Sadūšojos uz zālēm

Aizsāka blueberry 

Sadūšojos uz zālēm
30.10.2010 03:43
Sveiki.

Kādu laiku te neesmu bijusi. Iet visādi, bet nu sapratu, ka pati ar saviem spēkiem galā netikšu. Jā, mani iespaido labvēlīgi visādas pozitīvās sajūtas - dažādas smaržas, atmiņas, gaišas domas, tomēr es visu laiku biju depresīva. Cīnījos ar sevi, mocījos ar sevi un tagad nesaprotu, kāpēc es sevi tā mocīju, kāpēc visu laiku domāju, ka pati varu tikt galā?

Esmu tagad uz antidepresantiem, pareizāk sakot Fluanxol (kas laikam skaitās neiroleptiķu sugas pret depresiju)?
Apmeklēju dakteri Pūci un jāsaka, ka viņai tiešām piemīt spējas precīzi piemeklēt zāles. Arī zāles, ko dzert uz nakti, lai iemigtu un murgi nebūtu.

Es tagad jūtos normāli, ne jau nenormāli labi, bet normāli un man ir enerģija. Es beidzot negulšņāju un nenodarbojos ar nemitīgi sevis piespiešanu kaut ko darīt. Es daru labprāt, tātad es neesmu slinka. Es beidzot mazgāju traukus, gludinu drēbes uzreiz, spēju iziet ar bērnu normāli ārā, pagrābt lapas un man nav grūti. Spēju palasīt bērnam grāmatu bez piespiešanās.

Jā, nu man ir bail no pierašanas un ka deva vairs nelīdzēs un beigās vispār ar visām zālēm depresija atjaunosies, bet es esmu priecīga pat par to, ka šobrīd varu darboties, jo esmu nedēļas laikā izdarījusi vairāk kā pa veselu gadu.

Biju aizgājusi pie psihoterapeita, kurš man te pieejams (brauc no Rīgas). Biju nolēmusi nopietni uzsākt terapiju, bet diemžēl izrādījās, ka viņa ir psihodrāmas terapeits un man riebjas šis novirziens.


Kā jums sokas ar zālēm pārējiem? Starp citu, Mirzaten man arī iedeva, bet tās blaknes ir nenormālas, tā ka tās es nelietoju, bet ir otrs alternatīvs variants, no kā nākamā dienā jūtos OK.
Re: Sadūšojos uz zālēm
30.10.2010 04:02
Ko tur daudz... Nevajag sevi mocīt. Vajag baudīt dzīvi. Un ja Tu to vari tikai ar ripām tad nestirkājies un ņem viņas... Tas, cik tas ir pareizi vai nepareizi, tas ir cits jautājums... teorētisks...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Sadūšojos uz zālēm
30.10.2010 04:23
ku - Jūtos, protams, kā zaudētājs mazliet. Gribētos tā skaisti ar savu gara spēku un smadzeņu gudrību panākt, ka man ir labi, tikai nesanāk. Piekusu cīnoties ar sevi, stutējot sevi, cenšoties justies labi, kaut nejutos.
Tagad vairs nevaru teikt, ka dzīve aizrit man garām, bet es tik stāvu malā un noskatos.
Kā nu tur ir - labāk nodzīvot pāris gadus pilnasinīgi, nekā nomuļļāt visu dzīvi bez jēgas un mokās. (aicinājums mirt jaunam:D, joks protams).
Man tik ļoti gribas būt mierā reiz ar sevi, ar savu dzīvi, jo nekas jau tik briesmīgs nav noticis, bet es mokos, it kā viena traģēdija pēc otras naktu man pāri.

Es pat beidzot pieķēros grāmatai par ģitārspēli. Uzjundīja nepatika no skolas laikiem pret solfedžo, bet ģitāra mājās stāv, gribas iemācīties. Mazais tik smuki dzied, meita arī. Varbūt nākamgad jāpiesakās dziedošajās ģimenēs?:))) Varēšu muzicēt.

Kā pašam klājas? Kā ar pašsajūtu?
Re: Sadūšojos uz zālēm
30.10.2010 04:24
Ak jā, noskatījos filmu Ēd, mīli, lūdzies (vai kā tur pareizi) un biju bezgala vīlusies, kaut ko tik neinteresantu sen nebiju redzējusi.
Re: Sadūšojos uz zālēm
30.10.2010 04:50
Oi, tikko pamanīju, ka rakstu kā analfabēts. Virsrakstā lieks ir vārdiņš uz. Varbūt kāds var palabot?
Re: Sadūšojos uz zālēm
30.10.2010 12:03
Blueberry, par to filmu. No sirds iesaku grāmatu izlasīt. Filma ir kā slinkā skolnieka ļoti slikts konspekts, izmests ārā pilnīgi viss, kas veido grāmatas kodolu, tik smukas bildītes atstātas.
Re: Sadūšojos uz zālēm
30.10.2010 13:21
blueberry
Sveika! Prieks, ka juuties labaak... kaut ar zaaleem, bet arii labi... tiesaam, ja savaadaak (vismaz pagaidaam nesanaak), tad jau labaak lietot zaales.... Kas taa par dziivi, ka uznaak slinkums pat no gultas izkaapt, nejuut eediena garsu, nekas vairs neizraisa prieku, pat tas, kas agraak sajuusminaaja......... Turklaat mees eaam maates un nevaram atljauties visu dienu gulsnjaat.... Nu ko tur daudz.... pati saproti ... Es arii beidzot stabilizeeju savu garastavokli, lietoju Venlafaxinum....
Re: Sadūšojos uz zālēm
30.10.2010 14:31
var būt nelabs pret sevī, arī nedzerot zāles, un būt labs dzerot.

man šķiet, ka šajā forumā zemtekstā prevalē viedoklis, ka zāles dzert apriori ir kauns. tas, manuprāt, ir dumji.

tās var būt grūti piemeklēt, dažkārt tās maksā diezgan padārgi, var būt problēmas atrast jēdzīgu psihiatru, kurš nekrīt uz nerviem (visi vecie psrs, kam visi šizofrēniķi), bet tā ir medaļas otra puse.

par bieži pieminēto pierašanu man ir tās pašas vecās domas, kas bijušas vienmēr: ir vienkārši kaut kas paralēli ar sevi jādara. es lietoju zāles 8 gadus ar īsiem pārtraukumiem (un tai laikā, sev par kaunu jāteic, nedarīju nekā, tikai meklēju sliktos, kas man bojā dzīvi), pēc tam 3 gadus ar garākiem pārtaukumiem, tas ir ilgi, bet arī ne bezcerīgi. dažkart zālēs var sapīties un kļūt psiholoģiski atkarīgs, sākot domāt, ka pats nespēj vadīt savu dzīvi. par ķīmisku atkarību es joprojām ļoti, ļoti šaubos... man šķiet, ka ar šitām ripiņām, ko mēs te lietojam un esam lietojuši, klasiskā izpratnē nekāda ķīmiskā atkarība nevar būt.

man šķiet, ka galvenā problēma nav zālēs, bet attieksme pret visu procesu kopumā, viss savas veselības menedžments.

tā kā, manuprāt, blueberry, Tu savā situācijā esi rīkojusies saprātīgi. paska, kur foršs rudens ārā. būtu žēl to nogulēt.
Re: Sadūšojos uz zālēm
30.10.2010 19:03
blueberry

Nu kā tagad cilvēkiem klājas...? Tā arī klājas... Ēdam katru dienu :) Bet nekam vairāk neatliek... Pašsajūta? Nav nekāda izcilā... Bet atbilstoša cilvim ar sliktu veselību kopš dzimšanas. Tā kā nesūdzos. Daudzs lietas kas mani mocijušas kopš jaunības, esmu spējis ja nu ne glūži izārstēt tad vismaz pārņemt kontroli pār viņām lai tās lieki netraucē dzīvot...
Jau kādu laiku dzīvoju laukos un ar izvēli esmu ļoti apmierināts... Es tā saprotu, ka Tu arī esi no nerīgas... :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Sadūšojos uz zālēm
03.11.2010 15:30
ku! Mes parvaacamies pagajusaja rudeni uz mazpilsetu, dzivojm pie upiites mazaa maajinjaa un juutos tur patiesam labi. Kadreiz dzivoju berniba istakos laukos, bet tur vairs atgriezties negribu. tagad esmu laimiiiga, ka nav man taa lielpilseetas atmosfera, knjada un cilveku bari, ka es varu iziet no majas un pec 20 metriem ir priezu mezs. Netaalu arii jura, taa vispar iedvesmo.

Runcene - jaa, nu man maacija, ka no antidepresantiem un neiroleptikiem vispar neropdas ne atkariba ne pierasanaa, tikai no trankviljiem. Kaa tur ir isti, nevar zinaat.

Janetty - td jau tu tagad arii labi juuties?
Re: Sadūšojos uz zālēm
03.11.2010 15:39
Blueberry, es arī iesaku grāmatu. Filmu arī noskatījos, tā ir skaista, bet pamatā tikai skaista. Grāmata ir to vērts, lai izlasītu. Īpaši ņemot vērā, ka tas ir patiess dzivesstāsts un arī autore ir mocījusies ar depresiju.
Internetā var dabūt krievu valodā.
Re: Sadūšojos uz zālēm
03.11.2010 21:37
Apsveicama sadūšošanās! Un galvenais ir beidzot pilnvērtīga dzīve.Parasti cilvēki īsti nesaprot,ko nozīmē "pierašana" pie zālēm.Ar trankviļiem tas ir klasiski-piemēram 2 nedēļas pašsajūta ir laba,lietojot 2 tabl. dienā,pēc nedēļas jau vajag 3 tabl. un,ja nenāk pie prāta un turpina lietot vēl 2 mēn.,tad jau efektu dod vairs 20 tabl. dienā.(tas,protams ir pārspīlēts).AD un neirolept. pielāgo mazāko efektīgo devu un organisms "nebrēc"-vēl.vēl un vēl 1tabl!!! .Kā jau Runcene teica,tad tīri psiholoģiski cilvēks baidās,ka nevarēs bez zālēm, un tas jau ir psihoterapeita lauciņš. Priecājies par dzīvi un nebīsties! No AD un neiroleptiķiem PIERAŠANA NERODAS. Vai tad citādi tos,atšķirībā no trankviļiem nerakstītu uz parastajām nevis speciālajām recepšu veidlapām.
aberz
Re: Sadūšojos uz zālēm
04.11.2010 01:24
blueberry Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Sveiki.
>
> Esmu tagad uz antidepresantiem, pareizāk sakot
> Fluanxol (kas laikam skaitās neiroleptiķu sugas
> pret depresiju)?
> Apmeklēju dakteri Pūci un jāsaka, ka viņai
> tiešām piemīt spējas precīzi piemeklēt
> zāles. Arī zāles, ko dzert uz nakti, lai
> iemigtu un murgi nebūtu.
>
> Es tagad jūtos normāli, ne jau nenormāli labi,
> bet normāli un man ir enerģija.
> Kā jums sokas ar zālēm pārējiem? Starp citu,
> Mirzaten man arī iedeva, bet tās blaknes ir
> nenormālas, tā ka tās es nelietoju, bet ir otrs
> alternatīvs variants, no kā nākamā dienā
> jūtos OK.

priex dzirdēt ka kādam ir labi, cik atceros fluanxol tāds mierīgs
reibumiņš un skatos, ka atkarība ir arī alkoholam, iespējams stiprāka pat
labi ka tu esi + piemērs kā dzīvi sakārtot ar labu ārstu palīdzību...

tikai galīgi neder ka tu neesi rakstījusi pus gadu
aberz
Re: Sadūšojos uz zālēm
04.11.2010 01:36
blueberry Rakstīja:
-------------------------------------------------------

> Runcene - jaa, nu man maacija, ka no
> antidepresantiem un neiroleptikiem vispar neropdas
> ne atkariba ne pierasanaa, tikai no trankviljiem.
> Kaa tur ir isti, nevar zinaat.
>
Runcene teica ka, ja pārtrauc, tad jādzer vairāk,
redz ka tānav...... un nav jādzer līdz kautkādam galam
un blueberry pati zina kad jādzer kad nē :-)
ja ir labāk tad ir labāk
blueberry
es jau arī te drusku sacēlu traci par atkarībām, bet man ir cits gadījiens
un arī tā jaunā vide un viss labais tev palīdzēs ...
tagad zinu noteikti, ka nekas neatriezenisks nerodās, ja jau man pēc
tranklviļiem ir reālas cerības atgirzties pie "skaidra prāta", kas laikam jau sāk notikt

bucas
Sgbaltīte
Re: Sadūšojos uz zālēm
04.11.2010 08:13
blueberry,
kādas Tev negatīvas sajūtas no Mirzaten? Es lietoju, man nekas!
Re: Sadūšojos uz zālēm
05.11.2010 15:36
Sgbaltite
Man ir baigas blakusparadibas. Es reali nakamaja diena esmu norakstita, nevaru izkapt no gultas, reiboni tadi, ka gazos no kaajam, rokas triic. Es tos nelitoju, bet lietoju Kventiax pa pustabletei uz nakti un ir labi, nav nekadu blaknju, + nemoka murgi.

aberz - man ari prieks tevi te redzet:))
Re: Sadūšojos uz zālēm
05.11.2010 15:38
Esmu mazliet apslimusi. Nobijos sakuma jau, ka zales vairs nedarbojas, jo sinkums atkal lielaks uznaca, beigas izradijas, ka salimusi esmu vienkarsi. Ka pie normaliem cilvekiem - negribas darboties, ja esi slims.
Vispar esam Ukraina un mazo te moka bet pecpusdienas daudz stigajam pa kalniem un dzeram visu veidu dabigos mineraludenjus.:))
aberz
Re: Sadūšojos uz zālēm
05.11.2010 21:15
blueberry Rakstīja:
-------------------------------------------------------
Ka pie normaliem cilvekiem - negribas
> darboties, ja esi slims.
> Vispar esam Ukraina un mazo te moka bet
> pecpusdienas daudz stigajam pa kalniem un dzeram
> visu veidu dabigos mineraludenjus.:))

kalnos forši tikai tumsa iestājs uzreiz dažās minūtēs un ir ļoti tumšs neka nevar edzēt,
tas man atminjas no kalniem

bet tās blaknes jau nolīdzinās, ja lieto regulāri vienu un to pašu , tad ķermenis
sargulējās

es jau sen esmu normāls, jo negribas darboties, tas ir normāli, jo pasauli tādu iekārtojušī
sliņķi, lai neko nebūtu jādara, bet nekas nav sanācis

brauc mašīnās un paliek resni, ēd katkādu pārtiku šķību un katra paaudze paliek
citādāķa uttt. bet viss dēļ slinkuma, būtu lauku sētā dzīvouši i ēst irko i finess dabīgais
i visi laimīgi.. jox.

blueberry
ko tik tu nedzer kventiax arī?
labāk to ūdeni daudmā
Re: Sadūšojos uz zālēm
06.11.2010 15:37
aberz - kventiax taisos mest nost. Bet bail, ka atkal murgi nenaak pa naktiim. Trankvilus vairs nevaru uz nakti dzert, jo nelidz nekaa un ari blakusparadibas nakama diena, pat no pustabletes alprozolama (0.25 deva sanak laikam).
aberz
Re: Sadūšojos uz zālēm
06.11.2010 19:00
blueberry Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> aberz - kventiax taisos mest nost. Bet bail, ka
> atkal murgi nenaak pa naktiim. Trankvilus vairs
> nevaru uz nakti dzert, jo nelidz nekaa un ari
> blakusparadibas nakama diena, pat no pustabletes
> alprozolama (0.25 deva sanak laikam).

blueberry
viens ko zinu noteikti, ka nevaig tās zāļes mainīt,
vaig atrast kautkādu ritmu un turēt visu laiku

zāles mainot rodas tās visadas reakcijas ko nevar izsekot nu sākas vēretras
es piem. tiešī zinu ka visas problēmas ir tajās 2 nedēļās kamēr kautko maina
....

man tagad neko nevaig, bet ja bez zālēm nevarētu, tad kādu laiku lietotu, kamēr sakārto
tur dzīvi vai ko tur, tad mēģināt saņemties tām mokām un pātraukt ar mēķi redzēt
vai bez viņām nevar...

doma ka jādzer arvien vairāk ir stipri pārspīlēta manuprāt
bet to zina sepcuki kam ir statistika un pieredze

bucas

blueberry
bet j tev ir forshi tad jau tikai labi
atrodi labāķo variantu un ok
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 20?
Ziņa: