Profesija sociofobiem

Aizsāka drudzis 

Profesija sociofobiem
27.06.2011 22:03
Sveiki!
Domājot par pašreizējās darba vietas maiņu, nonācu pie slēdziena, ka šoreiz darbavietu varētu izvēlēties atbilstošāku savai mentalitātei vai psiholoģijai. Līdzšinējais darbs man prasīja augstu komunikāciju ar cilvēkiem - vienmēr jābūt labā omā, jāizpatīk klientiem, pusdienas lielākoties jāēd kopā ar darbiedriem (neliela kompānijā).
Šoreiz gribētu visu citādāk:
Pusdienlaiks eju kur gribu, bet viens (paēst sabiedriskā vietā nav problēmu, bet ne pie viena galda ar darba kolēģiem).
+nekādas prezentācijas, darbs pie datora, vai birojā.

Piemērotākās profesijas sociofobiem.
Ja neņem dežurantus un apkopējas, kopumā neder darbs zem 250 ls atalgojuma uz rokām.(es pa šādu summu nespētu izdzīvot).

Padalamies domās:)
Re: Profesija sociofobiem
28.06.2011 10:14
Nerakstīšu, kur tieši strādāju, bet man ir darbs ar datoru (apstrādāju un ievadu info) un visas dienas garumā gandrīz vispār nav jārunā... Ēst eju kad gribu, ja ārā iet negribu, ēdu turpat uz vietas, kolēģi ir tuvumā, bet ne tā, ka skatās viens uz otru...
Re: Profesija sociofobiem
28.06.2011 13:52
Janetty ideāli :)

Neteikšu, kur strādāju, bet man darbs saistīts ar cilvēkiem, daļēji pie datora + viens pusdienlaiks, kur kopā ejam ēst, pareizāk būtu - jāiet kopā ēst.
Darbs var paredzēt arī to, ka retu reizi ir jāparādās televīzijā, vai jāprezentē savs paveiktais darbs lielas auditorijas priekšā.

Jums varētu rasties jautajums -kāpēc tad gāji uz tādu profesiju, bet laikā kad uzsāku studēt šo profesiju, sf man var teikt nebija.(tai laikā es neko daudz arī nezināju par to).

Esmu vēl jauns un domāju varētu izstudēt otru bakalauru neklātienē, vai vienkārši nomainīt profesiju/darbu. Jo esmu nekāds pēc darba, tāda kā pa zemi velkoša lupata. Ieejot mājās ir tāda atvieglouma un miera sajūta, tad dzeru daudz kafijas, lai vismaz nevelk uz gultu.
Re: Profesija sociofobiem
28.06.2011 14:00
Tev jāprezentē darbs auditorijas priekšā?! Un Tu to vari? Tad par kādu SF Tu runā? Man draudētu atlaišna no darba, bet es tik un tā neko tml nevarētu paveikt. No domas par to jau rokas kājas trīc....
Sociofobiķi vnk NAV spējīgi ko tādu paveikt.... Pat tie, kuriem nav SF, daudziem grūti saņemties uzstāties publikas priekšā....
P.S. Vai tad Tu nevari paēst vienatnē? Piespiedu kārtā jāēd kopā ar kolēģiem? Es parasti - pie datora kautko uzkožu (darbā tikai sviestmaize ar kafiju).... katrs ēd, kad vēlas..... un ja vēlos, varu pastaigāties ārā....
Re: Profesija sociofobiem
28.06.2011 14:10
Darbs saistiits ar cilveekiem. Es ar savu laiku nevareeju eest kopaa ar koleegiem. Es eedu viena, kad paareejie jau sen kaa bija paaedusi, visiem sastastiiju ka man tik agri eest negribas :) Reizi nedeelaa ir sapulces, tad izveeleejos apseesties rindas malaa un peec iespeejas tuvaak durviim, ja nu gadienaa kas.
Tagad eedu kopaa ar koleegiem un nav probleemu apseesties rindas viduu, kad ir sapulce.
Re: Profesija sociofobiem
28.06.2011 14:18
no tv atrunājos, prezentēšana auditorijas priekšā (manā gadījumā tā ir domāta ~10 svešu cilvēku priekšā) ar trīskāršo trankviļu devu, ēšana - visulaik atrunas, ja nesanāk atrunāties atkal trankviļi parsniegtā devā, tad atlikušajā darba dienā esmu ļoti miegains.
Vispār man vistrakāk iet ar to ēšanu nezkāpēc, pat prezentēt varētu(ar trankvili), bet ēst gan... tās man ir mokas
Re: Profesija sociofobiem
28.06.2011 14:28
Man tas arii bija gandriiz neiespeejami. Eest gribeejaas, bet tikko iegaaju ar koleegiem kafeiniicaa, taa peeksni jutos slikti, eediena smarza uzdzina nelabumu, trauksme un vieniigaa doma tad bija kaa tikt prom.... bet tai pasaa laikaa man nebija probleemas iedzert teeju, sulu vai alkoholu kopaa ar kaadu. Dziivnieki arii need kad ir stressaa :)
Re: Profesija sociofobiem
28.06.2011 14:31
123 Tu par to visu runā pagātnes formā. Tu esi gājis/usi psihoterapiju?
Re: Profesija sociofobiem
28.06.2011 14:46
Es nomainiiju AD un kaadus 5 meenesus apmekleeju psihologu, kognitiivaa terapija, elposanas vingrinaajumi. Kas tiesi ir paliidzeejis gruuti pateikt, domaaju ka viss kopaa.
Bet es tevi loti labi saprotu, jo pati visu to esmu piedziivojusi. Un kaa tev ir ar randiniem? Jo kur parasti cilveeki tiekaas - kafeiniicaas, baaros. Ja veel iedzert tad es vareeju aiziet, bet ja saneemu piedaavaajumu aiziet paeest kaut ko - pilniigs bezcers un ar to parasti viss arii beidzaas, jo cik ilgi tu cilveekam teiksi ka tev negribaas eest.
Re: Profesija sociofobiem
28.06.2011 14:58
123
Man arī vajadzētu kognitīvo terapiju! Pie kā Tu gāji? Cik maksāji?
Re: Profesija sociofobiem
28.06.2011 15:13
Par randiņiem es vairs nesapņoju, vairāk gan neglītās sejas dēļ, man nav nekādas privātās dzīves kopš sevi atceros, esmu nosolījies sev nesapņot par lietām par kurām normāli cilvēki sapņo vai cer. Tāpēc man atkrīt randiņi kafejnīcās klubos, vienalga kur.

Savdabīgi pagātnē gāju psihoanalīzi pie psihologa, kurš praktizēja kā psihoanalītiķis, šķiet pat gadu, ja ne vairāk, bet nekā..


Šobrīd domāju nomainīt darbu uz augstāk apmaksātu, un paņemt labu psihoanalītiķi ar klasiksu psihoterapeita izglītību, kurš pats ir gājis psihoanalīzi, un varbūt tādu, kurš specializējies uz sf vai neirozēm.
Re: Profesija sociofobiem
28.06.2011 15:15
Es gaaju pie vina pirms 2 gadiem. Vins bija jauns puisis, mans pirmais iespaids bija - ko es te daru, bet kontaks izveidojaas labs:) Pagaajsgad gribeejaas aiziet parunaaties, bet dabuuju zinaat ka vins ir devies prom no Latvijas. Sauca vinu Peeteris, bija krievisks uzvaards, bet neatceros. Gaaju reizi nedeelaa, maksaaju 6Ls.
Re: Profesija sociofobiem
28.06.2011 15:19
drudzis Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Par randiņiem es vairs nesapņoju, vairāk gan
> neglītās sejas dēļ, man nav nekādas
> privātās dzīves kopš sevi atceros, esmu
> nosolījies sev nesapņot par lietām par kurām
> normāli cilvēki sapņo vai cer. Tāpēc man
> atkrīt randiņi kafejnīcās klubos, vienalga
> kur.

Kas tev ir tik negliits sejaa? Tev ir kaada sejas deformaacija vai patalogija?
Re: Profesija sociofobiem
28.06.2011 15:22
varētu teikt, ka man no bērnības ir sejas deformācija un laika gaitā tā ir nepareizi attīstījusies. Īsti arī plastiskā ķirurģija nevar neko izdarīt, jo pati galvas forma + viss pārējais.
Šo to varētu operēt, bet tās ir tikai atsevišķas detaļas, kuras neizlabotu kopējo sejas/galvas formu/patoloģiju.
Re: Profesija sociofobiem
28.06.2011 15:24
drudzis
Tu jau saintriģēji ar savu ārieni visu forumu! :))) Tev ir četrstūraina galva? Es izskatos Ok, bet tik un tā trīcu tā, ka pat vīrs vairākas reizes paņem mani pie rokas, mierina.... kā kuro reizi... dažreiz nomierinos, bet dažreiz raudu kā mazs bērns.... uhhh ... kādas dusmas uz sevīm.... gatava matus sev izplēst....
Re: Profesija sociofobiem
28.06.2011 15:28
jā, savulaik domāju, ka sf ir cilvēkiem ar ārējā izskata problēmām, bet laikam ne visiem...
Man ir galvaskauss savdabīgi attīstījies, un līdz ar to visi kauli ap to - zods, piere un vaigu daļa. Sīkāk nerakstīšu, vēl atpazīsiet uz ielas:):):)
sf
Re: Profesija sociofobiem
28.06.2011 17:39
es arī pie datora. vajadzētu kaut ko vēl mācīties, bet nav motivācijas, kamēr ir darbs. bet sapņu profesija ir nedarīt neko.
Re: Profesija sociofobiem
28.06.2011 20:42
drudzis

Tu gadijumā neesi tas kas tramvajos tās sievietes biedē? :)

Es neteiktu, ka man ir tāda īpaša sociālā fobija bet cilvēkus labāk redzu ejam nekā nākam. Un nepatīk man tie biroji kur visi uz viena viļņa... Patīk visu pašam, pa savam un kad gribu... Tāpēc jau no jaunības esmu veidojis pats savu darba vidi kurā arī strādāju...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Čorvena, pagaidām bez suņa
Re: Profesija sociofobiem
28.06.2011 21:33
bet varbūt vajag vienkārši padomāt, ka neviens nevar strādāt jebkurā profesijā.

man ir ļoti pieņemama ku! pozīcija.

tikko bija darīšana ar vienu grāmatvedi, kas ir pārlaimīga: jau pasen piereģistrējusies kā pašnodarbinātā, aizgājusi no grāmatvedības firmas, kur bijis jāsēž pie galdiem visiem kā skolā, dudziem ļaužiem vienā telpā... vienmēr kostīmā, jo nāk klienti. viņa ir mājās iekārtojusi vienu istabu, kas ir viņas birojs, naktskreklā viņa, protams, nesēž, bet balta krādziņa nav vajadzīga. viņai noteikti nav sf, jo viņa piedalās pašdarbībā utt., ņemas pa dārzu, tusē ar kaimiņienēm, un ko tik vēl ne, bet viņa ienīst birojus. arī nezinu, kas tur labs... kā inkubatora cāļi.

visas brīvās profesijas, visas radošās... lūdzu. IT speci, lūdzu. visi, kas kaut ko remontē, gatavo utt.

izglītība ir ok, bet var strādāt arī ko pilnīgi citu, uz ko ir talants.
Re: Profesija sociofobiem
28.06.2011 21:39
man jau arī patīk šī pozīcija ku un čorvena ko raksta. Būs jāpdomā.
nē, es nebiedēju tramvajos cilvēkus, lai gan kur var apskatīties varbūt, ka tiešām esmu es, tik neapjēdzu, ka biedēju
arī ir sf
Re: Profesija sociofobiem
29.06.2011 00:41
es ļoti vēlētos darbu ar dzīvniekiem. veterinārārste gan es nevarētu būt,lopkope arī ne. ideāli būtu, ja es varētu strādāt, piem., ar delfīniem... kā Lietuvā, apmācīt tos terapijai ar bērniem :) Peldēt arī man ļoti patīk. Tas varētu būt mans sapņu darbs...
Re: Profesija sociofobiem
29.06.2011 03:41
smējos par to biedēšanu tramvajos :D

Tas bija tas čalis, kuram apdegusi seja un kurš lūr virsū citiem. Vienai pēc tam pilnīgi histērija sākās, ka izsauca ātros vai ko tur :D
Re: Profesija sociofobiem
29.06.2011 13:14
jamm Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> smējos par to biedēšanu tramvajos :D
>
> Tas bija tas čalis, kuram apdegusi seja un kurš
> lūr virsū citiem. Vienai pēc tam pilnīgi
> histērija sākās, ka izsauca ātros vai ko tur
> :D


Drudzi, tev tacu nav tik traki ar seju kaa vinam?
Re: Profesija sociofobiem
29.06.2011 14:28
es nevaru netaa atrast to čali
Čorvena, pagaidām bez suņa
Re: Profesija sociofobiem
29.06.2011 14:54
http://www.tvnet.lv/online_tv/14002

vispār viņš ir baiss, bet ne tāpēc, ka tāds ir, bet tāpēc, ka smird pa gabalu un pats ar rūcienu brūk virsū. varbūt galīgi psihs. vienreiz viņu jaunatne pie dzelzceļa stacijas mazliet patrenkāja, un tieši tāpēc, ka viņš bija izbiedējis kādu sievieti (ne šo). viņš to dara speciālu un ļoti specifiskā veidā.

drudzi, bet ko Tu stāsti, ka jāēd kopā ar kolēģiem... vai Tu esi armijā?

ir dzirdēts, ka dažās vietās priekšniecība to kultivē, jo viniem pašiem to vajag, bet nu lai taču iet galīgi.

nevari kaut kā mēģināt iekāroties, lai ir komfortablāk? visas pārmaiņas dzīvē uzreiz nevar veikt.

es iedomājos, ja man būtu jāēd kopā ar kādiem, kas man galīgi netīk vai ar kuriem galīgi negribas tusēt... nu kuram tas vispār var patikt. tā jau var iedzīvoties kuņģa problēmās un vēl lielākā trauksmē.
Re: Profesija sociofobiem
29.06.2011 16:01
apskatījos...tur gan viņu neparādīja.apmēram iztēlojos.
Nē, tik traki nav.
Neesmu cietis avārījā, ne apdedzis, laika gaitā līdz 25 gadiem savdabīgi attīstījušies kauli tieši galvai. Dīvaina seja. visi kauli savdabīgi attīstījušies. Tāda frīciska seja.(tas gan ir niansēti) Laikam vienkārši krokodīls.(es gan nezinu vai tas ir labāk :D)
Citādi, esmu kopts, sportisks vīrietis, labi ģērbies.

Man ir mazs darba kolektīvs, kur visi kopīgi dodas ēst uz vienu kafejnīcu vienā laikā, dažus metrus tālāk atrodas citas, bet būtu dīvaini iet uz citu aizbildinoties, ka man te nepatīk, zinot savu kolektīvu, viņi izvēlētos iet man līdzi .

Domāju, ka ir laiks pārmaiņām, jo dzīvot visu dzīvi tā..., jo mans patreizējais darbs pieprasa ļoti augstu komunikabilitāti, .. nesen pat izskanēja runas, ka man būtu jāiet tv jāprezentē firma, kurā strādāju... es jau varu ko ieņemt un noprezentēt, bet nu liku saprast - sorry nē.
Re: Profesija sociofobiem
29.06.2011 21:51
Man ar esanu problemu it kaa nav bet .........
...." es iedomājos, ja man būtu jāēd kopā ar kādiem, kas man galīgi netīk vai ar kuriem galīgi negribas tusēt... nu kuram tas vispār var patikt. tā jau var iedzīvoties kuņģa problēmās un vēl lielākā trauksmē." Tad man arii saaktos problemas! :D
Klau, ja Tevi grib sutiit prezenteet firmu, tad ar seju Tev noteikti viss OK un ne pudri nam mozgi! :D
Čorvena, pagaidām bez suņa
Re: Profesija sociofobiem
29.06.2011 23:09
man sen ir pārliecība, ka viņš d...

turklāt labi riktīgi.

nu ir jau cilvēki ar zirga ģīmi, krokodili pat, ja gribat... starp viņiem ir tādi, kam ar pašvērtējumu diezgan ok, kas kaut ko ir darījuši lietas labā un briesmīgi nekompleksē, bet TV...

viņiem vienkārši taktiski neviens nekā tāda nepiedāvās.
Re: Profesija sociofobiem
29.06.2011 23:41
Man jau ar liekas ka Drudzis paarspiilee - kura firma gribeetu lai vinus prezentee televiizijaa cilveeks ar deformeetu galvu, ja vien tavai firmai nav saistiiba ar citplaneetiesiem....
Re: Profesija sociofobiem
30.06.2011 00:01
Ja, bet tāds viedoklis izskanēja. Bet.... tv nav krokodīlu, zirga ģīmju? Ir un kā vēl.
Kaut vai holivudas aktrise kathy griffin, arī prezentētāju pietiekami.
Mums arī pietiek, neminēšu, jo ja nu viņi šeit apgrozās, būs sāpīgi.

Varbūt es nedaudz sagrozu sīkumus, jo es nevaru atklāt savu darbavietu, man nākas piedomāt pie tā vai es neuzrakstu kādas standartfrāzes, bet visu galveno jau es rakstu kā ir. Tāpat es labi apzinos to, ka šeit psih.sadaļā apgrozās man labi pazīstami cilvēki, netieši es to esmu uzzinājis. Man nav kur citur rakstīt, bet es jau tā domāju jau vai neesmu par daudz sevi atklājis.
Bet pamatā man ir šī sf, man ir grūti samierināties ar savu realitāti. Man ir problēmas ar seju.
Tā firmas prezentēšana - ja precīzāk tad tā būtu bijusi tīri profesionālā jomā, es nevaru rakstīt visu, tas paskaidrotu, bet tas jau tā ir bīstami.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 7?
Ziņa: