Vai kāds var izskaidrot?

Aizsāka evis 

Vai kāds var izskaidrot?
27.03.2011 11:25
Šī mēneša žurnālā LILIT ir raksts par depresiju,kur apgalvots, ka "īstai" depresijai ( rakstā tā nosaukta par endogēnu depresiju) psihoterapija nepalīdz. Pie vainas esot ķīmiskie procesi smadzenēs,ko tikai ar ķīmiju (zālēm) arī tikai var labot. Ja jau runa ir par konkrētām vielām, kuru smadzenēs ir par daudz vai par maz, tad kāpēc to nevar noteikt ar analīzēm? Es tagad nesaprotu- uzskaitītās pazīmes arī man ir (panikas lēkmes,neadekvāts satraukums, drudžaina sīku nodarbju meklēšana, lai paietu laiks, bailes par visu- iet ārā,iet uz darbu,darīt ikdienas darbus). Vai tas nozīmē,ka veltīgi eju psihoterapijā un šis stāvoklis nekad nepāries?
Re: Vai kāds var izskaidrot?
27.03.2011 11:38
taa ir tikai viena teorija, ka ir taada endogeena depresija. veca biologjiskaas psihiatrijas ideja.

ts. endogeenaa vnk saakas ljoti agriinaa vecumaa. ir psihoterapijas, ar kuraam tai tiek klaat.
Re: Vai kāds var izskaidrot?
27.03.2011 11:53
Oho, ir pat vēl cilvēki, kas tic visām tām pasakām par ķīmiskajiem disbalansiem!!
Re: Vai kāds var izskaidrot?
27.03.2011 13:43
... ko dāsni tiražē glancētie dāmu žurnāli, visbiežāk tie ir tulkojumi no kāda krievu saita ;)

visas depresijas ir reaktīvas, tik atkarīgs, kad sākušās. un tās, par kurām cilvēks saka: "Es vienmēr tāds esmu bijis," – visbiežāk ielidos endogēnās depresijas grozā.

man jau labi sen viens no pirmajiem psihiatriem, un ne jau baigais akadēmiķis un korifejs, bet vienkārši doks, kas katru dienu urbj savā praksē, skaidri pateica: "Tādas endogēnas depresijas nav... bet, ja mēs nezinām, no kā, tad mēs to tā saucam..."



Edited 1 time(s). Last edit at 27.03.2011 14:21 by Runcene.
Persona-34g.
Re: Vai kāds var izskaidrot?
27.03.2011 14:35
"uzskaitītās pazīmes arī man ir (panikas lēkmes,neadekvāts satraukums, drudžaina sīku nodarbju meklēšana, lai paietu laiks, bailes par visu- iet ārā,iet uz darbu,darīt ikdienas darbus)"

Vai tu, "evis", vispār zini, kas ir depresija?
Tās tevis uzskaitītās ir trauksmes pazīmes. Tās var būt kā papildu parādības depresijas laikā, bet tās nav būtiskās pazīmes.
Būtiskā pazīme ir, ka nav gribēšanas neko darīt un/vai jūties bezcerīgi diezgan ilgu laiku (+ un nevari to pārvarēt, + tam varbūt nav īsta iemesla) - vismaz divas nedēļas pēc amerikāņu definīcijas.

"Ja jau runa ir par konkrētām vielām, kuru smadzenēs ir par daudz vai par maz, tad kāpēc to nevar noteikt ar analīzēm?"

Organisms (kur nu vēl smadzenes) nav tik primitīvs, ka visu var izteikt daudzumā vai mazumā. Runa ir par to, KĀ funkcionē neiromediatori. Un dažādu tipu antidepresanti var to sakārtot. To liecina pētījumu statistika. Pie tam ne visiem cilvēkiem viens un tas pats zāļu tips palīdz. Ārstēšana ir zāļu piemeklēšana.

Arī psihoterapija var palīdzēt, statistika liecina. Bet ir cilvēki, kam nepalīdz psihoterapija, un droši vien arī tādi, kam nepalīdz dažādu tipu antidepresanti.

Iespējams, tev tās pazīmes ir sākušās samērā nesen. Tāpēc ārsts, psihoterapeits un/vai psihiatrs vēl nevar skaidri pateikt, vai tev ir depresija vai varbūt kāds trauksmes sindroms vai veģetatīvā nervu sistēma niķojas.
Vēlu veiksmi, lai atlabšana būtu veiksmīga! Dari visu, ko godprātīgi vari darīt sevis labā.
Re: Vai kāds var izskaidrot?
27.03.2011 15:14
Persona-34g. paldies par skaidrojumu! Pirms 4 gadiem man noteica veģetatīvo distoniju. Toreiz tiku galā. Tagad sākās visādu brīnumi pēc kājas lūzuma un 2 mēnešu gulēšanas mājās,tāpēc atsāku psihoterapiju. Nu jau gandrīz mēnesi mēģinu tikt galā. Rīt jāatgriežas darbā, tik kur ņemt ticību un pārliecību- nezinu.
vijolīte:)
Re: Vai kāds var izskaidrot?
27.03.2011 15:26
Man dikti patika skaidrojums par VD, ka tā tomēr rodas no kkādas funkcionālas vainas rumpī, bet tā kā ne vienmēr"sakni" iespējams sameklēt ar vienkāršiem med. izmeklējumiem, kuri uzrāda ka visā visumā rumpī viss ir O.K. un "dziļāk" nevienam nav intereses rakties, jo cilvēks jau nemirst, tad vienkāršākais variants - smagā, nedziedināmā dg. VD:)

Bet, man ļoti palīdzēja viens LV dakteris...taču baigi dārgi maksā...protams-savas veselības dēļ bla,bla,bla...taču ir reālā situācija:(((
Re: Vai kāds var izskaidrot?
27.03.2011 15:40
evis, nu internetā jau Tev neviens nekādu fikso recepti neiedos...

ja esi biku ielaidusi to trauksmaini depresīvo stāvokli (tiku kaut kur lasījusi, ja cilvēks ietekmējas no visādām muļķībām, ko izlasa vai dzird, tad tā ir jau depresija), tad vienā dienā ārā netiksi...

ja ir mežonīgi bail, tad kādu ripu zem mēles, un uz priekšu.

svarīgāk ir nepalikt mājās un neiesērēt. ticība un pārliecība ir jāmeklē sevī.
Re: Vai kāds var izskaidrot?
27.03.2011 15:47
Paldies, Runcene! Mēģinu sev ieskaidrot,ka viss pāries tikko atjaunosies kustības,jo pagaidām eju lēni un balstoties uz kruķa un tas nav gluži tas pats ritms,kas bija pirms tam. Kad trauksme baigi lielā, iedzeru 1/4 ADAPTOL 300 mg tabletes un cenšos darīt kas jādara. Jau nez kuro reizi pārlasu V.Siņeļņikova grāmatas,kur aprakstīts kā mainīt domāšanu un uzticēties sev.
Re: Vai kāds var izskaidrot?
31.03.2011 16:16
Forumieši- lūdzu viedokli!
Es tik daudz esmu sapratusi, ka jūtos nelaimīga pašreizējā situācijā (dzīvoju viena, neviens vīrietis pašlaik manu uzmanību nesaista, darbā savā jomā esmu sasniegusi maksimumu) saprotu, kašo darbu darīt visu mūžu negribu, bet ko īsti gribu- nezinu. Draugu maz, tiem pašiem visiem ģimenes. Vecāku nav. Turpināt šādu dzīvi gadiem nejūtu spēku un gribēšanu. Man ir labi draugi ārzemēs, kas gatavi pirmajā laikā atbalstīt un palīdzēt. Vakar runāju ar neirologu, kurš teica, ka man esot traukme un reaktīva depresija. Es pati to tulkoju tieši ar to, ka esmu zaudējusi nākotnes vīziju- nav nekā tāda, ko gribētu sasniegt. Bail, ka šis stāvoklis ieilgs. Mani vnk spārno doma braukt prom (šodien pat nobijos no tik strauja garastāvokļa pacēluma- burtiski pārņēma eiforija, iedomājoties, ka esmu pie saviem draugiem ārzemēs). Vai, jūsuprāt, krasa apstākļu maiņa(dzīve citā valstī) palīdzētu iegūt jaunus mērķus, plānus un atbrīvotu mani no šīš reaktīvās depresijas un trauksmes? Man pašai liekas, ka tad es justos droši, būtu ar ko parunāt, kopīgas brīvdienas. Vārdu sakot vai būšana barā varētu palīdzēt? Paldies, ka uzklausījāt!
Re: Vai kāds var izskaidrot?
31.03.2011 17:18
es vairītos no situācijas, kad kāds būtu gatavs "pirmajā laikā atbalstīt un palīdzēt". vismaz, ja runa par naudu... un ja nu neizdodas iekārtoties? vari kļūt citiem par nastu... visas ekonomikas ir nestabilas, visur tagad ir problēmas.

es gribētu izdomāt, ko tieši gribu. varbūt vispirms vajag tur atrast darbu un tikai tad braukt. tādā ziņā gan draugi var palīdzēt.

ja nav draugu šeit, vai izdosies ieaugt tur? dzīve ārzemēs arī draugiem ir gana steidzīga + jauna vide VIENMĒR ir stress.

galu galā, depresija tagad var būt bēgšana no kaut kā, jebkurā gadījumā tas ir kas iekšējs. vispirms to vajadzētu saprast. ja dzīvo viena un visu vari samaksāt, tad jau tik maz nepelni... ja esi izturējusi to darbu līdz šim, var izturēt vēl mazliet, kamēr kārtīgi izdomā. tāpēc vispirms varbūt ir labi apsvērt un tikai tad griezt. depresijā pieņemt nopietnus lēmumus vispār ir riskanti, jo depresija pārsvarā ir reaktīva, vismaz šitā foruma tautai, varbūt Tu no kaut kā vairies, par kaut ko negribi domāt... ar to var nākties sastapties arī tur. patiesībā, ja ir tā, ka Tu bēdz, tad Tu ar to saskarsies. bet to noskaidrot vari tikai Tu pati.

no otras puses, kopā būšana var palīdzēt. daudziem ir grūti tagad tieši tāpēc, ka viņi ir zaudējuši līdzšinējos sociālos kontaktus.

nesaku tā vai šitā, vnk vajag būt apdomīgam un jācenšas nestrēbt karstu.
aberz
Re: Vai kāds var izskaidrot?
31.03.2011 22:38
Runcene Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> es vairītos no situācijas, kad kāds būtu
> gatavs "pirmajā laikā atbalstīt un palīdzēt".
> vismaz, ja runa par naudu... un ja nu neizdodas
> iekārtoties? vari kļūt citiem par nastu...
> visas ekonomikas ir nestabilas, visur tagad ir
> problēmas.
>
> es gribētu izdomāt, ko tieši gribu. varbūt
> vispirms vajag tur atrast darbu un tikai tad
> braukt. tādā ziņā gan draugi var palīdzēt.
>
> ja nav draugu šeit, vai izdosies ieaugt tur?
> dzīve ārzemēs arī draugiem ir gana steidzīga
> + jauna vide VIENMĒR ir stress.
>
> galu galā, depresija tagad var būt bēgšana no
> kaut kā, jebkurā gadījumā tas ir kas
> iekšējs. vispirms to vajadzētu saprast. ja
> dzīvo viena un visu vari samaksāt, tad jau tik
> maz nepelni... ja esi izturējusi to darbu līdz
> šim, var izturēt vēl mazliet, kamēr kārtīgi
> izdomā. tāpēc vispirms varbūt ir labi apsvērt
> un tikai tad griezt. depresijā pieņemt nopietnus
> lēmumus vispār ir riskanti, jo depresija
> pārsvarā ir reaktīva, vismaz šitā foruma
> tautai, varbūt Tu no kaut kā vairies, par kaut
> ko negribi domāt... ar to var nākties sastapties
> arī tur. patiesībā, ja ir tā, ka Tu bēdz, tad
> Tu ar to saskarsies. bet to noskaidrot vari tikai
> Tu pati.
>
> no otras puses, kopā būšana var palīdzēt.
> daudziem ir grūti tagad tieši tāpēc, ka viņi
> ir zaudējuši līdzšinējos sociālos
> kontaktus.
>
> nesaku tā vai šitā, vnk vajag būt apdomīgam
> un jācenšas nestrēbt karstu.


īstenībā vaig parunāt ar tiem, kas tur strādā, kātas ira, es runāju un...., es tikai zinu ka man nepatik ta

bet runcene man ienaca prata doma, ka pec ta, ka raksta tekstu, var notieikt norādes uz
šizofrēju. šizofrēnijai ir raksturīga juceklīga domāšana, kādu detaļu īpaša tāda sapratne, precīza perfekta
zināšana, detaļās,
bet izraujot no konteksta un nespējot to saistīt ar kopējo domas gaitu un tektā loģiku...
bet slaveniem sireālistiem arī esot bijusi šizofrēnija, labi ka viņus neārstēja... varbūt vēlme but pāri citiem
arī ir saistīta ar to?

jocīgi
pēc saviem tekstiem izskatās, ka mana veselība uzlabojas
tātad strādā zāļu tējas...

vai kā
Re: Vai kāds var izskaidrot?
01.04.2011 13:09
aberz, tātad pēc Taviem tekstiem izskatās, ka Tava veselība uzlabojas, bet pēc maniem, ka tā pasliktinās? Tad jau man arī pēdējs laiks ķerties pie tējām. Varbūt vēl ko varu saglābt. :)
aberz
Re: Vai kāds var izskaidrot?
01.04.2011 21:11
Runcene Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> aberz, tātad pēc Taviem tekstiem izskatās, ka
> Tava veselība uzlabojas, bet pēc maniem, ka tā
> pasliktinās? Tad jau man arī pēdējs laiks
> ķerties pie tējām. Varbūt vēl ko varu
> saglābt. :)


redz, filosofosfoski jau ir tā, ka var saglābt
labākajā gadījumā, cilvēks paliek tāds kāds viņš ir
ja izdodās protams...

bet to, ko laiku, kas pavadīts tvaikā, neviens neatdos
un tas ir pazaudēts un atstāj sekas uz turpmāko dzīvi
ja to vēl tīri tehniski ir iesējams saglābt...

es varu tev i paārstēt, bet tas ir dārāk kā AD 10X reizes
jo pa naudu var nopirkt zāles, bet veselību nevar nopirkt
sevišķi garīgo, kāmēr psihitri nezina ko ārstē garīgo vai psihisko saslimšanu
vai noziedzniekus potenciāos kuriem tos uzrīda
švaki ļautiņi, kalpo kā čukču suņi, kas 3000gadus audzināti par
darba darītājiem kamanu vilcējiem un kodējie, un bez tā nevar
dzīvot :-P


tas katra paša ziņā
veslību visiem
aberz
Re: Vai kāds var izskaidrot?
01.04.2011 21:42
aberz Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Runcene Rakstīja:
> --------------------------------------------------
> -----
> > aberz, tātad pēc Taviem tekstiem izskatās,
> ka
> > Tava veselība uzlabojas, bet pēc maniem, ka
> tā
> > pasliktinās? Tad jau man arī pēdējs laiks
> > ķerties pie tējām. Varbūt vēl ko varu
> > saglābt. :)
>
>
> redz, filosofosfoski jau ir tā, ka var saglābt
> labākajā gadījumā, cilvēks paliek tāds kāds
> viņš ir
> ja izdodās protams...
>

:-)
vispār nez
varbūt nav vērts tērēt
līdzekļus
Re: Vai kāds var izskaidrot?
01.04.2011 22:50
aberz, es Tevi mazliet ķircinu, bet ne aiz ļauna prāta. taisnību jau Tu saki, un man šķiet, ka ir normāli, ka vīrieši uztur konstruktīvu opozīciju, citādi dāmas sen būtu zāles pārēdušās un nomirušas. zāles labāk nesākt, un psihiatrus nesatikt.

Tagad jāvāc priežu pumpuri.
aberz
Re: Vai kāds var izskaidrot?
02.04.2011 02:26
Runcene Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> aberz, es Tevi mazliet ķircinu, bet ne aiz ļauna
> prāta. taisnību jau Tu saki, un man šķiet, ka
> ir normāli, ka vīrieši uztur konstruktīvu
> opozīciju, citādi dāmas sen būtu zāles
> pārēdušās un nomirušas. zāles labāk
> nesākt, un psihiatrus nesatikt.
>
> Tagad jāvāc priežu pumpuri.


nu ja pēc šitā es saprotu ka
psihiatrija ir sieviete un jebko , kas
neitilpst viņas saprašanā sauc par šizofrēniju
un iznīcina

bet nu
man ir sizofrēnija
es jau sāksu ar to lepoties ja no šitāda
konteksta j askatās

bučas

pavaara depresijas ira?
varbūt dubultot devas?

pumpuriem
priežu
aberz
Re: Vai kāds var izskaidrot?
02.04.2011 02:38
Runcene Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> aberz, es Tevi mazliet ķircinu, bet ne aiz ļauna
> prāta. taisnību jau Tu saki, un man šķiet, ka
> ir normāli, ka vīrieši uztur konstruktīvu
> opozīciju, citādi dāmas sen būtu zāles
> pārēdušās un nomirušas. zāles labāk
> nesākt, un psihiatrus nesatikt.
>
> Tagad jāvāc priežu pumpuri.


neticami, tu sāc lietot pumpurus,
vispār jau izskatas, ka iedarbojās

tur esot karotins, tas pidalās dopamīna ražōšanā
ko sačakarē tie AD un aŗi mati sāks augt un nagi

bet tikapat labu var ieteikt bērzu sulas
un visu ko tadu
kappēc ne?



:-)
nu pēc teksta spriežo ir OK
evis: Ko Tu br'inies? Ja 2 mēn. ir pavadīti gultā, mājās, tad ne tādi "gļuki" vien var sākties. Es pēc savas pieredzes saku. Bezdarbs= nav naudas, mainīta dzīvesvieta> nav tuvumā draugu= sēžu mājās. Pēc pāris mēnešiem tādi gļuki sākās. Bail bija uz ielas iziet- likās, ka aiz katra stūra kāds uz mani ļauni lūr! Un trauksme arī bi klāt... Paies kāds laiks, kamēr sakārtosies atpakaļ.

Nepiekrītu Runcenei, ka ar depresiju nevajag pieņemt nopietnus lēmumus. Dažreiz tieši izvairīšanās pieņemt nopietnus lēmumus un nekā nedarīšana parauj uz depresijas pusi.
Runcene nav vientuļa sieviete, kas zaudējusi dzīves perspektīvu. Es to esmu izbaudījusi, zinu, saprotu.
Evis, ja gribi, uzraksti man uz e-pastu! Gribas ar kādu līdzīgo parunāties. kachenite@inbox.lv
aberz
Re: Vai kāds var izskaidrot?
02.04.2011 18:49
kačene akal Rakstīja:
-------------------------------------------------------
Nepiekrītu Runcenei, ka ar depresiju nevajag
> pieņemt nopietnus lēmumus. Dažreiz tieši
> izvairīšanās pieņemt nopietnus lēmumus un
> nekā nedarīšana parauj uz depresijas pusi.

zelta vārdi
depresijai ir iemesls vienmēr
un bieži tas ir tas ka kautkas nav izdarīts kā vajadzēja
nevis otrādi ka ir izdarīts

tad sanāk ka ar zālēm tikai uzdzen to ka tas nekas un
vaig tur darīt to un to

bet nekas nemainās, tikai laiks un iespēja vēlreiz izdarīt neizdarīto
tiek atlikts, tā vietā lai darītu frrr

AD nepalīdz, tas mākslīgi un garām...
runcene var strīdēties bet tās dzīves krustceles ir jāstūrē uz vienu vai otru pusi
kautvai depresijā AD liekas ka ir tikpat slikti bet kajas un rokas iet uz darbu un
tur dara visko a galva domā ak kā toreiz vajadzēja piezvanīt vai tur aizbraukt
un domā un neko nedara, dara klautko kas izskatās normāli un cilvēki redz ka
jucis kautks nabv ok un tā arī šļuc uzpriekšu...
kad tvaiks iziet kurss beidzās, tu esi tieši tajā vietā kur sākumā


ar topašu domu un domā kāda jēga man bija to laiku tur ņemties ka man vajadzēja vienkārši
piezvanīt... vai aizbraukt bet kāpēc es to nedarīju un kāpēc es to nedaru
viss ir turpat tikai AD ir pazaudēts...

nezinu kā ir citiem
Re: Vai kāds var izskaidrot?
02.04.2011 19:35
depresija ir situācija, kad cilvēks nespriež saprātīgi, tāpēc viens otrs pārsteidzīgi izšķiras, pamet darbu utt.

ja darbs vai vīrs traucē baudīt dzīvi, tad droši vien vajag šķirties, bet nevis bēgot, drīzāk atdaloties. eiforija parasti ir tāpēc, ka ir izredzes īstenot filozofiju "par to es domāšu rīt", bet nekas labs no tādas dzīves, kā zināms, nebija.

ja kādam ir, kas viņu baro, tad ir citādi, var rīkoties ļoti ātri, parasti tā ir agrā jaunībā vēl vecāku azotē, bet normāli cilvēkam vajag domāt, no kā viņš dzīvos, nevis ķert vēju.

protams, it bieži var būt depresija no tā, ka cilvēks dara draņķīgu, nemīlamu darbu, bet grib darīt ko pilnīgi citu, un tad vēl dzer antidepresantus, lai to murgu izturētu.

bet šitas man patika:

"Runcene nav vientuļa sieviete, kas zaudējusi dzīves perspektīvu." :)))

es esmu par rīcību, bet pārdomātu, par līdzsvaru. ja sastrebj karstu, tāpat ir jākož pirkstos; ne tikai par to, kas nav izdarīts vai nokavēts.
mad filosofē
Re: Vai kāds var izskaidrot?
02.04.2011 20:07
...nja...cilvēks kā zemākais dzīvās radības pakāpiens...kkur skrien, kko grābj, ar kko cīnās - va tā ir depresija, vai AD, vai planotājā sarakstītais, vai...vai...un tad kko bāž rijamcaurumā, lai spētu noelnīt kāpostu kaut kam, ko iebāzt rijamcaurumā, sapirkties nevajadzīgas panckas izpārdošanās, iegādāties to, kas ir citiem vai labāku...da nu, v pizdu...un Tu, puce, so apzīmējumu neizdzēs...tas piederās pie lietas...ak jā, un puce uzrauga, lai kāds nerakstītu nepiedienīgus tekstus...smieklīgi, pežu par vāveri var nosaukt, par pežu - nea...tas esot rupji...murgs kkāds...

...iemesls manai garīgajai pļūtīšanai ( eh, atkal pucei ar sirpi pa acīm ) ir gana vienkāršs...pavēroju, kā skudras mostas...kā stiepj viena otru no sava majokļa kambariem laukā sildīties...plēšot lapas kkādai puķei dārzā, uzdūros krupim...iekārtojies, razbainieks, ērti...zem lapām, zem apkaltušajiem stulbājiem...ancuks bolacim zemes krāsā, ievēroju to, kad piedūros ar roku...prom nemuka, tikai acis nobolīja...sasedzu pa jaunu un atstāju...klusumā paklausījos, kā lāses pauksķ...pumpuri upenēm teju sprāgs vaļā...suņu sūdi uzplaukuši ceļu malās...pāri galvai pārlaidās lielumlieli, kkādu bļaurīgu putnu kāši...un sajutu, ka cilvēks ir visabsurdākais Dieva eksperiments...

...
Re: Vai kāds var izskaidrot?
02.04.2011 20:14
Mad, Tev žetons :)
Re: Vai kāds var izskaidrot?
02.04.2011 20:15
Man jau pašai liekas,ka esmu gatava bēgt no vientulības. Tāpēc radās doma,ka dzīvojot pie draugiem depresija atkāpsies...
Re: Vai kāds var izskaidrot?
02.04.2011 23:41
mad flsfonannē, njā, suņu sūdi un krupis krūmos- tā ir īstā esības esence, dieva meistardarbs. :))
aberz
Re: Vai kāds var izskaidrot?
03.04.2011 02:18
mad filosofē Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> ...nja...cilvēks kā zemākais dzīvās radības
> pakāpiens...kkur skrien, kko grābj, ar kko
> cīnās - va tā ir depresija, vai AD, vai
> planotājā sarakstītais, vai...vai...un tad kko
> bāž rijamcaurumā, lai spētu noelnīt kāpostu
> kaut kam, ko iebāzt rijamcaurumā, sapirkties
> nevajadzīgas panckas izpārdošanās,
> iegādāties to, kas ir citiem vai labāku...da
> nu, v pizdu...un Tu, puce, so apzīmējumu
> neizdzēs...tas piederās pie lietas...ak jā, un
> puce uzrauga, lai kāds nerakstītu nepiedienīgus
> tekstus...smieklīgi, pežu par vāveri var
> nosaukt, par pežu - nea...tas esot rupji...murgs
> kkāds...
>
> ...iemesls manai garīgajai pļūtīšanai ( eh,
> atkal pucei ar sirpi pa acīm ) ir gana
> vienkāršs...pavēroju, kā skudras mostas...kā
> stiepj viena otru no sava majokļa kambariem
> laukā sildīties...plēšot lapas kkādai puķei
> dārzā, uzdūros krupim...iekārtojies,
> razbainieks, ērti...zem lapām, zem
> apkaltušajiem stulbājiem...ancuks bolacim zemes
> krāsā, ievēroju to, kad piedūros ar
> roku...prom nemuka, tikai acis nobolīja...sasedzu
> pa jaunu un atstāju...klusumā paklausījos, kā
> lāses pauksķ...pumpuri upenēm teju sprāgs
> vaļā...suņu sūdi uzplaukuši ceļu
> malās...pāri galvai pārlaidās lielumlieli,
> kkādu bļaurīgu putnu kāši...un sajutu, ka
> cilvēks ir visabsurdākais Dieva eksperiments...
>
> ...


nu RUNCENE strādā lai tev veicās un liec citus mierā
jo vairāk strādāsi, jo vairāk pārdosi AD, bet nauda nebūs jo
ir konkurence, bet ja cilvēks strādā, reizēm jāpadomā ko viņš dara

ko tu dari, strādāju - bet ko tu dari, nu es ??? uppsss ārsēju..
nu tad cil tu izdārsēji? upssss bet man peļņa diagnoze, starpatutiski kursi
bet cik tu izārstēji
nu kā tu nesparori dagnoze zinātne utt

bet jāgas ta nav

tāpat kā banka, piedāvā pakalpojumus
nu ?
depozīts, ok cik? 3% nu sk
kradīts
30% nu ok
bet kadam idiotam tas vajadzīgs nesaprotu
lai algas maksātu
bet kam man jūsu alas es tikunta anesaprotu
mums ta lika
ā nu sk

MAD žatons
redzi atšķirībā no tiem idiotiem kas māk pārlikt no vienas kastīties otrā
vai dzīves jēgu sakata paņemt naudu un atdot mazāk, jo es takšu strādāju
skatos datorā

MAD ir paurī tas ko RUNCENE nekad nerdzēs

maladjec

dzīves jēga ir dzīvot

un nevaig cilvjus indēt un dzīt ārā to ko psihiatrs nevar saprast
jo ir iz... sev smadzenes kā bāņieris kas jēdz tikai paņemt vienu un atdot mazāk
un nodot guvumu kautkādas ...īdam

un tajā redz dzīves jēgu

darbu izdomāja tie kas negrib strādāt
cilvēkam ir jādzīvo un jārada sev iztikšana

un tam ar darbu nav nekāda sakara nav, ķīnieši strāda 8 stundas un ir bagātākā pasules ekonomika
bet viņi ražõ to ko izdomā vācieši, ka strādā 3 dienas nedēļā un visu kalendāru viņiem ir svētki
jo viņi domā aršķirībā no Runcenes kura neko nejadz no tā un nīdē ar saviem AD
no MAD ārā to sajūtu , ko viņa nekad nejutīs jo pirmā ir iēņmusi tās ripas...

MAD žetons

skudras domā ka cilvēki ir staigajoši mākoņi, kas
pēc statistikas reizi divos gados izjauc skudru pūzni

bet bez bitēm pasule aizies bojā, to es nioklausījos BBS
kautkādā zinātnieku seminarā un tas svaŗīgāk par globālo sasilšanu
jo viņas nemaz neesot bijis

bija divi plani glābt ameriku uztaisti globālo sasilšsnu kā bizni
vai irākā karu lai tiktu pie naftas
utt

bet tei riidioti visi, kam ir pogas
viņi paši jau ir sevi nošavuši
jo bendē dzīvus cilvēkus
šauj afāņus lai ražotu narkas
un irakiešus lai but nafta, bet
tas aiz bailēm, un bailes viņus āŗī nobendēs
jo dzivia un MAD filsofija uzvrēs tos kas nespēj radīt

neko
tjipa
arī bernus


:-)

bucas
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 10?
Ziņa: