Par nāvi un pašnāvību - sasodīts!

Aizsāka kachenite 

Par nāvi un pašnāvību - sasodīts!
20.09.2010 19:48
Pagājušajā nedēļā man darbā kāds puisis izdarīja pašnāvību- izlēca pa 5.stāva logu. Man paveicās- man todien nebija jāstrādā. Tie, kas bija darbā, esot drebējuši kā apšu lapas vai dzēruši sirdszāles. Viņiem nācās skatīties uz viņa sašķaidīto galvu, saukt ātro palīdzību, policiju, iet uz viņa istabu, kādam bija jātīra asfalts... Labi vismaz, ka viņš datorā bija zīmīti atstājis, palicējiem samazinot problēmas- vismaz nav krimināllietas un jāmeklē aizdomās turamo.

Šodien bija atnākusi viņa māte- kārtot dažas formalitātes. Teica- bērēs zārku vaļā netaisīs. Labāk nevajag.

Es te strādāju nesen un viņu esmu redzējusi tikai garāmejot reizes 10, bet man visu laiku prātā nāk viņa jaunā seja un kāda tā varēja izskatīties uz asfalta...
Viņam viss ir beidzies- viņa mokas ar depresiju un neveiksmīgo, neatrisināto dzīvi. Man turpretim ir jādomā par viņu. Un ne tikai man- šajā ēkā viņš bija pazīstams ar kādiem 100cilvēkiem. Un ir taču citas vietas, kur viņš apgrozījās...

Viņa čības stāvēja uz asfalta dienas 4- nevienam, arī man, necēlās roka tām pieskarties.

Pēcpusdienā nolēmu, ka nedomāšu vairs par viņu- nav ko mocīt sevi. Ir arī citas lietas darbā darāmas. Tad pie manis pienāca kāds cilvēks- viņam vajagot magnētisko caurlaidi. Labi, uztaisīšu, es teicu. Caurlaides dati datorā normāli nevadījās iekšā. Palūdzu, lai jauniņais pieliek karti pie karšu lasītāja durvīs- vecā īpašnieka vārds parādīsies man datorā. Biju šokā- tā bija tā mirušā cilvēka karte!
Nodzēsu mirušā datus no caurlaides, iedevu jauniņajam citu caurlaidi, bet tagad sēžu un rakstu ŠO.
Nesanāca man nedomāt :(
Un mazliet velk uz raudāšanu.
Ja nu kāds gatavojas veikt līdzīgas " atrakcijas", ir vērts padomāt arī par pakaļpalicējiem. Viņiem tas nav tik vienkārši.



Edited 1 time(s). Last edit at 20.09.2010 19:51 by kachenite.
Re: Par nāvi un pašnāvību - sasodīts!
20.09.2010 20:50
---------------------------------------------



Edited 1 time(s). Last edit at 20.09.2010 22:47 by gaga.
Re: Par nāvi un pašnāvību - sasodīts!
20.09.2010 21:13
vispār nevajag iet pārāk tālu ar tām domām... bet es tā lēšu, ka tas puisis nezināja, kā būt. citi pat nenojauta, ka viņam tā ir. turklāt gandrīz vienmēr tā ir slimība jau, depresija ir bioloģiska, ķīmiska vai kā to sauc. un tad nikā. laikus darot, palīdzēt noteikti varēja.

es gan negribētu būt nedz kachenites, nedz kolēģu vietā.

es teiktu, ka ir vērts turēties no šitās domas, cik tālu vien var un nespēlēties ar to. ja ir terapeits, tad tur arī to risināt. kā viens psihoterapeits bija teicis: nāvi ar nāvi neārstē. viens no diezgan skarbajiem, bet taisnība viņam ir.

principā jau tā ir histērija, arī bioloģiska lieta, ir tur gļuki smadzenēs, bet nu, vispār jau var savākties... ja ne saņemt sevi rokās, tad kādam pateikt, ka bačas nosēdušās.

es jau rakstīju, ka diezgan daudzus zinu, kas ir ārstējušies tā un šitā, ar zālēm, bez. nav neviens zāles dzērušais suicidāls palicis, kā te aberz melš, cilvēki vnk varēja savākties, blaknes ir, bet, kad ir galīgi čau, tad labāk tā kādu laiku.

ja tā ir tā kā koķetērija jau (pats zini, ko dari, mirt negribi, jo bail, bet stāsti, ka gribi), tad, ja vienā dienā, ja tā tik rullēsi, pienāk lieli s., un tad tie ir baisi. un tad izārstējas. es nezinu, kas to sūta, neticu dieviem, ne tādiem, ne šitādiem, bet tur ir kaut kādas sakarības. un man ir aizdoma, ka to s. nebūtu, ja nebūtu koķetērijas. tad tu, cilvēks, vienā mirklī zini, ka gribi dzīvot, bet tad reizēm ir tik daudz savārīts, ka maz neliekas. un tad jāstrebj.

tas nav pārmetums nevienam, tikai domas.
Re: Par nāvi un pašnāvību - sasodīts!
20.09.2010 21:38
----------------------------------------------------------------



Edited 1 time(s). Last edit at 20.09.2010 22:48 by gaga.
Re: Par nāvi un pašnāvību - sasodīts!
20.09.2010 22:57
Mūsdienu cilvēki ir tik jūtīgi un mīksti, ieraugot nomirušu cilvēku visiem ļipiņas trīc. :))



...



Edited 2 time(s). Last edit at 20.09.2010 23:12 by existential fool.
mad iezviedz
Re: Par nāvi un pašnāvību - sasodīts!
21.09.2010 06:00
...blefs...iz dzives...uz ielas avārija...ja nav līķa, tad bars ātri vien izsūcas...līķa nav, nav ko redzēt...:)
ofi
...jebkurā no mums iekšā sēž nekrofīls...
Re: Par nāvi un pašnāvību - sasodīts!
21.09.2010 10:09
Piekrītu mad! Vienmer izlasu kriminālzinjas. Vienīgais, ko nespēju sagremot - negadījumi ar bērniem.
Re: Par nāvi un pašnāvību - sasodīts!
21.09.2010 10:35
Nav jau runa par to, ka kaut ko vajadzētu sagremot. Tas vienkārši ir interesanti... Un jāsaka, ka lielum lielais vairākums visādu nelaimju notiek cilvēku stulbuma dēļ... pašnāvības ieskaitu tajā pašā kategorijā...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Par nāvi un pašnāvību - sasodīts!
21.09.2010 10:38
Labi uzrakstīts. Tie sadzīves sīkumi par caurlaižu karti un asfalta tīrīšanu labi iedod pa pieri.
Nezinu. Ja kāds tik tālu nonāk, ka sāk ko tādu apdomāt, tad jāmet kauns pie malas un jālūdz palīdzība. Un kā vēl viņa tuvinieki tagad jūtas. Brrr...
Re: Par nāvi un pašnāvību - sasodīts!
21.09.2010 13:07
Piekrītu Fuzzy ..................
Re: Par nāvi un pašnāvību - sasodīts!
21.09.2010 13:09
kachenite
satiekot to puisi Tu nepamanīji neko aizdomīgu viņa ārienē, sejas izteiksmē? Vai viņš neizskatījās nomākts?
NenormālāŽozefīne
Re:
21.09.2010 14:02
Es tālāk par pirmo teikumu nelasīju.
Re: Par nāvi un pašnāvību - sasodīts!
21.09.2010 16:30
Ziņkārīgie PĒC nelaimes gadījuma ir cita kategorija. Viņi nepazīst bojāgājušo. REDZĒT cilvēka NĀVI ir pavisam kas cits. Ja mirst pazīstams cilvēks, tas vienmēr izraisīs pārdomas.
Fuzzy:paldies par komplimentu! Man arī tā caurlaides būšana reāli iedeva pa pieri. Ja tā nebūtu, es mierīgi nodotos saviem tekošajiem darbiem,nevis šķiestu laiku, rakstot internetā.

Janetty: es biju dzirdējusi tā cilvēka māti runājam,ka "...Ja viņš klausīs ārstus,tad izārstēsies..." Kolēģi tagad teica,ka reiz viņu esot sašņorējuši un ar varu aizveduši uz psiheni. Visu to cilvēku priekšā,ka še apgrozās... Negribētu būt viņa vietā, kad visi LŪR virsū... Toreiz viņa māte esot izsaukusi ātros.

Tie,kas te lepni paziņo, ka tas ir SŪ...,viņi nav bijuši tādā situācijā.
Re: Par nāvi un pašnāvību - sasodīts!
21.09.2010 16:48
Nez vai ir tā, ka ne no šā, ne no tā, mamma izsauc ātros uz dēla darbu un viņu aizved iz psiheni... Tad jau laikam tāds lietu pavērsiens nebija negaidīts... vienkārši ne visi par to zināja...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Par nāvi un pašnāvību - sasodīts!
21.09.2010 17:14
es teiktu to pašu, ko te savulaik aberz. tās mamašas pašas sen bij laiks tur nodot. vot tā.

ja viņš klausīs ārstus... he-he... nevienu tur neizārstē... tāpēc arī padarīja galu, ka otrreiz to negribēja, zināja, kāda tā viņa vienīgā "palīdzība" būs, ko var gaidīt. mamašas puišus izsūc un pēc tam viņi uz tām trako, bet vēl pēc tam viņas tos atdod psihenē. norakt.
Re: Par nāvi un pašnāvību - sasodīts!
21.09.2010 22:36
Tā ir mana darba vieta, tā nekad nav bijusi viņa darba vieta. Viņš tur citā sakarā apgrozījās.
Cik nojaušu no sarunām darbā, daudziem cilvēkiem trūkst zināšanu: kas ir depresija,AD, trauksme,ko dara ārsti psihenē? Ar ko psihiatrs no psihoterapeita, psihologa atšķiras un,ka psihiatrs patiesībā neārstē :( Šķiet, uz viņa māti tas variants arī var attiekties?
Gribi vai negribi- tā seja ik pa laikam acu priekšā rēgojas, blinn!
Re: Par nāvi un pašnāvību - sasodīts!
21.09.2010 23:08
tas vienmēr ir sarežģīts jautājums. šādas mammas parasti neatzīst psihoterapeitus. man ir savs viedoklis, kāpēc tā ir, bet vieglāk ir nepārtraukti klizmot bērnu, ārstēt viņam visu mūžu neirodermītu vai vest pie psihiatra (vērojumi no dzīves un foruma), nevis padomāt par savām audzināšanas metodēm, turklāt parasti tiek uzskatīts, ka viņam ir iedzimta šizofrēnija no tēva puses (smiekli caur asarām).

bet ko nu vairs...
Re: Par nāvi un pašnāvību - sasodīts!
21.09.2010 23:23
Bet nu lekt no piektā stāva- tur jābūt pašā galējā izmisumā un domāšana jau sagājusi riktīgi uz īso, jo ļoti liela iespēja taču bija palikt visu mūžu paralizētam uz gultas. Kas varētu būt vēl sliktāks par to.
Re: Par nāvi un pašnāvību - sasodīts!
22.09.2010 00:03
un ui cik briesmīgi, ka mums tas bija jāpiedzīvo, jāredz tās šausmas, u.t.t. Bet ziniet ko- tā vnk ir visparastakā dzīves realitatē, tās skarbā puse. Starp citu- mēs visi nosprāgsim un sapūsim, un tikai mazākajai daļai cilvēku tas būs mierīgi un nesāpīgi.



Edited 1 time(s). Last edit at 22.09.2010 17:02 by existential fool.
Re: Par nāvi un pašnāvību - sasodīts!
22.09.2010 20:37
Agraa jaunibaa izveeleta pasnaviba ir ljoti nopietna,to
esmu piedzivojusi,bet man paveicas un mani izglaba.
Neraugoties uz to neesmu nekad otreiz to meeginajusi atkartot.Taatad svarigi,ka blakus atrodaas glabeejs vai arii tas ir liktenis ,ka kaads izglaabj no letaala iznakuma.
Lai arii shajaa mirkli veelos buut mirusi,tomeer veel eksisteeju un nevienu neapgrutinu ar savu eksistenci.Lai jums visiem veicas un reizeem mani uzmundrinaa dazu forumieshu vitalitaate un dzivesprieks.
Re: Par nāvi un pašnāvību - sasodīts!
22.09.2010 22:15
-----------------------------------------------------------------



Edited 1 time(s). Last edit at 27.09.2010 01:45 by existential fool.
Re: Par nāvi un pašnāvību - sasodīts!
25.09.2010 23:45
Nāves draudi parasti liek cilvēkiem pievērst lielāku vērību [savai] dzīvei.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 23?
Ziņa: