problēma ar ēšanu

Aizsāka Nokia 

problēma ar ēšanu
16.02.2011 21:18
Sveiki!

Varbūt kāds var padalīties ar savu pieredzi...
Man kopš rudens ir kaut kas noticies ar ēstgribu. Esmu pasākusi visu laiku ēst. Vienīgais glābiņš ir tad, kad es esmu darbā. Taču līdz ko es esmu mājās, es ēdu gandrīz nepārtraukti. Visu kas pagadās pa rokai.

Kopš rudens jau pieņēmos svarā gandrīz par 15 kg un es nezinu ko darīt :(( it kā mēģinu slēpot vairāk kustēties, bet - jo vairāk kaut ko daru fiziski, jo vairāk riju...

Vai kādam ir bijis kaut kas tāds? Bez tam, man pazuda arī sāta sajūta :(
Re: problēma ar ēšanu
16.02.2011 21:21
Vai tik Tu gadījumā nelieto kādas psihzāles? Man no dažām arī ir bijis tā, ka gribas rīt visu laiku un bez apstājas.
Re: problēma ar ēšanu
16.02.2011 21:21
Nē, es neko nelietoju.
Re: problēma ar ēšanu
16.02.2011 21:35
Nu tad Tu prosta esi viena izlaidusies rīma!!! :DDD
Re: problēma ar ēšanu
16.02.2011 21:57
:) bet agrāk tā nebija. :( es nesaprotu kas notiek un kā apstāties :((
Re: problēma ar ēšanu
16.02.2011 22:00
Noteikrti ir kāda škrobe Tavā dzīvē, ko Tu mēģini noslāpēt ar vienu no baudām- ēšanu. Padomā, kas tas i. Varbūt sexa par maz? :)))
vijolīte.
Re: problēma ar ēšanu
16.02.2011 22:09
...labs padoms: ņem un apstājies...nu,nu...zinu kā ir kad nav sāta sajūtas-rij un rij, bet nekā-atkal gribas un neko nevar padarīt.
Kkad sen jau šeit par to tika runāts...es pat pie endokrinologa gāju ar šo problēmu, bet nepareizais dr.:( Tā tomēr ir psiholoģiska problēma, aizej pie psihiatra, ja pati netiec galā...un neklausi to, ka valsts psihiatri ir sūdīgi un uzreiz "zīmogs" papīros, tā nav. Tas pats dr. Ivanovs, kas te nesen tika pieminēts, pieņem Pārdaugavā -jauns, jauks un sakarigs...var aiziet, parunāt, ja kkas nepatik neiet vairs un arī zāles vb šajā gadījumā kko nomierinošu, bet Tava brīva izvēle lietot vai nē... tikai ne AD, no tiem pārsvarā svars aug:(
Re: problēma ar ēšanu
16.02.2011 22:18
ja stress izraisa ēšanu, tad ir iespējams, ka AD noņems gan stresu, gan rīšanu. svars var pieaugt, ja no AD rij vēl vairāk. dažiem tā ir, dažiem ne.

manuprāt, ir jābūt stresam no kaut kā.

Antidepresanti ir ilgs, dārgs pasākums, bieži ar blaknēm. tā kā vai nu atrisini problēmu (domā, kas notika, kad tas sākās), vai kā citādi nomierinies. pamēģini nomierinošu augu tējas. kā ar miegu? ja netiec galā, var iet pie ģ. ā. pēc lexotanil, xanax vai kādām citām ripām. AD galīgi pēdējā iespēja, ja nekā citādi.

rīšana ir simboliska mammas pupa zīšana.

ja tas ir bijis jau agrāk, tad personība tāda. var censties mainīt skatu uz pasuli un sevi, bet dikti fiksi tas nebūs.



Edited 1 time(s). Last edit at 16.02.2011 22:19 by Runcene.
Re: problēma ar ēšanu
16.02.2011 22:29
Nu ir tā, ka es rudenī izšķīros ar savu džeku. Paralēli tam kopā ar savu psihoterapeitu risinu seksuālās vardarbības rakstura problēmu....Tad tas viss arī sākās.

un riju....kad esmu mājās :(
Re: problēma ar ēšanu
16.02.2011 22:32
neturi mājās nekā tāda, no kā resnē. tas ir viens variants.. bet, ja stress ir liels, var sanākt, ka Tu to sāc mierināt citādi. tukšas vietas nepaliek. tā kā turpini vien savu psihoterapiju.

vari tak apspriest ar viņu zāļu jautājumu. var derēt arī meditācijas utt. pasākumi.
vijolīte.
Re: problēma ar ēšanu
16.02.2011 22:36
Nu nezinu gan vai no AD rij vēl vairāk...kkā nenovēroju pie sevis šādu parādību, ēdu pat mazāk, bet 7 mēn. laikā +10kg. Un nevajag man teikt, ka riju gan vēl vairāk tikai neapzinājos. ..bet tas ņe pa temu...
Jā, protams, var mēģināt sākt ar gimenes ārstu, ja tas ir normāls. Vnk dr. Ivanovs tiešām ir baigi sakarīgais...ar tbl. virsū nebāžas, viņš ir arī psihoterapeits...bet, izsaku tikai savas domas:) bet principā ģ.ā. šādas problēmas uzskata par nebūtiskām un var gadīties, ja tā uzreiz prasit kko nomierinošu(Xanax u.c.) sāks vēl ar aizdomām skatīties:)
vijolīte.
Re: problēma ar ēšanu
16.02.2011 22:38
Ja jau ej pie terapista, tad vai tad Jūs šai tēmai neesat pieskārušies???
Re: problēma ar ēšanu
16.02.2011 22:47
esam pieskārušās, bet ši nav dominējošā tēma. Šai vienmēr pietrūkst laika.
Re: problēma ar ēšanu
16.02.2011 22:50
nu a mēs ko? prasi papildus sesijas :)

zāļu ārsti atkarībā no tā, kādas attiecības.
fox
Re: problēma ar ēšanu
16.02.2011 23:07
Tikko atgriezos no virtuves ar maizītēm, tā uzskrienu virsū šitādai tēmai... pilnīgi uz mirkli aizdomājos, vai nav ta kā par vēlu rīšanai:)))))
Bet ja nopietni, tad pret rīšanu ar zālēm nu gan es necīnītos, beigās sanāks tā, ka rīsi gan ēdienu, gan tabletes. Nākamā terapijā pastāsti to visu, kaut arī Tev liktos, ka tur nav par ko runāt. un 15 kg dabūt virsū no rudens, tā tāda nopietna ēšana bijusi. Ā, un vēl par to terapiju, pašām svarīgākām tēmām vienmēŗ pietrūkst laika. Vot nākošreiz aizej un sper ārā.
Re: problēma ar ēšanu
16.02.2011 23:52
Hm, laikam būs tagad jāuzcepj kartoška un riktīgi jāpiestumj māga pirms miega. Jā, tas būs kruta! :))
Re: problēma ar ēšanu
17.02.2011 09:43
vijolīte.
Ne no visiem AD nāk klāt svars! Kurus Tu lieto? Dažus, piem., Prozak (aizmirsu aktīvās vielas nosaukumu) lieto tieši ēšanas traucējumu ārstēšanai... , bet viņš galīgi neder, ja ir depresija at trauksmi! Parasti uzbarojas ar izteikti sedatīviem, nomierinošiem AD, t.sk. arī no neiroleptiķiem (protams, ja lieto ilgstoši... vismaz pusgadu...). Esmu caurbira, bet no Seroxat un Cipralex man pieauga svars... kad sāku salīdzināt savu ēstgribu PIRMS šo AD lietošanas, atklāju, ka pieauga ēstgriba... ēdu to pašu, bet lielākos kvantumos, ierobežot sevi nebija iespējams. Kad pārgāju uz Elify, jau nedēļas laikā mazinājās ēstgriba, pieauga enerģija (no Seroxat biju pārāk miegaina, lēna, kūtra) un pāris nedēļu laikā svars normalizējās...
feil
Re: problēma ar ēšanu
17.02.2011 12:56
vajag vairāk stresot un baidīties, tad svars nepieaugs lai cik daudz tu ēstu.
Re: problēma ar ēšanu
17.02.2011 13:25
feil
Galīgi garām! Uzbarojas arī no stresiem! Ir cilvēki, kuri stresā neko nevar ieest (kā piemēram es), bet tikpat daudz arī tādu, kuri stresojot var ziloni apēst!
feil
Re: problēma ar ēšanu
17.02.2011 16:04
tava humora izjūta ir galīgi garām.
Re: problēma ar ēšanu
17.02.2011 18:03
Es ieliku keksu cept (lick) :)
Nestreso, es arī riju un apriju savas emocijas. Bat tagad ir auksta ziema, galu galā mašīnām liek ziemas riepas, man arī vajag. Uz vasaru gan jau atkal pāries rijamais;)
Bet, ja nopietni, ja ir kaut kas aizraujošs, ko darīt, tad par ēšanu aizmirstas. Ja ir darbs, kas labi nogurdina, paēst vairs nav spēka. Izvēlies. Un vēl var turēt ledusskapī mazkaloriju produktus, piemēram, sataisi kādus salātus vairumā un tad tos arī rij. Man palīdz, ja es vienu dienu neēdu nemaz, diētu ieturēt ir grūtāk.
Re: problēma ar ēšanu
17.02.2011 19:11
pareizi ir, es cepshu kartupeljus tuliit... zaljus uz pannas, kjeepa tikai, ka visu laiku ljoti jaamaisa un jaapieskata, tad nav jaalej daudz eeljljas. man ir arii sava iipashaa aukstaa meerce no kreejuma, kechupa, dilleem un locinjiem. mmm...

antidepresanti ir ljoti individuaala lieta, taapat kaa stress. cits resnee, cits tievee. un veel ir probleema, ja cilveeks saak sevi ljoti shaustiit. patiesiibaaa jau vairaak taa ir probleema: ak, vai, kaada niikule esmu utt. tad jau vajag apeest naakamo karoti, lai sho ieprieksheejo kauna sajuutu tusheetu utt.
Re: problēma ar ēšanu
17.02.2011 21:42
Strawberry Tavs tekst mani uzrunāja.

Man tā ir, kamēr es esmu aizņemta es pat nedomāju par ēšanu. Bet, kad es esmu mājās un nav īsti ko darīt...tad kājiņas rullē uz ledusskapi.
Nu, no šodienas man ir tukšs ledusskapis. Ēdīšu vārītus rīsus vai griķus ar vārītu vistu. :)
Vai no rīsiem var palikt resns?
Re: problēma ar ēšanu
17.02.2011 22:03
feil
Pirmkaart Tavi joki galigi garaam! :)))))
Re: problēma ar ēšanu
17.02.2011 22:38
Nekā, jokam nebij ne vainas.

Un kas ir otrkārt? :)
vijolīte:)
Re: problēma ar ēšanu
17.02.2011 23:18
Janetty-neko nelietoju, man no visiem šitiem struntiem visādi blakus efekti:) Ja galīgi nevaru savākties iešauju alprazolamu...starp citu, biju pie imunologa, runājām arī par AD un viņš teica ka tie baigi grauj imunitāti...Ja kādam palīdz vai bez tiem galīgi nevar savakties lai tiktu uz pekām, neredzu problēmu palietot tos, bet pārsvarā uz tiem uzsēžas...labi ne pa tēmu:)

Par ēšanu-lasīju labu ieteikumu kā nomākt izsalkumu: silts piens+medus+kardamons=dzer lēnām caur kokteiļu salmiņu (man garšoja, bet dzēru ļooooti lielu krūzi). Vēl saka, ja gribas ēst vajag izdzert glāzi ūdens, jo dažkārt organisms, ar izsalkuma sjūtu, signalizē ka trūkst ūdens.

Bet es agrāk, kad stresoju-riju, taču nu jau sen kā stress tā tikai kafija un cigaretes...man vīramāte, redzot ko daru, ar tekstu: Tu taču mirsi no kofeīna un nikotīna pārdozēšanas, lika ēst...bezcerīgi...svars nost-labi, zili riņķi zem acīm-skaisti:DDDD
Re: problēma ar ēšanu
17.02.2011 23:23
Vispār jā- zinātniskie pētijumi liecina, ka AD mazina imunitāti. Bet nu tas nav nekas traks, nav tik bīstami.
mad uzjautrinās
Re: problēma ar ēšanu
17.02.2011 23:27
...padzinu vijolīti no kompja nost...viņa te sarakstīja visu ko, un pašlaik loka iekšā vienu suši pēc otra...meitiņa-peciņa pagatavoja...ar lasīti...mmm...aizvkar ceptas renģītes...ar kraukšķosu spuru...vakar miestā ēdām ceptu cūkgaļu ar sīpoliem...gaļa svaiga, no mūsu pašu zemniekiem...garša - kas var būt labāks par šo...ehhhh...

...kā man patīk paēst...:)
Re: problēma ar ēšanu
18.02.2011 10:03
vijolīte:)
Man ar eestgribu vairs nav problemu, kops lietoju Elify. Pareizaak sakot - normala estgriba un svars arii taads pats kaa pirms AD lietosanas, t.b., šis AD estgribu neietekmē. Par imunitāti gan neko nezināju, bet gandrīz 5 gadu lietošanas laikā vismaz pagaidām nekādus imunitātes traucējumus neesmu novērojusi. Varbūt tas atkarīgs no devas? Es lietoju ļoti mazu devu. Bet ja nebūtu lietojusi AD, tad nekāda imunitāte mani nepaglābtu no pašnāvības! :))))
Jā, šis kokteilis varētu mazināt ēstgribu, bet es pienu nedzeru... tikko iedomājos, nāk vēmiens... pat ja tas būtu ar medu utml. Bet piena zupas un citi piena produkti šausmīgi garšo....
Tu vairāk ļaunuma savai veselībai nodari pāri, noņemot stresu ar nikotīnu, ne kā mazās devās būtu lietojusi AD ar izteiktu nomierinošu iedarbību.... Turklāt nikotīns un kofeīns vienlaicīgi lielās devās.... brrr.... Vai kuņģis neprotestē? It kā nikotīns arī mazina ēstgribu, jo gandrīz visiem man personīgi pazīstamiem bijušajiem smēķētājiem ir pieaudzis svars.... Savukārt, ja pārtrauc lietot AD un ja no viņa bija svara pieaugums ..... svars burtiski nedēļas laikā atkal normalizējas (iz savas pieredzes) ... bet nomest liekos kg. bijušajiem smēķētājiem jau vairāku mēnešu un pat gadu laikā neizdodās :( Es nereklamēju AD, bet vnk dalos ar info... :)
Re: problēma ar ēšanu
18.02.2011 10:23
existential fool
Otrkārt..... nezinu.... es gribu parunāt lūk par ko...
man tā palikā jocīgi, kad lasīju Tavu diskusiju ar Enfuego par ticību/neticību tām skaistām pasakām par Aizsauli, par Onkulīti, kurš sēz uz debess maliņas nokāris kājiņas, visus vēro un izlemj, ko kurš pelnijis un vai ņems to cilvēku pie sevis Paradīzē vai sūtīs uz Elli.... Kāpēc saka, ka Viņš ir visuvarens, ja notiek šādas nežēlīgas lietas pret bērniem un veciem ļaudīm un arī dzīvniekiem, t.b., - pret bezpalīdzīgiem radījumiem?
Uzprasās secinājumi, kuri mani šokē un kuri man nepavisam nepatīk! Jo vieglāk ir dzīvot ticot, ka tomēr kautkur Viņš ir un kontrolē situāciju un ka labie cilvēki dzīvos zaļi Aizsaulē, bet ļaunie - mocīsies mūžīgi.... Jo paliek bail, kad iedomājos, ka pēc nāves cilvēks izzūd pilnībā..... ka Aizsaulē nesatiks NEKAD savus mīļos.... Tās taču ir skaistas pasakas, kurām gribās ticēt un kurām ir psihoterapeitisks efekts.... !
Esmu pārliecināta, ka tie cilvēki, kuri iemacīja sevi tam visam ticēt ir dzīvespriecīgāki un depresijas viņus nemoka............... Lūk tāda dilemma.... Bet vispār ... jo mazāk par to domāju, jo labāk :)))
Un ko saka viedā Runcene? :) Un ko - pārējie garā vājie? :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 7?
Ziņa: