Tuvojas pavasaris un vasara.... sociofobiķes piezīmes...

Aizsāka Janetty 

Tuvojas pavasaris un vasara.... sociofobiķes piezīmes...
01.03.2011 14:50
Šogad es jau laicīgi sāku uztraukties par gaidāmiem pasākumiem ārpus mājām :( Protams, ka neuztraucos par ģimeniskiem pasākumiem vai kopā ar māsu, bet pārējie iespējamie pikniki, sevišķi ar palikšanu pa nakti vai vispār - ciemošanās - jau tagad dzen stresā! Es negribu pati braukt uz laukiem , un negribu lai mamma meitiņu aizved uz laukiem, jo bez meitiņas atvaļinājuma laikā man nebūs ko darīt! Man ļoti patīk būt kopā ar meituku - man ir sabiedrība ! :))) Man bail, ka paliks slikti, kad nedzirdēšu viņu elpojam naktī istabā, bail ieraudzīt viņas gultiņu tukšu.... Pagājušgad meitiņu nelaidu uz laukiem... bet pirmajos 2 gados raudāju... kad mamma paņema viņu līdzi uz laukiem... man bija vnk slikti, tāda sajūta ka no sirds gabals atplēsts... Apzinos, ka meitiņai tur būtu labi - vienaudžu kompānija, svaigs gaiss, mājdzīvnieki utt.... turklāt, manai mammai uzticos par visiem 100%
Ja aizvedīs...būs jāsarunājas pašai ar sevi, jo māsa ar ģimeni būs prom Krievijā.... nevarēšu pat atrast iemeslu iziet ārā, jo ko es tur darīšu viena pati (draugu taču nav)?! Tikai tad, kad vīram brīvdienas....Sevišķi, kad atceros savu bēgšanu no pasākuma ar teltīm..... Nu Ok, pagājšvasar man klāt pie visa bija arī nomākts garastāvoklis, bet tagad, kad iedomājos par došanos sabiedrībā - rodas trauksme.... Vienlaicīgi apzinos, ka daudz zaudēju savu baiļu, trauksmes dēļ, jo kad tad tusēt, ja ne tagad.... vecumdienās i negribēsies in nevarēsies.... :((( Es NEKAD neesmu izjutusi prieku no saskarsmes kompānijā (kā tam vajadzētu būt, lai varētu dzīvot pilnvērtīgu dzīvi).... no saskarsmes kompānijā, kurā visi pret mani ir labi..... Murgs, vai nē?! :)))
Vieniem tusiņš ir atpūta, man - spīdzināšana koncentrācijas nometnē!!!
Tagad paanalizēju savas izjūtas.... un sāku baidīties no vasaras... no garām dienām, kad jādodas ārpus mājām.... Nekad nepatika rudens, bet pirmo reizi iedomājos, ka rudenī ir labi! Gari tumši vakari, omulīga dzīvošanās mājās, jo laiks ir draņķīgs (ir attaisnojums sēdēt mājās), patikami mājasdarbi (kūku cepšana, adīšana), darbošanās ar meitiņu............................
Negribu vasarau un negribu atvaļinājumu! Sākšu meklēt darbu vasarai, ja nē, tad kaut par velti strādāšu ... nezinu tikai kur... bērnu nami un slimnīcas mani biedē... kaut grīdas mazgāt....
Re: Tuvojas pavasaris un vasara.... sociofobiķes piezīmes...
01.03.2011 14:52
Man bail no vasaras.......................................
Re: Tuvojas pavasaris un vasara.... sociofobiķes piezīmes...
01.03.2011 15:42
Es mīlu vasaru. Un sauli.
Re: Tuvojas pavasaris un vasara.... sociofobiķes piezīmes...
01.03.2011 16:10
Tev bail no vasaras. Kas tālāk? Vai Tev šī situācija ir pieņemama, vai arī Tu gribi kaut ko mainīt?
Re: Tuvojas pavasaris un vasara.... sociofobiķes piezīmes...
01.03.2011 17:34
Man arii bija panikas leekmes atrodoties sabiedriibaa un tad es arii domaaju, ka tusini nav prieks maniim, labaak buut maajaas. Bet kad saaku lietot AD un panikas leekmes atkaapaas un beidzot es vareeju iet ciemos, piedaliities darba tuisinos, es jutu ka guustu prieku un ka man patiik buut kopaa ar citiem cilveekiem.
Re: Tuvojas pavasaris un vasara.... sociofobiķes piezīmes...
01.03.2011 18:28
123 kadus AD tu dzer?
Jenetty,
tu esi mana kopija runājot par fobiskām izjūtām. Tik man nav bērnu un vīram ar nepatīk kompānijas, tā ka brīvo laiku pavadām divatā, ar ko abi esam apmierināti. bet visas aktivitātesw kas ir darbā, vai ārpus -tas viss mani nomoka tieši tāpat. tagd pēdējo gadu dzeru Argofan (Venlafaxinum) 35mg, bet tagad jau kādu ned. paliek ļoti slikti- pastāvīgi sāp galva, slikts miegs, un līdz ar to pastiprinās visa depresīvās un baiļu izjūtas, tāpēc tagad esmu palielinājusi devu uz 75 mg un vairāk. Man atkal stresu uzdzen gaidāmās aktivitātes darbā- pasākumi un komandējums, kur kontaktēšanās ir neizbēgama...iedomājoties vien ka tas viss priekšā paliek nelabi- tās ir milzīgas mokas kontaktēt ar uzspiestu sāpīgi samocītu smaidiņu sejā līdz pilnīgam enerģijas zudumam, kad izjūtās tu vairs neesi nekas tik dziļš izmisums un vēlme pazust...
Re: Tuvojas pavasaris un vasara.... sociofobiķes piezīmes...
01.03.2011 20:40
kamene
Kaa es Tevi saprotu! Tikai sakaraa ar darbu man nav stresi... varbuut arii tapec ka komandejumi nav un nav darbs ar cilveku apkalposanu, lai gan ar kolegiem labi satieku un labprat aprunajos.... Es arii lietoju Venlafaxinum (Elify) :) Bet lielakas vai mazakas AD devas manas izjutas neietekmee.... Esmu kadu laiku lietojusi so AD par 2 tabl. 2 reizes dienaa (75 mg) un tagad - pa vienai ... jutos ne labaak un ne sliktaak... labi, ka depresija nav :))) Ja esmu majaas ar savu gimeni, viss ir OK! :)))) Doks vel ieteica papildus lietot Adaptol, bet es taa isti nesapratu, kaa vins iedarbojas .... nu jau 3 dienas no riita iedzeru pa vienai tabletei, bet neko nejutu...
Re: Tuvojas pavasaris un vasara.... sociofobiķes piezīmes...
01.03.2011 20:41
123
Ko Tu lieto? vai uz psihoterapiju arii gaaji?
Re: Tuvojas pavasaris un vasara.... sociofobiķes piezīmes...
01.03.2011 20:42
gaga
Nee, man sagaadaa kaifu sii situacija! Un tapec seit tuseeju!
Man arī darbs nav saistīts ar cilvēkiem, sēžu savā telpā, tuvākie kolēģi aprasti un ir ok!, bet tādi ar kuriem nav ikdienas darīšanas, tikai reizēm..--- tur jau atkal sākas tas murgs- visas tās domas un izjūtas...
Re: Tuvojas pavasaris un vasara.... sociofobiķes piezīmes...
01.03.2011 22:43
kamene
Tu raksti, ka viiram nepatiik kompanijas... vai vinam arii ir fobija? Vai vins to paardziivo, vai juutas labi taa kaa ir? Vai jums ir draugi? Kad Tev SF izpauzas vairaak - kad jaadodas pasaakumaa aarpus darba vai saskarsmee ar koleegiem? vai jums ir bijusas ciemosanaas ar nakshnosanu aarpus majaam? Vai jums nav sajuuta, ka taa daudz zaudeejat, seezot maajaas, kameer citi izklaideejas kompanijaa, bet dziive paiet pilniibaa neizbaudiita, turklaat, cilveeks tomeer ir bara dziivnieks.............. Kaa juuz uzvedaties, kad draugi (ja taadi ir vai pazinas) aicina ciemos, kur buus nepaziistami cilveeki? Re, cik daudz jautajumu :))) satiku radniecigu dveseli :)
Re: Tuvojas pavasaris un vasara.... sociofobiķes piezīmes...
01.03.2011 23:28
kas vīrs un sieva SF??
Re: Tuvojas pavasaris un vasara.... sociofobiķes piezīmes...
01.03.2011 23:40
Lietoju to pasu Venlafaxinum 75 mg dienaa. Es gaaju pie psihologa reizi nedeelaa 5 meenesus, apmeeram 6 meenesus peec AD uzsaaksanas. Papildus lasiiju par kognitiivo terapiju, katru vakaru un pirms pasaakumiem veicu elposanas un atslaabinaasanaas vingrojumus apmeeram gadu.
Re: Tuvojas pavasaris un vasara.... sociofobiķes piezīmes...
02.03.2011 09:50
123
Paldies par atbildi! Kur varētu palasīt par šiem vingrinājumiem? Ko tieši lasīji par kognitīvo terapiju? Pie kura psihologa gāji? Ja nevēlies te atbildēt, uzraksti privāto ziņu vai uz jungo@inbox.lv
Re: Tuvojas pavasaris un vasara.... sociofobiķes piezīmes...
02.03.2011 13:42
Kurpatova graamataa par VD, lasiiju krievu valodaa, bet man liekas ka taa ir dabuujama arii latv. val. Princips ir sasprindzinaat muskulus, izskaiti liidz 10 un tad atslaabini un taa izdari ar katru kermena dalu -roku, kaaju, seju, muguru u.t.t.
Elposanas vingrinaajumi - saac ka visu uzmaniibu koncentree uz elposanu, saac elpot ar veedera muskulatuuras paliidziibu un tad ieelpa (normaala), aizturi elpu izskaiti liidz 10 un leenaam izelpo, un tad ritms ir 3 sekundes ieelpa ( meegini neelpot dzili) un 3 sek. izelpa. Dari to vismaz 1min. Ja joprojaam juuti panikas paziimes, tad atkal aizturi elpu uz 10 sek. un saac vingrojumu no jauna ( sitas nav no Kurpatova, vinam bija mazliet savaadaaks).
Par kognitiivo terapiju lasiiju visu pieejamo, visvairaak internetaa, bet arii psihologs izmantoja kaut ko no siis terapijas un aktiivi straadaajaam ar so negatiivo domaasanu "tuuliit uznaaks panikas leekme", "ko par mani padomaas apkaarteejie" u.t.t.
Apmeeram pusgadu peec terapijas gribeeju aiziet veelreiz parunaaties, bet diemzeel uzzinaaju ka vins ir aizbraucis no Latvijas.
Re: Tuvojas pavasaris un vasara.... sociofobiķes piezīmes...
02.03.2011 13:54
Kurpatova grāmata par VD ir latviski un krieviski vienmēr ir bijusi internetā, kognitīvi biheiviorālā ir īsa terapija, un tai nevajadzētu radīt nekādus trakumus, nepārvaramus saasinājumus, šizofrēniķiem arī šito lieto. un tur jau nu nav ieteicams paraut nekādu maisu vaļā. un var tač parunāt ar psihiatru, ko saka. nav jau obligāta tā dzīļu terapija.

palūri šitos...

http://erviins.lv/

http://www.lailasprakse.lv/



Edited 1 time(s). Last edit at 02.03.2011 13:55 by Runcene.
es nesaprotu kā var vienlaicīgi ļoti baidīties un gribēt. man bailes agri, jau bērnībā veicināja vienaldzību pret sociālajiem kontaktiem, tas ir loģisks aizsardzības mehānisms.
Re: Tuvojas pavasaris un vasara.... sociofobiķes piezīmes...
02.03.2011 15:38
feil
Nezinu, vai tas ir vai nav loģiski, bet točna zinu ka tie gadījumi, kad cilvēkam bail, bet vienlaicīgi viņš VĒLAS ģūt prieku, nevis stresu un depresiju no saskarsmes ar cilvēkiem, kad viņš jūt, ka tas NAV normāli, ka daudz zaudē, sēžot mājās - tas ir vieglāks slimības simptoms, bet grūtāk panesams sociofobiķim.... Savukārt, ja cilvēks jūtas labi vientulībā bez sociāliem kontaktiem, bez draugiem, izklaides kompānijā utt., tas jau ir smagāks gadījums un grūtāk ārstējams, bet pašam slimniekam psiholoģiskas problēmas nesagādā, jo viņš jūtas vientulībā labi.

123
Paldies par atbildi! Vairākas Kurpatova grāmatas jau izlasīju krieviski.... neatceros, vai tieši par VD lasīju, jo VD man nav.... Bet vai Tu kompānijā vari tikai sevi savākt, lai netrīcētu no bailēm, jeb tiešām gūsti prieku no saskarsmes ar cilvēkiem?
Re: Tuvojas pavasaris un vasara.... sociofobiķes piezīmes...
02.03.2011 16:49
Tas nozīmē, ka mēs vēlreiz atgriežamies pie, smadzenes nezināma cēloņa pēc ir mainījušas savus uzskatus, ja teiksim agrāk tu savus uzskatus uzskatīji, ka tas ir normāli un nepievērsi tam uzmanību, tad tagad ir uzskati mainījušies, man visu dzīvi ir bailes, no kautkā kad eju, bet tas man liekas kad ir normāli! Tātad normāli vai nenormāli, tāds ir jautājums.
Re: Tuvojas pavasaris un vasara.... sociofobiķes piezīmes...
02.03.2011 17:32
No Ad jutos daudz mieriigaaka un ikdienas situaacijaas viss bija ok, bet no sabiedriskaas dziives joprojaam izvairiijos, jo nejutos drosi par sevi. Tad saaku nemties ar kognitiivo terapiju un pirmais izaicinaajums bija aiziet uz kino un apseesties rindas viduu, satraukums protams bija, bet taa kaa biju apguvusi atslaabinaasanaas metodes, man bija gumija ap plaukstas lociitavu, ko nostiepjot un atlaizot sis iisais saapju signaals bija pietiekams, lai smadzenes noveerstu no panikas uz saapeem (so tehniku biezi pielietoju arii veelaak). Un jaasaka ka pamazaam nomierinaajos un speeju koncentreeties uz filmu.Un taa pamazaam saaku arvien vairaak iesaistiities sabiedriskaa dziivee. Pakaapeniski jutos arvien drosaak un drosaak, tad vairs neliku gumiju un ar laiku atslaabinaasanaas tehnikas vairs arii nebija vajadziigas. Bet tas aizneema apmeeram gadu.
Sobriid es labpraat aizeju uzspeeleet bovlingu, vai paeest kafeiniicaa peec darba ar koleegiem, tas manii neizraisa vairs nekaadu uztraukumu. Bet ir faktori kaa alkohola lietosana iepriekseejaa vakaraa, neguleeta nakts vai par daudz izdzerta kafija vai vienkaarsi slikta diena :) ir ka juutu nemieru, bet tas ir reti un to nevar saliidzinaat ar taam panikas leekmeem kas bija agraak.
Re: Tuvojas pavasaris un vasara.... sociofobiķes piezīmes...
02.03.2011 19:35
Janetty, man žēl to teikt, taču tavā atbilde, par spīti tam, ka tā ir sarkastiska, iespējams, ir arī patiesa. Izskatās, ka tā ir patiesa. Man diemžēl grūti noticēt, ka Tu gribi kaut ko savā situācijā mainīt. Vēl un vēl šeit forumā stāstīt par to, kā Tev ir bail, citreiz atrast kādu domu biedru un pajust līdzi... vēl kaut kas? Laikam jau nē.
Re: Tuvojas pavasaris un vasara.... sociofobiķes piezīmes...
02.03.2011 20:01
gaga

Ja negribetu, tad mierigi dzivotu talaak un neuztrauktos par to, ka dzive paiet, bet es baidos un baidos... vnk sedeetu 4 sienaas un justos apmierinata ar dzivi. Bet es ciinos, meeginu iet sabiedribaa, apmekleet pasakumus... bes pamaniiju, ka ar laiku tas paliek arvien grutaak.... Saka ka nervu suunas neatjaunojas?
Vot izlasot 123 tekstu var ieraudzīt cik cilvēks ir daudz darījis, lai kaut kas mainītos, konkrētas lietas, kas prasa tas izpildīt, piedomāt. Un var just, ka tas darbojas. Bieži, kad šeit forumā kaut ko iesaka, tad ir čīkstēšana, atrunas, noraidījums. Vopšem nekas nelīdz, slēdzam vienu tēmu ciet, citu veram vaļā. Par elpošanas vingrinajumiem ir daudz kas dzirdēts. Man elpošana palīdz nomierināties, jebkura situācijā. Dažreiz ir noderīgi pāris minūtes koncentrēties tikai uz savu elpošanu kā galva kļūst pilnīgi tukša un skaidra.
Re: Tuvojas pavasaris un vasara.... sociofobiķes piezīmes...
02.03.2011 21:06
fox tur jau ir tā kļūda, ka mēs atkal koncentrējamies, uz savām sajūtām, un aizmirstam visu pārējo, tanī brīdi kas nepatīk, jādomā kautkas labs, vai nu janovērš uzmanība uz kautko citu!
Galvenais ir neļaut tam negatīvajam attīstīties, nu teiksim nesākt "iekopt" to destruktīvo domu. Bailes grib visu laiku "baroties", tās ir jāuztur, jākopj. Un tad ir svarīgi, ka cilvēks var pats sevi pieķert-stop, tūlīt sāksies labi iekoptais modelis. Vienkāŗši ir jāiesak veidot kaut kāds cits modelis, pie ka pēc tam pierast.
Re: Tuvojas pavasaris un vasara.... sociofobiķes piezīmes...
02.03.2011 23:57
Janetty Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Ja negribetu, tad mierigi dzivotu talaak un
> neuztrauktos par to, ka dzive paiet, bet es baidos
> un baidos... vnk sedeetu 4 sienaas un justos
> apmierinata ar dzivi. Bet es ciinos, meeginu iet
> sabiedribaa, apmekleet pasakumus... bes pamaniiju,
> ka ar laiku tas paliek arvien grutaak.... Saka ka
> nervu suunas neatjaunojas?


Tur jau taa lieta, ka tu nezini kaa riikoties ja tev paliks slikti ( iznemot izvairiisanos vai beegsanu no situaacijas). Taadeel katrs meeginaajums iet sabiedriibaa beidzas ar to, ka tas kluust par kaarteejo pieraadiijumu ka sociaalaas situaacijaas tev paliek slikti. Un sii ideja arvien vairaak nostiprinaastavaas smadzenees. Es vispirms iemaaciijos tehnikas kas paliidz paarvareet panikas simptomus un tas vien jau deva lielaaku drosiibu ka speesu tikt galaa ar paniku, un tad sarakstiiju visas situaacijas, kas izraisa manii paniku un noveerteeju satraukumu no 0-10. Saaku treneeties ar taam situaacijaam, kas bija mazaak satraucosas. Svariigi ir sevi paslaveet peec katra izdosanaas.
Re: Tuvojas pavasaris un vasara.... sociofobiķes piezīmes...
03.03.2011 07:48
Janetty, Tu vnk esi viena traka bāba. Kas var būt depresīvāks par ziemu un rudeni.
Existential: Pilnīgi piekrītu:) Bet katram savs. Man rados ir viena tāda tante, kurai depresīvs un slikts garastāvoklis ir saulainās dienās. Kā ārā spīd saule, tā viss. Un dusmīga, kad citiem labs:)
Re: Tuvojas pavasaris un vasara.... sociofobiķes piezīmes...
03.03.2011 09:03
Tur jau jādod kaut kāda speciāla diagnoze. :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 21 pieskaita 18?
Ziņa: