Sap veders pie VD?

Aizsāka murkske 

Sap veders pie VD?
06.09.2010 10:43
Sveiki,man ir VD ar retam ,bet regularam panikas lekmem.Nesaprotu,kas notiek,tagad uz rudens pusi pamaniju,ka pa dienu pa laikam,bet seviski nakti sausmigi sap veders,resp.lejasdala,kur aknas tada riebigi velkosa sajuta,ilgi nepariet.Edu itka sabalanseti.Vai tas var but VD izpausme?Ka saka rudens saasinajums?Vai kadam ir lidzigi bijis?Ko varat ieteikt?
pingvins
Re: Sap veders pie VD?
06.09.2010 11:00
...no VD var ne tikai vēders sāpēt... Bet ir vērts pārbaudīt - nieres, aknas, pie gin aiziet. Un tad izdarīt secinājumus.
Re: Sap veders pie VD?
06.09.2010 11:58
Jāpiebilst, ka aknas nav lejasdaļā...!!!

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Sap veders pie VD?
06.09.2010 12:09
pazinu sievieti, kurai no depresijas katru nakti sāpēja vēders. ēšana neko nemainīja. kā aizmiga, tā sāpēja, un cilvēks nevarēja vispār gulēt... bet vispirms izmeklēja viņu pamatīgi, pat ārzemēs, bij pie radiem aizbraukusi.

somatoformi traucējumi var būt visādi; var simulēt visādu slimību ainas. tāpēc es jau teiktu, ka jāiet pie ārsta un jāskatās, var arī ko nopietnu garām palaist.



Edited 1 time(s). Last edit at 06.09.2010 12:10 by Runcene.
syse
Re: Sap veders pie VD?
07.09.2010 22:11
Palasiju šo forumu un sapratu, ka manas mokas ar kuņģa sāpēm un dažādām izjūtām ar grmošanu -varētu būt VD jaukie untumiņi.
Nebiju iedomājusies, ka VD izraisa tādas mokošas sajūtas , jo pie dr esmu viu izbaudījusi un nekā tāda, kas varētu tik ļoti traucēt....nav.
Analīzes normā, iekaisumu nav utt.
Traucējumi ir diezgan mokoši un lielāko tiesu nav atkarīgi no ēšanas,žņaudz pakrūtē, slikta dūša, skābes atvilnis....un reizē ar to ir ļoti liels nespēks. Reizēm pārņem izmisums ...jo TAS viss ļoti traucē
Kaut kā nespēju saprast, ka VD tā uzvedas.Parasti man ir tikai lēkājis spiedies un sirds klauves bijušas.
Kā nomierināt šīs lēkmes? Varbūt ir kādam laba pieredze.
Jau iepriekš pateicos tam kurš atbildēs.
Re: Sap veders pie VD?
07.09.2010 22:31
Tavs jautājums ir diezgan hrestomātisks. To grib zināt visi, bet patiesība ir tur, ka precīzu padomu, kas visu atrisinās, Tu diemžēl nedabūsi.

Tas, ko šajā forumā saprot ar VD, nav kaut kāda visiem vienāda slimība, ko vienādi ārstē; ilgtermiņā ir jāstrādā ar sevi un jāmaina domāšana :) un tieši sava domāšana.

Ja Tu gribi īsi un veikli un situācija ir neciešama, tad zāles. omeprazols atvilnim, piemēram. īsi sakot, simptomātiska pieeja. bet tas ir ļoti neekonomiski reizēm: man savulaik vajadzēja zāles spiedienam, zāles atvilnim, zāles muguras sāpēm utt. var būt jau arī citi triki.
Re: Sap veders pie VD?
07.09.2010 22:45
Hmm? Mans ieteikums ir visādos tādos ar vēderu saistītos šaubīgos gadijumos iztaisīt vienu kārtīgu klizmu un tad paskatītie kā ir. Interesantas lietas dažkārt atklājas...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
syse
Re: Sap veders pie VD?
07.09.2010 23:29
Runcene
Paldies, jo tik precīzi pateici-nekādas ekonomjas...kādas tik zāles nav pirktas un dzertas, bet....ne vienmēr ir palicis labāk.
Omeprozolu neesmu lietojsi, tāda liela kapsula? Bez receptes?
Ar domāšanu ir pašvakāk, jo pašai liekas, k esmu mierīga...bet stress sākas jau no rīta ceļoties.No domas vien , ka nav spēka, ka nakti slikti gulēju un no skābā atviļņa pat bokastis negribās... un tā pa apli. Nevaru no šī murga izrauties.
Ar ko lai sāk? Zinu, ka varu.
Sapratu, ka pašai problēmas jau aiz muguras.
Re: Sap veders pie VD?
08.09.2010 07:08
ku!

Vai klizmas vietā nevar izvēlēties sabalansētu šķiedrvielām bagātu uzturu, vai vismaz sākumā kādu caurejas līdzekli kurus nozīmē pie izmeklējumiem .
Re: Sap veders pie VD?
08.09.2010 07:23
syse

Vispār man cīņā ar VD exelenti palīdz tas mirklis kad skaidri saprotu ...tas no nerviem , tātad nekas slikts nav . Stipri labi palika pēc endoskopijas kurā neko neatrada , protams šo to pierakstīja ,neliela hiatāla trūce , gastropātija , kā vēlāk sapratu bezmaz vai katram to raksta ja neko neatrod.

Esmu gan šeit forumā , gan lērumu paziņu apjautājis , un man par brīnumu atklājās ,ka gremošana nemazāk kā sirrds reaģē uz stresu . Un to ka vesels bars manu paziņu draugu rijuši zondes .

Varbūt uztaisi mieram to endoskopiju ( 2-3 minūtes), tagad bezmaz vai uz sitiena var par valsts naudu uztaizīt ( no tevis 3 ls) Kā piemēram pie Sabri 1.slimnīcā , Veic tas pats kas arī strādā slavenajā gastro centrā , aparatūr tāda pati . Pats veicu pie Hosama Diagnostikas centrā.

Tieši pie VD endoskopijai ir ārkārtīgi ārsniecisks efekts !!!
Re: Sap veders pie VD?
08.09.2010 11:58
Cossa

Par to klizmu es paskaidrošu tā. Ir cilvēki kuriem ir nervozs vēders, ja tā var teikt. Visu kas notiek vēderā viņi jūt un tas viņus ļoti uztrauc. Viss par ko viņi uztraucas ietekmē viņu vēderu. Tāpēc šīt tipa cilvēkiem ļoti bieži ir tā, ka kaut kur iemetās kāda spazma un zarnu saturs neiet uzpriekšu vai vēl sliktāt, tuvojoties vajadzībai iet kākāt sākās tāds satraukus un spazmas vēderā ka vairs neko nevar saprast un visa tā kakāšana var atlikties uz nenoteiktu laiku.
Protams, ka var ēst šķiedrvielām bagātu uzturu (kas vēl vairāk sakairinās jau tā sakairinātās zarnas) un pa virsu vēl caurejas zāles lai periodiski pļura nak pa dibenu laukā. Bet klizmas pozitīvā ietekme uz nervozajiem vēderiem izpaušas tādā veidā, ka viņa TŪLĪTĒJI pārrauj to apburto loku kas veidojas no vēdera uz smadzenēm un atpakaļ. Un kas būtiski šajā gadijumā, ūdens ievadīšanas brīdī strauji pieaug spiediens zarnās un reizē ar to arī kairinājuma radītais uzbudinājums un tad kad tas viss strauji iztukšojās, dod dziļu un spēcīgu relksa sajūtu kas uz kādu laiku pārtrauc visas tās vēdera sajūtas... Mazliet haotiski uzrakstiju bet cerams, ka domu sapratāt. Un protams neapgalvoju, ka tas darbojas visiem...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Sap veders pie VD?
08.09.2010 17:58
ku!

Nāk prātā kautkad redzētais pa TV kādā tur veselības ventrā , to procesu veica daļēji automatizēti , uzpildīja zarnas mērīja spiedienu un caur aparāti'nu arī atsūca "masas"
Re: Sap veders pie VD?
08.09.2010 19:56
Cossa

Tas nav nekas jauns. Tā saucas hidrokolonoterapija. Bet pirmkārt tas nepavisam nav lēti. Par ko maksāt? Par to, ka kaka aizpeld ar ganci? Turklāt vēl ir jautājums vai ir labi bez ļoti nopietna iemesla veikt tik pamatīgu tīrīšanu kā piedāvā hidrokolonoterapisti. Otrkārt, tiem kas "uz nerviem" tāda procedūra vajadzīga tad kad uznāk tās sajūtas kas neliek mieru. Tajā pašā vakarā vai pēc darba kad nu kurš grib un var nevis tad kad būs nauda un būs pieraksts uz procedūru. Tāds ir mans viedoklis.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Sap veders pie VD?
08.09.2010 23:21
klizma pārrauj apburto loku, tas ir tiesa, bet man bija laiki, kad vajadzētu atrasties klizmas stāvoklī nepārtraukti, tāpēc domāju, ka ilgtermiņā nederēs.

syse

ja nekad kuņģis nav izmeklēts, tad kobra derētu. omeprazols (ir daudzi ražotāji, tāpēc zāles var saukties visādi) de iure pret recepti, de facto bez :) pārsvarā, bet es domāju, ka no foruma runām nevajadzētu sākt lietot kāda nosaukuma zāles. vispirms jāredz, kas tur darās.

ar ko sākt?

ar galvu :)

katrs cilvēks ir citāds, to jau gan visi zina, bet pēc tā jāizvēlas galvenā palīdzības metode.

citam psihoterapija, citam reliģijas... var pastaigāt gar grāmatu plauktiem veikalā un padomāt, kas uzrunā, kas Tev izklausās tuvāk. varbūt no visa kā pa druskai, bet man patīk pieeja, kad sāk ar sevis izprašanu.
syse
Re: Sap veders pie VD?
18.09.2010 23:01
Paldies Runcene. Sāku ar grāmatu. Rudenī labi lasās un pie viena "pieķēru" vīrusiņu...tad jau nav laika par VD domāt! Ha, ha...
!
Re: Sap veders pie VD?
21.09.2010 16:29
Malacis, ku, reklamē tik klizmu, bet kāpēc tavs saits netiek pilnveidots?
Re: Sap veders pie VD?
21.09.2010 16:44
Nav man laika tam saitam. Beigsies rudens darbi, tad piesēdīšos tā kārtīgāk...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 1?
Ziņa: