapeitu, bet neko citu ka dzive visadi gadas un milestiba nav slikta, nedzirdeju...Virtualie viedokli ir bijusi, ka ta ir apsestiba, atkariba un vel sazin kas. Esmu parstajusi izteikt realas darbibas savas emocijas, ne zvanu, ne satiekos, neko...bet no acim prom, no sirds lauka nav sanacis..Ir brizi, ka speju no ta atslegties uz ilgaku laiku, bet pec tam atkal domas paradas vins...mani tas padaru laimigu un nelaimigu vienlaicigi. Paldies, ja kads izlasija lidz galam...par so tematu man gruti izteikties isak...Ja kadam ir sakams kas ari paldies...
Re: Milestiba, atkariba, apsestiba, alkas....kas?
01.07.2010 15:52
psihoterapijā vajadzētu nonākt pie kādas jēgas; ja uzreiz ne, tad vnk par to atkal un atkal runājot.

bet manas domas ir tādas, ka visas šīs lietas stāsta stāstu par bērnību, par attiecībām ar māti, ar tēvu. šīs nav līdzvērtīgas partnerattiecības, par kādām Tu runā. tur vienmēr viens valda. bet tās analizējot, var saprast, kas ar Tevi notiek, kas ir noticis, kad Tu augi un kā tas traucē tagad.

es domāju, ka tas pāries; ne nu uzreiz, bet pamazām. sķiršanās ir kā maza nāve jebkurā gadījumā, kaut arī tur nekas nopietns neiznāca. tas nav nekas viegls, daudzām tā būtu.

bet patiesībā ir labi, ka beidzās tā, jo, kā jau teicu, tas nebūtu līdzvērtīgi un tāpēc beigtos bēdīgi. labāk ātrāk.
Te ombre amore
Re: Milestiba, atkariba, apsestiba, alkas....kas?
01.07.2010 16:46
Ja but vel mazs laiks pagajis, bet jau ir 4 gadi. Un butiba mani piesaista tikai par sevi vecaki viriesi, vismaz lidz sim nav bijis ta, ka man pat iepatiktos savs vienaudzis. Es nezinu vai sadai gaumei var tikt pari...Sevi jau esmu ari analizejusi un saprotu, ka ir kas no bernibas nacis un tas ietekme manu sodienu.
Bet vispar vai tad nu gadiem tiesam nozime nevis cilveka domasana? Jo ne vienmer vecums atbilst uzvedibai un domasanai. Bet nu labi, sap vispar sis moments, jo tas cilveks tiesam palicis tik dzili. Biezi pamozos no sapniem visa slapja un ar asaram acis...Skumji...
Gadiem nav nozimes, viss ir individuali. Glavenais, cik cilveks ir nobriedis vai cik attisitits domasana. Cita lieta, ja nav lemts vai nav sanacis un Tev ir milestiba, tas ir skumji, bet neesi vieniga, kas kadreiz nokluvi sada situacija. Vel svarigi zinat par tavu bernibu, attiecibas ar vienaudziem un vispar. Varbut tu neapzinati mekle pavecakos viriesos drosibu, gadibu, naudu, pieredzi??? Bet tikpat labi ta tiesam varbut ir patiesa milestiba, jo ta neskiro ne vecumu, ne dzimumu, ne socialo stavokli. Tiec tam pari ar laiku, varbut tev vajadzigs ilgaks laiks.Tas jau ir labi, ka tu spej milet.
Re: Milestiba, atkariba, apsestiba, alkas....kas?
01.07.2010 17:33
ir cilvēki, kas visu mūžu nodzīvo tēva–meitas, mātes–dēla attiecībās. pats par sevi tas ir vienkārši fakts, bet to ir labi zināt, ka ir tāda vēlme. tikai tur vienmēr ir labi sev pajautāt, cik ļoti tiek apmierinātas paša vajadzības, vai šī mīlestība tomēr nav pilnīgi akla.

es tā kā negribētu šai lietai dot vērtējumu, bet tīri emocionāli ir grūti no tā izvairīties.

ja 40 gadus vecs vīrietis savā domāšanas līmenī atbilst 20 gadus vecai meitenei, tad es nekā laba nevaru teikt no tā, kas ir redzēts dzīvē. pilnīgi noteikti šāda vīrieša attīstība ir aizkavējusies, scenāriji ir visādi, ne visai veiksmīgi meitenei, parasti laišana pa kreisi, atkarības utt.

iedomājies 20 gadus vecu puisi, kurš uzvedas tā, it kā viņam būtu 2. tas ir gandrīz tas pats.
Re: Milestiba, atkariba, apsestiba, alkas....kas?
01.07.2010 17:50
turklāt cilvēki taču neprecas, lai runātu tikai par filozofiju (viena augstskolas pasniedzēja gan tā izteicās), kad varbūt ir nozīme domāšanai, bet sekss taču arī ir svarīga lieta... sievietei ap 40, kad viņa parasti sāk atplaukt, bet tur viens 60 gadus vecs varonis, kurš rij viagru un paliek sarkans... ja cilvēki ir viena vecuma, tad to nav problēmu saprast, bet ar tik lielu šķēri...

tāpat draugu loks taču arī nebūs kopīgs. man šķiet, ka tādas attiecības var būt (galu galā dzīve rāda, ka tādas ir), bet tās visas ir lemtas neveiksmei.
Nu kadas mulkibas, tik aizspriedumaini un virspuseji.Man pasam pazinu loka ir cilveki, kuri dzivo gana laimigi ar visam vecuma starpibam. Tas tacu tik individuali. Ja ir milestiba, ciena, kopigas intereses, kuras nav gruti atrast musdienu pasaule, kur problema. Psihologija visur censas visu izskaidrot, bet ne vienmer ta un ir.
20 gadiga meitene var but jau gana nopietna un attistita (dzive nacies tadas redzet), ka vinu maz interese sava vecuma puisi, kuri tik par savu organu doma, tapec varbut mekle nopietnas attiecibas ar 35 gadigu, piemeram. Un viss ir kartiba. Ne tur slimi abi, ne tur kas. Pasam tads zinams piemers dzive.
Un par seksu, ari tas ir individuali. Pasam zinams viens vecis, kurs 47 gados un bernu uztaisija un veljoprojam savos 60 ir riktigs vecis...
Nedomasim tik sauri un busim brivaki domas.
Un par to draugu loku. Ja ir labi ar vecaku vai jaunaku parteneri, kur problema bus pakomuicet ar draugiem? Neredzu problemu.
Ja redz tikai un vienigi problemas, tad protams par milestibu un attiecibam nevar but ne runas. Vispar mums LV kaut kada stagnatiskas domasasnas piegarsa.
Sabiedriba uzlikusi savus kaut kadus noteikumus, psihologija uzlikusi kaut kadas novirzes, bet isteniba ir tacu dzive tik daudz piemeru un ari labu, tad kapec ne. Ja cilveki patiesi mil viens otru, izveido laimigu gimeni utt, tas bus tik labak, neka nelaimiga savieniba starp vienaudziem.
Ja ir daudzi uzskati, ka jaunas meitenes pinas ar veciem naudas del, ari tadas ir, bet ir ari citas. Visam savi iznemumi.
Re: Milestiba, atkariba, apsestiba, alkas....kas?
01.07.2010 19:52
Tad, kad cilvēks iemīlas, diez vai viņš sāks apsvērt visus Runcenes pieminētos aspektus. Tas gan liecinātu par slimību.
Mēs visi dzīvē spēlējam kaut kādas lomas. Ja ir cilvēki, kuru savienība ļauj šīs lomas spēlēt un izbaudīt, kāpēc ne?
Autores stāsts gan ir cits, te nav cita varianta, kā atlaist. Tam vajadzīgs laiks un, vēlams arī sabiedrība, kas dod iespēju iepazīties ar citiem draugiem. Ja tādas nav, tad nav brīnums, ka iluzorā pieķeršanās neiet mazumā.

P.s. Manai vecaimammai un vectēvam bija apm. 20 gadu starpība. Visu mūžu nodzīvoja kopā, Latvijas laikos varēja arī nestrādāt, jo vīrs apgādāja, padomju laikos gan nācās strādāt.



Edited 1 time(s). Last edit at 01.07.2010 19:56 by strawberry.
Re: Milestiba, atkariba, apsestiba, alkas....kas?
01.07.2010 19:52
Man patīk teiciens, ka jābūt kopā, ja kopā ir labi, nevis tad, ja atsevišķi ir slikti... Ja atsevišķi ir slikti, tad vispirms jārisina pašpietiekamības jautājums, lai būtu labi ar sevi, tada rī ar otru varēs veidot līdzvērtīgas attiecības...
Vecāku vīriešu intereses par jaunākām sievietēm ir aprakstīta gan romiešu, gan grieķu un vēl senākā literatūrā. Ja tā, tad jāskatās kas ir ar cilvēku reproduktīvo bioloģiju. Reproduktīvi (bioloģiskais briedums, psiholoģiskais briedums utt.) vīriešiem ir ap 40 gadiem. Vītietis ir gatavs uzturēt un aizsargāt ģimeni. Sivietēm vislielākās izredzes radīt veselīgus pēcnācējus ir ap 25 -30 gadu intervālu. Starp citu arī psiholoģiski sievietes šajā vecumā visbiežāk vēlas bērnus. Tā ka gadu starpība no bioloģiskā viedokļa ir loģiska.
Re: Milestiba, atkariba, apsestiba, alkas....kas?
01.07.2010 19:54
...bioloģiski nu gan vīriec būs nobriedis kudi ātrāk par 40 gadiem... pēc 35 jau spermas kvalitāte krītas...
Psihologiski visnotal, bet ir jau savi iznemumi.
Tas, ka otram ir skumji un slikti bez ta otra nenozime, ka vins uzreiz nav paspietiekams vai kadas problemas, vienigi ja vinam patiesam nav problemas un tas klust patologiski, bet skumjas pec otra tas ir dabigi.
Re: Milestiba, atkariba, apsestiba, alkas....kas?
01.07.2010 19:59
...skumjas peec otra, kas nekad nav bijis ar Tevi ritiigi kopaa... nav tas iisti veseliigi...
Re: Milestiba, atkariba, apsestiba, alkas....kas?
01.07.2010 20:00
Saakt gan var ar to, ka nav veseliigi iesakat to visu ar nebriivu viirieti un arii tam ir savi iemesli, kurus apzinot, vareetu vairs uz shaadiem graabekljiem nekaapt...

Tiem, kas kuls salmus par teemu "miilestiiba" un bla bla bla, der palasiit graamatinju romantiskaa miilestiiba un psihiskie trauceejumi :)
Te ombre amore
Re: Milestiba, atkariba, apsestiba, alkas....kas?
01.07.2010 20:00
Sabiedribas vai draugu trukums nav pie vainas..so 4 gadu laika ir bijusi gan dazadi randini, gan tusini, gan puisu apkart pietiek, bet sirdi paliek un ir viens..Meginu jau risinat ka varu so situaciju.
Re: Milestiba, atkariba, apsestiba, alkas....kas?
01.07.2010 20:01
Komat, maigākas dvēseles tā mēdz sapņot;)
Re: Milestiba, atkariba, apsestiba, alkas....kas?
01.07.2010 20:02
Haha, Komat, kādas tikai nav grāmatiņas? :-))))))))
Re: Milestiba, atkariba, apsestiba, alkas....kas?
01.07.2010 20:05
protams, ka cilvēks nekādus aspektus neapsvērs, bet darīs, ko gribēs un spēlēs visas lomas; tas nu ir skaidrs, mans mudinājums tikai bija mazliet šīs lomas censties apzināties, tas nav nekas bīstams, to var izdarīt un tas ļoti daudz palīdz, ja ir jautājumi; ja nav, neviens forumā neraksta, bet dzīvo nost; turklāt es šaubos, vai 60 gados kāds vīrietis kādam citam klāsta, cik nu ir varošs. bet sievietes gan draudzenēm šo to uztic; nav, nav nekāda jaukā dzīve ar veci, piedodiet, attaisnot jau var visu, bet es nevienu laimīgu stāstu nezinu, lai gan no malas tiešām parasti neizskatās slikti. vecos laikos vispār bieži dzīvoja kopā, kaut sen bija nomocījušies.

un aiz ko tad Angel, kuram nepatīk psiholoģija, pats par psiholoģiju klāsta, turklāt aplam. aprakstīts jau ir, dies ar viņu, tagad nav romiešu, ne grieķu laiki, mēs arī vairāk zinām par sevi resp. cilvēku nekā tad.
Re: Milestiba, atkariba, apsestiba, alkas....kas?
01.07.2010 20:05
...maigaakaam dveseleem der padomaat, kapeec vinjas taa meedz domaat un sad... savu dziivi...
Te ombre amore
Re: Milestiba, atkariba, apsestiba, alkas....kas?
01.07.2010 20:08
Esmu lasijusi tadas gramatas, ziniet man liekas visiem pa druskai var ko "piesut", der palasit ari kadu medicinas gramatu par kadam slimibam un tev saks likties, ka tev kaut kas nav kartiba.
Psihoterapija neatklajas mana slimiba saja aspekta, vienigi par daudz man bija tas energijas un roza brilu efekts bija milzigs, ka palaidu garam un nenemu vera dazus svarigus momentus, tapec tagad ir tik gruti. Un katram jau individuali tas viss ir, vispar es ja piekeros cilvekiem, tad loti, sis varbut tas neveseligakais, bet milu patiesi so cilveku.
Starp citu tevu es nemekleju, man pasai ir. :)
Re: Milestiba, atkariba, apsestiba, alkas....kas?
01.07.2010 20:10
Runcene, ir jau arī ļoti simpātiski veči, un gadās arī tā, ka sekss nav prioritāte. Bet par to varēšanu- apšaubu, vai tā ir likumsakarība.

Komat, nu katram savs krusts. Maigāka dvēsele ir maigāka, un tā sapņos.

Kas tad ir sad... dzīve? Vai tad, kad esi nosapņojies nevis reāli seksojis?
Re: Milestiba, atkariba, apsestiba, alkas....kas?
01.07.2010 20:10
...nez vai kaadam te ir lone kaadam kko baigi pieshuut... varbuut paraadiit arii citu skatu punktu... teevs var buut, par ko ne, jautaajums- kaads... reaali kaads, nevis iedomaati idealizeeti...
Re: Milestiba, atkariba, apsestiba, alkas....kas?
01.07.2010 20:11
...ja autorei buutu gana ar sapnjiem, nebuutu shiis teemas...
Re: Milestiba, atkariba, apsestiba, alkas....kas?
01.07.2010 20:13
Te ombre amore, ir tāda Tolles grāmata Tagadnes spēks- ir vērts palasīt. Tur nebūs par lomām, bet par attiecībām gan. Arī par to, kā cilvēks mēdz sevī ģenerēt sāpīgas emocijas un gūt no ciešanām baudu.
Te ombre amore
Re: Milestiba, atkariba, apsestiba, alkas....kas?
01.07.2010 20:17
Man pazinu loka ir tadi pari, kur virietis ir vecaks sakot no 5 lidz 15 gadiem, un viss ir ok, viens paris svines 40 gadadienu kopa busana. Tas par gadu starpibu un laimigam beigam.
Protams, man ar so cilveku nebus nekas un to zinaju, bet nespeju tikt tam pari, jo so cilveku ieraugot vien es sajutos ka laimigakais cilveks pasaule, un no sim sajutam zemapzina laikam gruti atteikties. Neuzturu jau nekadu kontaktu gana sen un ne jau katru dienu par so cilveku domaju, bet gana biezi un pat aizejot uz randinu ar kadu puisi, automatiski iedomajos, cik forsi ja butu es kopa ar VINU. Ta luk...
Re: Milestiba, atkariba, apsestiba, alkas....kas?
01.07.2010 20:17
Neizprotu tos ciniķus un pragmatiķus. Kas vainas romantiskām jūtām un rozā brillēm? Jo ilgāk, jo labāk. Realitāti tāpat agri vai vēlu atēdīsies.
Re: Milestiba, atkariba, apsestiba, alkas....kas?
01.07.2010 20:18
...nekaada vaina... tik- kas par daudz, tas par skaadi...
Re: Milestiba, atkariba, apsestiba, alkas....kas?
01.07.2010 20:18
vispār cilvēki šai sadaļā rīkojas vienādi: vispirms ir aiaiai, man problēma, bet, kad iesaka ko konkrētu, tad nē, nav jau tik traki. nu kad nav, tad nav, dzīvojam nost, un miers.

vajag drosmi saņemties un ieskatīties sev acīs. cilvēks IR seksuāla būtne un nekur bez tā seksa neliksies. ar onkām dzīvot nav prāta darbs un apsēstību kultivēt ar nav veselības pazīme.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 10?
Ziņa: