nozīme visam šim

Aizsāka Bāleliņš Buratīno 

Bāleliņš Buratīno
nozīme visam šim
12.07.2010 15:57
tātad, gribēju pavaicāt jūsu domas - kāda ir jēga no šīm veģetatīvajām distonijām un visu ar to saistīto? ko mēs varam no tā mācīties? saka, ka problēmas padara cilvēku stiprāku, bet šajā brīdī tā visa šķiet pilnīga laika un dzīves izšķiešana. ir kādam kaut kādas idejas par to, kāpēc vieniem jāpārcieš šķietami nevajadzīgas fiziskas un garīgas mocības, kamēr citi vienkārši dzīvo?
Heh
Re: nozīme visam šim
12.07.2010 16:29
Mazak lauz galvu un bus vieglak. Man ari depresija un ja domaju, tad tikai ka to izarstet un ka sevi darit laimigu un attistit, nevis domat par to, kapec man tas ir un citam ne. Tada ir dzive. Man pasa depresijas sakuma ik pa bridi parava uz sadam filozofiskam domam, bet tas tikai trauce.
Re: nozīme visam šim
12.07.2010 17:18
Jebkurām sāpēm ir vismaz tik daudz jēgas, ka tās māca līdzjūtību. Tā ir pirmā mācība, bet ne vienīgā, pārējās, droši vien, atkarīgas no konkrētiem apstākļiem, pārliecības (piemēram, vai cilvēks tic karmas likumam). Vēl kaut kur lasīju, ka vismaz depresija ir patiesībā aizsardzības mehānisms, kas pasargā no vēl lielākam šausmām.
Šis viss, protams, ir my humble opinion.
Re: nozīme visam šim
12.07.2010 20:09
Tad kad atbriivojos no savaam panikas leekmeem, es tiesaam noveerteeju tos briizus un lietas kas dara mani laimiigu, esmu iemaaciijusies ieklausiities sevii un censos dziivot sai dienai un daudz nedomaat par naakotni....
Re: nozīme visam šim
12.07.2010 23:15
Bālēliņ, kristīgo tantuku muldēšanas esi pārklausījies? Un ir 21.gs! wow
Bāleliņš Buratīno
Re: nozīme visam šim
13.07.2010 00:38
eksistenciālajam muļķim:

kāds tam sakars ar kristīgajiem tantukiem?
un jā, es zinu, ka ir 21. gadsimts, paldies par atgādinājumu :*
Re: nozīme visam šim
13.07.2010 06:03
Pagaidām izskatās ,ka tā VD būs arī ko devusi , laikus apturēja , saspringto darba virpuli , stimulēja pievērsties sportam , veselīgam dzīvesveidam ( esmu viegli nometis jau 20 kg)
Re: nozīme visam šim
13.07.2010 10:58
Cossa
Padalies ar savu veselīgo dzīvesveidu.:)
Re: nozīme visam šim
13.07.2010 11:53
es domāju, ka fūls ir loģiski pajautājis. tikai no kristiešiem ir nācies dzirdēt, ka šitādas lietas nes "svētību" vai ir sods par kaut ko (daži domā, ka bērns ir grēcīgs no ieņemšanas brīža), vispār tāda domāšana un pieeja lietām raksturīga tikai viņiem. kāds gan labums var būt no tā, ka mātei bija depresija, ka viņa nebija pietiekami intuitīva un loģiskā kārtā inficēja bērnu ar savu trauksmi?

ne par ko nav jācieš, vienkārši tā dzīvē notiek. šādu prātojumu vietā labāk vērts nodoties darbiņam ar savu iekšējo pasauli; tiklīdz parādīsies pirmie racionālie asni, arī škrobe mazināsies.

"par ko man tas" pozā daži nosēž visu dzīvi. baigi tizli no malas izskatās.



Edited 1 time(s). Last edit at 13.07.2010 11:57 by Runcene.
mad nospļaujoties
Re: nozīme visam šim
13.07.2010 12:30
...nja...21 gs...savairojušies galēji nevajadzigi kustoņi...visi cilvēki vienādi...

...runcenīt, īsteno kristiešu stulbums dažās lietās nenozīmē, ka viss, ko vini pauž, ir janoraida...un šis pasaules uzskats nav raksturīgs tikai kristiešiem...

...21 gs...kā piemērs - fool, advancētais, (speciāli lietoju šo te kropļvārdu) kā sēž dirsā, tā sēdēs...ar saviem modernajiem 21 gs uzskatiem...
Re: nozīme visam šim
13.07.2010 12:38
es gan teiktu, ka visi fūla uzskati nav noraidāmi, lai nu kur viņš sēdētu.

ideju "tas tev par to", protams, var sastapt arī citās filozofijās, bet diemžēl jāteic, ka tiesājoša attieksme tieši Latvijā visvairāk vērojama tai tautas daļā, kas kaut kādā mērā saistīta ar kristietību.
fox
Re: nozīme visam šim
13.07.2010 13:02
Es domāju, ka nav tāda sodu-nesodu sistēma. Nav arī liktenis. Man liekas ir kaut kāda apstākļu sakritība, daudzu apstākļu sakritība. Piemēram, vai salimstot ar angīnu tas ir sods? Nu ne tāču, tā ir apstākļu sakritība, kad karstā laikā daudz peldas un tur mašīnai logu vaļā( tas no manas pieredzes):) Un tāpat ar citām lietām. Es kādu laiku atpakļ izlasīju grāmatu " Būda", it kā sākumā likās baigi banāli, bet kaut kāda doma tajā visā bija. Tieši par to, ka nav nekāda soda uz zemes, ir tikai līdzsvars. Laikam patika tā grāmata. Un kāpēc vienam jācieš, citam nē. Skatījos online, kā pūce perē savus mazuļus. Bija četras olas, vienu olu dzenis saknābāja, palika trīs. Izšķīlās putniņi, viens vārgs, pūce to vārgo izbaroja citiem diviem. Bet tad tos divus knišļi sāka apstrādāt un vēl karstums. Un beigās visi aizgāja bojā. Nu kāda morāle, da pilnīgi nekāda. Pūce aizlidoja, nākamgad mēģinās atkal. Vai tiem mazajiem bija slikta karma, vai pūces mammai bija slikta karma, vai viņa bija nogrēkojusies? Sodu sistēmu ir izdomājuši cilvēki, nevis daba.
Bāleliņš Buratīno
Re: nozīme visam šim
13.07.2010 13:09
Tēmu uzsāku kā vēlmi meklēt pozitīvos aspektus veģetatīvajā distonijā, jo kaut kam taču ir jābūt, tas gan nebija par reliģiskām lietām. Ar kristietību tam tiešām nekāda sakara, turklāt tā nav vienīgā reliģija, kas nodarbojas ar ciešanu atspēkošanu.
Nodarbojos ar sevis kārtošanu jau ilgāku laiku un man pietiek laika padomāt arī šādos aspektos, tas neprasa nemaz tik daudz laika.
Un palasīju te nedaudz šo forumu, mjā, foolam šķietami racionālā 21. gadsimta domāšana tik tiešām nav īpaši daudz ko devusi. Tad jau es labāk ticu, ka tad, kad līdz galam izveseļošos, man par to kāds uzdāvinās manas mīļākās kūciņas, nevis domāju suicidālās domas :>
Bāleliņš Buratīno
Re: nozīme visam šim
13.07.2010 13:14
ā un jā, protams, tā ir apstākļu sakritība, tāpat kā ar angīnu, tikai angīna tāda īslaicīgāka slimība, he he.
fox
Re: nozīme visam šim
13.07.2010 13:26
Protams, ka īslaicīgāka:), un arī vieglāk panesama. Bet pie visām slimībām, slima ir tikai kāda daļa no organisma. Neesmu dakteris, bet man liekas, ka pie depresijas bija vaina kaut kādai vielai ko neizdala smadzenes, vai arī izdala. Pie VD bija vairogdziedzeris? Laikam jau visgrūtāk ir palīdzēt tiem, kam tā problēma rodas smadzenēs, jo tas ietekmē paša slimnieka attieksmi pret savu problēmu. Un galvenais, ietekmē garastāvokli.
Murrr
Re: nozīme visam šim
13.07.2010 13:48
nu jēga varētu būt tāda, ka tu tagad esi spiests iedziļināties sevī tā, kā neviens veselais nekad neiedziļināsies. rezultātā tu izpēti cilvēka psihi un tavus atklājumus varēs izmantot, lai palīdzētu citiem cilvēkiem. protams, ja tu iedziļinies.
mad zvilnot
Re: nozīme visam šim
13.07.2010 15:19
...fox precīzi pauda...

...pie balti klāta galda viens veiksmīgi rīkojas ar nazi un gafeli, cic otram uzsit zilu aci, gaļas gabalu mutē pravīdams, trešs nosarcis mēgina savaldīt viņa prātam neaptveramos štrumentus, ceturtais vienā mierā uzņem barību ar piecpirkstu gafeli, nemaz nesatraucoties par apkārtējo reakciju...

...un vēl...bagāts ir tas, kuram pietiek...:)

...vot tev vis filosofija...:)
Re: nozīme visam šim
13.07.2010 17:08
Man arī patika fox teiktais.

Lai arī man neko mans dzīves skatījums nepalīdz, es nevaru paņemt sev un iestāstīt, ka visas tās pasakas un reliģiskās muļķības ir realitāte, jo es zinu, ka tā nav.

Mani izbrīna viens- lai arī pašlaik ir pieejama visa informācija uz pasaules, bet daudzi cilvēki ir kā akli. Viņi neredz neko, izņomet tos argumentus, kas atbalsta viņu dumjās teorijas par pasauli, lai kādas arī tās nebūtu. Viņi dzīvo savā sapnī, kam nav nekā kopīga ar realitāti.
Re: nozīme visam šim
13.07.2010 18:48
e/f, un kāpēc Tu tā dari? ;)
mad zviegdams
Re: nozīme visam šim
13.07.2010 19:05
existential fool Rakstīja:
-------------------------------------------------------

> Mani izbrīna viens- lai arī pašlaik ir pieejama
> visa informācija uz pasaules, bet daudzi cilvēki
> ir kā akli. Viņi neredz neko, izņomet tos
> argumentus, kas atbalsta viņu dumjās teorijas
> par pasauli, lai kādas arī tās nebūtu. Viņi
> dzīvo savā sapnī, kam nav nekā kopīga ar
> realitāti.

...precīzi izteicies par sevi...un no tā visas nelaimes, starp citu...
...kgan apbrīnoju tupumu, ar kuru Tu turies pie tā, kas Tevi grauj kopā...bumbulīt...:)
mad PS
Re: nozīme visam šim
13.07.2010 19:08
existential fool Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Lai arī man neko mans dzīves skatījums
> nepalīdz, es nevaru paņemt sev un iestāstīt,
> ka visas tās pasakas un reliģiskās muļķības
> ir realitāte, jo es zinu, ka tā nav.

...vari noformulēt jēdzienu - realitāte?...
...spogulis arī uzrāda tikai efemēru realitāti...:)...vari aptaustīt sevi atspulgā?...
Re: nozīme visam šim
13.07.2010 19:35
Bāleliņš Buratīno Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> tātad, gribēju pavaicāt jūsu domas - kāda ir
> jēga no šīm veģetatīvajām distonijām un
> visu ar to saistīto? ko mēs varam no tā
> mācīties?

Visu. Izrauties no savu priekšstatu rāmjiem, ieraudzīt pasauli no jauna, izmēģināt visādas lietas, jo ir motivācija.
Re: nozīme visam šim
13.07.2010 21:01
bluberry

Īstenībā nekas īpāš viss ģeniālais vienkārš tikai jāizpilda un nav jākrīt galējībās , . Maz reti alko(ciemošanās kad bez auto) , mazāk ēd , 95% ēd mājā vai līdzi paņem , tie 5% ir ciemošānās tad gan ēdu un iedzeru visu un galvenais !!!!! kustības .viegls kros , kur vien vari staigā ar kājām , viegli maziem svariem darbojies trenažieru zālē . Un atmetu nakts darbu ( kurš bij viens no visas šitās jezgas palaidēj mehānismiem)
Re: nozīme visam šim
13.07.2010 21:02
mad PS Rakstīja:

> ...vari noformulēt jēdzienu - realitāte?...
> ...spogulis arī uzrāda tikai efemēru
> realitāti...:)...vari aptaustīt sevi
> atspulgā?...

Tups jautājums no Tavas puses. Spogulis ir tikai stikla gabals, kas atstaro gaismu. Tas pats par sevi neko neuzrāda- ja nav novērotāja. Vai Tu vari aptaustīt sevi ūdens atspulgā?

Ar realitāti es domāju esību.
Re: nozīme visam šim
13.07.2010 21:06
Vispār pareizi sāku dzīvot 2,5 meneši pirms dullums galvā sākās . Un pieļauju turpmākie 4 meneši kad es satraucos par sirsniņu deva pašdisciplīnu caur bailēm ...redz būs liekais svars ,būs sirdij slikti , dzersi sirdij slikti . Te gan jāpiebilst ,ka tajā laikā kad par sirdi satraucos arī fizisko slodzi samazināju ( ka tik nav par strauju sirsniņai )
Re: nozīme visam šim
13.07.2010 21:20
Pozitīvais ..... Nu manai profesijai noteikti ..... esmu atmetis visus aizspriedumus, pret "dulajiem". Pašam sev ... grūti tā smuki un pareizi noformulēt , bet tā pamatdoma ,..... nu agrāk nebiju domājis ,ka manas smadzenes mani var tā dancināt ,nerot arī tīri fiziski , ne tikai sirds , vēl vesela fobiju jūra kur jūti reālas sāpes, spazmas , kunkuļus ,dūrienus , .Nu nebiju nojautis nervu sistēmas spēku(vājumu) .
mad iezviegdams
Re: nozīme visam šim
13.07.2010 21:30
...kā t' spogulis neko neuzrāda!?!...fool, fool...un ta' vēl smukais formulējums - esība...
Re: nozīme visam šim
13.07.2010 21:38
Nevarēji izdomāt ko pateikt, bet gribejās tomēr atbildēt?

Spogulis pilnīgi noteikti Tev uzrāda gan pagātni, gan nākotni, gan bijušās dzīves un paralēlās realitātes, kad Tu LSD vai DMT sarijies tajā blisinies. Varbūt Tu pat ar savu mirušo vecmāmiņu tajā parunājies. Tas viss ir saprotams.
mad nospļaujoties
Re: nozīme visam šim
13.07.2010 22:32
...jau duraka dēļ ir vērts reizi pa reizei te iemest aci...:)

...raugi, kunkulīt, no jebkuras baudvielas var atiet...un vertikāli pārvietoties...bet muļķība ir nedziedināma...un mūžīga...:)

...pamēgini izslēgt savu racionālismu un izlasi, ko es te rakstīju zvilnot...mož pieleks...
Re: nozīme visam šim
13.07.2010 22:41
mad nospļaujoties Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> ...raugi, kunkulīt, no jebkuras baudvielas var
> atiet...un vertikāli pārvietoties...bet
> muļķība ir nedziedināma...un mūžīga...:)

Jā, tas ir uzskatāmi redzams Tavā personā. :)

> ...pamēgini izslēgt savu racionālismu un
> izlasi, ko es te rakstīju zvilnot...mož
> pieleks...

Man diemžēl nav vairs 14...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 11?
Ziņa: