Ko lai dara?

Aizsāka pingvins 

pingvins
Ko lai dara?
02.05.2011 09:28
Mammai ir šizo, jau pāris gadu nestrādā, no ārstēšanas un invaliditātes pensijas kategoriski atteikusies. Piespiedu ārstēšanu nevar piemērot saskaņā ar cilvēktiesībām ES, kamēr vien kādu vai sevi nemēģinās ''nomočīt''. Tūlīt paliks tas vecums, kad var pirmslaicīgi pensionēties, bet jāiet pašai tas jāsakārto, ko, baidos, nav spējīga izdarīt. Sanāk tāds kā apburtais aplis- cilvēks nav realitātē, atsakās no jebkāda veida palīdzības un pabalstiem kas pienākas, bet cilvēktiesības paredz pašam izlemt ko darīt. Es nezinu, ko iesākt, lai vismaz kaut kādu iztiku viņai sarūpēt, jo pagaidām par viņu rūpējas tētis, kuram arī tūlīt viss būs piegriezies. Ko mums, radiniekiem, darīt???
Re: Ko lai dara?
04.05.2011 12:34
Nē nu es ar nebūtu priecīgs par paziņojumu šizo, tu jau esi veca un nekam nederīga, tās sajūtas es jau 25 gados esmu sajutis. Domāju ka tu tur pilnīgi neko nevari darīt!
fg
Re: Ko lai dara?
04.05.2011 13:14
Manuprat mammai pashai nav jakarto lietas lai priekslaicigi pensionetos ,to var izdarit gimenes loceklji.Ir pirmspensijas cilveki neizejoshi no maajas ,interesejies ka to nokartot .
Re: Ko lai dara?
04.05.2011 18:07
Mammas paraksts jau būs vajadzīgs šā kā tā, kaut vai uz iesnieguma par priekšlaicīgu pensiju. Nezinu, cik tā procedūra ķēpīga un kādi dokumenti vēl vajadzīgi, to VSAA vislabāk izstāstīs, bet personīgu ierašanos viņi diez vai prasīs. Cita lieta, ja nozīmēs to pensiju, bet ir jāseko arī, kā mamma to naudu izlieto, tad uzreiz arī jādomā, ko darīt.

Tīri juridiski vēl paliek iespēja atņemt rīcībspēju. Tas vienīgi caur tiesu iespējams, taisot ekspertīzi. Arī, protams, savs čakars.

Vēl var Zeldā painteresēties, varbūt viņi konsultē un dod padomus par citām iespējām.
pingvins
Re: Ko lai dara?
05.05.2011 09:00
Kas ir Zelda?
Re: Ko lai dara?
05.05.2011 10:39
Nevalstiska organizācija, kas atbalsta garīgi slimos: juridiski un, droši vien, arī citādi. http://zelda.org.lv/
pingvins
Re: Ko lai dara?
05.05.2011 10:44
Paldies, nemaz nezināju!
Re: Ko lai dara?
05.05.2011 11:03
zelda gan vairāk aizstāv pacientu intereses, piemēram, pret piespiedu hospitalizāciju utt.....

bet gan jau kaut ko var ieteikt tuviniekiem arī, lai cilvēks nepaliek bez iztikas. varbūt arī varēs ieteikt, kā labāk ar mammu runāt.

drīz juridiski pilnībā rīcībspēju nevarēs atņemt. un tā vispār ir ļoti slidena lieta, var vērsties pret pašu, to var izmantot citi negodprātīgi mammas radi, ja runa par mantojumiem utt.
pingvins
Re: Ko lai dara?
05.05.2011 11:37
Jā, tā ar tiem likumiem pie mums ir- padomju gados taču cilvēku varēju norakstīt ātri vien, situācijas ir dažādas, bet es vnk vēlos mammu glābt no pilnīga bezstatusa- ne pensijas, ne pabalsti, pase arī jāpārbauda kad jāatjauno. brr, cik briesmīgi- viņai jau pāris gadus atpakaļ psihiatri lūdza piemērot piespiedu ārstēšanos, bet tiesa noraidīja... un tās viņas greizās domas, aizdomas, apvainojumi, kas ir apnikušas līdz ārprātam un galīgi iztukšo mani paši. tētis gan samierinājies ar visu- lai tik būtu miers un viņai nesāktos jauna dusmu lēkme, kas ir kā atombumbas sprādziens. Nez juristi ar šitādu lietu nenodarbotos?
Re: Ko lai dara?
05.05.2011 11:45
Zeldā laikam ir viens jurists, tiesām pieslēdz citus.

Tu varbūt aizej vnk un nostāsti (vai sūti e-pastu), ka viņai nav iztikas līdzekļu, ka Jūs nespējat to pavilkt, ko viņi iesaka.

Zelda ir par likumu demokratizāciju, jo no tām piespiedu lietām bieži ceļas vairāk ļaunuma nekā labuma. psihiatri varbūt nemācēja pierunāt. Tur ir sava prasme un fiška vajadzīga. Pārmocījies rads arī maz var palīdzēt, parasti tur vairāk emocijas iet pa gaisu. Citreiz pacients tieši tāpēc nepiekrīt, ka viņu spiež diezgan agresīvi. visi domā, ka viņam nekā nevajag ļaut lemt, bet dažreiz tieši tad izdodas kaut ko sarunāt.

pazīstu 2 ģimenes, kur šitās rads ir. smagi. vislabāk ar mieru, bet tur vajag pašam baigās aknas, un, ja ģimenē ir šizofrēnijas pacients, tad parasti tādu aknu nevienam vairs nav... :(

arī socdienesti nepieprot pareizi runāt.

ja nav veicies līdz šim, pamēģini citādi.

iesniegt prasību par rīcībnespēju Tu vienmēr vari pagūt.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 20?
Ziņa: